Kako se nosite sa starenjem?

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da su četrdesete najlepši deo života.
Ostvaren si, znaš tačno šta želiš, imaš izgrađene stavove.
Mnogi muškarci, i većina žena, izgledaju bolje sa četrdeset u odnosu na period mladosti. Valjda zrače mir i zadovoljstvo.

Imaš javne ličnosti čije fotogafije imamo na uvid, bolje izgledaju u srednjem životnom dobu nego kada su bili mladi, na primer Gaga Nikolić.

Opet zablude, Duki. Pogledaj oko sebe, većina ljudi nema ništa od toga što si pomenula. Većina je jako nezadovoljna poslom, finansijskom situacijom, porodičnim odnosima...pusti ti filozofiju matorih prdonja kako tek kad zabiješ u guzicu 60 godina, popiješ svu pamet sveta. Pamet i sposobnost su vrlo individualne stvari i godine vrlo često uopšte ne igraju nikakvu ulogu. Samo raste ego i odbojnost da se prihvati da neko mlađi, možda eto zna nešto bolje od tebe.

Ali, ok, ima ljudi koji jesu ostvareni, imaju dobre poslove, divnu porodicu, lep socijalno društveni život...sve to i dalje ne znači da je on mlad ili u najboljim godinama.

Evo, danas nađoh neki snimak, u Monaku neki čiča milijarder izlazi iz nekog Ferarija. On vozi. Ima sigurno preko 80 godina. Sav upicanjen, ono hipsterski u fulu, cipelice, sako, zlato i ostalo samo šljašti...svaka čast ali da li to znači da je on sad u najboljim godinama i da je u bilo čemu on ispred nekog lika od 25 godina. Dao bi on sve što ima vrlo rado da može da bude opet 25.

Ali nekome zaista i budu. Primera radi - nadje bas tada ljubav svog zivota, dobro placen posao, odseli se u inostranstvo, itd. Hocu da kazem, svako je svestan da nije sa 40 vitalan kao sa 20 ali to ne znaci da mu zivot nuzno mora biti losiji, naprotiv.

Ma super, sve je to izvodljivo. Neka nađe ljubav, neka dobije posao, sve je to super. Ali mi ovde diskutujemo kako je bolje imati 40 godina nego 20. Nemoj me zezati... Nije 40 kraj života (bar nije prirodno da bude) ali brate, nije uopšte ni cvet mladosti. To su bukvalno magareće godine i postoji razlog zašto se to tako kaže.

Ma super, sve je to izvodljivo. Neka nađe ljubav, neka dobije posao, sve je to super. Ali mi ovde diskutujemo kako je bolje imati 40 godina nego 20. Nemoj me zezati... Nije 40 kraj života (bar nije prirodno da bude) ali brate, nije uopšte ni cvet mladosti. To su bukvalno magareće godine i postoji razlog zašto se to tako kaže.
40 su srednje godine i to je totalno okej. Sve zavisi kako gledas na zivot generalno a ti gledas uvek uz nezasladjenu casu limunade (tako je otkad te citam, a to je poslednjih 5 i po godina). Zato i rekoh da je individualno. Ti se osecas sa 40 kao starac, neko bas tada pocinje pravo da zivi.

Ne staro nego starije. Prosečan životni vek je oko 70 god. pa računaj.

Defekti su prirodni ako se čovek ne kreće. To je stvar odluke i navike a ne godina.

Sad ne bih da zvučim paranoično, ali to da je čovekov prosečan život 70 godina, ja nešto i ne verujem. Prosto, odeš na groblje i vidiš da ih je tamo mnogo više onih u šesdesetim, nego u osamdesetim godinama. Da ne pričam da ih je više u pedesetim nego u devedesetim godinama. Te statistike su svakako stvar kojima mi, eto, verujemo da je neko tamo zvanično uradio na osnovu nekog tamo uzorka.

I navika i godina. Duki je pomenula Dragana Nikolića, pa da, čovek nije u životu podigao ništa teže od kašike ( svaka mu čast na tome) , zato je izgledao dobro. Kao i mnogi glumci i pevači

40 su srednje godine i to je totalno okej. Sve zavisi kako gledas na zivot generalno a ti gledas uvek uz nezasladjenu casu limunade (tako je otkad te citam, a to je poslednjih 5 i po godina). Zato i rekoh da je individualno. Ti se osecas sa 40 kao starac, neko bas tada pocinje pravo da zivi.

Nije to nezaslađena čaša limunade, to je realnost koju ljudi neće da prihvate. U redu je pozitivan stav i biti optimista ali nije u redu ni sad ja da kažem kako sam ostvareniji od Kristijana Ronalda.

Mislim, dobro, ne znam, taj što se prsi kako je šmeker u četrdesetim i pedesetim, kako su mu se baš tad otvorili novi horizonti i biznis ideje i snaga i energija da u asiks patikama i peškirićem oko vrata glumi Bobu Živojinovića...ok, ako je to nekom normalno, ja prihvatam da nisam u pravu.

