KK Crvena Zvezda

Ne znam ko je ova osoba sto si je opisao, onaj Subotic na kojeg ja sam mislio bi bio u Zvezdi:
1) Najlosiji suter, pored centara;
2) Jedva vodi loptu;
3) Totalno nekoristan u napadu(u odbrani je dobar, ali napad katastrofa);
a i uostalom sad kada su prodali Misanovica logicno je da dovedu novog centra valjda.

Vodjenje lopte nisam spominjao. Da si čitao tačno šta sam napisao,video bi da je to ta osoba.

Da ume da ubode,ume,možda ne stalno,ali je sigurno bolji šuter od Stivena Markovića,Borisa Bakića i Marka Cvetkovića.

Da jedva vodi loptu,to je istina,ali ja nigde nisam spomenuo njegovo znanje u vodjenju lopte. To nije ni bitno za ono što on treba Zvezdi. Ne kažem da nije bitno za nekog ko pretenduje da igra to u nekom ozbiljnog klubu,ali za Zvezdine potrebe je nepotrebno.

Uopšte nije totalno nekoristan u napadu. Ima solidan skok u napadu,prosečan ulaz i prosečan šut. Viuše od toga nam ni ne treba. Odbrana mu je navisokom nivou,a to nam mnogo treba. Pogotovo,njegov atleticizam može da dodje do izražaja,jer niko u Zvezdi ne može da uhvati loptu.

Znači,to što sam zanemario mane na uštrb vrlina,ne znači da ih nisam svestan,već da verujem da neće doći do izražaja u onoj ulozi koja mu je namerena. On ne dolazi kao prvi bek ili krilo,već kao podrška,a za tu ulogu je više nego kompetentan

Vodjenje lopte nisam spominjao. Da si čitao tačno šta sam napisao,video bi da je to ta osoba.

Da ume da ubode,ume,možda ne stalno,ali je sigurno bolji šuter od Stivena Markovića,Borisa Bakića i Marka Cvetkovića.

Da jedva vodi loptu,to je istina,ali ja nigde nisam spomenuo njegovo znanje u vodjenju lopte. To nije ni bitno za ono što on treba Zvezdi. Ne kažem da nije bitno za nekog ko pretenduje da igra to u nekom ozbiljnog klubu,ali za Zvezdine potrebe je nepotrebno.

Uopšte nije totalno nekoristan u napadu. Ima solidan skok u napadu,prosečan ulaz i prosečan šut. Viuše od toga nam ni ne treba. Odbrana mu je navisokom nivou,a to nam mnogo treba. Pogotovo,njegov atleticizam može da dodje do izražaja,jer niko u Zvezdi ne može da uhvati loptu.

Znači,to što sam zanemario mane na uštrb vrlina,ne znači da ih nisam svestan,već da verujem da neće doći do izražaja u onoj ulozi koja mu je namerena. On ne dolazi kao prvi bek ili krilo,već kao podrška,a za tu ulogu je više nego kompetentan

Tog Cvetkovica sam zaboravio, ipak je on zalutao u Zvezdu. Sto se tice Bakica i Markovica siguran sam da je Subotic losiji suter od njih. Koliko Zvezdi nedostaje siguran suter se moze videti po tome sto 2 igraca postizu vise od pola poena na skoro svim utakmicama, a ako samo jedan odigra losije onda Zvezda gubi. Druga stvar, kad se Zvezda suprotstavi iole jacoj ekipi kao po obicaju neko od njih dvojice(Kuk, Dragicevic) zataji.

Svaki tim koji ima visoke ciljeve mora da ima igrace koji znaju da vode loptu, pa makar oni bili i centri, a Zvezda ovde uzima bekove koji slabo vode loptu.

Ja sam siguran da niSU. Iako Bakić ima kvalitete koji na moje veliko iznenadjenje dolaze do izražaja,šut ne spada u njih. Marković je poseban slučaj.
Vidi,slažem se ja sa tobom oko toga kakvi igrači Zvezdi trebaju,ali moraš da shvatiš da je na našu veliku žalost Zvezda ove godine tim bez ikakve rezultatske ambicije. Cilj našeg trenera je taj da igra dokle dogura. Zato ja Subotića posmatram kao novog igrača takvog tima i u skladu sa time procenjujem njegove kvalitete.

Tog Cvetkovica sam zaboravio, ipak je on zalutao u Zvezdu. Sto se tice Bakica i Markovica siguran sam da je Subotic losiji suter od njih. Koliko Zvezdi nedostaje siguran suter se moze videti po tome sto 2 igraca postizu vise od pola poena na skoro svim utakmicama, a ako samo jedan odigra losije onda Zvezda gubi. Druga stvar, kad se Zvezda suprotstavi iole jacoj ekipi kao po obicaju neko od njih dvojice(Kuk, Dragicevic) zataji.

Svaki tim koji ima visoke ciljeve mora da ima igrace koji znaju da vode loptu, pa makar oni bili i centri, a Zvezda ovde uzima bekove koji slabo vode loptu.

