Iceman i Maverik
Buduća legenda
- Poruka
- 47.250
Kako da ne.Otići na Zapad , zaraditi i kupiti stan u BG . Eto tako je najjeftinije rešenje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako da ne.Otići na Zapad , zaraditi i kupiti stan u BG . Eto tako je najjeftinije rešenje.
A ti kao imas bolje resenje?Kako da ne.
Na žalost nema niko.A ti kao imas bolje resenje?
Otici u Vojvodinu i kupiti stan tamo gde je jeftin.Na žalost nema niko.

Gde je to?Otici u Vojvodinu i kupiti stan tamo gde je jeftin.![]()
Subotica? Pancevo...Gde je to?
Pa nije bas jeftino ni tamo.Subotica? Pancevo...
'90-ih su otkupljinani stanovi,gradjeni '50-ih i 60-ih godina.sada se otkupljuju novi stanovi i to je nemerljivo.Inace mislim da je bolje i sigurnije uztei stan na kredit i otplacivati ga,nego placati stanarinu,a gazda moze da te izbaci kad hoce.090A da nije kredit i podstanarstvo? Da li je u redu da su mnogi 90-ih otkupljivali stanove za male pare i time dobili na desetine hiljada evra gratis dok neko te pare ne zaradi ni za ceo zivot, i da takvi koji su dobili stan sada izdaju onima koji nisu imali srece da imaju tu priliku? Da li bi oni trebali da doplate taj stan ili da pocnu da placaju kiriju drzavi i pune budzet ili bi trebalo da i dalje postoji prilika da se pod istim uslovima dodje do stana i zasto toga nema i dalje vec se cini nepravda? Mnogima su i otimali posle 2. svetskog rata a na kraju neki drugi dobijali. Da li je moguce postaviti negde u gradu ili okolini kamp-prikolicu i da li postoji mogucnost uvodjenja struje u nju, ako neko nema mogucnosti da se skuci? Krov nad glavom je osnovna ljudska potreba a onaj ko nema srece ceo zivot zrtvuje obezbedjivanju toga. Cak i ubice u zatvoru imaju smestaj, jel to kazna, sta je onda bolje nekom bez svoje imovine koji nije ucinio nikakvo kaznjivo delo nego onom ko je ubio nekoga, jos u zatvorima pocinju da uvode i teretane, npr. neki novi zatvor u Kragujevcu, jel to u redu?
Evo Besni fok, ide gradski prevoz, 40 kvadrata, 20.000 uknjizeno, zgrada, useljivo...Pa nije bas jeftino ni tamo.
Napisao si Pancevo , daj mi neki tako slican oglas ...Evo Besni fok, ide gradski prevoz, 40 kvadrata, 20.000 uknjizeno, zgrada, useljivo...
https://www.4zida.rs/prodaja-stanov...eograd/jednoiposoban/63e800585469149a37067af7
https://www.4zida.rs/prodaja-stanov...e-pancevo/garsonjera/642d5f53efd645f5d8001e22Napisao si Pancevo , daj mi neki tako slican oglas ...
I ja mislim da je isplativije, ako se ne racuna polu-iracionalni osecaj duznistva, jer sanse da izbegnes stambeni kredit ti nisu nista vece nego da izbegnes podstanarstvo, jednako mozes nazad odakle si ili jednako si primoran da se upustas u tako nesto. Kad imas nekretninu sa kreditom nju mozes da izdajes i da ti se ona sama otplacuje i da tako ili begas nazad kod roditelja ili u inostranstvo ili stagod, ne ogranicava te to obavezno na jedno mesto (jer cesto se kao na prednost podstanarstva gleda to sto mozes da menjas mesto zivljenja), a kad si podstanar mozes da placas zakup isti period i posle toliko godina nista neces imati. Podstanarstvo je isplativo samo ako ce to biti kratkotrajno, npr. ako je to u inostranstvu a odnos plate i kirije je povoljan, ili ako si previse star, imas zive roditelje i nemas potomke pa ti se ne isplati da dizes kredit ako ces uskoro nesto naslediti a tebe nece imati ko da nasledi osim starackog doma ili drzave.'90-ih su otkupljinani stanovi,gradjeni '50-ih i 60-ih godina.sada se otkupljuju novi stanovi i to je nemerljivo.Inace mislim da je bolje i sigurnije uztei stan na kredit i otplacivati ga,nego placati stanarinu,a gazda moze da te izbaci kad hoce.
