Kako prepoznajete pravi med?

Usrbiji se mnogo vara na medu jer je visoka cena. U grčkoj kilo pravog livadskog meda u lidlu košta 500 dinara pa nema prevare. Ja od sada od svakoga ko ide u grčku tražim da mi donese kilo

IMG_20230713_213357.jpg

Poslednja izmena:
Prezvakali smo, fake med se u vodi lako rastvori, pravi padne na dno i moze da se rastvori mesanjem jacim. Potom po onome kako se maze
na hleb se vidi.
Pravi med se sa stopostotnom sigurnoscu moze ispitati samo u laboratoriji.I to,negdje sam citala,postoji samo u Becu i jos na par mjesta.
Sve ostalo se moze lazirati,a cak i te metode sto si naveo nisu pouzdane.
A nezavisno od toga,ovaj industrijski med u marketima nije ni vidio m.od meda.🙂

Inace,u Grckoj,na tezgama,cijena tegle meda je bila kao i kod nas,deset eura.
Znaci,u "lidlu" je duplo jeftinije,i to je vec sumnjivo.🙂
Jel imaš fotografiju? Nemaš? Ja imam i odgovorno tvrdim da lažeš. Dakle med u grčkoj je 4,3-6 evra za kilogram. Cene na pijacama su vrlo slične cenama u prodavnicama.

Hrana je u srbiji duplo i troduplo skuplja nego u grčkoj. Dakle u srbiji se narod PLJAČKA!

Jedino se u srbiji vara, krade i truje sa hranom. Probaj to da uradiš u EU.

Usrbiji se mnogo vara na medu jer je visoka cena. U grčkoj kilo pravog livadskog meda u lidlu košta 500 dinara pa nema prevare. Ja od sada od svakoga ko ide u grčku tražim da mi donese kilo

Pogledajte prilog 1377458
Пробао сам тај мед из Лидла код нас, али никад га не бих купио.
То што је ушећерен, није гаранција.
И уопште, не купујем тај мед из продавница.

Manja verovatnoća je da te prevare u nekom od trgovinskih lanaca a privatno samo mućkaju.

Ja još nisam vido da neko na pijaci prodaje ušećeren med dok u lidlu i metrou jesam.

Čak može da se nađe i onaj koji je započeo kristalizaciju pa je prošarana tegla.

A te lupetarije da postoji samo jedna laboratorija u beču koja može da otkrije glikozni sirup i biljni šećer i slične govnurije kao pčele jedu šećer pa je zato biljni šećer u medu i slično. Kako vam ne dosadi da lupate?

Ps: našao sam maja med livadski u metrou 3kg je 2000 din ali nije ušećeren inače bi ga uzeo.

Jel imaš fotografiju? Nemaš? Ja imam i odgovorno tvrdim da lažeš. Dakle med u grčkoj je 4,3-6 evra za kilogram. Cene na pijacama su vrlo slične cenama u prodavnicama.

Hrana je u srbiji duplo i troduplo skuplja nego u grčkoj. Dakle u srbiji se narod PLJAČKA!

Jedino se u srbiji vara, krade i truje sa hranom. Probaj to da uradiš u EU.
A ja tvrdim da si ti bezobrazan i nevaspitan. 🙂
Zasto bih ti lagala?Ja sam htjela da kupim med i zato sam i gledala cijene.Tegla je bila deset eura na pijaci i na tezgama napolju.
I cijenu sam zapamtila jer je i kod nas toliko.
Trebala sam mozda da slikam da ti donesem dokaz? 😂
I opet pricas o hrani u Srbiji,o kojoj nije tema.
Ja ti govorim samo o medu.Za ostale cijene ne znam.

Manja verovatnoća je da te prevare u nekom od trgovinskih lanaca a privatno samo mućkaju.

Ja još nisam vido da neko na pijaci prodaje ušećeren med dok u lidlu i metrou jesam.

Čak može da se nađe i onaj koji je započeo kristalizaciju pa je prošarana tegla.

A te lupetarije da postoji samo jedna laboratorija u beču koja može da otkrije glikozni sirup i biljni šećer i slične govnurije kao pčele jedu šećer pa je zato biljni šećer u medu i slično. Kako vam ne dosadi da lupate?

Ps: našao sam maja med livadski u metrou 3kg je 2000 din ali nije ušećeren inače bi ga uzeo.
Ma,samo ti kupuj med u prodavnicama,ko ti brani?
Pcele inace proizvode hiljade tona dnevno...pitaj pcelare...😂
Inace,i pravi med nije uvijek useceren.Treba mu odredjeno vrijeme za to.
Ali u "lidlu"kupiti pravi med je isto kao i kupiti domacu piletinu ili bilo sta drugo.

Poslednja izmena:
Tako isto i za med, duplo je jeftiniji nego kod naših lopova. Zbunjujuje te kriminal u srbiji. Misliš da je to normalno ali nije.

U srbiji ostalo još jedino da se krade i otima na hrani. Shvatićeš jednog dana kolika je srbija rupčaga.
O,al si naporan...😀
Nisam isla po citavoj Grckoj da provjeravam cijene.Govorim ti konkretno o ostrvu Evija,gdje sam bila skoro.Tamo nema velikih marketa.
To su cijene u manjim marketima i na pijaci.
Inace,vazi za turisticko mjesto sa nizim cijenama nego sto je uobicajeno.
I nista opet nije znacajno jeftinije nego kod nas.

Back