KK Crvena Zvezda

Od +12 u 3/4 do izgubljene utakmice. Sjajni Radonja. Zadnji napad Cedevite koji je usrao Jovic onim glupim faulom, gledam situaciju gde sudija stoji unutar terena a pored njega Radonja kao sestri igrac Zvezde mase kao vetrenjaca. Nije mi jasno kako se tolerisu takve stvari trenerima? Razumem da je na drugoj polovini gde ne smeta ali ovako u polovini gde se igra ne sme ni milimetar da udje a ovaj stoji 2 metra u terenu i krati ugao igracu koji napada.

Ma Jović nije mislio da se pravi faul jer nemaju tajm-aut. Svejedno bi morali da trče preko celog terena i imaju neorganizovan napad, samo sa 5sec više. To je greška Radonjića, koji je ludeo tražeći ga, i onda ovaj kao napravio na još manje vremena.

I nije se isplatilo ono živciranje Bilana, čovek je pogodio otprilike svoju prvu trojku ove sezone.

Neverovatno glup faul na 5 sekundi do kraja. Jovic ga ne bi ni napravio al Radonja se bas potrudio da ga dozove, usao je jedno 2m ako ne i vise u teren i razmahao se i rukama i nogama faul, faul, faul samo sto EUREKA nije uzviknuo koliko mu se svidela ta ideja da pravi faul bez ijednog preostalog tajmauta. Verovatno je posle teskog poraza od efesa resio da uvek pravi faul i sam odlucuje o svojoj sudbini ali nije ta racunica tako prosta, nisu stvari crno bele, kosarka nije matematika. Protiv efesa je jos i imalo logike da se pravi faul jer smo bili na +1 i imali bi dovoljno vremena za smislenu akciju ako oni pogode oba bacanja sto je izuzetno tesko pod takvim pritiskom. Nisam u fazonu "Radonja odlazi" ali zaista mi je zasmetao ovakav poraz.

Trece mesto nam ne gine, ili cetvrto potpuno je svejedno. Za evroligu cemo morati da pobedimo i Cedevitu i Buducnost na gostujucem terenu sto ce biti izuzetno tesko. Naravno ako uopste ABA dobije to jedno mesto u Evroligi.

Neverovatno glup faul na 5 sekundi do kraja. Jovic ga ne bi ni napravio al Radonja se bas potrudio da ga dozove, usao je jedno 2m ako ne i vise u teren i razmahao se i rukama i nogama faul, faul, faul samo sto EUREKA nije uzviknuo koliko mu se svidela ta ideja da pravi faul bez ijednog preostalog tajmauta. Verovatno je posle teskog poraza od efesa resio da uvek pravi faul i sam odlucuje o svojoj sudbini ali nije ta racunica tako prosta, nisu stvari crno bele, kosarka nije matematika. Protiv efesa je jos i imalo logike da se pravi faul jer smo bili na +1 i imali bi dovoljno vremena za smislenu akciju ako oni pogode oba bacanja sto je izuzetno tesko pod takvim pritiskom. Nisam u fazonu "Radonja odlazi" ali zaista mi je zasmetao ovakav poraz.

Trece mesto nam ne gine, ili cetvrto potpuno je svejedno. Za evroligu cemo morati da pobedimo i Cedevitu i Buducnost na gostujucem terenu sto ce biti izuzetno tesko. Naravno ako uopste ABA dobije to jedno mesto u Evroligi.

picture share

Tapse mu da ga dozove ali sta mu je rekao da li da pravi faul ili ne pitanje je.

Cela Zvezdina klupa je urlala "faul,faul..". Al kada ti je Jović prvi plej ništa i ne čudi.
Imamo tri pleja a zajedno ne mogu da skupe desetak poena. Nego, da se mi spremamo za cipiripi kup.
Ko iz Aba ide u EK?

Poslednja izmena:
Cela Zvezdina klupa je urlala "faul,faul..". Al kada ti je Jović prvi plej ništa i ne čudi.
Imamo tri pleja a zajedno ne mogu da skupe desetak poena. Nego, da se mi spremamo za cipiripi kup.
Ko iz Aba ide u EK?

Nije Jovic kriv, ne bi on ni pravio faul. Ispao je najgori moguci scenario, da je odmah napravio faul imali bi vremena za napad, da ga nije faulirao mozda bi se odbranili...a bas nas neki maler poterao ovaj da ne cuje na vreme, pa napravi kasno faul itd...bas glupo izgubljena utakmica al vratice se valjda u evroligi :)

Ne kontam sta pa tebi sad Jovic smeta, jesi gedao ti koju utakmicu ove sezone? Decko kida kako igra, ne zna se da li je bolji u napadu ili u odbrani. Tacno je da ne daje 20 poena al je zato zasluzan za jedno 40 po tekmi sto je vrlo lako primetiti. Evo juce cim je malo slabije odigrao odmah se to odrazilo na rezultat.

