Kako zene vide sebe

aj ne zaebavaj...obe su djeca
samo me cudi i plasi u sta ovo starije dijete izrasta
a znam da nije glupa...:(

Ozbiljno sam pitao... koju bi ostavila samu u kući, a koju ni pod video nadzorom?

- - - - - - - - - -

ma jok nego pospesujem i rad krste ne samo dove-a, da otvoris temu na ljsu sa tim problemom :aha:
otkud znas ko me sve placa, vis da me moj fan milance provalio za mleko i dove

Koti kriv kad efemernim pojavama daješ na važnosti...

sta kao deca su nevine dusice bla bla neiskvarena srca nasa buci buci
daaaj nemo molim te samo to da krenes da prosipas
pa deca umeju da budu surovija ponekad i od odraslih, to je stara prica....
i kako ces da uporedjejus odnos medju polovima izmedju dece i odraslih kad kod ovih prvih ne postoji osim igranja u pesku i jurnjave sugica....osim ako nemas neku pokvarenu mastu :lol:

pa ako su tebi deca jedino ona koja se igraju u pesku onda si mnogo mlađa nego što sam mislio.
i da, klinci jesu neiskvareniji iako tako ne deluje na prvi pogled. plus matori vuku emotivne bagaže i kosture po ormanima, manje više su svi oštećeni. sve to je vrlo oduran jedan koktel koji teško da doprinosi zdravlju te neke kao veze.

Ozbiljno sam pitao... koju bi ostavila samu u kući, a koju ni pod video nadzorom?

realno, nijedna nije za to da je ostavis samu u kuci
ali je veca vjerojatnoca da ce starija napravit neko s.ranje
i sebi i drugima...tuzno, ali istina
uzasno je agresivna
i nisam sigurna da opce kapira koncept samopostovanja
vise je to...samodrzanje na nekom...bazicnom nivou
i stvarno mi nije jasno gdje je nestalo ono pametno, senzibilno i kreativno dijete
gdje ga je sakrila od sebe same kako bi se uklopila
u...okruzenje...:sad2:

nadam se da je to samo neka...faza :(

uzasno je agresivna
i stvarno mi nije jasno gdje je nestalo ono pametno, senzibilno i kreativno dijete
u...okruzenje
...:sad2:

e, stvarno si ko baba neka, ostavi to dete na miru :lol:

uzasno je agresivna
u...okruzenje...:sad2:

nadam se da je to samo neka...faza :(

Zaoftopičismo, debelo.

pa ako su tebi deca jedino ona koja se igraju u pesku onda si mnogo mlađa nego što sam mislio.
i da, klinci jesu neiskvareniji iako tako ne deluje na prvi pogled. plus matori vuku emotivne bagaže i kosture po ormanima, manje više su svi oštećeni. sve to je vrlo oduran jedan koktel koji teško da doprinosi zdravlju te neke kao veze.

pa tinejdzere sam pomenula jos na nekoj strani ranije da oni nisu dobar primer za temu....pa sam misla da mislis na decu da hoces nesto oko dece da polemises

ja godine ne krijem, za pismene pisu, ti ne smes da kazes kolko imas stvarno :aha:

Akonto vecerasnjeg cavrljanja na temi da vas vidim danas.

Bila je jedna zanimljiva kampanja, narucena od strane Dove brenda, o tome kako zene vide sebe, bukvalno.
Za tu svrhu angazovan je iskusan forenzicki crtac koji je dobio zadatak da nacrta zene
prvo na temelju opisa samih sebe koji su mu dale
da bi potom radio naredni crtez prema opisu potpunog stranca - posmatraca koji ih vidi prvi put.
On ih, dakle, nije vidio do zavrsetka eksperimenta.
Rezultat su bili, u najvecem broju slucajeva, vrlo razliciti crtezi.
Takodjer, stranci su dali tocnije i daleko povoljnije opise - crtezi nastali po opisima posmatraca
vise lice na modele i na njima su one primjetno ljepse.
Zanimljiva je i reakcija tih zena u trenutku kada su na uvid dobile oba crteza.

Evo, linak. Ima i video.

http://www.adweek.com/adfreak/dove-...hey-see-themselves-and-others-see-them-148613

Tokom studija, u nedostatku modela, na prvoj i drugoj godini smo cesto crtali jedni druge.
Iz istog razloga sam pocela raditi i autoportrete.
Ono sto sa tad vidjela uklapa se u ovu pricu - bila sam strozija prema sebi nego ljudi koji su me posmatrali.
Sad mi je drago sto imam neke od tih portreta i autoportreta.
Takodjer, zao mi je sto nisam nastavila raditi autoportrete...:lol:

Nego, vratimo se uvodnoj prici:
Sta mislite zasto je to tako - zasto sudimo sebe tako strogo?