Mislim, dobro, ne znam, taj što se prsi kako je šmeker u četrdesetim i pedesetim, kako su mu se baš tad otvorili novi horizonti i biznis ideje i snaga i energija da u asiks patikama i peškirićem oko vrata glumi Bobu Živojinovića...ok, ako je to nekom normalno, ja prihvatam da nisam u pravu.
Pare dosta menjaju stav prema zivotu i ko kaze da pare nisu bitne, taj, imho, jede g. U tom smislu razumem zasto se neko oseca dobro sa 50, kao stabilna srednja klasa, npr.
U Srbiji sve izgleda sivlje, evo nema ni dva meseca kako sam otisla a vidim kako lepo ljudi zive sa 50, voze porsee, itd.

Sad ne bih da zvučim paranoično, ali to da je čovekov prosečan život 70 godina, ja nešto i ne verujem.

Moj deda je umro 2003.godine. Imao je 91 godinu. Bio je veseo čovek. Pet dana je ležao nakon moždanog udara ali je pre tih pet dana bio veseo i srećan, mada pomalo dementan..oko 6 meseci je imao demenciju.

On je bio takav čovek. Život mu uopšte nije bio lak, otišao je i u prevremenu penziju jer je imao saobraćajnu nesreću.

Neću da idem u dalju prošlost, samo naglašavam da je pre toga imao teži život..

I bio je vitalan čovek. Ležao je u krevetu pet dana pre smrti, zatim tada kada je kao još relativno mlad čovek imao tu nesreću..i još dva puta ( imao je žuticu i slomio je kuk kada je imao blizu 80 godina, i od tada je nosio štap ).

Nismo svi isti.

Pare dosta menjaju stav prema zivotu

Deda je imao novčanih i drugih problema par godina posle Drugog svetskog rata. I samo tada.

Veći deo života je proveo bez novčanih problema. Zato je možda imao pozitivan stav prema životu..od mladosti do duboke starosti.

Ne kažem da je 40 mladost ali starost nije u svakom slučaju.

Većinu ovoga što si rekao ja smatram nezdravim i neprirodnim. Normalnije je da je neko sposobniji i pametniji sa 40 nego sa 20, daleko bilo da je obrnuto :lol: Lepota je relativna, znam mnoge koji su se godinama prolepšali, zdravlje je opet relativno.

Ako mene pitaš sve se svodi na to kako čovek živi i kako doživljava svoje godine. Neko kome je samo mladost život a sve ostalo otaljava i podrazumeva mu se da će biti bolestan ili umoran ili manje sposoban čim napuni neke godine, pa ... Njemu će verovatno tako i biti.

Picopevci su posebna tema.
Podseti me sad na jedan citat Džeka Londona: "Neki ljudi posmatraju život kao loše vreme. Stanu i čekaju da prođe."

Јесам пар пута али не могу да ми помогну.
Čudi me, danas postoje vrlo efikasni antidepresivi, govorim iz iskustva, pa psihoterapija, postoji i nešto što se zove rTMS, izguglaj malo, Ne znam da li si vernik, može da pomogne i odlazak u neki manastir, razgovor sa duhovnikom. Ali nemoj tako 'probao sam par puta i ništa'. Probaj ponovo, probaj sve dok ti ne bude bolje, a biće samo ako se potrudiš malo. Depresija se leči uspešno!

Čudi me, danas postoje vrlo efikasni antidepresivi, govorim iz iskustva, pa psihoterapija, postoji i nešto što se zove rTMS, izguglaj malo, Ne znam da li si vernik, može da pomogne i odlazak u neki manastir, razgovor sa duhovnikom. Ali nemoj tako 'probao sam par puta i ništa'. Probaj ponovo, probaj sve dok ti ne bude bolje, a biće samo ako se potrudiš malo. Depresija se leči uspešno!
Променио сам пуно лекова, једино што ми је мало помагало су неки лекови за смирење, што се тиче антидепресива то скроз ништа. Кад сам неприхваћен и кад нисам никад био са девојкама ту нема помоћи.

Променио сам пуно лекова, једино што ми је мало помагало су неки лекови за смирење, што се тиче антидепресива то скроз ништа. Кад сам неприхваћен и кад нисам никад био са девојкама ту нема помоћи.
a psihoterapija?

Треба водити љубав, дружити се сваки дан, бити слободан од система, то је живот, убедили су нас да је у реду да будемо усамљени и да нон-стоп безуспешно радимо на себи, да се копрцамо као хрчак у точку. Психотерапеут мени није ни девојка ни пословни сарадник, то је неко коме је то посао и ко узима паре за то, јесам ли полудео да плаћам нешто што је лажно.

Шта ће неком живот ако му се то своди само на усамљеност, отуђеност, недостатак секса (да, то је јако битно, лицемерни свете), рад на пословима које не волиш и од којих немаш времена ни за шта друго, кад видиш како стариш, пропадаш и како су ти шансе за све све мање и мање, када као стар немаш права на љубав, секс и забаву, када те сматрају ружним кретеном ако желиш да живиш, ако то не можеш да спречиш чак иако се здраво храниш и физички си активан, ништа не можеш да урадиш, једино што очекујеш је инфаркт, шлог, рак. Такав живот не вреди живети.

Back