KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pirlo je sada mator, inace je kljucni italijanski igrac u poslednjih 10 godina, oni bez njega na terenu nisu znali sta rade. U najboljim danima je za klasu bio bolji od Skolsa. Takvih igraca ima jako malo u fudbalu.
Da ne dužimo ovde, prebaci ovo na fudbal ... Sve to stoji za Pirla, ali Pirlo u najboljim vs Skols u najboljim razlika je minimalna - nit je Pirlo bolji nit Skols, obojca su velemajstori, Pirlo malo elegantnije igra, Skols dosta jednostavnije ali uvek najbolja moguća rešenja ima, i to neka deluju nestvarno ... Gledao sam neke intervjue, te su i Ćavi i Zidan izjavili da bi im Skols bio prvi izbor za saigrača ... A nisu nikad igrali zajedno pa da izjava deluje kurtoazno ...

nova posast modernog doba: youtube crnac... na svu srecu ovog su mixovali evropljani, da je americki mix bilo bi tu i cukanja ( mada nisam siguran da ovaj moze da do`vati obruc ), paklene odbrane, kradja, blokada, izliva jakih emocija...

ako dodje, ce vidimo kakav je. lici na sutersku divljinu, sto je ako pogadja sasvim u redu. ionako bi neko milisavu morao da uzme bar pola lopti koje ispucava... raduljici sve, posto je za njega zicer neresiva enigma. njegove instrukcije bi morale da budu:

VJ: dobijas loptu i pivotiras, ako dobijes faul - super, pucas penale, ako te ne fauliraju izvlacis loptu napolje.

raduljica: a ako ostanem sam ispod kosa ?

VJ: izvlacis loptu napolje.

inace, taj raduljica je u sezoni posle koje je otisao iz fmp-a davao partizanovim centrima 20+ poena poutakmici, msm bio mvp super lige. slatko sam se obradovao letos kad je potpisao, sta se desi coveku, da sad masi zakucavanja upm...

Poslednja izmena:
Telefonsko uključenje: "...Nama treba plejmejker koji ima 15,20 poena u rukama, koji može da raširi igru, da bi centri došli do izražaja, i... još jedno pitanje, da li je taj plejmejker iz Kazahstana Džeri Džonson koji je igrao u Lijetuvos Ritasu?"
(Tegi se smeška, Toša se pravi lud)
Tegi: "Da li je to Džeri Džonson iz Ritasa?"
Toša: "Ne znam, imam zapisano u tamo u kancelariji, ali nisam...ne znam..."

Telefonsko uključenje: "Malopre je Todorić tražio da navedemo konkretnu kritiku Vlade Jovanovića, ja imam jedno konkretno pitanje... pri rezultatu 68:64, protiv Armanija, iz igre je izveden Raško Katić, znači, Vlada Jovanović je ubacio Lučića. Posle toga Herston ide do kraja i promašuje zicer i hvata loptu... mislim, dal' je bio faul ili nije bio faul to ne mogu baš da procenim, ali... (Tegi: bio je faul) ... dobro, i da je bio faul, okej, ali zašto je vađen Katić iz igre... mislim, to je stvarno greška... greška... početnička greška trenera. Izvlači visokog igrača a brani dva poena. Znači, meni to uopšte nije jasno, pa ako bi mogao gospodin Todorić da prokomentariše to."

Toša:

:lol:

Sa Todoricem se nikad ne zna...
Ovom Dzonsu je menadzer Zalizani, pa sad vi vidite ko crno-belu vunu prede :lol:
Mada, Tosa se uvek pravi Tosa i pitanje je sta ce na kraju ispasti...
To da ovaj Dzons ima velika primanja i da mu je lova high priority, to je fakat, inace se ne bi potucao po Kazahstanu...
Videcemo da li je Dzons taj nas novi plej ili je i ovo bilo skretanje paznje na pogresnu stranu ;)

E taj sto je rekao za Katica, pametno je rekao.

Inace, ono nad Lucicem se u vecini slucajeva svira kao faul, ali je to bruka, i jedno od glupljih kriterijuma u kosarci. Ima u kosarkaskim sudijskim kriterijumima par debilizma, a jedno od njih je da ti da faul pri skoku kada imas bolju poziciju, iako te je ovaj samo pipnuo po ledjima sa jagodicom kaziprsta. Sto znaci da nagradjuju bolje namestanje za skok igraca, iako ima manje fizickog kontakta nego kod 90% slucajeva pri lupanju banana.

