KK Crvena Zvezda 2006/2007

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
68Mustang428CJ:
Znaci vi ste stvorili i recimo ... Milosa Vujanica, Vladu Divca? Pa to svaki veci tim u zemlji radi. Po toj teoriji 90% igraca u nasoj domacoj fudbalskoj ligi su stvorili Zvezda i Partizan.
Ih baš 90%. Pretera ga. Jeste dosta njih došlo kao mlađi igrači kod jednih ili kod drugih, ali baš 90% nije sigurno. A stvoriti igrača znači da taj igrač igra negde, a ne sedeti na klupi nekog tima iz naše ili slične lige.

Tuga je sto su nam najbolji fudbaleri takvi kakvi jesu. U kosarci imamo kvalitetne mlade selekcije. Ja puno nade polazem u generaciju 87. Tu su Teodosic, Labovic, Pekovic , koji je cini mi se malo stariji, i u njima treba traziti kostur buduce reprezentacije.

Интернационална Звезда
Кроз кошаркашки клуб „црвено-белих” у овој сезони је већ прошло девет странаца а очекује се десети

Кошаркашки клуб Црвена звезда је у последњој деценији био убедљиво највећи купац играча на простору СФРЈ, ако се изузме краткотрајно стезање каиша током прелаза са „социјалистичке” управе на „демократску”. Звезда се свих ових година понашала као фудбалски клуб Интер који је жудећи за титулом тражио спас у легији странаца. Куповали су и други на велико, али само се за „црно-плаве” из Милана причало да плаћају данак „нерезонској куповини”. Њихов председник Масимо Морати је ипак остао непоколебљиво на том курсу, трошећи и капом и шаком, па је прошлог лета дочекао својих пет минута. Додуше, дуго сањану титулу донеле су судијске одлуке, на редовном суду...

„Црвено-бели” су у протеклом периоду извршили толико рокада да новинари, који је већ дуго прате, на једном „интерном квизу” нису могли да се сете свих играча од 2000. на овамо, а камоли пре тога. Онај ко се први сетио Дејмона Фишбека дао је повод осталима да збијају шале на рачун тог играча скромних могућности, други су се опет ишчуђивали како се баш Звезди догађа да ангажује младог кошаркаша који усред сезоне прекида каријеру да би се запослио (Норман Ричардсон). Прича је стигла и до оних што су отишли и пре но што су дошли (Вашингтон, Кембел...), све до ниске „мистериозних” одлазака у овој сезони (Стефанов, Томас).

Ако у марту на Мали Калемегдан стигне Кебу Стјуарт из Јужне Кореје, за шта постоје добри изгледи, то ће бити десети Звездин странац ове године. У њој су тренутно Игор Милошевић (Грчка), Стивен Марковић (Аустралија), Перо Антић (Македонија), Антонио Буркс (САД) и његов земљак Лејвор Постел који је стигао пре три дана. Рус Павел Гормико још није регистрован али тренира у „Пиониру” већ два месеца (чека се да постане пунолетан, у априлу). Двојица су напрасно отишла: Македонац Врбица Стефанов после првог кола, уз образложење да мора да се врати у Скопље јер је пред банкротом (прошлог месеца ипак потписао за Олимпијакос), а Американац Били Томас (САД) је суспендован средином јануара јер се две недеље није појављивао на тренинзима. Ентони Рајс је после две недеље тренирања у првом тиму схватио да Звезда има много више критеријуме него „глобтротери” из Харлема, па је у потрази за срећом морао да се врати у САД.

Звезда је од октобра променила ударну бековску линију (Буркс и Постел уместо Стефанова и Томаса), а остали су репрезентативци страних земаља који се воде као Срби (Милошевић, Марковић и Антић). Тренер Драган Шакота је за све промене рекао да су „принудне”. Слично је говорио и његов претходник Змаго Сагадин који је такође имао одрешене руке за ангажовање играча, али му се то обило о главу.

Кадровске промене су основни разлог променљивих игара, па тако у овој сезони Звезда још није пружила неколико убедљивих партија у низу. Упркос томе, у игри је на још два фронта, у Купу Улеба (у четвртфиналу игра против Реала) и у домаћој Суперлиги (игра се на пролеће). У српском Купу није освојила трофеј, а од сутрашње утакмице са Хемофармом у Вршцу зависи да ли ће задржати какве такве шансе да се кроз НЛБ лигу пласира за Куп Улеба и догодине.

