KK Crvena Zvezda

Screenshot_230.png

Sinoć i večeras u Pioniru,osećaj Mega-senzacionalan :cool:

Iznenađenje: Zvezda otpustila Markusa Vilijamsa

Nepunih mesec dana i šut karta. Markus Vilijams više nije igrač Crvene zvezde, a zanimljiv je tajming kada se ova informacija pustila u javnost. U vreme dok crveno-beli igraju meč ABA lige protiv Zadra u Pioniru (Vilijams nije u sastavu).
pročitaj još

Zvezda razbucala Zadar i pobedom zatvorila 2015. u Pioniru!
24. Decembar 2015.
Originalna čestitka za Božić, Zvezdinog Nemca (FOTO)
24. Decembar 2015.
Kako je Zvezda ušla u Top 16 sa timom koji Radonjić nije planirao na početku sezone?
24. Decembar 2015.

Za većinu navijača neočekivana informacija, s obzirom da se očekivalo da kada bude uigran sa ekipom, Vilijams bude tas na vagi koji će Zvezdi garantovati trofeje, ali možda i bude faktor X u pokušaju da se obezbedi Top 8 Evrolige.

Razlozi otpuštanja su za sada nepoznati, iako se spekulisalo već neko vreme da je Vilijams u svađi sa pojedinim ljudima u klubu, kao i da je vrlo nespreman za ovu fazu sezone u kojoj Zvezda ima velike ambicije. Konačno, tu je stidljiva informacija o povredi kuka, o kojoj se nije mnogo pričalo.

Vilijams je od povratka u Zvezdu odigrao svega nekoliko skromnih utakmica (izuzev one prve protuiv Himkija).

Crvena zvezda će opet u jurnjavu za plejmejkerom.

Sta bi ovo?
Pisu i da je Vasilije Micic dosao kao njegova zamena.

Poslednja izmena:
Mislim da je Zvezdi u ovom trenutku potrebniji igrac koji moze da igra na poziciji 2-3 umesto Thompsona, nisko krilo a sekundarno bek. Micic je losija opcija, trebalo je da se zadrzi Vilijams ali ukoliko su vec odlucili da ga otpuste onda je trebalo da se angazuje neki bolji stranac a ne Micic koji je losiji igrac od Jovica.
Spominje se i povratak Dzeningsa, sto je takodje besmisleno jer se Guduric razigrao i treba ga forsirati dok je Lazic koristan kao njegova izmena, backup. Tu je i Dangubic koji se vraca nakon povrede pa je besmisleno da se gomilaju igraci.
Golubovic bi pojacao konkurenciju medju centrima i Stimac bi otisao u drugi plan.

Vilijams vari sve u 16, ako ga otkriju opet, biće svašta.

Čisto sumnjam da bi doveli Micića, oni pucaju na visoko, čak se pominje i Džeremi Pargo. Jedino ako ostanu bez opcija, nema dobrih plejmejkera u Evropi. Ali još uvek verovatno ni Čović sam ne zna, posebno ne Radonjić, sve su to nagađanja. Rok je do sledeće utakmice u EL, pa će morati uskoro nešto da se dovede, a ne znaju šta bi pre menjali, treba se otarasiti još Mekela i Tompsona, a ni Štimac im ne uliva poverenje, oni bi i tu da dovode još igrača... Ludnica.

Poslednja izmena:
Vilijams vari sve u 16, ako ga otkriju opet, biće svašta.

Čisto sumnjam da bi doveli Micića, oni pucaju na visoko, čak se pominje i Džeremi Pargo. Jedino ako ostanu bez opcija, nema dobrih plejmejkera u Evropi. Ali još uvek verovatno ni Čović sam ne zna, posebno ne Radonjić, sve su to nagađanja. Rok je do sledeće utakmice u EL, pa će morati uskoro nešto da se dovede, a ne znaju šta bi pre menjali, treba se otarasiti još Mekela i Tompsona, a ni Štimac im ne uliva poverenje, oni bi i tu da dovode još igrača... Ludnica.

I pored svega toga Zvezda dobija, za razliku od nekih malih klubova u okolini :).

Pored čega? Pored toga što se pojačanja dovode u tovarima? Pa bilo bi čudno da ne dobijaju, realno, kad svaku od mnogobrojnih grešaka peru novim igračima, umesto povređenog dovedu 5x boljeg last cuta iz NBA...

Jbg, oće to.

Inače, ja mislim da je ova jurnjava i zbog osetno slabije grupe u EL, pojuriće sve da imaju i sportski argument u lobiranju za ostanak u EL u svom ovom pretumbavanju Evrolige i sukoba ULEB-FIBA. Onaj novčani će sigurno biti obezbeđen.

