KK Crvena Zvezda

Ma,sportsko društvo se i drži. Iskreno,muka mi je više i da ostavljam postove na ovoj temi. Zvezda nije doživela ovakvu degradaciju nikada. Draža mi je bila ona generacija što se borila za opstanak. Jedno vreme sam išao na svaku tekmu,pogotovo kad je bio Rakočević,a sad mi je muka da ih pogledam i minut preko tva. Stvarno mi se povraća kad vidim upravu i igrače. Ali,zauvek ću ostati pri izjavi da nas niko nije upropastio kao Šakota. Zmago je bio malo dete za njega. Zmagov tim bar nije bio skup. Sve u svemu,muka i bruka. Dok se ne promeni rukovodstvo...

Čović: Ja predsednik, Maljković trener!

Nebojša Čović, vlasnik Košarkaškog kluba FMP Železnik, rekao je u četvrtak da je spreman da uđe u Crvenu zvezdu i da je napravljen kompletan novi sistem funkcionisanja dva kluba.

"Vrh novog sistema bila bi Crvena zvezda. Tim bi činila četvorica sadašnjih igrača Zvezde i košarkaši FMP-a, uz dva ili tri pojačanja. S tim što bismo voleli da trener bude Božidar Maljković", rekao je Čović novinarima u Sportskom centru "Basketlend" u Beogradu.

Mandat sadašnjoj upravi crveno-belih istekao je u junu, posle čega je formirana Radna grupa. FMP i Zvezda su i ranije imali kontakte oko fuzionisanja timova, ali nikada se nije otvoreno i javno govorilo o tome kao sada.

"Mi nismo za dovođenje starih i skupih igrača. Mislili smo da budžet kompletnog sistema bude tri do tri i po miliona evra i da u to budu uključene i mlađe kategorije, koje su među najboljima u Evropi. Mi smo jasno rekli - tamo gde mi predsedavamo, mi odlučujemo", rekao je Čović.

On je naglasio da su u Železniku spremni za razgovor sa čelnicima Zvezde.

"Spremni smo za razgovor sa svima, ali sada smo hteli jasno da kažemo o čemu se radi da se ne bi naša imena povlačila po novinama", dodao je on.

Prema tom planu, Nebojša Čović bi bio predsednik Zvezde i ne bi bio na funkciji u FMP Železniku. Sve tri sale kluba iz Železnika bile bi na raspolaganju ekipama oba kluba, ali bi centar bio Pionir, gde bi Zvezda igrala mečeve i trenirala.

Čović je dodao da je razvijen sistem zaštite igrača, odnosno njihovih ugovora, da su on i funkcioner FMP-a Ratko Radovanović razgovarali sa Maljkovićem i preneli mu svoje želje.

Rekao je da bi u slučaju realizacije programa oni tražili pomoć od države za dosadašnja dugovanja crveno-belih, ali i da bi on uneo svoj kapital.

Na pitanje novinara da li mu je žao što bi u tom slučaju prvi tim FMP-a imao manje šansi da osvaja trofeje i igra polufinala i finala, Čović je rekao da nema sentimentalnih osećanja.

"Posao je posao, a ovde je posao u pitanju. Imamo 30 seniorskih igrača na raspolaganju i tim koji bi nam ostao bio bi dovoljan za takmičenje u regionalnoj i domaćoj ligi. Mislim da je vreme da se usvoji novi koncept u sportu, jer ne mogu klubovi da se oslanjaju na pomoć države. Ona mora da finansira reprezentaciju".

Čović je potvrdio konstataciju novinara da je on navijač Zvezde.

"Za razliku od drugih, ja to nikada nisam krio. Ja sam 'cigan'", rekao je Čović, koristeći stari nadimak navijača Zvezde.

Čović i Radovanović su istakli da FMP ima sklopljen tim i budžet za sledeću sezonu, tako da oni neće imati štete ako do saradnje sa Zvezdom ne dođe.

Čović: Ja predsednik, Maljković trener!