Poslednja izmena:
Nije me mrzelo. :D

Muke navijača Partizana:

Telefonsko uključenje: "Vašem gostu ne bih dao za pravo mnoge stvari koje je izrekao u ovoj večeri, i počeo bih svoje izlaganje ako mi vi dozvolite... E, ovako. Vidite, gospodine Todoriću, Partizan je velika sportska institucija u ovoj državi, kakva da je, mi smo prošli od otvaranja te Hale sportova veliki, trnoviti put da bismo postali ovo što smo danas. Znate, u ovoj državi postoji tenis, KK Partizan i tačkice... vaterpolo, koji je van konkurencije. Znate. Vaterpolo to je svoja sopstvena priča, to je sistem rada, Ljuba Mečkić, trener Vlaho Orlić i dalje, Udovičić, i dalje trener Milovanović ima svoj sistem i najbolje igrače na svetu i u Evropi i tako dalje, nećemo da se bavimo njime. Znači taj košarkaški klub Partizan je institucija, ne bi našao predsednik države da zasuče teget košulju i dođe na utakmicu s Makabijem da pozdravlja publiku sa tri prsta. Znači postoji neki značaj zbog kojeg će dvorana... dvorana će biti dodeljena košarkaškom klubu Partizan za treninge i tako dalje. Znači ne može to više da se zadovoljava armija navijača Partizana posle svih tih uspeha da se zadovoljava jednim nivoom klubova Luksemburga i Malte, 18 puta smo prvaci i 13. put smo nosilaci kupa. Ako vi mislite da je to nivo kojim mi moramo da težimo i da se zadovoljavamo, ja mislim da niste tu u pravu. Znate. To je prevaziđen jedan nivo, zašto ne bismo imali... ne mora da bude u fajnal foru, nek bude u osam. Znate. Ja mislim da ova država to zaslužuje. I ovaj košarkaški narod i navijači Partizana.

Što se tiče rada gospodina Jovanovića ja mislim da nikad nisu bile veće kritike nego na njegov rad od kad je postao trener Partizana. Znate. Bez obzira na uspehe. Možda su osvojene tri titule, ali čekaj prijatelju, koliko ti imaš reprezentativaca? Nemaš ni jednog. Ni jednog nemaš. U sastavu reprezentacije koja je bila na zadnjem takmičenju. Znate. Ja mogu da vam osporavam na primer Uroša Tripkovića kao Vujoševićevog ljubimca, a vi mi kažete bio je najbolji strelac Jadranske lige, a ja vam kažem bio je i Radmilo Mišović najbolji strelac jugoslovenske pa kolko ima nastupa u reprezentaciji, znate, sve je stvar kriterijuma kako se šta vrednuje. Znate. Nikad nismo igrali ružniju košarku. A najlepšu košarku smo igrali kad je otišao Dalipagić u vojsku a Reba Ćorković vodio sa klupe Partizana. To je bila najlepša košarka. Znate. Što se tiče estetike neke, i umetničkog dojma. Vi ste doveli tog Raška Katića, na primer, iz Hemofarma, odlazi na pripreme reprezentacije za svetsko prvenstvo u Turskoj, a sad nije ni kandidat u reprezentaciji. Izvol'te, kažite ime i prezime jednog igrača koji je individualno napredovao u tom Partizanu pod komandom Vlade Jovanovića pošto je on istakao u jednom intervjuu u Novosti da deo radnog dana posvećuje individualnom napretku igrača. Izvol'te, kažite ime i prezime da košarkaška javnost zaključi da li je jedan od tih igrača koje vi navedete individualno napredovao.

(Muka polako priteruje velikog navijača, glas počinje da drhti...)

