KK Crvena Zvezda

Imaće Radonja pune ruke posla, al ako se ne pomakne sa mesta i ne napreduje kao trener, zavisiće opet od toga dal će drugi klubovi biti dovoljno dobri ili ne.
Markus je bomba, ali on je jedan jedini igrač. Treba složiti ekipu da može da funkcioniše i bez njega, i da ne zavisi od toga dal će imati dobar dan ili ne (takvi igrači umeju i svoj tim da pokopaju kao i protivnički), i mislim da je tu glavni posao. Tim je vrlo sumnjivo selektovan, sa mnogo "istih" igrača koji (uglavnom) ne mogu samostalno da funkcionišu. Trebao bi postojati neki sistem u koji će se igrači uklopiti a Vilijams imati slobodu.

Bobi ne može pik, tako da to ne vredi. Treba imati više varijanti za njegovo razigravanje, spuštanje sa više pozicija. Plejmejker može da prodire i navlači igrača na sebe i tako iskoristi svog centra, ili da mu baca visoke pasove kroz reket a to ne može biti nikako dobro u kontinuitetu. Po meni, imali ste na jesen prošle sezone više varijanti za razigravanje Bobija, preko Šilba i četvorki, a je to vremenom isparilo.

Čuh da je cifra za Vilijamsa pola milke dolara (oko 370,000e). Ne znam šta pričaju na RSB :mrgreen:, al ovo sam ja čuo. Mora se reći da je dobar posao. Nisu to male pare, ali Vilijams vredi više od toga.

Inače, za četvorku vam može doći Dragović koji je igrao u Italiji. To je neka varijanta Tadije Dragićevića :mrgreen: ali je očito da se Mitrović projektuje kao prva četvorka, a ovaj ili Radenović će biti "osigurač". Mitrović + Tejić je previše rizično za vas i vaše ambicije, tako da mora neko iskusniji.

Od lika koji zna neke ljude, nebitno. Ne pretendujem da je sigurno tačno, ali mislim da se uklapa u realnost a opet je dobro po vas jer nije bacanje para. To je duplo (pa i malo više) manje od njegovog zadnjeg ugovora.
Sad, ako ti želiš da veruješ u to da je besni crnac koji je sezonu pre potpisao ili za 1,3mil$ ili 800,000e (ovo se moglo naći po netu) potpisao za vas za 250,000e (ili čak dolara), samo napred. Raspravili smo ovo i ne bih da se ubeđujemo. Što se mene tiče, ako još nekoliko ljudi čije priče smatram relevantnim potvrdi red veličinu pola milke dolara, za mene je 95% jasno.

Naravno da ću pre da verujem svojim izvorima nego relevantnim grobarima koji imaju informacije o tome koliku platu prima Zvezdin igrač :mrgreen:
Tako me jedan lik skoro ubeđivao kako je Šilb uzimao preko milion evra. Uopšte ne razumem odakle ta patološka potreba kod tih ljudi da ulaze u plate Zvezdinih igrača, ali dobro, neka bude da je Vučić doneo pare, kao da će to nešto promeniti :D

Inače, čisto da se vidi da čovek nije došao čisto zbog para:
Capture.JPG

Kad smo već kod rekla kazala, dobio je 250000 + bonus ako prođemo u 16 u EL + garantovana minutaža. Prošlu sezonu je odigrao slabo i sasvim sigurno nije mu više vrednost 800000. Došao je čovek zbog EL da podigne sebi cenu kao i Kinsi prošle godine. Ali u komšiluku, gde se ne zna koliko plaćaju svoje igrače znaju do tančina koliko se plaćaju naši. Šta ćeš..
Sa Radenovićem se pregovara i bilo bi jako bitno da ostane.Može čovek da igra i 4 i 5. Problem je izgleda što je sklon povredama. Za Dragovića ne znam, ali nije tip igrača Tadije. Više liči na Radenovića. Ali naš glavni problem je ostao. Trener...

Poslednja izmena:
Naravno da ću pre da verujem svojim izvorima nego relevantnim grobarima koji imaju informacije o tome koliku platu prima Zvezdin igrač :mrgreen:

Ne budi toliko isključiv, nisu svi grobari (i zvedaši) kao da su ispali sa komentara na portalima pa lupaju iz najnižih pobuda za prepucavanjem, nego imaju kontakte sa ljudima iz klubova, pomoćnicima trenera, skautima, itd. Niti su svi koje smatram pouzdanim grobari. Šta misliš otkud sam ja znao da će Mitrović biti kapiten, da se pregovaralo s Morisom? Otkud sam znao još sinoć da tražimo onog Danca, a to je tek danas masovno pušteno u opticaj po svim forumima? Ja verujem iskustveno, šta se pokaže tačnim kroz vreme. Za vaše RSB-ovce i najzagriženije fanove mi je jasno, njima iz kluba pričaju šta žele. Čović je pre mesec dana pričao kako sledi vreme "štednje" i "oslanjanje na sopstvenu proizvodnju". I sad odjednom bum, tras, Markus Vilijams, najbesniji crnac dosad iz reda veličine milion dolara po sezoni. Pa naravno da će vaši najzagriženiji početi da pevaju pesmu od 250,000e po sezoni, jer su tako rekli iz kluba.