Nebojša Čović, vlasnik Košarkaškog kluba FMP Železnik, rekao je u četvrtak da je spreman da uđe u Crvenu zvezdu i da je napravljen kompletan novi sistem funkcionisanja dva kluba.

"Vrh novog sistema bila bi Crvena zvezda. Tim bi činila četvorica sadašnjih igrača Zvezde i košarkaši FMP-a, uz dva ili tri pojačanja. S tim što bismo voleli da trener bude Božidar Maljković", rekao je Čović novinarima u Sportskom centru "Basketlend" u Beogradu.

Mandat sadašnjoj upravi crveno-belih istekao je u junu, posle čega je formirana Radna grupa. FMP i Zvezda su i ranije imali kontakte oko fuzionisanja timova, ali nikada se nije otvoreno i javno govorilo o tome kao sada.

"Mi nismo za dovođenje starih i skupih igrača. Mislili smo da budžet kompletnog sistema bude tri do tri i po miliona evra i da u to budu uključene i mlađe kategorije, koje su među najboljima u Evropi. Mi smo jasno rekli - tamo gde mi predsedavamo, mi odlučujemo", rekao je Čović.

On je naglasio da su u Železniku spremni za razgovor sa čelnicima Zvezde.

"Spremni smo za razgovor sa svima, ali sada smo hteli jasno da kažemo o čemu se radi da se ne bi naša imena povlačila po novinama", dodao je on.

Prema tom planu, Nebojša Čović bi bio predsednik Zvezde i ne bi bio na funkciji u FMP Železniku. Sve tri sale kluba iz Železnika bile bi na raspolaganju ekipama oba kluba, ali bi centar bio Pionir, gde bi Zvezda igrala mečeve i trenirala.

Čović je dodao da je razvijen sistem zaštite igrača, odnosno njihovih ugovora, da su on i funkcioner FMP-a Ratko Radovanović razgovarali sa Maljkovićem i preneli mu svoje želje.

Rekao je da bi u slučaju realizacije programa oni tražili pomoć od države za dosadašnja dugovanja crveno-belih, ali i da bi on uneo svoj kapital.

Na pitanje novinara da li mu je žao što bi u tom slučaju prvi tim FMP-a imao manje šansi da osvaja trofeje i igra polufinala i finala, Čović je rekao da nema sentimentalnih osećanja.

"Posao je posao, a ovde je posao u pitanju. Imamo 30 seniorskih igrača na raspolaganju i tim koji bi nam ostao bio bi dovoljan za takmičenje u regionalnoj i domaćoj ligi. Mislim da je vreme da se usvoji novi koncept u sportu, jer ne mogu klubovi da se oslanjaju na pomoć države. Ona mora da finansira reprezentaciju".

Čović je potvrdio konstataciju novinara da je on navijač Zvezde.

"Za razliku od drugih, ja to nikada nisam krio. Ja sam 'cigan'", rekao je Čović, koristeći stari nadimak navijača Zvezde.

Čović i Radovanović su istakli da FMP ima sklopljen tim i budžet za sledeću sezonu, tako da oni neće imati štete ako do saradnje sa Zvezdom ne dođe.

Zvezda moze da osvoji titulu samo ako se spoji sa Partizanom a to se nikad nece desiti.

Sportska centrala

Delije dosadašnjoj upravi KKCZ: "Idite iz kluba"
25.07.08. 16:25

Povodom najnovijih dešavanja u Košarkaškom klubu Crvena Zvezda, najvatrenije pristalice "crveno-belih" oglasile se saopštenjem za javnost u kome su dosadašnju upravu pozvali da napusti klub sa Malog Kalemegdana.

Navijačka grupa Delije zamera dosadašnjim čelnicima KKCZ na katastrofalnim rezultatima, učešću u "Jadranskoj ligi", upropašćavanju Zvezde, ostvarivanju lične koristi, te su ih pozvali da "zbog srozavanja kluba svih ovih godina odu mirno, ili će u surotnom u hali imati par hiljada protivnika više".

Krenulo se sa mrtve tačke :ok:

Извор: www.delije.net

Поводом ситуације у КК
Поводом најновијих дешавања у КК Црвена Звезда, ми, Делије, желимо да изнесемо свој став.

