KK Crvena Zvezda

Odlican raspored, na kraju se ide na dva gostovanja ekipama Albe i Zalgirisa koji ce tada biti vec prezaljeni i nece imati toliko jak motiv kao u prvom delu nadmetanja. Poslednje kolo se docekuje Panatenaikos i to je takodje pozitivno. Na startu veoma bitan bitan mec sa Realom, eventualna pobeda bi bila odskocne daska i sanse za prolaz dalje bi bile sasvim izgledne.
Ocekujem da preostale rivale u prvom delu Zvezda dobije kuci a da na strani sve izgubi. U drugom delu brejk se moze traziti protiv Albe ili Zalgirisa i to je realno.
Posle ovakvog rasporeda Zvezdi sanse rastu. Real i Barselona ce biti neprikosnoveni dok Makabi i Panatenaikos su ekipa sa kojima se moze boriti. Galatasaraj, Alba i Zalgiris su bez sansi tako da ocekujem borbu Zvezde, Makabija i Panatenaikosa za ta dva preostala mesta dalje.

Grupa je takva kakva je.
Po kvalitetu ekipe, Zvezda je u ovoj grupi druga ili treca ekipa.
Sa pojacanjem u vidu upotrebljive cetvorke, tipa recimo Lucic, Sato, ovo je tim za F4.
Radonjic polako raste uz ekipu, jos uvek sporije od ekipe, ali je tendencija vazna.

Ja ne vidim ko je to u ovoj grupi kvalitetniji od Zvezde, izuzev Reala koji je toliko jak da bi ove godine trebao osvojiti Evroligu "bez koske", da ima normalnog ttrenera.

Zalgiris je ekipa opasna kuci, moyda po prvi put su poceli da igraju i odbranu, sto je sasvim nespojivo sa njihovim mentalitetom, ali je tako moralo jer fali para(kvaliteta) koji pokusavaju da nadoknade odbranom.
Jedan Real ih je potcenio i umalo izgubio u gostima(Anderson je veoma veoma opasan igrac).
Ipak, u Bg nemaju sta da traze, a na strani su bas onako profilisani, kao sto je Valensija ili Laboral Kuca, a znamo kako je to bilo.
Real je po meni najjaca ekipa Evrolige, sa sjajnim igracima, i bezbroj mogucnosti na parketu.
Protiv njih treba probati prljavo bezobrazno, na kvarno, mada sumnjam da ce uspeti.
Barselona- ne znam, mozda gresim ali meni s enjihov roster uopste ne svidja, i uisitnu me cudi da imaju ovoliko pobeda.
Cigance(Navaro) trosi svoje minute uglanvom bezveze, jer sustigle godine i mnogo vise nedostatak zelje za igrom.Proradice jendom u 10 meceva, valjda nece protiv Zvezde.
Imaju mase pod kosem, imaju brzinu na bekovima ali mi tu fali nesto....
Protiv njih igrati potpuno organizovnau kosarku, bez jurcanja, po svaku cneu usporiti svaki napad,maksimalno protisnuti bekove , tmao je Huertas koji ima kvalitet, ali je nekada brzoplat, a na njega se ugleda i Hezonja veoma cesto.
Ako uspe da kvalitetno zatvori ofanzivni skok, i limitira Tomica u poenima i skoku, ja mislim da je to egal mec.
Galatasaraj - to ne bih ni komentarisao.Zvezda je bolja ekipa od njih, i u Turskoj su izgubili sopstvenim glupostima.
Posle prvog kruga Zvezda je JACA ekipa nego sot je bila pre, a za Galatasaraj se to ne bi moglo reci.
Panatenaikos - ja sma ubedjen da je Zvezda MNOGO jaca ekipa od danasnjeg Panatenaikosa, i to u svakoj liniji tima.
Makabi - iskreno nisam ih nesto gledao ove godine, ali znajuci sta i kako rade proteklih 30 godina jasno je da je to skupa ekipa dobrih pojedinaca, koja po svoj prilici igra mnogo vise individualno a tu bi jedan TIM kao sto je Zvezda, koja ima 10 upotrebljivih igraca, trebalo da lako resi, barem u BG.
Alba - j.b.g njih uopste nisam gledao, ali.........Nemci i kosarka?Ako su po drugima iza svih ovih pre nabrojanih, onda su i iza Zvezde.
Mada sam ubedjen da ce Zvezda bas u Nemackoj da se "prospe".

i to je to.........Da je jos jedna cetvorka koja moze da ima dvocifreno skokova i poena(tipa Radenovica recimo, ne treba bolji), smeo bih se kladiti da je Zvezda najozbiljniji kandidat i za F4

Uostalom videcemo vec....Ja tako mislim.........

Poslednja izmena:
Elem, valja spomenuti da je Bobi najkorisniji igrač i najbolji skakač EL, dok je Vilijams najbolji asistent :D

capture-1.png

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    15,5 KB · Pregleda: 4
И мени она друга група изгледа лакше. ***** ли га. ПАО и Макаби никада не смеју да се потцењују...А ту је и свакако незгодни Жалгирис...

Ne znam koliko je to tacno, ali je logicno..
Valensija ima ionako A licencu, a sada kada ne igra Evroligu sigurno je ugovor Dubljevica kamen oko vrata.
U tom trouglu gde ce Valensija da isplati veci deo godine(bolje i to nego celu godinu), Dubljevic dobije isto ili skoro isto, a Zvezda uspe da doda pare na to, sigurno je u interesu sve tri strane.

Pazi ja ne kazem da je to tako ali........hipoteticki.........
Dubljevic je igrac sa cenom od preko milion evra godisnje.
Sada je decembar mesec, nije ni pola sezone(kada se racuna plejof), a Valensija je sve svoje "poslove" ove sezone zavrsila.
Evroligu ne igra, Evrokup je za njih nepotrebno takmicenje, a u SPaniji prkeo BArselone i Reala i njihovih budzeta nemaju sta da traze.
Njoj je interes da ustupi nekome Dybljevica na pozajmicu do kraja sezona, makar taj klub samo placao mesecne plate umesto njih
Zvezdin interes je ocigledan.
Plasirali su se u TOP 16, dovodjenjem Dubljevica plasman u TOP8 je izvestan, a samim tim i povecan prihod kluba.
Dobijaju vrhunskog igraca, za cenu pola sezone, ili jos manje, ako Dubljevic pristane.
Dubljeviceva korist bi bila u promociji njega kao igraca kroz Evroligu i TOP 16, posebno ako ce mu plata biti slicna.

Back