Dragićević možda,i to na mo0mente,ali Kuk ne. To jednostavno nije istina,bez dalje polemike

Bakic bolji suter od Subotica?To neki vic...Subotic jeste igrac sa dobrim fizickim predispozicijama,ali neko je rekao da time pomaze skoku u napadu,sto bas i nije istina,svi igraci koji danas uzimaju dosta skokova to cine tako sta zagrade kako treba...On se i povredjuje dosta,ali dosta je potencijalan u napadu,secam se kada je dao Lietuvosu preko 20 poena,a ritas je osvojio te sezone...Sve u svemu ok igrac,ali nece doprineti poboljsanju ove ekipe crvene zvezde...

Dobro Kuk ako ne da dovoljno poena on ipak to nadoknadi asistencijama i ukradenim loptama. A sta je bilo sa Dragicevicem protiv Partizana, cini mi se 2 poena

Jeste odigrao loše protiv Partizana,ali bilo je i jakih utakmica u kojima nije zatajio. NJemu je ovo prva ozbiljna sezona u ulozi vodje i ne možemo da očekujemo od njega ono što pruža Kuk koji je mnogo iskusniji. A iljudi stalno zaboravljaju da je Kuk vrstan igrač i za američke uslove, a ne samo za naše,tako da nije zahvalno pratiti ga u učinku.

Tako loše igraju odbranu da mi je muka. Znam ja zašto je to i mogu da nadjem opravdanja u umoru,ali to bi bio izgovor. Ako sve zvezde ovog sporta u strašnim klubovima,mogu da cepaju odbranu kao da se bore za život,kako ja da komentarišem ove Zvezdine mrtvake

Ne vidm sta je tako smesno?Ja bi pre plakao![/QUOTE]

Kako da mi ne bude smesno kad covek sad ima 46 godina a i pored toga jos uvek je aktivan igrac.Kad bi on dosao u Zvezdu sigurno bi bio bolji od Lekica.

Poraz je očekivan, ali me razočaravaju 2 stvari:
1) loša igra Dragičevića - kao i protiv Partizana, neko je lepo rekao "veliki igrač za male utakmice". Nadam se da će se (psihološki) popraviti
2) mržnja jednog dela navijača Zvezde prema Kikanoviću, nemam reči

Nadam se da će Zvezda uraditi jedino ispravni korak trenutno - dovođenje Mute Nikolića i potpuna rekonstrukcija tima (bar, a treba i uprave). Ovu sezonu smatrajte izgubljenom

P.S. Uživajte u utakmici decenije večeras!

19/04/2008 09:40 штампај пошаљи
Уочи данашњег „вечитог дербија“, кошаркаши Црвене звезде остали су без тренера. Стеван Караџић је због финансијских проблема у клубу поднео оставку и вечерас (20.15) у 5. колу Суперлиге против Партизана екипу ће водити помоћни тренер Милан Шкобаљ.

Караџић је у изјави за агенцију Бета рекао да је напустио Мали Калемегдан јер није могао да гарантује за резултате екипе у условима које је имао:

- Неколико је разлога што сам одлучио да одем. Први је свакако то што већини играча нису измирена дуговања - казао је Караџић и додао да се није сложио ни са одлуком клуба да на дерби са Партизаном дозволи улазак само људима са претплатним картама - Пре неки дан је био дерби са 20 и нешто хиљада људи па није било проблема. Надао сам се да ћемо уз пуну халу и велику инспирацију направити изненађење, што би нам дало огроман подстрек за наставак сезоне.

Реагујући на Караџићев потез, генерални менаџер Црвене звезде Игор Жежељ рекао је да је изненађен таквом одлуком.
- Одлука Караџића да у овом тренутку и на овакав начин напусти клуб, без поздрава са играчима је прилично неуобичајен чин, а разлоге које смо до сада чули у медијима сматрам алибијем. Караџић је имао максималну подршку клуба. Сви знају да паре у Звезди нису редовне. Нису биле редовне ни у претходних пет година, па нису ни сада, али сматрам да је храбрије остати и борити се - рекао је Жежељ и најавио да би Караџићев наследник требало да буде познат у наредних неколико дана, после консултација у клубу.

Некадашњи бек црвено-белих отишао је тако после скоро 20 година из клуба у коме се прославио.
- У Звезди сам 18 година - девет као играч и девет као тренер. Стварно не желим да учествујем у обмани јавности, да се правимо да је све у реду кад није - рекао је Караџић који је на чело стручног штаба Црвене звезде дошао пре годину дана, када је заменио Драгана Шакоту.

Jedino mi je krivo zbog razloga, jer pokazuje da je unutar Zvezde i dalje veoma trulo, ali neka ide. :)

...kao npr. promene u rukovodecim organima kluba. Svake godine su im puna usta "evropske zvezde" a iz godine u godinu ona tone sve dublje i dublje. Cak im je poslo za rukom i da "isteraju" navijace. Btw, sinocni poraz od Partizana me nije iznenadio.

Back