Годинама већ траје агонија у нашем клубу и не видимо да било ко од људи који су водили клуб има намеру да нешто промени. Ми смо бојкотовали утакмице не би ли скренули пажњу и тргли исте због катастрофалних резултата којима су срзали углед и пљунули на име клуба, као и због неразумљивог учешћа у јадранској лиги која нема такмичарски значај какав су нам они на почетку представљали. Много је људи дало животе за стварање својих земаља у региону да би они тек тако прешли преко тога и играли се кошарке (финала на православни Васкрс) и продали најјачи српски бренд Словенцима.
Говорили су нам да првак тог такмичења иде у Евролигу и да на тај начин желе да зауставе доминацију Партизана због чега смо прве године масовно били пристуни, а и национални набој је учинио своје. Нису успели ни у чему, осим да упропасте клуб, иако су били врло утицајни у друштву, што значи да су појединци сигурно остваривали личну корист.

Због тога сматрамо да ниједан члан бивше управе, као и људи који су било како учествовали у раду клуба не смеју да буду у клубу. Одговарало им је овакво летаргично стање, због чеа смо им саопштили да треба да иду на нормалан начин, а не да правимо циркус око тога када почне првенство. Рекли смо им да никкаве њихове опције не долазе у обзир и да тотално подржавамо Милана Гуровића и његов план. Гуровић је спортска величина којој верујемо и мислимо да може да врати клубу стари сјај. Да би се то десило, поред финансија, играчког кадра, инфраструктуре коју Гуровић у свом плану, заједно са Човићем, може да пружи, клуб мора да има срце, душу, као и навијаче због којих се и игра кошарка, што претходна управа није имала.

Позивамо све чланове Радне групе, чији састав је врло дискутабилан због толиког присуства чланова бивше управе, да подрже Гуровићеву опцију. Они не треба да буду ни близу Калемегдана, а не да опет одлучују ко ће водити клуб. Доста нам је њихових одлука, нека иду и не коче друге, којима целокупна Звездашка јавност верује да могу да дигну клуб из пепела. Ми сигурно нећемо подржати било коју њихову опцију и нећемо дозволити да се то догоди, надамо се да ће разум победити и да ће бар на крају донети праву одлуку. Због срозавања клуба свих ових година идите мирно, у суротном ћете у хали имати пар хиљада противника више.

Звезда је живот, остало су ситнице.
Делије север.

Vecernje novosti

I ČOVIĆU PODMEĆU!
NA Malom Kalemegdanu je rasulo, a košarkaškom klubu Crvena zvezda nema ko da pomogne. I oni koji hoće da joj pruže ruku spasa sprečeni su jer poslednju reč o sudbini vrednog državnog proizvoda daje radna grupa sastavljena od sportskih i ekonomskih stručnjaka (Božidar Maljković, Mile Tomić, Branko Kovačević, Ivo Raslapčević, Slobodan Vučićević i Milan Gurović) koji više ne mogu da usklade ni svoje slobodno vreme. To što je dug kluba prema nepoznatim poveriocima četiri miliona evra, i što Bakiću, Dragićeviću, Kikanoviću i Kovaču, 13 dana pre početka priprema, fale „samo“ treneri bar osmorice igrača da odrade prvi trening pomenutoj šestorici, ne zvuči kao gorući problem. Otkazivanje sastanaka pravdano je „drugim neodložnim obavezama“, pa se čini da radnoj grupi Zvezda u ovom trenutku nije baš najpreča...
Međutim, nered u kući ne datira od juče. Finansijski problemi zbog kojih je na kraju sezone većina igrača tražila raskid ugovora posledica su pogrešnih procena rukovodstva koje se, po političkoj liniji bez reči sportskog predznanja, uselilo davne 2000. godine. Propali projekat tadašnjeg predsednika Živorada Anđelkovića „Evropska Zvezda“ bio je početak kraja koji se danas nazire jasnije nego ikad.
Konkretna ponuda za saniranje štete stigla je pre deset dana jedino od Nebojše Čovića, ali reakcije odgovornih na to još nema.
- Mesto trenera bismo ponudili Maljkoviću. Sa njegovom selekcijom tima igrača iz FMP-a i dva stranca, sa budžetom od oko tri miliona evra, cilj bi nam bila jedna od titula. Zadržali bismo dosadašnji menadžment i pokušali na početku dug da ostavimo po strani - nije mogao jasniji da bude Čović, koji se na ovaj javni potez odlučio posle sastanka sa „delijama“, a na nagovor Milana Gurovića.
Po čaršiji je odmah pukla priča da se Čović uslovom, „tamo gde on predsedava, on i odlučuje“, zamerio nekome iz radne grupe, pa, ako je to tačno, sabotaže ne bi trebalo da čude. Hiljade zabrinutih poštovalaca crveno-belog dresa s nestrpljenjem očekuje rešenje problema. Iz nepoznatih razloga još nema ko da im se obrati, pa ostaje da nagađaju da li su priče „izvora koji bi želeli da ostanu anonimni“ trač ili istina. Jedino trener Mega akva monte Mihajlo Uvalin, koji je ovog leta bio prvi pik za klupu trofejnog kluba, otkriva kakva atmosfera vlada na Malom Kalemegdanu:
- Po mojim kriterijumima, Zvezda nema dovoljnu dozu ozbiljnosti. Naši pregovori su predugo trajali. Vreme neumitno teče, a u Upravnom odboru ima dosta nedoumica.

