KK Crvena Zvezda

Kinzi-mačor igrao za 60,000$ u Trabzonsporu, čitam. U Nižnjem ne znam, ali ljudi su platili Gala Mekela 600,000$ ali za pola sezone, kada se povredio Ročesti pred TOP16 fazu.

Pristao je da prepolovi zbog vas platu, još jedan uspeh Gazda Čovića, kako je obnarodovao RSB forum. :zjelka:

Sad kako je Zvezda u plusu nije nekakva posebna magija, vazno je samo da se vidi po kakvim se uslovima raskida ugovor. Ako je recimo Sofo zaradjivao (ovo cu lupiti jer nemam pojma) 500.000 evra godisnje, raskidom ugovora posle samo 2 meseca mozda smo mu platili jos 100, a doveli Stimca za 200.000. Ili ako je Tompson nasao finansijski povoljniju ponudu u Turskoj, njegovim odlaskom bez penala ostala je slobodna plata koju je zaradjivao. Slicno je i sa Mekelom. U ukupnoj transakciji, sa svim mogucim penalima, novi igraci su jeftiiji od prvobitno potpisanih.

E sad, druga je stvar sto su u Partizanu igraci igrali za semenke i kikiriki i povremeni zagrljaj Vujosevica, pa sada druga strana ne shvata kako funkcionisu finansije u jednom klubu.

Tako je, samo što razliku pravi jedna sitnica, a Čović kao iskusni domaći političar (ovo "domaći" je u ovom slučaju pežorativno) zna da poentira - to što ste skuplju robu zamenili jeftinijom ne znači da ste u plusu, nego da ste potrošili nešto manje. Naravno, čovek mora da opravdava autobusku stanicu od transfera, i to vrlo ozbiljnih igrača, nešto što još nije viđeno na našim prostorima.

A to je samo u teoriji i najoptimističnijoj prognozi, dok mi nikad nećemo saznati kako su raskinuti ugovori - što nije nimalo lako uraditi. Vidi se na primeru papreno skupog, a prosečnog Mekela. Ako ste vi uzeli Sofoa za određenu svotu, da li je PAOK baš lud da ga preuzme za te novce i da se vi fino rastanete? OK, možda i jeste (što i nije nemoguće jer Sofo nije toliko loš igrač koliko vaš stručni štab nije imao pojma šta da radi sa Čovićevom "bombom"). Ali da li je onaj Trabzon lud da uzme super-očajnog Tompsona i da ga plaća kao i vi (ne skupo kao Mekela, Sofoa, sigurno i Milera, ali solidno)? Kako je raskinut milionski dvogodišnji ugovor sa Šilbom tek tako, i još neki drugi slučajevi? Naravno, ove stvari se kriju kao što zmija krije noge, malo se zna o tome, al eto vama da malo razmišljate koga zanima.

Poslednja izmena:
Samo vi pitajte Tegija i stručnjaka. Oni će sve da objasne. A kada zafali tu je i Grba. Bar što se tiče visine transfera...

- - - - - - - - - -

E sad, druga je stvar sto su u Partizanu igraci igrali za semenke i kikiriki i povremeni zagrljaj Vujosevica, pa sada druga strana ne shvata kako funkcionisu finansije u jednom klubu.

E, tih dvadesetak godina od Slobe do Ivice i Bokija se ne računa.

Radonja je idealan trener zato što je dovoljno dobar da opravda očekivanja, ulaganja, iskoristi sve što mu se donese (mada mu je trebalo dosta vremena), a sa druge strane dovoljno dobro sluša i trpi Čovića i njegove "stručnjake" u upravi, da istrpi šta mu se odnese. Čovek se malo šta pita, radi sa onim šta dobije, nekad mu se utrapi nešto ekstra, nekad mu se utrapi neki Sofo pa ne zna šta će, a nekad i neki Šilb mora da ide voljom viših instanci. Šta će jadan ne bio.

Čitam kuknjavu na suđenje, kako je Efes igrao preagresivno, prestigao vas ne ušavši u bonus, pa dal se ljudi sećaju prošle utakmice protiv Bajerna? z:D Sve je to normalno, domaćini ispoštovani. Rezultat je svakako dobar uprkos porazu i otvara mogućnost da se u Beogradu izbori bolji međusobni skor. Efes je naravno, prenapumpana ekipa kao njih dosta, malo je tu pravog sadržaja. Mada bi mogli i ući u opasnu formu, svakako imaju dobrog i skupog materijala.

Poslednja izmena:
A koga umesto Radonje?

Iskreno ne znam. Ali evo već drugi put u ovoj sezoni gubimo na isti način već dobivenu utakmicu u gostima. Svako ko samo gleda malo duži period košarku je znao da ne možeš braniti zadnji napad ako vodiš sa samo pola koša razlike. Ali on očito nije znao. Sad je najlakše kukati na sudije. Ali treba biti pošten i reći sami smo krivi.

Apsolutno je tačno da smo sami krivi za poraz. Utakmica je izgubljena davno pre poslednjeg napada. Isto je bilo i protiv Strazbura.
Jedino, što ja ne vidim ko bi bio idealan trener za Zvezdu. Vukoičić, Đurović, Trifunović sigurno ne, Maljkovića pregazilo vreme...Ne znam.
I kakve crne sudije. I mi smo prošle godine igrali takvu odbranu. I treba. Problem je što Radonjić ne ume da privede ozbiljnu utakmicu kraju.
Uzgred, Cedevita ih je dobila Turskoj. Precenjena ekipa.

Poslednja izmena:
Apsolutno je tačno da smo sami krivi za poraz. Utakmica je izgubljena davno pre poslednjeg napada. Isto je bilo i protiv Strazbura.
Jedino, što ja ne vidim ko bi bio idealan trener za Zvezdu. Vukoičić, Đurović, Trifunović sigurno ne, Maljkovića pregazilo vreme...Ne znam.
I kakve crne sudije. I mi smo prošle godine igrali takvu odbranu. I treba. Problem je što Radonjić ne ume da privede ozbiljnu utakmicu kraju.
Uzgred, Cedevita ih je dobila Turskoj. Precenjena ekipa.

To je ono što je malo kvalitetnih trenera. I sinoć je opet sve moglo dobro da se završi da je Lazić pogodio zicer. Ili da je pravljen faul bar 15 sekundi prije kraja.

Roey Gladstone ‏@RoeyGladstone 1h1 hour ago
PG @GalMekel33 is officially claiming 3 salaries that he didn't get from @kkcrvenazvezda .The amout: 150 USD sources confirmed @sports5news

Samo 150$? Pa to nece biti ni za kikiriki.
Salu na stranu, ako je to dug prema njemu za 3 meseca, decko je potpisao na pola milioncica za godinu. Jos ovih nekoliko tako, ovi domaci reprezentativci i sa spiska sto igraju za kikiriki, i taman onih 2,5mil sto je reko Cova.

Lik planira da sedi do kraja sezone. z:D
http://www.mozzartsport.com/vesti/m...-poduza-lista-zelja-za-raskid-saradnje/124481

Haha, evo i čuvene "trening-kompenzacije". Sad ono što su dobili od Bobija daju lepo njemu. z:D

Šalu na stranu, najbezbolnije rešenje je da mu se ne plaćaju naredne plate, da nađe drugi klub, i kad stigne BAT-ko onda da mu se plati razlika između plata ovde i u novom klubu. A ako ne bude otišao, eto mu ugovora u full-u.

Back