KK Crvena Zvezda

Impozantna cifra za jednog Kalenića, verujem da je milion istina jer je klub izneo direktno i bez uvijanja. Lako će se proveriti na kraju. Naravno, ta cifra je više kao kuriozitet, nije da njima a ni vama previše znači, vama će dobro doći za priču i ako ovi državni, para-državni i kvazi-privatni sponzori budu zakidali i kasnili sa isplatom kao ove sezone.

Kad se uzme u obzir da su prošle sezone KKP i CIB dobili 1,2 odnosno 1,5mil za top-prospekte Bogdanovića i Šarića, jedan milion za starijeg igrača od njih, koji nije prospekt niti je zapažen na evropskom nivou, je vrhunski. Dva su razloga: Obradović je želeo njega i njegove karakteristike, i Čović može sebi da dozvoli luksuz da se ovoliko dugo cenjka jer će on svoje pare svakako imati, ovako ili onako, kao i prethodnih sezona.

Sa druge strane, ako Fener može da plaća Preldžića 1,6mil po sezoni, što ne bi dao i za ovoga 1mil + platu od pola milke komotno. Dok ovaj trči i rilja ko sumanut, Preldžić će i dalje izigravati talenta.

Imam ortaka koji je igrao kosarku za Vojvodinu, pre godinu dana mi je rekao da nikako ne kapira kako je Kalinic dosao do reprezentacije (bili saigraci)

A evo njega, potpisuje verovatno ugovor zivota sa Fenerbahceom

Uopste mi se ne svidja kao igrac, nema talenat jednostavno, sve nekako radi na silu, totalno drugaciji od recimo Bjelice koji je kosarkas prepun talenta

Imam ortaka koji je igrao kosarku za Vojvodinu, pre godinu dana mi je rekao da nikako ne kapira kako je Kalinic dosao do reprezentacije (bili saigraci)

A evo njega, potpisuje verovatno ugovor zivota sa Fenerbahceom

Uopste mi se ne svidja kao igrac, nema talenat jednostavno, sve nekako radi na silu, totalno drugaciji od recimo Bjelice koji je kosarkas prepun talenta

Imam i ja jedno 5 ortaka sto su bili veci talenti od Nedovica pa niko nije uspeo osim njega. Delom i zbog toga sto nije imao ko da ih pogura kad je trebalo.

Kod Kaline je drugacija prica i taj njegov nedostatak talenta u ofanzivi on nadoknadjuje dobrim fizikalijama i ludackom borbenoscu. Svakom timu je potreban makar po jedan igrac tipa Kalinic i on je iskoristio te svoje kvalitete i evo gradi respektabilnu karijeru.

Ja nikada ne bih rekao da Kalinic nema talenta.
Na osnovu cega ste to zakljucili?
Stvarno ne shvatam..
A sad o transferu.....Milion evra je ponuda koja se ne odbija u evropskoj kosarci, ako nisi Real ili Barselona.
Zvezda ce to zakrpiti Zagorcem i Dangubicem.
Cak mislim da bi Dangubic mogao da napravi kvalitativan prodor u svojoj karijeru.

Poslednja izmena:
Ja nikada ne bih rekao da Kalinic nema talenta.
Na osnovu cega ste to zakljucili?
Stvarno ne shvatam..
A sad o transferu.....Milion evra je ponuda koja se ne odbija u evropskoj kosarci, ako nisi Real ili Barselona.
Zvezda ce to zakrpiti Zagorcem i Dangubicem.
Cak mislim da bi Dangubic mogao da napravi kvalitativan prodor u svojoj karijeru.

Jednostavno je ofanzivno ogranicen, ali sve ukupno gledano on je vrhunski igrac sto ovaj transfer potvrdjuje.

Jednostavno je ofanzivno ogranicen, ali sve ukupno gledano on je vrhunski igrac sto ovaj transfer potvrdjuje.

Kad smo vec o tome zastop je ofanzivno ogranicen?
Ima sasvim dobar ulaz, ima dobar sut spolja, na kojem se jos moze raditi, u igri jedan na jedan ima onaj okret sa sutem iz skoka unazad, veoma precizno, odlicno cita akcije ekipe ulascima uz bocne linije.
Mislim .............Sta jos treba da ima u ofanzivi?
Ja cak mislim da vredi svaki evro od milion dat za njega.