KURIR 29.07.2008

Sa Zvezdom sam završio!
Košarkaš crveno-belih Nemanja Aleksandrov smatra da je slobodan igrač i ne želi da se vraća na Kališ

Jedan od najtalentovanijih košarkaša koji se u poslednjoj deceniji pojavio na ovim prostorima Nemanja Aleksandrov kaže da je raskrstio sa Crvenom zvezdom i da ne postoji mogućnost da i naredne sezone nosi crveno-beli dres. Aleksandrov je jedan od igrača sa Malog Kalemegdana koji je KSS podneo zahtev za raskid ugovora zbog neizmirenih primanja, a Registraciona komisija KSS donela je odluku po kojoj je on postao slobodan igrač. Crvenoj zvezdi ostaje samo da se žali na ovu odluku, a rok ističe polovinom ove nedelje.

- Koliko mi je poznato, slobodan sam igrač i nemam više obaveza prema Zvezdi. Ne znam samo da li je klubu istekao rok da se žali na odluku Registracione komisije, tako da gotovo ne postoje šanse da ponovo obučem crveno-beli dres - rekao je Aleksandrov.

Momak koji je svojim prelaskom iz Železnika na Mali Kalemegdan podigao mnogo prašine u košarkaškoj javnosti trenutno se priprema individualno i čeka pravu ponudu. Ipak, kada je reč o novoj destinaciji, nije bio mnogo rečit.

- Treniram po specijalnom programu Bate Zimonjića i mogu da kažem da se osećam odlično i svi problemi koje sam imao sa povredom više ne postoje. Ne želim da pričam o tome gde bih voleo da nastavim karijeru. Kada stigne prava ponuda, znaće se - bilo je sve što je na tu temu hteo da kaže Aleksandrov.

Nemanja je polovinom maja zatražio raskid ugovora sa Crvenom zvezdom zbog velikog duga koji je klub imao prema njemu. U jednom trenutku Crvena zvezda mu je dugovala čak devet mesečnih plata. Menadžment crveno-belih pokušao je da pronađe solomonsko rešenje ponudivši mu novi, smanjeni ugovor, uz obećanje da će dinamika isplata biti poštovana, ali do dogovora ipak nije došlo. Aleksandrov nije povukao svoj zahtev i Registraciona komisija je donela odluku u korist košarkaša Crvene zvezde.
Izgleda da čak ni najave novih povoljnijih vetrova na Malom Kalemegdanu koji su stigli sa Božidarom Maljkovićem nisu promenili odluku mladog košarkaša da promeni sredinu.