Što se tiče Nemanje Bešovića... sad malo sam uzbuđen sada, ne mogu da dozvolim ostalim gledaocima da kažu... Nemanja Bešović. Gospodine, to je treća sezona kako mi gledamo tog momka dal trenira, dal ne trenira, dal je u ekipi, dal nije u ekipi i tako dalje. Nemojmo više da se zavaravamo, neće biti ni prvi ni poslednji koji nije uspeo u Partizanu. Znate. Evo preko puta odbojkaški klub na Kalemegdanu, Marko ovaj Marko Podraščanin, dvestašes santimetara, čovek, nema kontakta, servis i blok na mreži. Razumete. Znači, dečko, idi na odbojku, nema kontakta, jer ti u ovoj košarci ne bi bio ni prvi ni poslednji koji, uostalom, i Raković je bio u tom Partizanu, sad su ga zvali za reprezentaciju. I Peđa Stojaković, i Dragan Tarlać, i Bodiroga, ko zna kol'ko je bilo promašaja u proceni igračkih kvaliteta. I taj Nemanja Bešović, ooovaj, Nemanja Bjelica iz Beča, Marko Kešelj iz Albe, i tako dalje. Neće biti ni prvi ni poslednji put. Izvol'te navedite imena koja su prošla kroz Partizan i nisu primećena iii nije ostavljen da tako kažem otisak na njihovu igru prepoznatljivu Partizanu nego, čujem da je bio i Nikola Mirotić u Partizanu, i Nemanja Bjelica, i još dosta igrača, možda je to i priča što i nije tačno. Znate.

Mi bre godinama igramo bez jednog centra u napadu. Čestitog centra koji će da ugrožava taj koš. Da ne nabrajam Đuru Ostojića, ovoga Slavka Vraneša. To je igrač koji je najviše klubova promenio u istoriji košarke možda. Taj Slavko Vraneš. Znate. Da vam ne pominjem Žarka Rakočevića ..... (upada Tegi i moli ga da ubrza)..... Da vam kažem nešto, ovaj, kvalitet, ovaj... postavka igre.
(Uzbuđenje raste)

Jel mogu da pitam da li Dijamantidis može bez bloka na kapi da bude igrač, da ugrožava koš? Da li može Huan Karlos Navaro bez obzira na korak u stranu? Da li može Teodosić da igra u Moskvi bez bloka? Nema bre bloka uopšte na kapi bre. Kakav je to sistem igre? Onaj Džejms Gist je izigravao jedan svetionik na vrhu reketa. Da šest poena, udari rampu ramenom ili laktom, i tako dalje, istrči u kontru, da jednu trojku, koš, kaže šes osam poena.
(Počinje plač polako)

Vi jednog Novicu Veličkovića niste mogli da obučite individualno i zato sedi na klupi u Realu i menja ga Mesina u trinaestoj sekundi drugog poluvremena pretprošle utakmice sa Partizanom u Beogradu. To je vaše ogledalo isto."

Tegi: "Hvala na javljanju..."

* * * * * * * * * *

Muke navijača Crvene Zvezde Beograd:

Telefonsko uključenje: "Dobro veće! ... Ja bih hteo da pozdravim vašeg gosta... iako smo protivnici ... (Tegi počinje da se smeje) ... i hteo bih da mu poželim sve najbolje u Novoj godini i...."
Tegi: "Zeko, jesi ti?"
Zeka: "... i imao bi dva pitanja!"
Tegi: "Zeko, jesi ti?"
Zeka: "Da. Da. Kratko, neću ja dugo. Prvo pitanje, prvo pitanje, jako je sramota što mene ne puštaju kad je ... kad je... kad je bilo i FMP Partizan u Pijonir, i sad, i sad Zvezda... sad na derbi. Znači ... eto to... znači.... lično je tamo naređeno što je jako ružno ... znači, sa strane redara... uvrćanje rukeee... znači, pretnju policije znači, dalje da vam ne nabrajam. To je jako sramota, imao sam dva suđenja, gde su izmislili da me Miša Tumbas istuko."
Tegi: "Dobro, Zeko, hvala na javljanju..."
Zeka: "Ja sam sam izjavio da to nije istina..."

zona pres: tegeltija i todoric

prilicno razocaravajuci intervju. puno arogancije i prezira prema misljenju navijaca. nismo mi cvecke, pocesto preterano selemo, ali ovakav lakonski odnos prema navijacima koji poznaju kosarku, vole i podrzavaju klub, jedna su od najjacih snaga kluba je onako, bljutav i bez veze. ceo intevju u fazonu klasicnog srpskog mocnika: " sta bre ti tu ima mene da pitas ili da se ne slazes, kad si niko i nista a ja sam baja koji valja ". razocaravajuce. dule je bio jos gori. o danilovicu i da ne pricam; onaj samo sto ne trazi adrese ljudi da dodje da im "objasni"...

velika prednost VJ je sto je njegov odnos prema navijacima mnogo bolji, valjda se jos nije osilio...

