KK Crvena Zvezda

Ne pamtim da nam se ikada ovako nešto desilo kao sa ovom predugačkom listom povređenih igrača.
Nezapamćeno.Još i igramo protiv tima koji je trenutno u najboljoj formi od svih učesnika u EL.
Večeras da podžimo naše igrače i povratak Saleta Obradovića :heart:

Јако важна побједа Звезде против Жалгириса (стат. овдје)
Важна јер Звезда је тренутно у осакаћеном саставу, лишена помоћи чак седморице играча, од којих двојица па готово извјесно (Кенан и Картер) пропуштају цијелу сезону а и остала петорица повређених (Грејем, Боломбој, Риверо, Добрић, Плавшић) неће се вратити на паркет дуже времена.
У таквој ситуацији, са само двојицом бекова (МекИнтајер и Јаго) и Миљеновићем који је играо у овом мечу 5 минута, Звезда је играла у нетипичном саставу, Џордан Нвора је одиграо читав меч на позицији "двојке" која није његова, претила је реална опасност да их одлични бекови Жалгириса, али заиста одлични, издоминирају и остваре предност у игри у пољу. То се није десило јер је управо поменути Нвора одиграо изузетан меч, поред учинка у свим рубрикама имао и пет освојених лопти, против Жалгириса који изузетно добро контролише проток лопте то је импресивно. И остали играчи су одиграли одличну колективну одбрану, са пуно преузимања, на крају награђени важном побједом.

Ovaj Navora odlican igrac i vuce Zvezdu iako treba kupiti ozbiljnog pleja ako Zvezda zeli pobedjivati u nizu.Ova dvojica Mekintajer i Jago ne rade prednost u igri.
Centar ovaj sto u Monaku igro dobar.
Cvrsta utakmica dobra timska odbrana Zvezde komunikacija dobra medju igracima.
Bravo i uz pravog pleja mogu daleko.

Звезда је остварила важну побједу, но њихов проблем сужене ротације остаје, "преживјели" су Жалгирис практично само са двојицом бекова, но Нвора неће моћи у континуитету играти поз. ("двојке") која није његова.
Задесили су их ове сезоне проблеми са болешћу и повредама играча као никад, заправо овакве проблеме вјероватно никад није имао неки евролигашки клуб, још дуже времена морају чекати седморицу играча. Ајзеја Kенан је завршио сезону због покиданих укрштених лигамената, Тајсону Kартеру је откривена емболија оба плућна крила, упитно је да ли ће се враћати до краја сезоне, Џоел Боломбој се не очекује прије краја јануара, а и то је упитно, Хасијела Ривера који је оперисан због поломљене метатарзалне кости чека такође дуга пауза, Девонте Грејам и Урош Плавшић биће одсутни још најмање мјесец дана, Огњена Добрића муче леђа и питање је када ће бити спреман.

Довођење Донатаса Мотиејунаса се показало барем у ова два евролигашка меча добрим потезом, видјећемо какав ће ниво одржати током сезоне, ипак је у питању ветеран који је прешао одавно зенит и ту очекивати више од рутинског одрађивања задатака, и није реално. У сваком случакју, Литванац зна кошарку, имаће он добрих партија и биће од помоћи.

Како очигледно не рачунају у ЕЛ озбиљно на Миљеновића (мада видјећемо хоће ли му Саша и у ЕЛ давати временом више минута) Звезда је остала са девет играча употребљивих у ротацији у ЕЛ, мораће се окренути тржишту и потражити рјешења.
Што није нимало лако, сви играчи који би могли одиграти ЕЛ на потребном нивоу су ангажовани, ако их потраже из еврокуп тимова, зависи да ли ће их ти тимови пустити. Помињао се Финац Оливер Енкамхуа (год. 2000., 203 цм) из Варезеа, атлетски потентан., поз. 3-4, но мислим да то није реална опција. Звезди под хитно треба комбо бек, ту је најозбиљнија опција која се спомиње Малачи Флин из Бахчешехира, који би у овој ситуацији био бинго, но проблем је што и Турци имају великих амбиција ове сезоне и неће лако пустити овог бившег ен-би-еј играча.
Овај Сејбен Ли из Олимпијакоса који се барем у неким медијима помињао, иако су Пирејци претрпани бековима, једноставно није реална опција. Да ли ће по завршетку припремних мечева у ен-би-еју и како се неки играчи не изборе за уговор, бити од тих играча оних који би могли бити употребљиви у ЕЛ, ваља добро процијенити. Вјерујем да скаути Звезде то прате.