„Orlovima“ dobro ide

Nemanja Aleksandrov, koji je prošle godine bio u sastavu Slavnićevih „moskitosa“ za Evropsko prvenstvo u Španiji, prati dešavanja i pripreme reprezentacije Srbije.
- Pratim koliko mogu, uglavnom preko interneta. Uspeli su da pobede Rusiju u finalu turnira u Moskvi i dobro im ide. Primetio sam da selektor Dušan Ivković razigrava igrače i daje šansu svima podjednako, što nije loše - smatra Aleksandrov.

Maljković: "Neću trenirati Zvezdu"

Član Radne grupe Košarkaškog kluba Crvena zvezda, trener Božidar Maljković izjavio je da neće preuzeti trenersku funkciju u tom klubu i istakao da nikada nije ni razmatrao tu mogućnost. Radna grupa je u saopštenju istakla da je finansijska situacija u Zvezdi izuzetno teška, da sponzori za sada nisu pokazali interesovanje da pomognu, kao i da do sada prikupljena sredstva, od oko 80.000 evra, nisu dovoljna za funkcionisanje kluba.

Radna grupa je kao jednu od varijanti rešenja finansijske situacije izdvojila i razgovor sa predsednikom FMP Železnika Nebojšom Čovićem, koji bi u sredu trebalo da predstavi svoju viziju budućnosti KK Crvena zvezda kroz saradnju sa KK FMP".

Maljković je novinarima razjasnio svoju poziciju i istakao da je došao samo da pomogne, ali da nikada nije nameravao da bude trener.

"Došao sam na poziv svog kluba, kao što bih uvek pomogao srpskoj košarci ili Jugoplastici. Nijednog trenutka nisam imao ideju da treniram Zvezdu, tu nema dileme i neću je trenirati ni u jednoj varijanti", rekao je Maljković novinarima.

On je ukazao da je situacija u klubu teška, ali je rekao da veruje da će se popraviti.

"Veći deo bogatih i uspešnih ljudi je na letovanjima i jahtama i nismo uspeli da dođemo do mnogih. Sada se situacija popravlja i pomak je napravljen. Iz svega ovoga se može izaći jači. Krize nisu uvek loše", kazao je Maljković.

On je sportskim motivima objasnio zašto ne želi da vodi Zvezdu.

"Imam 56 godina, seda završnih turnira Evrolige, 25 internacionalnih trofeja. Preuzimanjem Zvezde osudio bih sebe da četiri godine ne igram Evroligu. Ne pominjem novac, pošto se svuda dobija pet puta više nego ovde", objasnio je Maljković.

On je kazao da želi da pomogne kad može i koliko može i da je spreman da svoje slobodno vreme posveti bilo kako Zvezdi, čak i da uđe u upravu.

"Ušao bih u upravu ako se to od mene traži, ali to ne bi moglo da bude fiksno, pošto postoji mogućnost da uskoro preuzmem jedan veliki klub", rekao je Maljković.

Trener koji je četiri puta osvajao titulu evropskog šampiona iskazao je svoj optimizam i na malo šaljiv način kada je odgovarao na prvo novinarsko pitanje.

"Odmah da vam kažem da sa takvim licem (izrazom) koji imate vi svi (novinari) i mi nećemo ništa uraditi. Dajte, kao da smo na sahrani, razvedrite se malo. I svojim igračima sam znao da kažem posle poraza 'nije ni čudo što si izgubio sa takvim licem'", rekao je Maljković.

"Uvidom u poslovnu dokumentaciju Radna grupa je stekla sliku o ukupnim obavezama kluba i konstatovala da se klub nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Radna grupa je obavila brojne konsultacije sa značajnim autoritetima iz privrednog i sportskog života. Potencijalni sponzori nisu pokazali interesovanje da pomognu klubu", navodi se u saopštenju sa Malog Kalemegdana.

Još uvek nije utvrđeno kolika su dugovanja Zvezde, a to bi trebalo da bude poznato posle detaljnog pregleda poslovne dokumentacije.

