Elle
Elita
- Poruka
- 16.030
Ali to niko nije ni rekao.Ali reći da su 40 ili više to neke najlepše godine života, u bilo kom smislu, nije baš realno.
Sve ima svoje. Ja sam samo reagovala na ono tvoje da je 40+ staro.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali to niko nije ni rekao.Ali reći da su 40 ili više to neke najlepše godine života, u bilo kom smislu, nije baš realno.
Mislim da su četrdesete najlepši deo života.
Ostvaren si, znaš tačno šta želiš, imaš izgrađene stavove.
Mnogi muškarci, i većina žena, izgledaju bolje sa četrdeset u odnosu na period mladosti. Valjda zrače mir i zadovoljstvo.
Imaš javne ličnosti čije fotogafije imamo na uvid, bolje izgledaju u srednjem životnom dobu nego kada su bili mladi, na primer Gaga Nikolić.
Ali nekome zaista i budu. Primera radi - nadje bas tada ljubav svog zivota, dobro placen posao, odseli se u inostranstvo, itd. Hocu da kazem, svako je svestan da nije sa 40 vitalan kao sa 20 ali to ne znaci da mu zivot nuzno mora biti losiji, naprotiv.
Staro jeste u poređenju sa periodom od 20 do 30 godina. Većina ljudi tad počne i da sedi i kreću ti defekti i deformiteti koji su sasvim prirodni za te godine.Ali to niko nije ni rekao.
Sve ima svoje. Ja sam samo reagovala na ono tvoje da je 40+ staro.
Ne staro nego starije. Prosečan životni vek je oko 70 god. pa računaj.Staro jeste u poređenju sa periodom od 20 do 30 godina. Većina ljudi tad počne i da sedi i kreću ti defekti i deformiteti koji su sasvim prirodni za te godine.
40 su srednje godine i to je totalno okej. Sve zavisi kako gledas na zivot generalno a ti gledas uvek uz nezasladjenu casu limunade (tako je otkad te citam, a to je poslednjih 5 i po godina). Zato i rekoh da je individualno. Ti se osecas sa 40 kao starac, neko bas tada pocinje pravo da zivi.Ma super, sve je to izvodljivo. Neka nađe ljubav, neka dobije posao, sve je to super. Ali mi ovde diskutujemo kako je bolje imati 40 godina nego 20. Nemoj me zezati... Nije 40 kraj života (bar nije prirodno da bude) ali brate, nije uopšte ni cvet mladosti. To su bukvalno magareće godine i postoji razlog zašto se to tako kaže.
Ne staro nego starije. Prosečan životni vek je oko 70 god. pa računaj.
Defekti su prirodni ako se čovek ne kreće. To je stvar odluke i navike a ne godina.
40 su srednje godine i to je totalno okej. Sve zavisi kako gledas na zivot generalno a ti gledas uvek uz nezasladjenu casu limunade (tako je otkad te citam, a to je poslednjih 5 i po godina). Zato i rekoh da je individualno. Ti se osecas sa 40 kao starac, neko bas tada pocinje pravo da zivi.
Pare dosta menjaju stav prema zivotu i ko kaze da pare nisu bitne, taj, imho, jede g. U tom smislu razumem zasto se neko oseca dobro sa 50, kao stabilna srednja klasa, npr.Mislim, dobro, ne znam, taj što se prsi kako je šmeker u četrdesetim i pedesetim, kako su mu se baš tad otvorili novi horizonti i biznis ideje i snaga i energija da u asiks patikama i peškirićem oko vrata glumi Bobu Živojinovića...ok, ako je to nekom normalno, ja prihvatam da nisam u pravu.
Sad ne bih da zvučim paranoično, ali to da je čovekov prosečan život 70 godina, ja nešto i ne verujem.
Pare dosta menjaju stav prema zivotu
Podseti me sad na jedan citat Džeka Londona: "Neki ljudi posmatraju život kao loše vreme. Stanu i čekaju da prođe."Ne kažem da je 40 mladost ali starost nije u svakom slučaju.
Većinu ovoga što si rekao ja smatram nezdravim i neprirodnim. Normalnije je da je neko sposobniji i pametniji sa 40 nego sa 20, daleko bilo da je obrnutoLepota je relativna, znam mnoge koji su se godinama prolepšali, zdravlje je opet relativno.
Ako mene pitaš sve se svodi na to kako čovek živi i kako doživljava svoje godine. Neko kome je samo mladost život a sve ostalo otaljava i podrazumeva mu se da će biti bolestan ili umoran ili manje sposoban čim napuni neke godine, pa ... Njemu će verovatno tako i biti.
Picopevci su posebna tema.
Јесам пар пута али не могу да ми помогну.Ako je ovo tačno onda si ti u teškoj depresiji. Da li si probao da potražiš stručnu pomoć?
U kom smislu ne mogu da ti pomognu?Јесам пар пута али не могу да ми помогну.
Čudi me, danas postoje vrlo efikasni antidepresivi, govorim iz iskustva, pa psihoterapija, postoji i nešto što se zove rTMS, izguglaj malo, Ne znam da li si vernik, može da pomogne i odlazak u neki manastir, razgovor sa duhovnikom. Ali nemoj tako 'probao sam par puta i ništa'. Probaj ponovo, probaj sve dok ti ne bude bolje, a biće samo ako se potrudiš malo. Depresija se leči uspešno!Јесам пар пута али не могу да ми помогну.
Не могу да ме учине срећним и безбрижним.U kom smislu ne mogu da ti pomognu?
Променио сам пуно лекова, једино што ми је мало помагало су неки лекови за смирење, што се тиче антидепресива то скроз ништа. Кад сам неприхваћен и кад нисам никад био са девојкама ту нема помоћи.Čudi me, danas postoje vrlo efikasni antidepresivi, govorim iz iskustva, pa psihoterapija, postoji i nešto što se zove rTMS, izguglaj malo, Ne znam da li si vernik, može da pomogne i odlazak u neki manastir, razgovor sa duhovnikom. Ali nemoj tako 'probao sam par puta i ništa'. Probaj ponovo, probaj sve dok ti ne bude bolje, a biće samo ako se potrudiš malo. Depresija se leči uspešno!
a psihoterapija?Променио сам пуно лекова, једино што ми је мало помагало су неки лекови за смирење, што се тиче антидепресива то скроз ништа. Кад сам неприхваћен и кад нисам никад био са девојкама ту нема помоћи.
Шта да губим време за џабе.a psihoterapija?
Poenta stručne pomoći i nije da te učini srećnim i bezbrižnim, to ne može niko (osim tebe). Poenta je da te osposobi da učiniš sebe takvim tako što ćeš živeti ispunjenije i sam sa sobom i sa drugima.Не могу да ме учине срећним и безбрижним.
Jedino ovako gubiš vreme, lamentirajući nad svojom sudbinom (nazovi).Шта да губим време за џабе.
Какво хватање за коштац? Јел треба с неким да се бијем? Опет неки стрес?Jedino ovako gubiš vreme, lamentirajući nad svojom sudbinom (nazovi).
Treba da presečeš i doneseš odluku da se uhvatiš u koštac sa životom bez obzira na sve. Jedino ti to nedostaje.