KK Crvena Zvezda 2006/2007

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
FLUID:
Gde su bre ovi Cigani na košarci??? :confused: Ovde je nešto duže od minuta ćutanja. Kao da je neko umro, daleko bilo. :| Ajde, ajde, osmeh na lica kako i dolikuje ciganima kad im je teško u životu, pa budite i vi Cigani jednom kakvi treba. :lol: A ne tu da se folirate kao ne pratimo i ne interesuje nas košarka, i odmah bežanija na fudbal. :D :lol: Hteli ste i po lek u Vršac, čuli ste tamo za Hemofarm pa ajde da probate. :lol: :lol: :lol:
Evo, kao mi Grobari idemo i na fudbal kad nam je najteže pa bar ispljujemo upravu ako ništa drugo. Možda Partizan doživi i drugu mladost kao što je doživeo u subotu. :-D

Druga mladost, time sto se pobedili Apatin 1:0 na svom terenu? Ajde, mani me se, da nema ovog smajla na kraju, pomislio bih da si za trenutak skrenuo sam uma.

Tokan:
Druga mladost, time sto se pobedili Apatin 1:0 na svom terenu? Ajde, mani me se, da nema ovog smajla na kraju, pomislio bih da si za trenutak skrenuo sam uma.
Taj smajli je tu da ukaže da ne skreneš sa uma. Ili možda da ne padneš sa Marsa. :D

Nije stvar u Mladosti iz Apatina, već da možda se nešto i promeni. Nego batalimo mi Mladost, sve je rečeno u kontekstu košarke. A stanje na ovoj temi je kao na pogrebu. :lol:

KKCZ: Povratak Bilija Tomasa?

Amerikanac Bili Tomas mogao bi da se veoma brzo vrati košarci, nezvanično saznaje B92.

Tomas je u prethodnom periodu rešio privatne probleme zbog kojih je naspustio "crveno-bele" pred Novu godinu.

On je po svemu sudeći već stupio u kontakt sa upravom beogradskog kluba, sa kojim ima važeći ugovor.

Ako se Tomas zaista vrati na parket. to bi predstavljalo najveće pojačanje za Zvezdu, jer je on upoznat sa sistemom rada u klubu.

Lavor Postel, koji je prethodnih dana spominjan kao moguće pojačanje Zvezde, još uvek nije registrovan, što može da otvori Tomasu mesto u timu u nastavku sezone.

Tomas je za Zvezdu odigrao 15 utakmica u NLB ligi ove sezone i prosečno beležio 13,9 poena, 3,3 skoka, 2,5 asistencija i 2,1 ukradenu loptu. U ULEB kupu je na 7 mečeva imao 10,1 poen, 2,3 skoka i po 1,1 asistenciju i ukradenu loptu.

Ranije tokom karijere 32-godišnji Tomas je igrao za NBA timove Nju Džersi Nets i Vašington Vizards.

Gurović podržao Šakotu

Najbolji košarkaš Crvene zvezde Milan Gurović podržao je trenera kluba sa Malog Kalemegdana Dragana Šakotu. U trenucima kada se, pre svega zbog loših rezultata u NLB ligi, dovodi u pitanje ostanak Šakote na klupi Zvezde, Gurović kaže da bi bilo 'suludo menjati trenera tri meseca pre kraja sezone'.

"Ako tražite moj stav, smatram da ne treba menjati trenera tri meseca pre kraja sezone, da bi to bilo suludo... Šakota može da nas trgne i podigne... Ipak, to je stvar uprave, koja daje poslednju reč. Slušajte, kada krene loše trener je uvek prvi na udaru, ali to je takav posao... Jednostavno, u timu mora da se promeni mnogo toga. Nismo homogeni, ne držimo se zajedno. Poslednjih dana mnogo smo razgovarali na tu temu. Mora da se zna ko kosi, a ko vodu nosi", rekao je Gurović za 'Sportski Žurnal'.

Gurović dodaje da su nagađanja oko budućnosti Šakote uticala i na atmosferu u ekipi:

"Šta da kažem, sigurno da ne može da bude sjajna... Nije lako trenirati dva puta dnevno kada su novine pune priče o smenama. Zaista ne bih dublje ulazio u tu priču".

Šanse za plasman Crvene zvezde u Uleb kup naredne sezone kroz NLB ligu svedene su na teoriju, a jedina šansa za igranje u Evropi ostaje kroz takmičenje u domaćoj Superligi:

"Naš primarni cilj je titula. Jesmo u krizi, ali ako smo mogli da pobedimo jače i bogatije poput Reala, Uniksa i Himkija, možemo i do dobrih rezultata u Super ligi. Očekujem od saigrača da pokažu malo sportskog bezobrazluka, da se uzdignu i da prebrodimo ovu krizu. Mladi igrači treba da daju primer kako se obavljaju defanzivni zadaci, a ne ja koji već 20 godina grizem u odbrani. Nije uopšte bitno koliko puta šutneš i promašiš, važno je da odbraniš napad. Trener Šakota je mnogima dao previše slobode u igri, a oni su to zloupotrebili. Mnogo su se opustili i očekujem da pod hitno promene stav", rekao je Gurović za 'Žurnal'

Jel se meni čini ili Gurović polako uspostavlja diktaturu?