"Klub je u stanju neizvesnosti stručnog rada i profesionalnog igračkog kadra. Ukazujemo na odsustvo vizije daljeg razvoja Kluba s obzirom na nepoznate perspektive vlasničke transformacije i nepostojanja tržišta kapitala u sportu. Posledica toga je nedostatak profilisanog pristupa sponzora i donatora", stoji takođe u saopštenju iz KK Crvena zvezda.

Sad cu ja da vam kazem nesto o navijacima Zvezde...To je najgora bagra koja postoji,p...e koje ne znaju nista drugo nego da se prave pametni i da ostavljaju obavestenja koja nemaju veze s mozgom...Kazu zvezda je zivot,ostalo su sitnice...Ma da,kako da ne.Ako vidim da neki igrac daje 100% na terenu i bori se za tu zvezdu,onda me iskreno briga da li je musliman ili nije,dok navijacima zvezde to smeta te ne rade nista drugo osim sto ga napusavaju ili bojkotuju...I nek samo traze Gurovica,sta ce im bolji sportski direktor od njega,on je inace opstepriznata licnost u Evropi,mladi i talentovani igraci ce pohrliti u Zvezdu na njegov zahtev...Uprava jeste srozala Zvezdu,ali su i oni imali velikog udela u tom,prevelikog

Sad cu ja da vam kazem nesto o navijacima Zvezde...To je najgora bagra koja postoji,p...e koje ne znaju nista drugo nego da se prave pametni i da ostavljaju obavestenja koja nemaju veze s mozgom...Kazu zvezda je zivot,ostalo su sitnice...Ma da,kako da ne.Ako vidim da neki igrac daje 100% na terenu i bori se za tu zvezdu,onda me iskreno briga da li je musliman ili nije,dok navijacima zvezde to smeta te ne rade nista drugo osim sto ga napusavaju ili bojkotuju...I nek samo traze Gurovica,sta ce im bolji sportski direktor od njega,on je inace opstepriznata licnost u Evropi,mladi i talentovani igraci ce pohrliti u Zvezdu na njegov zahtev...Uprava jeste srozala Zvezdu,ali su i oni imali velikog udela u tom,prevelikog

Ajde ne s.e.r.i

1. avgust 2008. | Izvor: Beta
Bez dogovora Zvezde i Čovića

Radna grupa košarkaškog kluba Crvena zvezda i vlasnik FMP-a Nebojša Čović nisu uspeli u petak da se dogovore oko preuzimanja tima sa Malog Kalemegdana. Radna grupa Čoviću je ponudila dvogodišnji predsednički mandat i upravljanje menadžmentom kluba, dok je on tražio većinu u Skupštini, koja je ovlašćena da donosi odluke.

Član radne grupe Slobodan Vućićević rekao je novinarima da iz pravnih razloga ne mogu da prihvate Čovićeve uslove, iako su "oduševljeni njima". :otkacio:

"Budute sigurni, medjutim, da se neće staviti 'katanac' na Crvenu zvezdu", rekao je Vućićević.

Čović je novinarima rekao da je u njegovom projektu budžet za trenera iznosio 700.000 evra, ali tako što bi trener 100.000 dobio odmah, a po 200.000 za svaki osvojen trofej.

Za ove iz radne grupe koje su unistili Zvezdu totalno, ostaju samo motke

Kako sam se iznervirao kad sam procitao ovu vest da nece da prihvate Covica pa to je strasno.Da se razumemo ja ne gotivim nesto Covica ali ipak mislim da je covek jako inteligentan i da sa svojim organizatorskim sposobnostima i naravno parama moze da podigne Zvezdu iz provalije u koju su je gurnuli ovi iz tzv. (ne)radne grupe a posebno Branko Kovacevic koji je po drugi put doveo Zvezdu do gasenja.Moramo izgleda mi Delije da oteramo gamad iz kluba. DOSLO JE KRAJNJE VREME !!!!!!!!!!!

