Kako saopstiti roditeljima?

Zna i njen brat za tu vezu ( jedva je preboleo, klasican stariji brat :lol: ) i ni on ne odobrava ali ako su oni resili, sta on moze u tom je fazonu.

roditelji ce verovatno da polude,
Ljudi su ponekad spremni da zagorcavaju zivot svojim najblizima samo da ne bi morali da odgovaraju na pitanja tetaka i komsinica o zetu.

Kako reci roditeljima - to pre svega zavisi od nacina na koji su je vaspitavali i koliko ima slobode da sama odlucuje. Sama cinjenica da je do sada krila svoju vezu mi govori da oseca ili zna da ce naici na neodobravanje i da je to zelela da izbegne.

Sve je okrenuto naopako - ona ima problem kako da saopsti jednu normalnu i lepu vest svojoj porodici, a oseca se i tretiraju je kao prestupnika.

Bilo bi bolje da je makar ti kao prijateljica osnazis, a ne da je i ti miniras. Ona je vec odlucila sta ce i sa kim ce, ali joj treba dati dodatno samopouzdanje i svest o tome da je samo ona ta koja odlucuje o svom zivotu. Trebalo bi da se pripremi za taj razgovor, da pokusa da predvidi moguce reakcije roditelja i da unapred razmisli sta bi uradila u toj situaciji. Vazno je da isplanira i sta ce im reci u slucaju da bude emocionalno ucenjivana (sto je vrlo verovatno).

Da je moja prijateljica, ja bih tako.

Da je moja prijateljica...neznam kako bih je savetovala u ovakvoj situaciji :think:
Slazem se da ljubav nezna za granice,ali dajte...ipak postoje neke granice
Ova devojka nije usamljen slucaj,a po celoj prici deluje kao neko ko i nije
bas planirao da joj se to desi.(ili mi se samo cini :think:)Sama cinjenica da njeni neznaju ni da ta veza postoji,
ona svesno radi ono sto i sama zna da nevalja.Iskreno,meni sve to "malo" nije normalno.
Slazem se da ona ima pravo da odlucuje o svom zivotu,ali 22 godine nisu nista,jos je
ona mlada i zelena.A on...ne bih ni komentarisala.Pitam se samo gde li se takvi ljudi uopste sretnu,s"obzirom na razliku u godinama.U svakom slucaju,ako je vec resila,
ako je tako izabrala,onda je red i da obavesti roditelje.Ne bi im bila u kozi,
neprirodno je to(da ne kazem bolesno),cak i za najmodernije roditelje,a kamoli kao u njenom slucaju.

to je rezon djeteta "sakricu od mame i tate novi pirsing jer znam da me ne bi pustili da ga napravim da sam ih pitala pa ce da mi ukinu dzeparac"
valjda se sa godinama nauci
da stvari koje su nam vazne, su stvari iza kojih stojimo i koje branimo, a ne nesto sto se stidljivo gura pod tepih jer je tako lakse

samim tim sto je veza pocela sa sakrivanjem a onda i nastavila tako je znak nezrelosti i samim tim povelik poen manje
za bilo kakvu pricu o "ozbiljnoj vezi" ili "buducnosti"
sto je donekle normalno (ok, nije, ali da se pravimo da jeste) ponasanje za dvadesetak godinica, ali gdje se zrelost tog matorca sakrila?

Po meni, to što ne zna kako da im saopšti, znači da ni sama nije sigurna u svoju odluku i da bi ipak trebalo još malo da sačeka sa traumiranjem roditelja, da vidi kako će situacija da se odvija. Ljubav ume da izbledi, naročito kad, što neko reče, "dečko" ne bude mogao da digne ni obrvu a kamoli nešto drugo. I sama imam 16 godina starijeg muža i stvarno ga volim ali dosadilo mi je više da čekam da prođe još xy godina da vreme učini tu razliku u godinama manjom preprekom. BTW moji su od starta znali, ma šta, znali su i pre mene da će im to biti zet! :zcepanje:

Mislim da to sto ti ne razumes da odnos medju ljudima moze da bude bez ikakvog interesa bez obzira na godine ne znaci da imas pravo da joj otezavas situaciju sa roditeljima.
Pogresno si me razumela ;)
To mi je super drugarica i zaista ako je to njena sreca , zelim joj da bude srecna.
Htedoh samo reci da tolika razlika u godinama je obicno u slucajevima kada je to neki bolestan odnos zasnovan na novcu ili sexu.
To mogu da razumem iz prostog razloga sto je nesto tako danas recimo ne normalno ali postalno je uobicajno.
Srecemo to na svakom cosku.
Retko je ljubav osnov veze sa tolikom razlikom u godinama ;)