Текст из политике...:)

...чини ме се да је Постел ок...а ако успемо да доведемо Стјуарта...мислим да је то почетак слагања коцкица за титулу. Биће то страшан тандем петица...Стјуарт, Поповић...добићемо чврстину на месту због кога смо претходних година губили титуле. Руку на срце...политички ветар нам дува у леђа, мишеви су у проблемима...изненадно сам оптимиста иако екипа није по мом укусу. Мада петорка Буркс, Постел, Гуровић, Антић, Стјуарт делује моћније од комшија...само да се уиграју на време.
Па и време је да поново почнемо да бежимо мишевима у броју освојених титула...:)

Ljuba82:
Текст из политике...:)

...чини ме се да је Постел ок...а ако успемо да доведемо Стјуарта...мислим да је то почетак слагања коцкица за титулу. Биће то страшан тандем петица...Стјуарт, Поповић...добићемо чврстину на месту због кога смо претходних година губили титуле. Руку на срце...политички ветар нам дува у леђа, мишеви су у проблемима...изненадно сам оптимиста иако екипа није по мом укусу. Мада петорка Буркс, Постел, Гуровић, Антић, Стјуарт делује моћније од комшија...само да се уиграју на време.
Па и време је да поново почнемо да бежимо мишевима у броју освојених титула...:)

A шта на крају? Распад система као и увек, и минимум 5 играча ће да оде и онда све јово наново, Партизан нас је опет јачи, поготову на више утакмица, њихов тим се не мења пар година ( тј ситније промене) док се нама у задње 4-5 сезоне променило минимум 30 играча.

Нико не може да ме убеди да је петорка Буркс, Постел, Гуровић, Антић, Стјуарт...са играчима на клупи...Милошевићем, Радивојевићем, Јоровићем, Драгићевићем, Александровим, Поповићем...слабија од мишева. Није сигурно. Екипа је јача од прошлогодишње...само је мање уиграна. Питање је само да ли ће се уиграти...и да ли ће овај папан Шакота успети да умири Чичу. Мора да се одигра разноврсније у нападу.

Кебу Стјуарт
Игор Милошевић (Грчка),
Стивен Марковић (Аустралија),
Перо Антић (Македонија),
Антонио Буркс (САД)
Лејвор Постел
Рус Павел Гормико
Македонац Врбица Стефанов
Американац Били Томас (САД)
Ентони Рајс

Jedini pravi srpski klub, nema šta...:?

Najtragičnije je što vam još 10 njih neće pomoći, opet će vas preslišavati i FMP i Partizan :twisted: :twisted: :twisted:

Ljuba82:
Нико не може да ме убеди да је петорка Буркс, Постел, Гуровић, Антић, Стјуарт...са играчима на клупи...Милошевићем, Радивојевићем, Јоровићем, Драгићевићем, Александровим, Поповићем...слабија од мишева. Није сигурно. Екипа је јача од прошлогодишње...само је мање уиграна. Питање је само да ли ће се уиграти...и да ли ће овај папан Шакота успети да умири Чичу. Мора да се одигра разноврсније у нападу.

koliko ja znam dozvoljena su 2 prava stranca (Crnogorci, Bosanci, Makedonci, Hrvati se ne racunaju) a vi ovde nabrojaste 3

Gde su bre ovi Cigani na košarci??? :confused: Ovde je nešto duže od minuta ćutanja. Kao da je neko umro, daleko bilo. :| Ajde, ajde, osmeh na lica kako i dolikuje ciganima kad im je teško u životu, pa budite i vi Cigani jednom kakvi treba. :lol: A ne tu da se folirate kao ne pratimo i ne interesuje nas košarka, i odmah bežanija na fudbal. :D :lol: Hteli ste i po lek u Vršac, čuli ste tamo za Hemofarm pa ajde da probate. :lol: :lol: :lol:
Evo, kao mi Grobari idemo i na fudbal kad nam je najteže pa bar ispljujemo upravu ako ništa drugo. Možda Partizan doživi i drugu mladost kao što je doživeo u subotu. :-D

Back