Inače, isto važi i za partizan.net forum, ja sam se tamo učlanio 2010. i ostavio 4 posta u celoj "karijeri" tamo. To su forumi za uglavnom loženje i propagandu, ljudi koji su bliski klubu su obični agitatori i pričaju ono što im se kaže ili ono što im se najviše sviđa, naloženi su kao mala deca. Za njih tamo svakog leta potpisuje Miličić a Dule i Danilović su u tolikoj ljubavi da dele krevet zajedno i spremaju se da zanavek ugase projekat iz predgrađa, itd. :lol:

Inače, čisto da se vidi da čovek nije došao čisto zbog para:
To smo mi naučili zadnjih godina, stranci se prvo oduševe atmosferom, klipovima i navijačima. Nije ni Braun dolazio samo zbog para, nego zbog "porodičnog koncepta" (u Partizanu je sve biznis, kako je rekao)... a sad vas udružen sa Šilbom olajava po tviteru kako ne isplaćujete igrače. Vesterman je bio ozbiljno zagrizao za nas još od F4 u Parizu 2010, dotrčao je maltene kad je pozvan da dođe, ali je svejedno uzeo manje-više realnu cenu koja je iznosila 150-175,000e godišnje.

Kad smo već kod rekla kazala, dobio je 250000 + bonus ako prođemo u 16 u EL + garantovana minutaža. Prošlu sezonu je odigrao slabo i sasvim sigurno nije mu više vrednost 800000. Došao je čovek zbog EL da podigne sebi cenu kao i Kinsi prošle godine. Ali u komšiluku, gde se ne zna koliko plaćaju svoje igrače znaju do tančina koliko se plaćaju naši. Šta ćeš.
Kinzi je došao u KKP kad je dve godine bio povređivan, van elitne košarkaške mape, rovit, utekao iz Turske na pola sezone zbog "povrede" ili povrede (kao i kod nas), pa u neki bezveze italijanski klub, igrao zadnji ugovor pre nas za 35,000e mesečno u Unikahi. A Vilijamsu ništa živo ne fali, osim što je imao slabu sezonu jer je bio u nemilosti trenera koji ga nije trpeo zbog defanzive, da diže vrednost od 800,000e godišnje, koliko mu je bio zadnji ugovor (ako ne i malo više)? Garantovana minutaža pored koga, Rebića? :mrgreen:

Znaš kako, smejali ste se nama kako se zaluđujemo "igranjem iz ljubavi", fantomskim "napredovanjem", "pare nisu bitne", a sad idete još dalje od toga sa tim pričama.

I za igrače KKP se svakako zna koliko su plaćeni makar red veličina, isto kao i za vas.

Poslednja izmena:
Prijatelju, Vilijams je pre par godina operisao tumor na srcu. I ne igra iz ljubavi nego iz interesa. A njegov interes je da dobro odigra EL i da se dogodine još bolje proda.
Da je mogao da dobije više ne bi dolazio u Zvezdu. Ti sve žive ugovore i plate znaš jedino ne znaš koliko se plaća kod vas. To se sazna tek kada vas tuže.

Dragović je izmišljotina inače. A glavna prepreka kod Radenovića je to što bi morao da pristane na manju platu nego prošle sezone. Nadajmo se da hoće.

Зар није колено?

Иначе, шта год да је камен спотицања, ако може да остане, добро би нам дошао. Ивн је један од ретких кошаркаша које сам гледао у последње време а да користи памет. за мене одличан кошаркаш.

Prijatelju, Vilijams je pre par godina operisao tumor na srcu. I ne igra iz ljubavi nego iz interesa. A njegov interes je da dobro odigra EL i da se dogodine još bolje proda.
Da je mogao da dobije više ne bi dolazio u Zvezdu. Ti sve žive ugovore i plate znaš jedino ne znaš koliko se plaća kod vas. To se sazna tek kada vas tuže.

