Kako prepoznajete pravi med?

Pričaš napamet ja ti kačim cene sa ulične pijace u centru atine. Dakle najskuplje gde je orada iz mora kilo 10 evra. Ne ona tovna masna iz kaveza.

I hrana je u srbiji tri puta skuplja nego u grčkoj čak i po marketima.

Zašto onda nebi i med bio tri puta skuplji u srbiji? Zašto ga onda nebi falsifikovali?!??

Dakle za ovako skupu hranu u srbiji je odgovorna država i kriminogene korporacije koje muljaju na našem tržištu - nekažnjeno!

Inspekcija treba da uleti u lidl, ideu i maxi da im odalami kazne i zatvori maloprodaju. Ali inspekcija NE RADI svoj posao i dozvoljava marže od po 100-200%!

Dakle bogate se tako što nam sisaju krv!

Ali eto nekima je normalno da ih skuvaju ko žabu, ne vide nikakvu razliku.

Pričaš napamet ja ti kačim cene sa ulične pijace u centru atine. Dakle najskuplje gde je orada iz mora kilo 10 evra. Ne ona tovna masna iz kaveza.

I hrana je u srbiji tri puta skuplja nego u grčkoj čak i po marketima.

Zašto onda nebi i med bio tri puta skuplji u srbiji? Zašto ga onda nebi falsifikovali?!??
Opet ti ko mutav na telefon.🤔
Ja ti govorim sto sam licno vidjela,a ti meni solis pamet da pricam napamet.
Odustajem od svake diskusije vise.
Kupuj taj med iz "lidla"i vjeruj da je najbolji na svijetu,bas me briga.

Kupuj ti slobodno po pijacama niko ti ne brani i veruj da se ne ušećeri jer je prirodan i da onaj od 10 evra sigurno nije fejk jer je domaći. Nebi oni mene baš su fini.

Ali kada nešto pišeš na forumu onda mora da se reaguje. Ne sa komentarima reko mi jedan čovek nego sa linkovima i fotografijama.

Srbija je jedna potpuno neuređena država i zato se ovo dešava. Pljačka i kriminal na svakom koraku. Čak je i med kriminalizovan.

Kupuj ti slobodno po pijacama niko ti ne brani i veruj da se ne ušećeri jer je prirodan i da onaj od 10 evra sigurno nije fejk jer je domaći. Nebi oni mene baš su fini.

Ali kada nešto pišeš na forumu onda mora da se reaguje. Ne sa komentarima reko mi jedan čovek nego sa linkovima i fotografijama.

Srbija je jedna potpuno neuređena država i zato se ovo dešava. Pljačka i kriminal na svakom koraku. Čak je i med kriminalizovan.
Izvini,sta si ti ovde?Sudija ili advokat? 😂
Cuj,moram da postavljam linkove i fotografije?
Forum sluzi za diskusiju,za tvoju informaciju.
A ja imam pouzdanu osobu od koje kupujem med.
Ne kupujem ga ni na pijaci,jos manje u "lidlu",tako da ne brini za mene.
A sad,ajd cao! 🙂

Dakle u grčkoj je uobičajena cena pravog livadskog meda 600 din po kilogramu:

Screenshot_2023-07-14-16-03-20-978-edit_com.miui.gallery.jpg

Ps: forum ne služi za širenje dezinformacija.

Pre mesec ipo dana što pitaš? Ti ne putuješ godinama?

Kada je akcija onda dobiješ kilo za iste pare

Pogledajte prilog 1377840
Ovaj upravo trošim

Pogledajte prilog 1377841
Pitam jer nemam dokaza da je uz ove godine.😛
Kao sto vidis,forumski dokazi su labavi...tako da ubuduce pazi sta pricas.😂
A sad jedno ozbiljno pitanje...da li ti stvarno mislis da ce neko sad ici po prodavnicama da slika cijene,da bi eventualno u nekoj forumskoj diskusiji mogao tebi nesto da dokaze? 😂

Pravi med je onaj koji dobiješ džabe. :D To je sad pčelarska šala,ali ima u tome i istine.

Mi smo držali pčele neke 3god. Nekih 5 košnica,od toga bi dobili 70kg meda.
Svekar se oko njih rekreativno bavio,znam da nije dodavao šećer,ali jeste preparat tkzv."kolač" koji se kupi u pčelarskoj radnji. Daje se pčelama zimi,tačno se zna koja količina po košnici da bi preživjele.
Kod nas nije kristalisao,bar nije neke 2god koliko bi najduže potrajao da ga pojedemo.

To smo mi gajili za naše potrebe,pokloniš familiji,bliskim prijateljima. Što se tiče okusa,osjeti se,ima taj neki poseban šmek na biljke ovisno da li je livadski ili bagremov. Ima ljudi koji se tim ozbiljnije bave,uglavnom prodaju vani,sad koliko je pravi bez dodavanja šećera neznam,ali može da se nađe pravi med,po preporuci.

Mi se više time ne bavimo jer medvjed nam je rasturio košnice. Upozoravali su nas iskusniji pčelari,nije da nisu da treba da se postavi zaštita,niske struje koje ga pecnu i otjeraju,no nama prosto bilo nevjerovatno da bi se medvjed usudio doći u naseljeno mjesto. Ali dolazi i to noću.

Jeste sigurno vidi paprika 1 evro dok je kod nas bila 600 din :lol:

Pogledajte prilog 1377490
Pogledajte prilog 1377491
U srbiji je najskuplja i najlošija hrana na svetu!
Храна је много поскупела за последње две године, а и квалитет је лошији. Одем у Макси или Идеу и ретко кад купим нешто од воћа и поврћа, углавном банане. Нема ни мириса, ни укуса, а неретко ни не изгледа лепо.

Back