Poslednja izmena:
U Srbiji je sve debilno postavljeno. Prvo, najbitniji navijac je onaj navijac koji daje pare, a posao funkcionera kluba je da ima postovanja prema tom navijacu koji mu daje pare. Posto ovde navijaci ne daju pare, nego to rade politicari i javna preduzeca, funkcioneri klubova imaju tako bahat odnos prema navijacima.

Znaci sezonske ulaznice, rekviziti sa logoima kluba, slicice sa albumima, akcione figurice sa likom Kecmana i sl.

@zokiloki: A kako bi se ti osećao da si ti četrdeset godina u klubu, osvojio si sve što je Partizan ikad osvojio na svim pozicijama u klubu, znači jednom rečju, ti si institucija unutar institucije, i onda ti dođe neka paljevina kao onaj što sam ga prekucao, pa počne da ti priča kakva je Partizan institucija i šta bi Partizan trebao da bude, jer on naravno to mnogo bolje zna od tebe. Ili da ti neko dođe i da te pita zašto je Vlada ubacio Lučića umesto Katića. Ili da ti jedan priča zašto ne pravite reprezentativce, drugi zašto nemate vrhunske rezultate u Evropi, treći zašto ne pravite mlade igrače?

Pa ebem mu miša, zapitaj se malo kako se ti navijači ophode i prema klubu i prema njima, pa onda optužuj Tošu da nema poštovanja. Od ovih gledalaca većina nisu bili fer prema njemu, kao čoveku koji je svojim delom i na svoj način zaslužan za SVE čime se oni kao navijači ponose, a on treba da se ulaguje njima? A mogu zamisliti šta bi bilo da je umesto njega bio Vlada na toj stolici. Tek bi to bio cirkus. :lol:

@zokiloki: A kako bi se ti osećao da si ti četrdeset godina u klubu, osvojio si sve što je Partizan ikad osvojio na svim pozicijama u klubu, znači jednom rečju, ti si institucija unutar institucije, i onda ti dođe neka paljevina kao onaj što sam ga prekucao, pa počne da ti priča kakva je Partizan institucija i šta bi Partizan trebao da bude, jer on naravno to mnogo bolje zna od tebe. Ili da ti neko dođe i da te pita zašto je Vlada ubacio Lučića umesto Katića. Ili da ti jedan priča zašto ne pravite reprezentativce, drugi zašto nemate vrhunske rezultate u Evropi, treći zašto ne pravite mlade igrače?

Pa ebem mu miša, zapitaj se malo kako se ti navijači ophode i prema klubu i prema njima, pa onda optužuj Tošu da nema poštovanja. Od ovih gledalaca većina nisu bili fer prema njemu, kao čoveku koji je svojim delom i na svoj način zaslužan za SVE čime se oni kao navijači ponose, a on treba da se ulaguje njima? A mogu zamisliti šta bi bilo da je umesto njega bio Vlada na toj stolici. Tek bi to bio cirkus. :lol:

Potpisujem :ok:

@keeper i pesimista

hteo sam da ubacim taj element da je coveku posle svih ovih godina dozlogrdilo omalovazavanje partizanovih uspeha, preuvelicavanje neuspeha, pravljenje neuspeha iz stvari koje nisu, kao i nerealnih ocekivanja, al` me mrzelo da pisem, ai znao sam da ce neko ( keeper ) to da potegne, pa ostavih to za (ovu) repliku.. e, sad, i ja bih, na njegovom mestu, kada bih procitao neki zluradi komentar ili dobronamernu glupost nekih navijaca ( recimo mene kad me ponesu emocije ), u svojoj kancelariji rekao: ma pushi ga bre majmune, ja ovo radim 30 godina ti ces da mi nesto seles. ili u kafani kad bih seo sa duletom i sasom bi opleo o moronima koji se javljaju i lupetaju...