Druga utakmica u nizu u kojoj vodimo i gubimo. Naravno Radonja ostaje iako je odavno zaslužio da ga najure.

to ti je ona prica.. iza njega stoje rezultati..neko ce reci "i ja bih sa onim igracina dogurao dotle" sto je verovatno i tacno ali je kao sto rekoh cinjenica je da smo sa njim dogurali dalje nego u zadnjih desetak godina .. porazi se uvek desavaju...ako su u pitanju i igraci a ne on za uspehe.. ko je radio skauting? da li on stoj iza njega? ako stoji, onda opet prevaga ide na njegovu stranu.

stoji da nema pojma psiholoski da pripremi ekipu (setimo se poraza od galatasaraja u prepunoj areni) i jos nekoliko bitnih poraza ali neka angazuju nekog psihologa da radi sa igracima na tom polju.

Nije Jovic kriv, ne bi on ni pravio faul. Ispao je najgori moguci scenario, da je odmah napravio faul imali bi vremena za napad, da ga nije faulirao mozda bi se odbranili...a bas nas neki maler poterao ovaj da ne cuje na vreme, pa napravi kasno faul itd...bas glupo izgubljena utakmica al vratice se valjda u evroligi :)

Ne kontam sta pa tebi sad Jovic smeta, jesi gedao ti koju utakmicu ove sezone? Decko kida kako igra, ne zna se da li je bolji u napadu ili u odbrani. Tacno je da ne daje 20 poena al je zato zasluzan za jedno 40 po tekmi sto je vrlo lako primetiti. Evo juce cim je malo slabije odigrao odmah se to odrazilo na rezultat.

Nije za prvog pleja i vođu ekipe.
Moguće je da grešim ali trenutno to je moje mišljenje.
Dzaba nam je EL ako ne osvojimo ABA a to će sada biti mnogo teško.

Poslednja izmena:
Olimpija +15
Igokea +18
Strazbur +20
Efes +15
Cedevita +12(na pocetku poslednje cetvrtine)...

Sve Radonjini porazi. Ako se kažnjavaju i otpuštaju igrači ne vidim zašto je trener toliko zaštićen.
Da ne pričam o katastrofalno odrađenom skautingu igrača. Svi s početka sezone aut(Sofo, Mekel, Tompson, Nastić).
Mekel ne igra a plaćamo ga nego dovodimo igrača koji jedino želi da se vrati u Bajern. Rebić ni minut protiv Cedevite i Efesa.
Tejić propao prjekat, Lazić igra po 30 minuta, kuburimo pod obručem a Nastić ne može da uđe u prvih 12,.... Igra nam se svel na P&R Jović-Cirbes.
Protiv Bajerna smo prošli samo zahvaljujući šuterskom ludilu.

Poslednja izmena:
Svaka čast za počast junacima Mojkovačke bitke na početku meča. ;)

Za sad je Fener mnogo surov. Ne da Cirbesu da diše, igra sa 3 visoka što Zvezda ne može ni da napadne ni da brani. Bar nije mogla u prvom poluvremenu... Suvi kvalitet Juda, Datomea i Antića Zvezda ne može da brani.

Zvezda zaista ocajno igra, anarhicno, izmedju dve ekipe i nije toliko velika razlika sto se tice igraca koliko je razlika u trenerima, gde se vidi da Fener igra organizovano i u odbrani i napadu dok Zvezda igra individualno bez organizovanih akcija. Posebno je neverovatno da pojedini igraci koji imaju uloge bekapa uzimaju suteve i seku tim. Veseli je non stop sam u reketu, gde samo kupi lopte posle promasaja. Ubedjen sam da je na klupi ozbiljniji trener da bi Zvezda ovo dobila.
Niko ne gradi reket, nema hijerahije u ekipi gde se zna ko zavrsava akcija, potpuni haos.

Poslednja izmena:
Zvezda zaista ocajno igra, anarhicno, izmedju dve ekipe i nije toliko velika razlika sto se tice igraca koliko je razlika u trenerima, gde se vidi da Fener igra organizovano i u odbrani i napadu dok Zvezda igra individualno bez organizovanih akcija. Posebno je neverovatno da pojedini igraci koji imaju uloge bekapa uzimaju suteve i seku tim. Veseli je non stop sam u reketu, gde samo kupi lopte posle promasaja. Ubedjen sam da je na klupi ozbiljniji trener da bi Zvezda ovo dobila.
Niko ne gradi reket, nema hijerahije u ekipi gde se zna ko zavrsava akcija, potpuni haos.