Kad smo vec o tome zastop je ofanzivno ogranicen?
Ima sasvim dobar ulaz, ima dobar sut spolja, na kojem se jos moze raditi, u igri jedan na jedan ima onaj okret sa sutem iz skoka unazad, veoma precizno, odlicno cita akcije ekipe ulascima uz bocne linije.
Mislim .............Sta jos treba da ima u ofanzivi?
Ja cak mislim da vredi svaki evro od milion dat za njega.

Odlicno se ubacuje iz drugog plana, igrac iz senke i tako to. Nije on glavni igrac, onaj koji ce da odluci kad je najteze. Sut solidan takodje nista vise od toga. Naravno da vredi svakog eura tu se slazemo ali nisu ga uzeli da bude Gaudlok to hocu da kazem.

Ni Bogdanović ni Šarić još nisu opravdali svoja obeštećenja i novac uložen u njih. Kamoli da Kalenić vredi odmah sada toliko...
Dobro, znam da volite igrače koji nastupaju za klub za koji navijate, sve je to normalno, al samo kažem.

Inače, Fener je pre dao još i veće obeštećenje za Luku Žorića. Sve ovo su igrači jednog te istog menadžera sa kojim Obradović sarađuje... mislim na Žorića, Kalenića, Bogdanovića, Veselog, Bjelicu... Zaključke izvedite sami.

Što se Kalenića tiče, on sa svoja 3 ofanzivna elementa može ili nešto da nauči ili da se bavi onim što zna... Da igra na atletiku, da uspe da zaključa i iznervira nekog bitnog suparnika, da se bori za dvojicu i da uradi bitnu stvar kontrom, zakucavanjem ili blokadom. Podrazumeva se i da će uspeti da daje nešto malo i u napadu. Ako uspe to da radi dobro na EL nivou, biće bitan igrač iako nije talentovan i nije zapažen, to su one stvari koje su bitne a ne vide se. I tada će vredeti uloženog novca. Do tada, on je realno ABA-ligaški igrač koji je relativno nezapažen u EL, i koji se kod domaćih navijača proslavio jer je rušio dosad najslabijeg arhi-rivala u utakmicama u kojima mu je sve bilo dozvoljeno, a u reprezentaciji se proslavio sa par underdog psihički bitnih poteza (blokade i kucanja).

Videćemo šta će biti na višem nivou, ali mislim da mu ova uloga underdoga savršeno odgovara, kroz to je i izgradio karijeru.

Ma naravno da je sve jasno.
Kalinic nikako ne moze da bude talentovan, ali zato Dalo jeste, smao ga ne vole treneri.:hahaha::hahaha:

Odlicno se ubacuje iz drugog plana, igrac iz senke i tako to. Nije on glavni igrac, onaj koji ce da odluci kad je najteze. Sut solidan takodje nista vise od toga. Naravno da vredi svakog eura tu se slazemo ali nisu ga uzeli da bude Gaudlok to hocu da kazem.

Nece biti Gaudlok, ali ce svaku statisticku kategoriju da napuni taman onoliko koliko treba ekipi.
A njegov ogroman talenat za kosarku se vidi i po tome sto svojom igrom ne opterecuje ekipu.
Sutira taman onoliko koliko je to potrebno, i sto je jos vaznije KAD je potrebno, za ekipu.
To je veoma redak talenat za kosarku, koji nikada nece imati Gaudlok, jer Gaudlok i nije kosarkas, nego prangijas koji nikada nece nista osvojiti.
Najveci deo svog ogromnog kosarkaskog talenta Bjelica je razvio kada je razvio bas taj, maloprepomenuti talenat, da svojom igrom ne opterecuje ekipu.
A Kalinic ide njegovim stopama,naravno sa neki ogranicenjima u tehnici koje ima.

Dalo je talentovan taman koliko i Kalenić, na isti način, atletski. Samo što je ovaj do 23-24. godine koliko već ima, naučio nešto i košarkaški i nekošarkaški i zna to dobro da koristi, dok je Dalo do svoje 20-21. naučio da jednako dobro zvera sa napućenim ustima.