u javnim nastupima bi mirno i stalozeno izneo cinjenice zasto se nesto desilo ili nije, odgovorio sa uvazavanjem na sva pitanja i kritike. nema nikakvog opravdanja za ovakvu bahatost pogotovo ne prema navijacima. koliko god partizan zasluzivao nasu ljubav i podrsku za sve radosti ( i tuge, jer su i one sastavni deo sporta ), isto toliko i imi zasluzujemo POSTOVANJE od svih ljudi iz partizana. partizan - institucija; cesto se cuje i tacno je. da li bi bio institucija bez nas ? partizanovi ogromni sportski uspesi; titule, evropske pobede - koliko bi ih bilo bez nas ? koliko utakmica, protiv kakvih strasnih ekipa u pioniru su dobili 12 momaka krvavih kolena na terenu + 8000 fanatika na tribinama ? jel bi bile dobijene bez nas ? kada bi partizan video top 16 EL ?

na drugom pdfu sam cesto pisao da smo mi narod sa sindromom raje koji u bilo kakvu vlast ( pa makar to bio i najobicniji salteras u opstini ) gleda sa strahopostovanjem i kad mu mocnik pisa za vrat nas seljak vice mlako. ja takav nisam. imam veliko postovanje za todorica i smatram ga za coveka sa verovatno najvecim stepenom zasluga za uspehe partizana ali ovaj istup kod ovog sosovca nema nikakve veze sa tim. a ima svake sa bahatoscu i bezobrazlukom.

ne mogu da nadjem intervju VJ od prosle godine, ne secam se posle koje utakmice : hvala navijacima do neba.

ili se ovo brzo zaboravlja ( ovde namestam onu cuveno duletovo krivljenje glave ):
e pa ne bi smelo...

Poslednja izmena:
383595_2130603764314_1822598870_1310325_404847125_n.jpg

u javnim nastupima bi mirno i stalozeno izneo cinjenice zasto se nesto desilo ili nije, odgovorio sa uvazavanjem na sva pitanja i kritike. nema nikakvog opravdanja za ovakvu bahatost pogotovo ne prema navijacima. koliko god partizan zasluzivao nasu ljubav i podrsku za sve radosti ( i tuge, jer su i one sastavni deo sporta ), isto toliko i imi zasluzujemo POSTOVANJE od svih ljudi iz partizana. partizan - institucija; cesto se cuje i tacno je. da li bi bio institucija bez nas ? partizanovi ogromni sportski uspesi; titule, evropske pobede - koliko bi ih bilo bez nas ? koliko utakmica, protiv kakvih strasnih ekipa u pioniru su dobili 12 momaka krvavih kolena na terenu + 8000 fanatika na tribinama ? jel bi bile dobijene bez nas ? kada bi partizan video top 16 EL ?
Nema potrebe za uopštavanjem. Ne znam zašto si to preneo na sve navijače. Nije se Toša zamerio svim navijačima, on je jednom rekao da je ostrašćen i da ne zna šta čovek priča (ja sam priložio njegov govor pa vi vidite šta biste vi rekli), a drugom se nasmejao jer je čovek NJEGA pitao zašto je VLADA uveo Lučića umesto Katića. Mislim... :lol: To što je Toša bio "bahat" prema par ljudi od kojih je jedan bio debil par ekselans nema veze sa njegovim odnosom prema navijačima, za koje je u svojoj karijeri pitaj boga koliko uradio izlazeći im u susret za karte i ko zna šta još. Ja mislim da ne mora da guta gomna od nekih debila i izigrava korektnost i dobrotu samo zato što je on funkcioner i zato što je na televiziji.

Pogle' samo kako Grba pomera dupe pojedinim komentatorima. Kad je jednom rekao nekom da nađe dečka. :lol: A on nije funkcioner i nije zato bahat (replika za kamija i njegovu priču opet o privatizaciji). Kako bi tek Saša reagovao? A tek Dule? :lol: Eno i Pešić je komotno isprozivao na kzš posle neke utakmice neke debile koji su mu vikali srdito zašto ne ubacuje Nedovića. Jel' to nepoštovanje prema košarkaškoj publici CZB? Ne. Samo u zadnje vreme oko Partizana postoji gomila negativne energije, pa se skoro sve shvata kao smak sveta među dobrim delom navijača koji svake godine očekuju velike evropske rezultate, a odlepili na Tošu jer je rekao da to nije naša realnost. Ni finansijska ni organizaciona ni igračka.

