gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
Ljudi su ponekad spremni da zagorcavaju zivot svojim najblizima samo da ne bi morali da odgovaraju na pitanja tetaka i komsinica o zetu.Zna i njen brat za tu vezu ( jedva je preboleo, klasican stariji brat) i ni on ne odobrava ali ako su oni resili, sta on moze u tom je fazonu.
roditelji ce verovatno da polude,
Kako reci roditeljima - to pre svega zavisi od nacina na koji su je vaspitavali i koliko ima slobode da sama odlucuje. Sama cinjenica da je do sada krila svoju vezu mi govori da oseca ili zna da ce naici na neodobravanje i da je to zelela da izbegne.
Sve je okrenuto naopako - ona ima problem kako da saopsti jednu normalnu i lepu vest svojoj porodici, a oseca se i tretiraju je kao prestupnika.
Bilo bi bolje da je makar ti kao prijateljica osnazis, a ne da je i ti miniras. Ona je vec odlucila sta ce i sa kim ce, ali joj treba dati dodatno samopouzdanje i svest o tome da je samo ona ta koja odlucuje o svom zivotu. Trebalo bi da se pripremi za taj razgovor, da pokusa da predvidi moguce reakcije roditelja i da unapred razmisli sta bi uradila u toj situaciji. Vazno je da isplanira i sta ce im reci u slucaju da bude emocionalno ucenjivana (sto je vrlo verovatno).
Da je moja prijateljica, ja bih tako.