Pre cemo umreti, u zemlju propasti nego da onog ko Zvezdu rusi danas podrzati

Nemoj da si nekulturan...
Naravno da su odbili kada Covic zahteva Labovica,Protica,Lazica,sina,Jeremica i Raduljicu u prvom timu(inace sve mladi igraci koji ne bi mogli da naprave rezultat)zatim vecinu u skupstini,Lazara Radosavljevica i ostale da odigraju poslednju juniorsku sezonu kao igraci fmp-a...Finansijski gledano super ponuda,ali realno gledano da su pristali Zvezda bi postala FMP-ov klub...

E ti si iz Svedske i verovatno ne ides na Zvezdine tekme tako da nisi kompetentan da pricas nesto i da lupas gluposti kako ce Zvezda postati Fmp - ov klub to nema veze s' mozgom. Dobro a kako ti vidis izlazak iz ove agonije da Branko Kovecevic otplati dug od nekoliko miliona evra koji je sam napravio i ko zna gde se taj novac slivao jer je klub prakticno dosao do ruba propasti, cak ni ovaj Uvelin ili kako ce vec zove nije hteo da bude trener Zvezde zbog neozbiljnosti (ne)radne grupe.Tako da iskuliraj

Ja ne mogu da razumem kako neko ne shvata koliko su ovde stvari jasne. Pa jedina stvar koja zanima neke ljude iz te "radne grupe" su PARE I SAMO PARE. Oce ljudi da ostanu u svojim foteljama da pokradu i ono malo sto je ostalo. Sta, kao plase se da Covic ne unisti Zvezdu. Pa Zvezda je vec sada maltene unistena, igraci raskidaju ugovore, sponzori beze, Uvalin je umesto Zvezdine, prihvatio ponudu "velikog kosarkaskog giganta" mega aqua monte, navijaci ne dolaze, potpuni je haos u klubu nastao zbog ljudi kao sto su branko kovacevic(namerno malim slovima)

E ti si iz Svedske i verovatno ne ides na Zvezdine tekme tako da nisi kompetentan da pricas nesto i da lupas gluposti kako ce Zvezda postati Fmp - ov klub to nema veze s' mozgom. Dobro a kako ti vidis izlazak iz ove agonije da Branko Kovecevic otplati dug od nekoliko miliona evra koji je sam napravio i ko zna gde se taj novac slivao jer je klub prakticno dosao do ruba propasti, cak ni ovaj Uvelin ili kako ce vec zove nije hteo da bude trener Zvezde zbog neozbiljnosti (ne)radne grupe.Tako da iskuliraj
Haha...Sad si me nasmejao...Pa decko,ja sam igrao u mladjim kategorijama zvezde,a u svedskoj ne zivim oduvek nego od kada sam dosao da igram ovde...Tako da mislim da znam dosta ljudi iz kluba i situaciji unutar nje,iako se dosta toga izmenilo.Ali dobro,necu vise da te smaram,izvini sto sam ti svratio na podforum

Evo ono malo para sto sam u predhodnom postu spomenuo

Po 250.000 evra pomoći za večite
Petak, 1. avgust 2008. 16:07

Ministarka omladine i sporta Snežana-Samardžić Marković i pomoćnik ministra Aleksandar Šoštar sastali su se u petak sa predstavnicima košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda.

Dogovorili su se da Ministarstvo finansijski pomogne najtrofejnije srpske klubove sa po 20 miliona dinara pre početka sezone.

Ministarstvo je i do sada pomagalo najtrofejnijim klubovima i nagrađivalo ih za ostvarene velike klupske uspehe.

Međutim, sada, zbog izuzetno teške situacije u kojoj su klubovi, po prvi put Ministarstvo pre početka sezone finansijski pomaže Crvenu zvezdu i Partizan, piše u saopštenju.

"Crvena zvezda i Partizan su brendovi Srbije, a košarka jedan od najtrofejnijih sportova, koji okupljala i veliki broj dece - budućih šampiona u koje treba ulagati. Zato je pomoć države istovremeno i ulaganje u budućnost srpske košarke i domaćeg sporta, uopšte", rekla je Samardžić-Marković.

Na današnjem sastanku u Ministarstvu su bili Slobodan Vučićević i Božidar Maljković iz KK Crvena zvezda, a Predrag Danilović i Duško Vujošević iz KK Partizan.

Back