Kakvi su Beograđani?

Većinom fini ljudi...sem ako nisu taxisti....ili vozači GSP-a...sve ostalo su divni ljudi...mada,ni panduri nisu baš ono...a i sve sama manguparija po pijacama...inače,sve ostalo je milina ljudska jedna...na ranu da ga meteš...Beogradjanina mislim,odma ima da zaceli...i tako...a vi kako te bate?

"I pored svih ociglednih prednosti Beograda nad drugim gradovima, uvek se nadje neko zakeralo iz provincije, koje u podne, usred terazijske guzve, kaze sa gadjenjem:
"E, ne bih ziveo u Beogradu, da mi svakog dana daju po milion!"
Najpre, niti ga ko tera da zivi ovde, niti mu ko, uopste, nudi milion!"

Momo Kapor, mesto rodjenja Sarajevo, Beogradjanin...

"I pored svih ociglednih prednosti Beograda nad drugim gradovima, uvek se nadje neko zakeralo iz provincije, koje u podne, usred terazijske guzve, kaze sa gadjenjem:

:super:

PA pre su bili stvarno tako neljubazni ali u danasnje vreme mogu reci da su stvarno ljubazni i uvek hoce da pomogmu ako mogu stvarno sam pozitivno iznenadjena ali sto se tice voznje i kola KATASROFA!!!Ako vidis da neko preleti pored tebe na crveno dok ti stojis i cekas zeleno ko poslednji debil ma Beogradska tablica je 100%,ni jednom nisam omasila u tom pogadjanju.

Sve što bih dodala bilo bi suvišno.
Reputacija!

Znate kako...kada god sam otisao u neki drugi grad, pazio sam kao lud da necim ne uvredim domacine. Bez obzira na to kako se ponasaju, koje su im mane, kako im izgleda okolina i ostalo.
Zato mi je jako tesko da shvatim da se neko ponasa drugacije.
Dodje u goste i odmah bi da sve prilagodi sebi...kultura, vaspitanje, moral, obzir...ne znam sta je u pitanju...

Back