Naravno, tema je otvorena i za muskarce....missim, otvorena je za sve.
Postavljena je ovdje zbog mog osobnog dojma da smo mi tome sklonije i cesto surovije prema sebi...
Da li je to dobro ili loshe...jos nisam odlucila. :lol:

ps Kapiram da ce biti i onih...vake ste, nake ste...komentara na nivou vrtica.
Sto se mene tice ok mi je to...zanimljive se stvari mogu saznati o ljudima i tako...posredno. :lol:

Iskompleksiranost, nedostatak samopouzdanja, traume... Svašta je tu zastupljeno, kuckala sam već.
Baš se uklapam u profil. :zaljubljena:
Ali mislim da me je manje frka nego ranije, mislim, našla sam čo'eka svog života kom sam najsehi neočešljana i nenašminkana.
Molim lepo.

A trebali su da daju uz dva crteza i fotografiju zena da procjenimo ko je blizi pravoj slici, mozda je poenta da su ljudi u ovom slucaju stranci koji su davali opis jednostavno obazrivi i ne potenciraju toliko mane iako ih vide kao i same zene.

Bila je jedna zanimljiva kampanja, narucena od strane Dove brenda, o tome kako zene vide sebe, bukvalno.
Za tu svrhu angazovan je iskusan forenzicki crtac koji je dobio zadatak da nacrta zene
da bi potom radio naredni crtez prema opisu potpunog stranca - posmatraca koji ih vidi prvi put.
Takodjer, stranci su dali tocnije i daleko povoljnije opise - crtezi nastali po opisima posmatraca

Evo, linak. Ima i video.

http://www.adweek.com/adfreak/dove-...hey-see-themselves-and-others-see-them-148613

Tokom studija, u nedostatku modela, na prvoj i drugoj godini smo cesto crtali jedni druge.
Ono sto sa tad vidjela uklapa se u ovu pricu - bila sam strozija prema sebi nego ljudi koji su me posmatrali.

Postavljena je ovdje zbog mog osobnog dojma da smo mi tome sklonije i cesto surovije prema sebi...

Sto se mene tice ok mi je to...zanimljive se stvari mogu saznati o ljudima i tako...posredno. :lol:

Nekada sam nezadovoljna, nekada (ali nikada potpuno) zadovoljna. Zaista zavisi od raspolozenja i sklopa okolnosti. Kada sam srecna, zivim od tog osecaja zadovoljstva, ne treba ni hrana, ni san. Sve mi lepo, pa ne mrzim ni ogledalo. Kada me pritisnu muke, da mi stave dijademu na glavu i vezu lentu lepote, moj subjektivan dozivljaj sebe ne bi mogao da se popravi.
I mislim da se to svima desava. Ima trenutaka kada se sredimo, ali osecamo nekako bezlicno i mlako. A ima onih kada su nam obrve pred cupanje, nokti pred korekciju,... ali zracimo jer se trenutno dobro osecamo u svojoj kozi.

E nasao sam ovdje i neke klipove mislim ovaj o muskarcima nije za komentarisanje a ovaj kao sto je realan o zenama ne znam sta bih rekao. Cinjenica je da su zene generalno nesigurne po pitanju izgleda ali mi je iznenadjenje ako se vide bas kao toliki gabori. Ovo je pomalo i uvrjedljivo predstavit zenu kao osobu koja ima tako losu sliku o sebi i sa tako malo samopouzdanja.

Evo, linak. Ima i video.

Loše.

Kad se jednom ukoreni, nezadovoljstvo (fizičkim izgledom) teško se izbaci iz glave. Nije reč o nečijoj "objektivnoj" proceni izgleda, već o neprihvatanju sopstvene spoljašnosti, koje, u drastičnijim slučajevima, ne nestaje ni posle estetskih operativnih zahvata.
Interesantno je da su sva ostala nezadovoljstva samim sobom podložnija umanjenju ili čak potpunom nestajanju - ili smo skloniji da ono što je u nama lakše prevaziđemo od onog što je na nama.

Neki ljudi, jednostavno, misle da će biti više voljeni samo ukoliko su fizički privlačniji. Prvo sebi a pretpostavka je da će se, ukoliko se dopadnu sebi, dopadati i drugima i samim tim biti voljeniji. Ljubav (pa i glad za ljubavlju) uvek je vezana za estetiku.

p.s. Uzgred, kompleks manje vrednosti ne postoji. Postoji kompleks više vrednosti, odnosno osećaj inferiornosti u kome čovek teži ka višim ciljevima (neurotična težnja da se postane "ravan Bogu").

Back