Kako resiti stambeno pitanje u Srbiji i okruzenju?

Građevinsku industriju drži građevinska mafija, mafija u rangu narko kartela, tako da ne očekujte pad cena nekretnina uopšte. Dok se svi oni ušrafe i uglave oderu kupcu kožu na kraju. Da ne pričamo o sistemu izvođača, podizvođača i podpodizvođača i tako ko zna koliko unazad. U tu mafiju su uključeni svi, političari, profesori i asistenti sa fakulteta, službenici u ministarstvima i opštinama, izvođači i investitori ( mada njih znaju da ošišaju iskreno). Vrzino kolo najobičnije, zatvoren krug gde se zna ko koliko dobija, a dobija sigurno.
Na žalost istina.

Screenshot_20230419_082709_Twitter.jpg

Citiram pošto sa drugog Foruma koji najbolje govori o tome koliko je pala prodaja nekretnina u Novom Sadu i koliko brzo se obaraju cene da bi stanovi bili prodati:

,,Vezano za padanje cena za 10 hiljada u roku od 16 sati... Ne znam da li se secate ovog oglasa koji sam ranije objavljivao, ali je vlasnik krenuo polovinom februara sa 136 hiljada, za 48 sati je pala cena za 14 hiljada pa posle toga je pala za jos 9 hiljada. Uglavnom na Wolfom sajtu se vidi da je na kraju prodat polovinom marta za 91 hiljadu... Znaci za mesec dana vlasnik je spustio cenu za 45 hiljada... Juce sam objavio oglase onog kralja sto za nov stan u blizini centra spusta cenu sa 145 hiljada na 127 hiljada... Hvataju se poslednji brzi vozovi visokih cena... "

Citiram pošto sa drugog Foruma koji najbolje govori o tome koliko je pala prodaja nekretnina u Novom Sadu i koliko brzo se obaraju cene da bi stanovi bili prodati:

,,Vezano za padanje cena za 10 hiljada u roku od 16 sati... Ne znam da li se secate ovog oglasa koji sam ranije objavljivao, ali je vlasnik krenuo polovinom februara sa 136 hiljada, za 48 sati je pala cena za 14 hiljada pa posle toga je pala za jos 9 hiljada. Uglavnom na Wolfom sajtu se vidi da je na kraju prodat polovinom marta za 91 hiljadu... Znaci za mesec dana vlasnik je spustio cenu za 45 hiljada... Juce sam objavio oglase onog kralja sto za nov stan u blizini centra spusta cenu sa 145 hiljada na 127 hiljada... Hvataju se poslednji brzi vozovi visokih cena... "
Ево у Земуну кућа, за прво скидање цене, огромно:

Screenshot_20230422_004140.jpg

Била је 250.000, сад је 210.000. И ићи ће сигурно још доле.

Za 200k moze da se kupi stan od 50m2 u Stokholmu, koja budala ce da spljiska te pare na Zemun. Moze neko da smislja 1000 razloga koje opravdavaju ove cene, a meni je dovoljno da uporedim cene sa drugim gradovima u daleko uredjenijim zemljama gde su plate 5x vece. Pare ne padaju sa neba, cak i krediti sa povoljnom kamatnom stopom moraju da se vracaju.

Ево у Земуну кућа, за прво скидање цене, огромно:

Pogledajte prilog 1329719

Била је 250.000, сад је 210.000. И ићи ће сигурно још доле.

Ovo na prvi pogled deluje okej.
Ja bih sutra kupio ovu kuću za ovu cenu, kada bi Srbija bila normalna drzava i kada bih znao da nece preksutra da se pormeni urbanisticki plan i da oko te moje kuce niknu zgradetine pa da sunca vise ne vidim.
Ili da nece da protetaju bulevar pored same kuce, pa da buka bude nesnosna.

To je glavni razlog zasto cent ne ulazem u Srbiju.
Tvoje je tvoje dok ne zatreba bratiji i mafiji.

Nemoj postavljati click bite linkove sa poluinformacijama, dovodiš ljude u zabludu.

Već 5 meseci je prodaja u NS desetkovana, a poslednja dva meseca cena pada.

Bajke od cena u oglasima agencija niko vise i ne cita, niti zove. Prodaje jednostavno nema.

Ko je naseo na manipulacije agencijske i investitorske mafije, neće se dobro provesti, Euribor je prebacio 3,6. Uskoro će rate kredita biti dupliranje.

cenenekretnina.rs

Nemoj postavljati click bite linkove sa poluinformacijama, dovodiš ljude u zabludu.

Već 5 meseci je prodaja u NS desetkovana, a poslednja dva meseca cena pada.

Bajke od cena u oglasima agencija niko vise i ne cita, niti zove. Prodaje jednostavno nema.

Ko je naseo na manipulacije agencijske i investitorske mafije, neće se dobro provesti, Euribor je prebacio 3,6. Uskoro će rate kredita biti dupliranje.

cenenekretnina.rs
Nego cene kao padaju jel.

Nego cene kao padaju jel.
Naravno. Postavljen ti je link sajta, podesiš Novi Sad, mart i april.

Pad je zapravo prilično veći, ali još uvek unose podatke o stanovima koji su prodati previše meseci, prošle ili pretprošle godine. Kaća Lazarević, predstavnica tih agencija za nekretnine je izjavila da je prodaja potpuno stala i da nije bila lošija poslednjih 30 godina.

Naravno. Postavljen ti je link sajta, podesiš Novi Sad, mart i april.

Pad je zapravo prilično veći, ali još uvek unose podatke o stanovima koji su prodati previše meseci, prošle ili pretprošle godine. Kaća Lazarević, predstavnica tih agencija za nekretnine je izjavila da je prodaja potpuno stala i da nije bila lošija poslednjih 30 godina.
Samo da znaš da je solidna cena 800€/m2.

Prodaja i izdavanje nekretnina u Beogradu i Novom Sadu – sledi li pad nakon vrtoglavog rasta?​

Nakon tri godine brzog rasta cena tokom pandemije, čini se da će tržište nekretnina doživeti stagnaciju. Po svemu sudeći, mesečna prodaja polako pada. Građevinska aktivnost se u određenim gradovima ili delovima grada usporava, a investitori ponovo nude određene vrste popusta ali i druge ustupke kako bi privukli kupce.

https://www.b92.net/biz/pr/pr/proda...u-sledi-li-pad-nakon-vrtoglavog-rasta-2324679

Mislis na Kdistrict? Prodavali su u pocetku za oko 2500e/m2, a sada vidim u oglasima trazi neko 4800e/m2. Verovatno da i pored svih problema i vlage u garazi ne prodaje puno njih.

Lokacija je dobra gledajuci na mapi, a ovako su tesko zeznuli ulicu, zabili se do same Vidin kapije, sabili sto vise zgrada jedno 3-4 spratova vise nego sto bi bilo optimalno.

Ne vidim rezon nekog ko ceni svoj novac da da vise od 2500e/m2 u ovom kompleksu. Vecina je i kupila po toj ceni i sada traze vecu budalu da uvale.

Back