Obican narod je uvek gubio u takvim promenama.Na zalost.I ja mislim da je isplativije, ako se ne racuna polu-iracionalni osecaj duznistva, jer sanse da izbegnes stambeni kredit ti nisu nista vece nego da izbegnes podstanarstvo, jednako mozes nazad odakle si ili jednako si primoran da se upustas u tako nesto. Kad imas nekretninu sa kreditom nju mozes da izdajes i da ti se ona sama otplacuje i da tako ili begas nazad kod roditelja ili u inostranstvo ili stagod, ne ogranicava te to obavezno na jedno mesto (jer cesto se kao na prednost podstanarstva gleda to sto mozes da menjas mesto zivljenja), a kad si podstanar mozes da placas zakup isti period i posle toliko godina nista neces imati. Podstanarstvo je isplativo samo ako ce to biti kratkotrajno, npr. ako je to u inostranstvu a odnos plate i kirije je povoljan, ili ako si previse star, imas zive roditelje i nemas potomke pa ti se ne isplati da dizes kredit ako ces uskoro nesto naslediti a tebe nece imati ko da nasledi osim starackog doma ili drzave.
A menjanje ideologija iz kapitalizma u socijalizam, i onda iz socijalizma u kapitalizam, proizvelo je ogromne nepravde, nekom je oduzimana dedovina, neko je profitirao jer je bio podoban i jer je imao srecu, dok oni koji nisu dobro prosli moraju sada da se odreknu velikog dela svog jedinog zivota da bi imali svoj krov nad glavom, za sta mozda ne bi ni imali potrebe u tolikoj meri da je bilo vise pravde.
Ma da recimo u Nemackoj kirija za dvosoban stan 1500 a plata 2500, bas povoljno. I 50% Nemaca su uprkos tome podstanarinpr. ako je to u inostranstvu a odnos plate i kirije je povoljan
Sta na moze bracni par u 28 kvadrata0.5 soba ?
Pa to je za samca.

Како је код нас, кирија 300 евра и више, плата 400 евра, минималац је 350, у Београду тек ненормално деру с киријама, намирнице скупље код нас него тамо, код нас права радника никаква, корупције и неправде колико хоћеш. Да је код нас боље они би се селили код нас а не ми код њих. А то што они бирају да буду подстанари уместо да поседују некретнину је једна од ретких ствари у којима су они ирационалнији од нас, ми смо прошли кроз разне финансијске кризе па смо ту научили. А мислим и да је то 1500 евра кирије на неким бољим локацијама, виђао сам на западу кирије за станове које су упоредљиве са Београдом, мораћу то да проверим.Ma da recimo u Nemackoj kirija za dvosoban stan 1500 a plata 2500, bas povoljno. I 50% Nemaca su uprkos tome podstanari
Jeste kako da ne... kad nisi hteo da ucis zanat, sad bi mlatio pare. Mada ne znam cija je to plata 400 evra. Prosek u Beogradu 1000Како је код нас, кирија 300 евра и више, плата 400 евра,
Где је кирија за двособан стан 1500 евра, јел то у центру неког града? Колики је минималац у Немачкој? Колико коштају основне потрепштине? Јел просечан Немац толико блесав да даје 60% своје нето плате на кирију ако баш није приморан, и шта ће да ради кад оде у пензију?Jeste kako da ne... kad nisi hteo da ucis zanat, sad bi mlatio pare. Mada ne znam cija je to plata 400 evra. Prosek u Beogradu 1000
To ni za stoku nije prostor a ne za ljude.Sta na moze bracni par u 28 kvadrata![]()
Vrv nikad nisi upoznao ljude koji su 10 i više godina otplaćivati kredit, a onda im je banka oduzela stan i orobila im platu na narednih 20 godina.'90-ih su otkupljinani stanovi,gradjeni '50-ih i 60-ih godina.sada se otkupljuju novi stanovi i to je nemerljivo.Inace mislim da je bolje i sigurnije uztei stan na kredit i otplacivati ga,nego placati stanarinu,a gazda moze da te izbaci kad hoce.
Objasni ti meni jednu stvar,sta dobijas kada si podstanar,a dajes debele pare za kiriju,koje su sada vece od rate kredita.Bitno je imati samo stalno zaposlenje.Mnogi mladi su tako uradili i dan danas zive u novom stany,a ne u nekom cumezu za iste,ili manje pare.Vrv nikad nisi upoznao ljude koji su 10 i više godina otplaćivati kredit, a onda im je banka oduzela stan i orobila im platu na narednih 20 godina.
Banke su kao dileri droge. Prvo ti daju kredit skoro besplatno, taman da se navučeš, a onda enormno poskupljuju rate kredita, tako da svaka peta porodica u proseku ostane bez stana.
Ako kupuješ stan u vrednosti od 100.000 EUR, banci ćeš platiti duplo. Dođe isto kao da si 10 godina skupljao pare za stan, za to vreme ga iznajmljivao i na kraju kupio za keš.
Nisu Nemci ludi što ne kupuju stanove na kredit.![]()