:) Nas Balkan ce jos dugo ostati pun predrasuda. Naravno, da devojka dolazi iz konzervativne familije, da ce "rodbina i komsiluk" ciniti zivot teskim "roditeljima, ali to je njeni zivot.
U medjuvremenu, na zapadu, ni jedan "brak" ne opstaje dugo, a ni Srbija nije daleko od toga. Za deset godina, ta razlika nece tako "strasno" izgledati, a cura ce znati dali je to bio izbor pravog "parnera" ili greska.
Roditelji kao roditelji, misle sve "najbolje" svom detetu, ali je zavisno od njihovog "objektivnog" pogleda, na koji utice obrazovni, drustveni i statusni problem.
Ne poznajem devojku, ali bih joj preporucio da (ako "ozbiljno" zeli vezu) isprica roditeljima na najbolji nacin (posto ih najbolje poznaje) i najbolje prvo sa mamom pripremi pristup tati (jer su tate najcesce problem) da bi zajedno, smireno "prezvakali" taj "ogromni" problem. :(

Po meni, to što ne zna kako da im saopšti, znači da ni sama nije sigurna u svoju odluku i da bi ipak trebalo još malo da sačeka sa traumiranjem roditelja, da vidi kako će situacija da se odvija. Ljubav ume da izbledi, naročito kad, što neko reče, "dečko" ne bude mogao da digne ni obrvu a kamoli nešto drugo. I sama imam 16 godina starijeg muža i stvarno ga volim ali dosadilo mi je više da čekam da prođe još xy godina da vreme učini tu razliku u godinama manjom preprekom. BTW moji su od starta znali, ma šta, znali su i pre mene da će im to biti zet! :zcepanje:
Znas sta je 23 :lol: u poredjenju sa 16

Sad ga kao voli a kad za pet godina ne bude mogao ni obrvu da digne a kamoli nesto drugo... E, a najbolje bi bilo da se na porodicnom rucku ispostavi da je njena tetka usedelica njegova neprezaljena ljubav iz gimnazije ili sa faxa :)

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Mene uvek buni, kako te devojke što se zacopaju u matorce, ne pomisle da ti matorci imaju neki problem i kompleks čim spopadaju 22 godine mlađe... pa to mi sve vuče na pedofiliju...
Može mu ćerka biti...

Ali to je samo moje mišljenje...
Mene su milion puta startovali matorci, a ja sam se namerno ponašala kao razmaženo derište, ne bi li isti shvatili da u mom životu mogu biti jedino u ulozi oca...

Ja imam osećaj da te devojke ne žele baš najbolje sebi... jer su prihvatile toliku razliku, i činjenicu da će on umreti bar 25 godina pre nje... :confused:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Mene uvek buni, kako te devojke što se zacopaju u matorce, ne pomisle da ti matorci imaju neki problem i kompleks čim spopadaju 22 godine mlađe... pa to mi sve vuče na pedofiliju...
Može mu ćerka biti...

Ali to je samo moje mišljenje...
Mene su milion puta startovali matorci, a ja sam se namerno ponašala kao razmaženo derište, ne bi li isti shvatili da u mom životu mogu biti jedino u ulozi oca...

Ja imam osećaj da te devojke ne žele baš najbolje sebi... jer su prihvatile toliku razliku, i činjenicu da će on umreti bar 25 godina pre nje... :confused:

Apsolutno se slazem.

Posto je tema kako saopstiti roditeljima, ja tako i mogu da odgovorim....sa stanovista roditelja koji ima cerku u pubertetu.

Kako god da mi saopsti ja bih odlepila. i ne zbog rodbine i komsiluka. Zamisli ...moj buduci zet stariji od mene, .:sad2: Kakva je bre to ljubav????? Za sve ostalo sam sirokih shvatanja, al tu povlacim crtu.

To je za mene pedofilija, pa nek prica to sta hoce. To sto je legalno, ne mora da znaci da nije odvratno. I trazila bih mu da mi pokloni sliku a onda bih je okacila na netu sa upozorenjem klinkama da se cuvaju.
Kad mi neko spomene takav slucaj, ja samo pomislim:

Ako sa 45 spopada one od 22, onda je sa 35 jurio one od 12.......:eek::sad2:

To sto im nije rekla znaci da radi ono sto ONI misle da ne valja. i da zeli da izbegne njihovu reakciju.Da ona misli da ta veza nije u redu, ne bi ni bila u njoj, a kamo li planirala jos ozbiljniju buducnost.

:worth:

Искрено: као родитељ забринула бих се да сазнам да ми је дете у вези са 22 године старијим мушкарцем. Родитељ увек жели најбоље свом детету, а ''најбоље'' је оно што он сматра да је најбоље..;)....и жели да га заштити од свих непријатних ствари, чак и кад је дете одрасло и када не жели да га родитељ штити...:confused:

Покушала бих да предочим све негативне последице и да наговорим дете да не жури са браком...али уколико би време показало да је међу њима заиста оно право, да је моје дете срећно и исуњено - не би ми остајало ништа друго него да се помирим са том ситуацијом.