Važi, prijatelju, sad ja treba još jednom da kažem da znam za nas koliko i za vas, a ti mi još jednom kaži da ne znam? Slažem se svakako da ne bi dolazio da je mogao da dobije više, samo što to nije 250,000e + bonusi za plasmane i trofeje koji ne zavise samo od njega, već od celog tima sa sve Mrčom na čelu, već osetno više. Jedini način da vas ne lažu oni koji su iz kluba pokrenuli tu priču, je da čoveka isplaćuju na crno i opet nešto mućkaju. A operaciju je imao pre 3 godine, a ne pre 3 meseca. Igrao je svoju košarku mnogo vredniju od 250,000e i posle toga.

Što se tiče Mitrovića, to sam i ja znao odavno, a što se tiče Morisa, o njemu se raspravljalo na tom istom RSB-u par dana pre nego što si ti ovde napisao.
Ta Čovićeva izjava o štednji itekako pije vodu. Budžet za plate je manji nego prošle godine, a napravljen je bolji tim. Tri naša mlada igrača će biti u prvih 12, Mitrović i Tejić će imati ozbiljnu ulogu, a priključena su još trojica iz FMP-a koji bi trebalo da dobijaju šansu na manjim utakmicama. Činjenice
Što se tiče tog olajavanja od strane naših bivših igrača, samo ću reći da je naš takođe bivši igrač Nelson imao nemerljiv doprinos kod dolaska Vilijamsa.
Isto kao što ti tvrdiš da mene lažu ljudi iz kluba, ja mogu da tvrdim da tebe lažu tvoji izvori, tako da bi stvarno bilo dobro da normalno izneseš svoje mišljenje, a ne da namećeš tvoju stranu priče kao pravu istinu.

Pa znao sam i ja za Morisa pre no što sam rekao ovde, samo sam rekao kad se više izvora i priča poklopilo, tj. kad sam bio siguran u to. Sad svi sve znaju kad je gotovo, a samo sam ja rekao. :P

Može jedan izvor da se prevari (niko ne laže svesno osim onih koji prvi podmeću), zato ja ni ne trućam dok se ne poklopi više priča i složi kakva-takva celina. U stvari, u vezi KKP trućam skoro sve što čujem, istina. :lol: Al kod vas ne bih... da sam trućao čim sam čuo da ćete oterati Šilba, ismejali biste me ovde i proglasili za provokatora, jer navijam za KKP, nerealan sam i ostrašćen, želim vam samo najgore, i slične stvari. Zato u vezi vas ne pričam dok nisam uglavnom siguran.

Naravno da Čovićeve priče piju vodu, sve odreda - zato se i oslonio na Vilijamsa, Dangubića, Zirbesa, Kalinića iz sopstvene proizvodnje. Sve više i više se steže kaiš, a dolaze sve besniji igrači. :mrgreen: Dobro, ironičan sam za to. Priznajem, bolje ste prošli ovaj prelazni rok nego prošli, to je sigurno, imate jedini EL i to je dosta uticalo. Al daleko je to od štednje, jer ono od prošle sezone što je preostalo nije bilo baš u tako sjajnom odnosu cena-kvalitet kao Markus Vilijams. :mrgreen: A to da je napravljen bolji tim, ne zaleći se, valjda si naučio nešto iz prethodnih sezona. I prošle godine ste kao napravili brutalno bolji tim nego pre dve, pa ste pre dve makar na terenu izborili plasman u EL (posle promena pravila, istina), a prošle ne.

Ove sezone imate opet jednu sumnjivu selekciju na koju je doveden kao bomba Vilijams, i on će morati da je poveže svojim enormnim kvalitetom. Ali to je samo jedan igrač, prošle sezone ste bar imali Nelsona i Šilba kao vođe energije i kreacije. A ključ svega i dalje drži onaj izgubljeni lemur što čuči zgrčen kraj aut-linije.

Zatvorili ste roster, samo još da se vidi oćel Radenović il će se neko dovesti, dal taj što sam pomenuo - pročitah samo u Novostima za njega. I na Tejića će se ozbiljno računati samo u eventualnim makljažama, nemojte preterivati. Kao i na ostale FMP2-ovce, isto kao protekle sezone. Uradili ste dobar posao sa promovisanjem Mitrovića u kapitena, dali mu krila, i njega treba da gurate, za više od toga neće biti prostora.

Pa ne znam šta ti podrazumevaš pod štednjom, da raspustimo tim i ubacimo sve samu decu :lol: Tejić neće sigurno biti nosilac igre, ali će dobijati veću priliku nego prošle godine kada je bio četrvta trojka, pa da vidimo od čega je. A to da zna da maklja, to smo videli :mrgreen:

Tim koji deluje dovoljno dobro za top16, problem je u onome koji ih vodi. Ajde što se ne razume dovoljno u košarkaški deo, treba ih dobro voditi i na psihološkom planu. A prvi će Radonja da prsne kada ga Čovke bude pritisnuo, mora da krene žestoko od starta Evrolige.

Back