Kako?

biti manipulator ne znaci biti prost i bahat i necivilizovan. manipulator je mnogo perfidniji i istancaniji.

Svi manipulatori koje sam dobro poznavao otkrivali su se na sitnicama, u situacijama i sa ljudima od kojih nemaju korist
Jer manipulacija po svojoj prirodi podrazumeva neki dobitak. Tamo gde na dobitak ne racunaju ili im je nebitan, blesne njihov pravi karakter
To je moje iskustvo iz praxe

eee...o takvom i pitam...kako ga prepoznati na vreme? :sad2:

jao draga....
to su oni sto ce da te ubede da je belo crno jer njemu je u koristi da ti tako mislis, u datom trenutku i vezano za datu situaciju. sledeci put, kako se okolnosti menjaju, to belo vise nije crno vec zeleno, jer mu tada to tako odgovara...

mislim da se provera pocinje kroz jedan prirodan sukob misljenja, moze to da bude bilo sta, ali on mora da pocne taj razgovor. pocnes da izvodis argumente protiv.
i onda slusas njegov scenario za tvoje ubedjivanje u njegovo misljenje. tu treba da uhvatis taj skriveni motiv zbog kog mora da te ubedi...

jao tesko za objasniti...

Manipulator mora da ima neki dobar socijalni položaj, ili bilo šta drugo čime bi mogao da ucenjuje. Tako će osoba, kojom namerava da manipuliše, popustiti, jer se oseća inferiornom u odnosu na manipulatora.
Prepoznaješ ga isključivo u situacijama kad tebe navede da više nemaš gde, nego da mu popustiš.

NIJE BRE.
neko ko je prost prema baba-serama i prodavcima novina je PRST SIROV NEVASPITAN DRIPAC, a moze da bude nula od manipulatora!!!:rtfm:

Cuj,radim sa ljudima malo i previse za moj ukus,manipulatori su bas takvi kako je stronci opisao.
Ne pricamo o nevaspitanim ljudima,vec o ljudima koji su sa nama previse fini,a za nekog ko im bas nista ne moze odraditi previse drski.

Manipulator mora da ima neki dobar socijalni položaj, ili bilo šta drugo čime bi mogao da ucenjuje. Tako će osoba, kojom namerava da manipuliše, popustiti, jer se oseća inferiornom u odnosu na manipulatora.
Prepoznaješ ga isključivo u situacijama kad tebe navede da više nemaš gde, nego da mu popustiš.

A to moze samo ako dobro torba, pa si ovisna o njegovoj kiti i ne mozes ni na spavanje bez nje.

Cuj,radim sa ljudima malo i previse za moj ukus,manipulatori su bas takvi kako je stronci opisao.
Ne pricamo o nevaspitanim ljudima,vec o ljudima koji su sa nama previse fini,a za nekog ko im bas nista ne moze odraditi previse drski.

ja ti opet kazem da svaka dzudza bude drska prema cistacu ulica A NE MORA DA BUDE MANIPULATOR NIMALO:rtfm:

jao draga....
to su oni sto ce da te ubede da je belo crno jer njemu je u koristi da ti tako mislis, u datom trenutku i vezano za datu situaciju. sledeci put, kako se okolnosti menjaju, to belo vise nije crno vec zeleno, jer mu tada to tako odgovara...

mislim da se provera pocinje kroz jedan prirodan sukob misljenja, moze to da bude bilo sta, ali on mora da pocne taj razgovor. pocnes da izvodis argumente protiv.
i onda slusas njegov scenario za tvoje ubedjivanje u njegovo misljenje. tu treba da uhvatis taj skriveni motiv zbog kog mora da te ubedi...

jao tesko za objasniti...

...ovo je sve istina ali mora postojati razlog manipulacije,mislim koja je svrha,e sad i ovo što si napisala je jedan vid manipulacije,sve zavisi kako ona to prihvati...

Back