У сваком случају, за АБА лигу Звезда се може на бековским позицијама ослонити на Миљеновића и Радошића, могу по потреби за АБА ниво "прекомандовати" неког од бекова из ФМП-а но за евролигу једноставно морају наћи комбо бека који ће бити употребљивим у ЕЛ, или измислити.

Poslednja izmena:
Izvinjenje Kalinicu da je pao sa marsa i bio odsutan neznajuci da ima privatnih problema.Juce je i sam naveo u intervijuu da ne vidja dete itd itd .Nazalost to ce ga pratiti kroz celi zivot jer drzava stiti majke ne oceve.
Pretpostavljam da je razveden i problemi.
Ne daj se Kalinicu mnogo ljudi u istoj situaciji.
Kad se razvedu kraj vidjanja dece!
Gadno ali mora se proci kroz to.
I to sam samcat jer to niko ne razume.Bivse zene su u besu i smisljaju sve i svasta.

Ovaj Kalinic kao da je pao sa marsa kako igra a daje mu minutazu Sasa...
Dao sam izvinjenje ima razlog sto je odsutan na poslu potpuno opravdano sve sam to prosao i razumem ga!
A i sam je javno izneo.
Bit ce bolje treba vremena da se covek navikne da ne vidja dete.Neznajuci za to,odkomentarisao sam da je dekoncentrisan protiv Zalgirisa.

Teška situacija brate... podrška za brata Kalinu!
Prosao kroz isto pre 20 godina toliko otruju decu da cak i deca ne zele da vidjaju oceve i plus centar za socialni rad te pljuje,drzava te pljuje,svi zivi te pljuju,ma svi ....a nebitno ko je kriv.Otac najebe da se samo razveo.
Ne daj se Kalina moras kroz svoju dusu to proc.
Ali da treba kupit jakog pleja treba ako se sta ima para i ako ima ko slobodan.
Ovaj Jago je nekada bio bolji zivlji sad to sve nesto sta ja znam...Mozda gresim ali ako igrac nije opasan po kos ekipa u minusu.

Prosao kroz isto pre 20 godina toliko otruju decu da cak i deca ne zele da vidjaju oceve i plus centar za socialni rad te pljuje,drzava te pljuje,svi zivi te pljuju,ma svi ....a nebitno ko je kriv.Otac najebe da se samo razveo.
Ne daj se Kalina moras kroz svoju dusu to proc.
brate imao sam situaciju u USA

Slovak jedan dobar ko leb.. Stano

i dođe u USA sa ženom , njenom sestrom, i njenim roditeljima kao preko crkvenog hora da pevaju na nekom festivalu..ostanu na crno i zaposle se u fabrici gde sam ja radio.. tako sam ih i upoznao.. tu dobiju dete.. sina

posle 5 godina on me pita da pređe da živi kod mene.. žena hoće da ga ostavi ( spetljala se sa nekim amerikancem hokejašem )

krene da truje dete protiv oca.. i naravno baba i deda i tetka.. svi..a on brate na leb da ga mažeš.. plače, ne daju mu da ga viđa.. zaključaju se
ne možeš u policiju brate nemaš papire...

ja mu kažem: brate dok god si ovde bićeš nesrećan.. najbolje da se vratiš kući

najteža odluka u životu.. ostavljaš rođeno dete..

i vrati se..oženi neku normalnu Slovakinju i dobije ćerkicu i sina.. ovog najstarijeg što je u USA nikad više nije video.

kao kad poraste stupiće u kontakt s njim, objasniće mu sve..al nema ništa od toga

bio mi na svadbu i ja na njegovu

Огромна победа с обзиром на околности са ростером, фали нам 7 играча браво за све и за Миљеновића

Gledam sinoć onu halu i energija koja se prenosi sa tribina i pomislim da bi sa 7-8 hiljada to u nekadašnjem Pioniru bila prava ludnica.
Jesmo bili večeras u tome odlični ali zapažanje je da bi to na svakoj u Pioniru bio spektakl za sebe.
Srećan pobednički povratak Saletu uz maksimalno zalaganje naših na parketu i neverovatnu energiju koji su sinoć pokazali.