Е сад, и сама сам имала сличну ситуацију: имала сам 18 година када сам ушла у везу са човеком који је имао 31. Знајући да моји маторци то никако не би гледали благонаклоно (не би ме одвраћали и забрањивали, али би били забринути и дошло би до непријатних момената суочавања) ја сам слагала да је старији од мене 8 година, а не 13 . :rumenko::confused: И то су прихватили и заволели га веома.
Забављали смо се три и по године, размишљали о браку....а и данас смо у контакту, после 20 година, и моји маторци и дан данас врло лепо причају о њему и нашој вези. :)
Овим не саветујем да лажеш, него само кажем да знам колико је то зезнута ситуација. :(

Apsolutno se slazem.

Posto je tema kako saopstiti roditeljima, ja tako i mogu da odgovorim....sa stanovista roditelja koji ima cerku u pubertetu.

Kako god da mi saopsti ja bih odlepila. i ne zbog rodbine i komsiluka. Zamisli ...moj buduci zet stariji od mene, .:sad2: Kakva je bre to ljubav????? Za sve ostalo sam sirokih shvatanja, al tu povlacim crtu.

To je za mene pedofilija, pa nek prica to sta hoce. To sto je legalno, ne mora da znaci da nije odvratno. I trazila bih mu da mi pokloni sliku a onda bih je okacila na netu sa upozorenjem klinkama da se cuvaju.

Први пут се нећу сложити са собом.;)
Особа од 12 година је ДЕТЕ, несвесно својих поступака, не одговара за њих и стога је веза са дететом забрањена законом!
Особа од 22 године је ЗРЕЛА И ОДРАСЛА особа, способна да сама одлучује и сноси последице својих одлука!!!! :rtfm:
Он се не пали на децу, него на жену зрелу у сваком погледу (и емотивно и сексуално)!!!

Први пут се нећу сложити са собом.;)
Особа од 12 година је ДЕТЕ, несвесно својих поступака, не одговара за њих и стога је веза са дететом забрањена законом!
Особа од 22 године је ЗРЕЛА И ОДРАСЛА особа, способна да сама одлучује и сноси последице својих одлука!!!! :rtfm:
Он се не пали на децу, него на жену зрелу у сваком погледу (и емотивно и сексуално)!!!

Ma slazem se ja u tom smislu, ja sam se udala sa 20, a rodila a 21. I nisam bila dete. I bila sam svesna svojih postupaka.

Kazem da sa emotivne tacke gledista majke, meni je to grooozno, jer u mom slucaju on bi bio stariji od njenog oca (a i od mene) i samo sam objasnila kako bih ja burno reagovala da se meni saopsti tako nesto.

(Ja se isto tako jezim kada mene spopada neko 20 godina stariji, odrasla sam, majka sam, legalno je, ali je groooozno)

To sto im nije rekla znaci da radi ono sto ONI misle da ne valja. i da zeli da izbegne njihovu reakciju.Da ona misli da ta veza nije u redu, ne bi ni bila u njoj, a kamo li planirala jos ozbiljniju buducnost.

Sory,ali ne slazem se ;)
Evo i zasto :)
Svakoga od nas roditelji su vaspitali i ugradili neka moralna nacela
za koja misle da su ispravna.To svakako ne znaci da je to bas u svakoj
situaciji i ono najbolje za nas.Generalno,duboku u sebi svi nosimo
ono cemu su nas ucili od malih nogu,a sazrevanje i razna iskustva i iskusenja
cesto nas odvedu na drugu stranu.Ono na sta stavljam akcenat,i zasto mislim
da ni ona sama nije sigurna da je to ispravno,upravo je njena kolebljivost i strah.
Licno mislim,da ako verujem u nesto,ako sam sigurna u svoj izbor,ne postoji strah i
bojazan da necu biti shvacena,jer bi moja volja i zelja upravo ucinila suprotno.

А шта је неморално у томе заљубити се у некога ко је старији?
И која разлика у годинама је морална, а од које границе постаје неморална?

Apsolutno se slazem.

:lol:
ako sad sa 24god imam 58kg to znaci da cu sa 48 god imati 116kg.. ne daj Boze da dozivim 96tu god jer to znaci da cu imati 232kg...:mrgreen:

Lepo ce biti "decku" (moze tata da joj bude) a mozda i neko vreme, 5-10 godina i sta posle. Kada dodje u najbolje godine za zenu, posle 3o-te on ce vec biti srednjak, sa opustenim stomacicem, nezainteresovan za mnoge stvari koje nju interesuju u tom dobu, nema zara ljubavi a ponestace i seksa. .

HAh, pa da bice frustrirana kao i vecina zena u toj situaciji, osim ako ne nadje svalera, kao i vecina zena u toj situaciji. :D

OK sada mi pade na pamet, kako bi tek bilo da je situacija obrnuta? Recimo momak sa 23 hoce da saopsti porodici da ce da zivi sa zenom od 45?? ;)

Voleo bih da svi oni koji podrzavaju vezu iz ove teme, odgovore na ovo, ili jos bolje, da kazu kako bi reagovali da im SIN kaze da se zabavlja sa zenom 22 godine starijom, i da je to ozbiljno? ;)

Ajde da vas cujem... :lol:

Back