mario80
Stara legenda
- Poruka
- 86.152
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nutritivno gledano, nije nešto mnogo bolji od običnog šećera. Zabluda je da je lekovit (mada ni ne šteti u manjim količinama, koliko se inače i konzumira).
To ti je kao da slaninu pospeš vitaminom C.Pravi med je prepun enzima i po tom osnovu je superhrana. Potpuna je besmislica da nije bolji od običnog šećera. Naravno, konzumira se rastopljen u vodi i tako popije.
Pa napravi sama od borovih iglica, sad ti je pravo vrijeme. Ja pravim.Nije lekovit?
Mislim ne znam, nisam ga proučavala nikada, ali svuda se propagira kako je zdrav.
A šta mu dođe taj med sa borovim iglicama i slično...Nikada ga nisam probala ali taj bih.
To samo dodaje ukus ili?
Samo ubacis?Pa napravi sama od borovih iglica, sad ti je pravo vrijeme. Ja pravim.
Pa nije baš da samo ubaciš. Moraš prvo nabrati igliceSamo ubacis?
najbolje vrijeme za to jeste maj i juni. Mlade iglice (imaš na internetu i slike kako treba da izgledaju). Onda ih pereš, sušiš pa redaš u staklenku, na kilogram iglica ide kilogram šećera. Redaš red iglica pa red šećera i tako dok sve ne potrošiš. Neka red iglica bude veći od reda šećera. Poklopiš i na sunce, 40 dana. Nakon 40 dana to procijediš da očistiš ostatke iglica i staviš u frižider da se stisne. Za pluća je zakon!
HvalaPa nije baš da samo ubaciš. Moraš prvo nabrati iglicenajbolje vrijeme za to jeste maj i juni. Mlade iglice (imaš na internetu i slike kako treba da izgledaju). Onda ih pereš, sušiš pa redaš u staklenku, na kilogram iglica ide kilogram šećera. Redaš red iglica pa red šećera i tako dok sve ne potrošiš. Neka red iglica bude veći od reda šećera. Poklopiš i na sunce, 40 dana. Nakon 40 dana to procijediš da očistiš ostatke iglica i staviš u frižider da se stisne. Za pluća je zakon!
Ima i drugih, bržih varijanti ali ja pravim ovako. Starinski![]()

Za ovu pojavu prvi put cujemNekad zna da bude pola pravi a pola lažni med. Pola tegle se ušećeri a pola ostane tečan![]()

Mislim da samo prirodni, pravi to moze.Svaki med, i lažni i pravi, može da se ušećeri.
Ma može svaki. Još pre 10-ak godina se proizvodnja industrijskog meda tako usavršila da se pravi samo pomoću mikroskopa može dokazati. Pisala sam ranije ovde o tome.Mislim da samo prirodni, pravi to moze.
on ga po ukusu razlikuje, tj. alergičan je na med pa ga ili namaže na ruku ili proba.ccccccMa može svaki. Još pre 10-ak godina se proizvodnja industrijskog meda tako usavršila da se pravi samo pomoću mikroskopa može dokazati. Pisala sam ranije ovde o tome.
Ja povedem sina kao testeraon ga po ukusu razlikuje, tj. alergičan je na med pa ga ili namaže na ruku ili proba.