Kako popraviti rang sajta na google ???

Pazi kakva ekipa:
-Pripadnik saj-a
-Scot-srpski nacionalista
...i neki supermen...

Sta mislite koliko google kaznjava reciprocal linkove, da li moze da se kaze da ih kaznjava ili samo slabo rangira?
Imam neku shemu, radim direktorijum gde nema reciproc ali zahteva linkovanje nekih drugih sajtova... jel ima smisla?

Džordž,

ti si profi, a mi samo pokušavamo da uradimo1/10000 onoga što ti radiš, tj. da malo popravimo odnos u svoju korist...

Radi se o direktorijumu, koji za prisustvo posetioca u njemu, za uzvrat traži da taj posetioc, tj. sajtodavac linkuje neki od mojih sajtova koji mu je najrelevantniji.
Time ja dobijam one-way linkove (no-reciprocall), koji vode na moje sajtove gde je moje PPc minsko polje, sto svakako povećava zaradu.

Praktično, kada uspostavim i izreklamiram dir, ostaje mi da ga adminujem a one-way-najkvalitetniji linkovi dolaze sami po sebi...

Za sajtodavce je privlačno zato što je no-reciprocall (kao i za mene) ... Ti verovatno razumeš, a nadam se da će i ostali...

dok to razvijes ime presvisnes od iscekivanja
nisi jedini u toj branshi ljubaf
ima direktorijuma na tone i to i onih bez reciprocnih linkova
dok sa svezom adresom u tome zagrejes desavanja ima propisno da se oznojis

to se zove distrakcija
ne bi mi palo na pamet da pravim direktorijume ili article sajtove cak me ni ppc ne zanima premali kolach za previse truda

ali vidi kako god zelis..

još nešto, koliko će ljudi kojima trebaju direktorijumi, ići od sajta do sajta i popunjavati sve one glupost itd...brate skineš 5 free submitera i za 5 dana imaš 1000 bakclinkova a dnevno posla 20 minuta ;)

Eh, prvo pitanje je koliko su ti linkovi relevantni, a drugo je da li bas 1000 backlinkova dobijes sa tih 5submitera_*?
Mnogo njih se nikad i ne pojavi u bilo kom backlink-checker tool-u... bar sam ja tako prolazio.

Navedi nam neke submitere, a da nisu spomenuti ovde!

pa biće relevantni kao i ovi iz tvog direktorijuma :P

ne kažem da su oni nešto preterano jaki linkovi! ali opet, link je link...

dalje, nisam čitao celu temu tako da ne znam da li je neki od programa spominjan pa ću staviti za ove koje ja znam, i staviću odma kratko objašnjenje za svaki...

Fast Directory Submitter
Nemam pojma kakav je ali prijavljuje na 2000 dirova a free moze 150.

SliQ Submitter
Koliko ja vidim ovo je potpuno besplatan semi-automatic submiter koji prijavljuje na 1200 direktorija.

ImWishList Directory Submitter
Free moze na 80ak dirova, polu automatski a kad kupite original moze na nekih 300ak automatski i jos 200 poluautomatski tako nes.

digiXMAS Directory Submitter
Ovaj sam ja davno koristio i prijavio sam na nekih 200-300 dirova. Trajalo je dosta ali stranica mi je dobrim djelom ovom metodom dosla na PR3.

SubmitEaze
Koristio ga davno ali nema bas previse free dirova za prijavit.

GSA Auto Website Submitter
Mislim da je ovo the real deal. Nije jeftin ali je zvjerka. Ima 4600 direktorija u svojoj bazi, free verzija moze 124 sajta i svakako ju isprobajte. Ja sam za probu isao i prijavio mi je na tih 124 sajta u roku od 5min. Jedino sto mrvicu oduzme vremena je ispunjavanje captche one koje on ne uspije razbit ali vecinu capcthe sam sredi, te malo vremena isto oduzme izabir kategorije ali on vam zapamti odabir pa kod slicnih direktorija sam izabere. Ali kazem vam program leti. Sa 4600 dirova da si podjelite posao u 30 dana svaki dan bi vam trebalo niti 20 minuta posla. Uglavnom ako vec zelite program za to svakako preporucam. Isplati se placati samo ako ce te vise sajtova prijavljivati cesto, nije losa opcija ni grupna kupovina da se ustedi.
Ova firma ima jos jedan predobar program za neku drugi nacin Link Buildinga koji cu uskoro obradit.

evo, imaš 5-6 komada, a free sigurno može preko 1500 prijava da pošalje...to je posla 2 sata, raspodeliš na 10 dana i nije ništa strašno...
ne mora da prijavi na svih 1500, neka prijavi na 1000, malo li je!?

pa biće relevantni kao i ovi iz tvog direktorijuma :P

ne kažem da su oni nešto preterano jaki linkovi! ali opet, link je link...

dalje, nisam čitao celu temu tako da ne znam da li je neki od programa spominjan pa ću staviti za ove koje ja znam, i staviću odma kratko objašnjenje za svaki...