Za sada se zna da se nista ne zna. Tek tamo posle 28. cemo videti sta i kako. Pargo je predobar da bi ga doveli, Micis s druge strane nije neki korak napred... Ne bi me iznenadilo ni da ostane Mekel a da se pojacamo na nekoj drugoj poziciji. Ludnica opsta :mrgreen:

Da li je Vilijams naduvan? Đenka objavio njihov ČUDAN razgovor preko Skajpa

markus-vilijams-1.jpg

Nekadašnji bek crveno-belih objavio neobičan razgovor preko interneta sa bivšim saigračem

Crvena zvezda je za mnoge šokantno raskinula ugovor sa Markusom Vilijamsom, čiji je drugi mandat u crveno-belom dresu potrajao samo 19 dana.

Pominje se da je razlog interna doping kontrola unutar kluba, posle koje je navodno utvrđeno da je Vilijams ponovo konzumirao marihuanu, zbog čega je već bio suspendovan na šest meseci, takođe dok je bio košarkaš Crvene zvezde prethodne sezone.

Na sve ove spekulacije pojavio se i snimak koji je na Instagramu objavio Čarls Dženkins, gde se može videti deo njegovog razgovora sa Vilijamsom preko Skajpa. Markus na snimku izgleda više nego neobično, pravi neuobičajene grimase, nekoliko puta snažno uvuče vazduh kroz nos, a čak je i zapevao, što je izazvalo smeh kod popularnog Đenke.

Snimak je izazvao i veliki broj komentara navijača Zvezde. Neki kroz šalu, a neki i ozbiljno optužuju Vilijamsa da je ”naduvan” na snimku.

– Burazer je baš u problemu.

– Naduvala se st*ka opet

– prešao na level 2…

Samo su neki od komentara na snimak.

Sport

Pargo ima tek nešto jaču reputaciju nego Vilijams kad je dolazio, ne vidim zašto bi bio predobar ili nemoguć. Ako imaš red veličine milionče da sipneš za jednog igrača, sve je moguće.

Igraci tipa Acie Law i Pargo se izuzetno tesko dovode u Srbiju, meni je trenutno tesko da poverujem da on dolazi. Mada ako je ugovor sa Vilijamsom raskinut na njegovu stetu + ako neko preuzme Mekela...sve je moguce.

Igraci tipa Acie Law i Pargo se izuzetno tesko dovode u Srbiju, meni je trenutno tesko da poverujem da on dolazi. Mada ako je ugovor sa Vilijamsom raskinut na njegovu stetu + ako neko preuzme Mekela...sve je moguce.

Acie Law je bio neki ekvivalent Dzenkinsu, neko ko je kao neki igrac niskog rejtinga u NBA, pa dosao u Evropu. Slicno kao i Miller, pa i Vilijams koji nije napravio karijeru u NBA, pa i Partizanov Dzons...
Pargo je jaci od svih njih za klasu po rejtingu jer je bio prvi plej u Makabiju, ali zaista nije daleko od rejtinga jednog Vilijamsa.

Ali on igra u Kini za jake pare, pa ne verujem da ce doci. Zato sto je tamo sezona u jeku koliko znam, ajd da je gotova, on uzeo novce i napravio neki dil ovde.

Micic je izvestan, kako rece gazda.

Jbg, prosto nema bolje a slobodno.

Zalizani tvituje i hvali svoju robu ovako :mrgreen:

Misko4Raznatovic @MiskoRaznatovic
EL regular season stats of Cz foreigners -15/16 Ryan Thompson
4.8 ppg, 1.6 rpg, 0.9 apg - 14/15 Charles Jenkins 3,4 ppg, 0.9 rpg, 1.3 apg

Da nastavimo. Sut iz igre 14 15 Jenkins u regularnoj sezoni EL 13 od 52, a godinu dana kasnije Tompson 19 od 51! #BeoBasket

Nista, ostaviti Tompsona da napuca Partizan, pa ce biti slavljen kao heroj sa fantasticnom sezonom iza sebe.

Poslednja izmena:
Micić i zvanično.

Nije mi palo na pamet, ali ovaj očiti downgrade sa Vilijamsa na Micića možda nije samo zbog nedostatka dobrih gotovih igrača (mogli bi iskopati nešto po NBDL), već kao usluga Zalizanom, koji je svakako činio nešto da milionski igrači poput Vilijamsa i Sofoa uopšte dođu kao prvo, a kao drugo, pod povoljnijim okolnostima (svakako ne verujem da su plaćani 250,000$ kao što je zvanična klupska priča, ali isto tako ne verujem da su uzimali cele milione i kusura).

Isto tako je i bilo kad je Šilba zamenio Lipovij, pa onda doveden Vilijams.

Back