Generalno je problem nas Srba sto mislimo da sve znamo i da bi smo uvek bolje radili, kad bi se nasli u poziciji nekog drugog..
Mislim da je Tosa sasvim korektno odgovorio na neka pitanja, jos na pocetku emisije...
E sad, sto se u emisiju javljaju pacijenti koji misle da su posisali svo kosarkasko znanje, to je druga prica...
chuck norris approved :zelenko:

slazem se.. ali ima i mnogo ljudi koji "pozitivno razmisljaju".. jeste da su retki al nadje se... kao na primer vujosevic.. jeste on onako blentav(barem tako deluje) al covek kad krene da prica ne verujem da moze niti ce moci ikad iko da mu zameri na bilo cemu dok je bio trener partizana

Ajde, taksativno da razlozimo kakav je to Macvan igrac:
Prvo bih te pitao:
Sta je Macvan: trojka, cetvorka ili petica?
Sve pomalo od toga.
Postoji li dominantan kvalitet kojim Macvan odskace od ostalih?
Jedini znacajan kvalitet je u tome sto je sve pomalo: pomalo trojka, cetvorka ili petica.
Ume li Macvan kao trojka i cetvorka da odigra licem prema kosu i sam iskreira sebi sut spolja, ili ulaz?
Nazalost nije dovoljno brz za to.
Moze li Macvan kao petica da odigra na visokom postu kao centar, licem prema kosu?
Nazalost nije dovoljno eksplozivan i brz za to.
Moze li Macvan da cuva u odbrani protivnicku peticu?
Nazalost , nije dovoljno visok za to.
Moze li da cuve protivnicku trojku?
Nazalost nije dovoljno brz za to.
Vrhunska evropska cetvorka ima ili snagu ili brzinu kao dominantnu osobinu(uz veoma cesto visinu prilicno vecu od Macvanove).
Takvu cetvorku Macvan takodje ne moze kvalitetno da cuva, bas zbog toga sto je u isto vreme sve(ali i nista)..
Ovo su samo neki primeri
Da bi Macvan odigrao kvalitetno, mora neko drugi da napravi visak na terenu, te da on dobije loptu u trenutku kada vec ima prednost nad protivnikom.
Ili da mu se eventualno napravi pik i on ostavi ispod kosa sa nizim igracem, ili sporijim centrom gde on moze da resi situaciju ledjnom tehnikom.

Na to sam mislio kada kazem da je poluigrac.
Tesko je porediti zato sto on nije ni trojka ni cetvorka ni petica, ali bi najblize bilo reci: prosecna trojka, prosecna cetvorka, prosecna petica, sto u zbiru moze da da samo prosecnog igraca.
Takvih igraca je uvek bilo: Skroce, Sunara,Arsenije Pesic,Ivica Obad,Macura,Benacek.
U danasnje vreme , kada je kosarka dostigla izuzetno visok nivo koji zahteva maksimalnu specijalizovanost igraca, on predstavlja onu relikviju starih vremena, i sa te strane je njegova igra zanimljiva.
Ako zeli da postane uistinu odlican , mora stesati dupe, povecati snagu i brzinu.......
Vrlo dobra kosarkaska opservacija. Macvan isto igra kao i pre nekoliko godina kada se pojavio medju juniorima.Apsolutno nije unapredio ni jedan segment svoje igre. Puno korisniji bi nam bili na toj poziciji Stefon Lazme ili Boris Savovic.
Od svih poznatih 4-ki na svetu Macvan bio mogao da nadigra, u duelima 1 na 1, jedino jos veceg penzionera od sebe Savana-majstora.

Evo tima KK Partizana za vrhunske rezultate u Evroligi:
1.Nemanja Nedovic 2.Dragan Milosavljevic 3.Nemanja Bjelica 4.Stefon Lazme 5.Miroslav Raduljica
Zamene: Danilo Andjusic, Bogdan Bogdanovic, Vlada Lucic, Boris Savovic, Nemanja Besovic ; U prvoj sezoni bi igrali Top 8, u drugoj Final 4, u trecoj bili bi osvajaci Evrolige !
Apsolutno ne bi bilo preskupo, a ni nemoguce imati ovakav tim nekoliko sezona na okupu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back