Ma sve je to u redu ali posle onog majmuna iz partizana od trenera navise mrzim ovog majmuna Zeljka Obradovica
veceg govneta od coveka nema,dzaba mu rezultati ,nikada covek nece biti a to nam je i pre pokazao kao i sada...

Ma daj, nema šanse. Fener ima kvalitet koji Zvezd može samo da sanja. Pod košem ima 4 vrhunska, nekadašnja NBA igrača, Zvezda jedva 2 dobra. Spolja da ne pričamo.

Imaju i oni nekadašnje NBA igrače koliko ja pratim, čak štaviše, ove sezone su ih baš izmenjali kao na traci. Doduše, Datome je jedan od onih koji pravi razliku.
Kada pričamo o čisto košarkaškim kvalitetima, tu su Datome i Dikson neprikosnoveni. Onda ide Antić. Na kraju Bogdanović koji nije glavni igrač, ali ume da bude nezgodan. A ovaj Džudo, Veseli, momci nemaju puno košarkaškog znanja, naročito je Džudo ograničen ko letva, ali zato fizikalije i atletika...

Zvezda nije imala ni malo šanse u ove 3 utakmice ove sezone pre svega zbog ogromne razlike u odbrani, fizikalijama i atletici. Fener je mogao da pravi razliku kakvu hoće. Za 10 minuta su Ugurlu, Kalinić i Hikman dozvolili -10 za svoj tim, Obradović je vratio Bogdanovića, Diksona i Datomea koji su očas posla vratili na +20.

Ma daj, nema šanse. Fener ima kvalitet koji Zvezd može samo da sanja. Pod košem ima 4 vrhunska, nekadašnja NBA igrača, Zvezda jedva 2 dobra. Spolja da ne pričamo.

To su otpadni igraci iz NBA bez ikakvog ucinka, nijedan nije vrhunski. Niko se tamo nije duze ni zadrzao niti imao neki ucinak, niti je rec o igracima koji imaju vanserijski kvalitet. Udoh je najduze bio tamo ali uglavnom na kratkorocnim ugovorima kao igrac role, bez ikakvog ucinka, izmenjao je dosta timova bio i u Izraelu Hercliji, Antic je u Atlanti nesto igrao dve sezone ali on je vec veteran, spor, bez neke igre u reketu, sa solidnim sutem za centra. Oni su ovde dosli do izrazaja jer je Zvezda ocajnu odbranu igrala.
Pre bi izabrao Milera u timu nego bilo koga od te cetvorke.
Jesu oni bolji ukupno gledano ali daleko od toga da je razlika toliko nedostizna kao sto kazes.

- - - - - - - - - -

Ma sve je to u redu ali posle onog majmuna iz partizana od trenera navise mrzim ovog majmuna Zeljka Obradovica
veceg govneta od coveka nema,dzaba mu rezultati ,nikada covek nece biti a to nam je i pre pokazao kao i sada...

Da Vujosevic vodi ovaj tim uz minimalne izmene u selekciji, Zvezda bi siguran sam prosla grupu bez problema. Ovaj Radonjic nema autoritet, nema ideju, dopusta haos u igri.

Poslednja izmena:
Sve sam video ali da se Cirbes ovoliko zatvori na jednoj utakmici to je neverovatno. Ubili su ga u pojam.

Cirbes je solidan centar, danas u EL pa i NBA ima sve manje centara koji su dominantni i prave razliku kao nekada, u takvoj situaciji Cirbes, prosle godine Marjanovic su za EL dovoljno kvalitetni medjutim znalo se da Fener igra sa tri veoma cvrsta igraca u reketu i da Cirbes nece imati tokiko prostora jer kada ga zatvore on nema mogucnosti da sam izgradi poziciju za sut kroz neki horog sut, fadeway sut, jednostavno nema tu centarsku tehniku da resava takve situacije kada je reket dobro zatvoren.
Uz to ni Miler nije dovoljno sirio reket jer je rano usao u problem sa faulovima niti su spoljni igraci isli na ulaz+asistenciju ka njemu, nisu pravili visak. Prosto nije bila pripremljena utakmica pa su tako neke suteve nerezonski uzimali Lazic, Tejic u nedostatku organizovanih akcija i ideje.

Back