Lejvor Postel napustio Zvezdu

Amerikanac Lejvor Postel ipak neće zaigrati u Crvenoj zvezdi, zbog problema sa kolenom koji su ustanovljeni tokom lekarskih pregleda. Čelni ljudi 'crveno-belih' odlučili su da ne rizukuju i da on trenutno nije potreban Zvezdi. Postel je već napustio klub.

Zvezda dobila Cibonu
Beta
Beta

Košarkaši Crvene zvezde neočekivano su dođšli do nove prilike da se plasiraju an peto mesto NLB lige, koje vodi u ULEB kup. Zvezda je u 22. kolu regionalnog takmičenja pobedila Cibonu 93:89 (25:21, 26:24, 14:19, 28:25). Posle poraza Budućnosti od Bosne u Sarajevu i neuspeha Zadra u Železniku, Zvezda je izjednačena sa Zadranima i ima dva trijumfa manje od rivala iz Podgorice.

Zvezda je imala prednost tokom gotovo celog meča, osim u prvom periodu, kada je hrvatski klub počeo dobro i vodio 9:4. Ipak, do kraja prve četvrtine Zvezda je preuzela vođstvo, koje će veoma retko ispuštati do kraja.

U drugom poluvremenu domaća ekipa nekoliko puta je stvarala solidnu prednost (7 do 9 poena), ali su je Beograđani svaki put gubili, pa su timovi ušli u neizvesnu završnicu.

Milan Gurović dao je 19, Petar Popović 17, a Antonio Burks i Tadija Dragićević po 12 poena za Zvezdu.

Među "Cibosima" najbolji je bio bivši igrač Zvezde Endru Višnjevski sa 23 poena, Ivan Tomas je dao 18, a Kris Voren 17 poena.

Do kraja sezone Zvezda gostuje Splitu i Olimpiji, a dočekuje Helios i Bosnu. Budućnost će biti gost Partizana i Zadra, a domaćin ekipama Širokog i Hemofarma. Zadar dočekuje Budućnost i Zagreb, gostuje Partizanu i Slovanu.

Laka pobeda Reala protiv Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su težak poraz od Real Madrida u prvom meču četvrtfinala ULEB kupa. Real je u Pioniru pobedio rezultatom 83:72 (22:23, 23:21, 23:13, 15:15). Revanš u Madridu igra se sledećeg utorka.

Zvezda je odlično odigrala prvih 18 minuta meča, imala je sedam poena prednosti, a zatim je neobjašnjivo stala.

Serijom 10-0 Real je preuzeo vođstvo i na poluvreme otišao sa 45:44. Na startu drugog poluvremena razlika je brzo porasla i iznosila oko deset poena do samog kraja.

U beogradskom timu odličan je bio Tadija Dragićević, dao je 16 poena za 23 minuta. Od njega je efikasniji za poen bio Milan Gurović.

U madridskoj ekipi blistao je Felipe Rejes sa 19 poena i 10 skokova (6 u napadu). Luis Bulok je dao 22, a Čarls Smit 15 poena.

Skok je odlučio meč, jer je Zvezda uhvatila samo 18 lopti, dok je Real imao 12 ofanzivnih skokova. Uz 17 izgubljenih lopti i 7 promašenih bacanja (12/19) beogradski klub nije ni imao šansu u ovom meču.

Posle uravnotežene igre u prvoj četvrtini, Zvezda je dobar deo druge odigrala slično meču u Himkiju - nesebične asistencije omogućavale su otvorene šuteve, u odbrani je dobro građen koš, a posledica je bila sedam poena prednosti.

Tada se nešto dogodilo sa beogradskim timom, počela je serija loših napada koji vraćaju Madriđane u igru.

U drugom poluvremenu nastavljeno je u istom ritmu. Tada do izražaja dolazi veoma slab odbrambeni skok Zvezde, a posebno se slabom igrom isticao Pero Antić.

U napadu takođe nije bilo rešenja, čak su promašivane i kontre 2 na 1 i 3 na 2. Madridski klub je igrao iskusno, držao loptu koliko je potrebno, a Rejes je potpuno dominirao pod košem.

U finišu je prepuna hala oštro kritikovala igrače domaćeg tima zbog apatičnog nastupa, a sve što ej Zvezda uspela je da spusti razliku sa 18 na 11 poena.

Real Madrid je ove sezone dobio svih 17 mečeva na domaćem terenu (u ULEB kupu i ACB ligi), što najbolje opisuje kakvi su Zvezdini izgledi u revanšu.

JA ne znam ko je i mislio da posle onakve igre u prvenstvu ista i mogu da urade protiv Reala. Treba da si totalni optimista da bi verovao u pobedu. Ja sam se jos i nadao da mogu da izvuku pobedu od pola ili kosa razlike (naravno da gube tamo) ali ipak ovo je bilo za ocekivati.

Back