Јако важна побједа Звезде против Жалгириса (стат. овдје)
Важна јер Звезда је тренутно у осакаћеном саставу, лишена помоћи чак седморице играча, од којих двојица па готово извјесно (Кенан и Картер) пропуштају цијелу сезону а и остала петорица повређених (Грејем, Боломбој, Риверо, Добрић, Плавшић) неће се вратити на паркет дуже времена.
У таквој ситуацији, са само двојицом бекова (МекИнтајер и Јаго) и Миљеновићем који је играо у овом мечу 5 минута, Звезда је играла у нетипичном саставу, Џордан Нвора је одиграо читав меч на позицији "двојке" која није његова, претила је реална опасност да их одлични бекови Жалгириса, али заиста одлични, издоминирају и остваре предност у игри у пољу. То се није десило јер је управо поменути Нвора одиграо изузетан меч, поред учинка у свим рубрикама имао и пет освојених лопти, против Жалгириса који изузетно добро контролише проток лопте то је импресивно. И остали играчи су одиграли одличну колективну одбрану, са пуно преузимања, на крају награђени важном побједом.
ниси морао баш видео са њиховог јутјуб канала :per:

brate imao sam situaciju u USA

Slovak jedan dobar ko leb.. Stano

i dođe u USA sa ženom , njenom sestrom, i njenim roditeljima kao preko crkvenog hora da pevaju na nekom festivalu..ostanu na crno i zaposle se u fabrici gde sam ja radio.. tako sam ih i upoznao.. tu dobiju dete.. sina

posle 5 godina on me pita da pređe da živi kod mene.. žena hoće da ga ostavi ( spetljala se sa nekim amerikancem hokejašem )

krene da truje dete protiv oca.. i naravno baba i deda i tetka.. svi..a on brate na leb da ga mažeš.. plače, ne daju mu da ga viđa.. zaključaju se
ne možeš u policiju brate nemaš papire...

ja mu kažem: brate dok god si ovde bićeš nesrećan.. najbolje da se vratiš kući

najteža odluka u životu.. ostavljaš rođeno dete..

i vrati se..oženi neku normalnu Slovakinju i dobije ćerkicu i sina.. ovog najstarijeg što je u USA nikad više nije video.

kao kad poraste stupiće u kontakt s njim, objasniće mu sve..al nema ništa od toga

bio mi na svadbu i ja na njegovu
Tacno tako kada se ljudi razvedu mogu decu da komonto zaborave sto je velika tragedija.Ali ko to shvati tako da mora i krene dalje bude bar malo lakse.
Za Kalinica nisam znao da je u tim problemimaa ali eto ovaj zivot cudan.Danas si ok sutra ko zna.

20251015_132910.jpg

20251015_193944.jpg

20251015_193841.jpg

Без седморице, пола тима, посекли смо зеленошумце, да су сви ту ни НБА, ни небо не би били граница могућности овог тима Црвене звезде вођеног, Обрадовићем и Томовићем.

Душмани могу све да нам повреде, али и са јуниорима газимо све, са овом новом супер енергијом, инатом, звездаштвом
🔴🔴🏆🏆⚪⚪
Свакако појачање на плеју, беку нам је потребно, ако се ови не опораве брзо.
🔴⚪
У Петак у Арени пада лоповски реал .м.
Само храбро јуришај, без респекта.

Кипере јави се да те протрљамо за срећу🤣

Screenshot_2025-10-15-19-42-13-540-edit_com.twitter.android.jpg

Prilozi

• 20251015_172355.jpg
    20251015_172355.jpg
    95,3 KB · Pregleda: 0

Back