Inače, za predstavu kakvi se igrači traže, ispalio vas je izvesni A.J. Price iz NBA. Navodno je bilo blizu, ali na kraju nije pristao.

A. J. Price... Gledao sam ga u Indijani prosle sezone par puta. Toliko su povredjenih igraca imali da je na kraju on par puta bio starter i belezio dobre brojke. Mada iskreno deluje kao divlji igrac, nisam siguran da je neka klasa. Ne treba zaliti za njim.

Impozantna cifra za jednog Kalenića, verujem da je milion istina jer je klub izneo direktno i bez uvijanja. Lako će se proveriti na kraju. Naravno, ta cifra je više kao kuriozitet, nije da njima a ni vama previše znači, vama će dobro doći za priču i ako ovi državni, para-državni i kvazi-privatni sponzori budu zakidali i kasnili sa isplatom kao ove sezone.

Kad se uzme u obzir da su prošle sezone KKP i CIB dobili 1,2 odnosno 1,5mil za top-prospekte Bogdanovića i Šarića, jedan milion za starijeg igrača od njih, koji nije prospekt niti je zapažen na evropskom nivou, je vrhunski. Dva su razloga: Obradović je želeo njega i njegove karakteristike, i Čović može sebi da dozvoli luksuz da se ovoliko dugo cenjka jer će on svoje pare svakako imati, ovako ili onako, kao i prethodnih sezona.

Sa druge strane, ako Fener može da plaća Preldžića 1,6mil po sezoni, što ne bi dao i za ovoga 1mil + platu od pola milke komotno. Dok ovaj trči i rilja ko sumanut, Preldžić će i dalje izigravati talenta.

Sramno! :batina::batina:

Dalo je talentovan taman koliko i Kalenić, na isti način, atletski. Samo što je ovaj do 23-24. godine koliko već ima, naučio nešto i košarkaški i nekošarkaški i zna to dobro da koristi, dok je Dalo do svoje 20-21. naučio da jednako dobro zvera sa napućenim ustima.

Skali i Molder da reše ovu misteriju oko upoređivanja piždravog francuza i Kalinića.
Nego ti nama kaži,jel i Grba ide pod neprijatelje "institucije" :lol:

Ajd što troluješ druge teme, al bar svoju nemoj. Grba je legenda Institucije. Vi takvih slabo imate. Zato što ste instant "institucija" Čovića i Vučića.

U bivsoj Jugoslaviji Zvezda je bila institucija za Partizan, tako da je neukusno ovo "instant" sto si napisao. Takodje i legendi u rangu Grbe imamo kao sto i sam znas, al volis da trolujes.

- - - - - - - - - -

Uvek sam mrzeo ovog oznojenog krmka da gledam, nadam se da nema nista od transfera.

Sa ovih 1.5 miliona od transfera i oslobodjeni plata Djenke i Vilijamsa imamo kesa da proberemo jedno 3,4 vrhunska igraca. Valjda cemo naci dobra resenja, mada dugo se nesto ceka. Prethodnih sezona smo cini mi se vec pocetkom avgusta imali gotovo oformljen sastav.

Ja i ne znam koliko Zvezda treba da trazi ove godine, izuzev pleja, koji je neophodan.
Umesto Kalinica ima Dangubica, ako dodje Zagorac kako se prica onda bi bilo steta jos nekoga dovoditi sem pleja.
Na visokim pozicijama debeli, Zirbes, Mitrovci, Tejic, Zagorac.....Na niskim bilo bi steta ne dati sansu Guduricu,Rebicu, koji su mnogo zreliji za jedno veliko prvenstvo.
Uz pravog pleja, recimo tipa McKaleb, druga faza Evrolige je skoro sigurna.
A pare sacuvati da se tada pojaca tim , ako se proceni da se moze do F4.

Poslednja izmena:
Nije on glavni igrac, onaj koji ce da odluci kad je najteze..

Čekaj, ne želim da budem maliciozan, ali đe ovo da napišeš, leba ti? Jesi pogledao ijednu bitniju utakmicu ove sezone?

instant "institucija"

Kad ovo napiše navijač KKPN to onda dobija posebnu dimenziju :mrgreen:

Nego, danas bi trebalo da bude uzbudljiv dan, tj. očekuje se ne jedno, nego više pojačanja. Stej tjund :D

Back