Fast Directory Submitter
Nemam pojma kakav je ali prijavljuje na 2000 dirova a free moze 150.

SliQ Submitter
Koliko ja vidim ovo je potpuno besplatan semi-automatic submiter koji prijavljuje na 1200 direktorija.

ImWishList Directory Submitter
Free moze na 80ak dirova, polu automatski a kad kupite original moze na nekih 300ak automatski i jos 200 poluautomatski tako nes.

digiXMAS Directory Submitter
Ovaj sam ja davno koristio i prijavio sam na nekih 200-300 dirova. Trajalo je dosta ali stranica mi je dobrim djelom ovom metodom dosla na PR3.

SubmitEaze
Koristio ga davno ali nema bas previse free dirova za prijavit.

GSA Auto Website Submitter
Mislim da je ovo the real deal. Nije jeftin ali je zvjerka. Ima 4600 direktorija u svojoj bazi, free verzija moze 124 sajta i svakako ju isprobajte. Ja sam za probu isao i prijavio mi je na tih 124 sajta u roku od 5min. Jedino sto mrvicu oduzme vremena je ispunjavanje captche one koje on ne uspije razbit ali vecinu capcthe sam sredi, te malo vremena isto oduzme izabir kategorije ali on vam zapamti odabir pa kod slicnih direktorija sam izabere. Ali kazem vam program leti. Sa 4600 dirova da si podjelite posao u 30 dana svaki dan bi vam trebalo niti 20 minuta posla. Uglavnom ako vec zelite program za to svakako preporucam. Isplati se placati samo ako ce te vise sajtova prijavljivati cesto, nije losa opcija ni grupna kupovina da se ustedi.
Ova firma ima jos jedan predobar program za neku drugi nacin Link Buildinga koji cu uskoro obradit.

evo, imaš 5-6 komada, a free sigurno može preko 1500 prijava da pošalje...to je posla 2 sata, raspodeliš na 10 dana i nije ništa strašno...
ne mora da prijavi na svih 1500, neka prijavi na 1000, malo li je!?

Sve manje verujem da je link, link ! Sve vise trazim relevantne veze do svog sajta, jer sam empirijski utvrdio da linkovi sa relevantnih stranica drasticno povecavaju rejting u odnosu na brdo nekih formalnih i automatskih, koje sam radio pre !

Jedino sto sam koristio sa ove tvoje liste je ovaj koji najvise hvalis GSA Auto Website Submitter, ok je ali malo linkova mi je prihvaceno verovatno jer tema sajta nije toliko uklopiva u kategorije vecine dirova koji su u ponudi !

Ok, nije zgoreg shibati i takve linkove, ali ja sam uradio 10 pravih za decije igracke i skocio sam za 5 dana sa 20. na 6-10 mesto na google za klj. rec igracke !

Svaka cast linkicima, ali linkovi su ipak prava stvar ! :D

Poslednja izmena:
Linkovi koje cete dobiti od raznoraznih direktorijuma ne mogu da skode. Sta vise, korisni su ali ne mnogo. Dosta zavisi i od toga kakav je direktorijum. I DMOZ je samo direktorijum pa je jako bitno imati link tamo. Ako nemas link u DMOZ-u sajt ti nije ozbiljan... Sa druge strane, imas milijardu direktorijuma sa PR0 od kojih neces imati mnogo vajde.

Dobro je pronaci usko specijalizovane direktorijume cija tematika se poklapa sa tematikom tvog sajta, pa tamo dobiti link.

Najveca korist od direktorijuma je to sto preko njih dobijas razudjenu mrezu backlinkova. Dobijes od njih, recimo, 500 linkova koji nisu narocito kvalitetni ali kad ugovaras neku saradnju ili nesto slicno imas sta da pokazes ljudima...

Dakle - iako nisu preterano bitni, unos sajta u direktorijume je svakako jedna od faza promocije sajta kojoj treba posvetiti nesto vremena i truda.

Stvarno sam cuo ovde mnogo gluposti za ovo malo vremena sto me nije bilo:)
Naravno da su linkovi iz direktorijuma bitni a sto bi ih radio rucno kad mogu automatski ili polu-automatski. Ti u svakom od tih programa mozes da podesis nekoliko razlicitih naslova, descrptiona, keyworda, da namestis u koju kategoriju/kategorije treba da ide tvoj sajt i onda picis. Naravno mozes da sortiras i po PR-u pa ne moras da prijavljujes sajt u direktorijume sa PR-0 nego ove jace.

Vazon majke ti, ti kazes ako nemas link u DMOZ sajt ti nije ozbiljan, glupost najveca. To za DMOZ ti je kao da igras loto ili bingo i mozes samo da se molis da te prime, a to mozda bude za 3 meseca a mozda za 3 godine, a mozda nikad. Za njih radi nesto malo nasih urednika koji rade kako im se cefne ali isto ti je i ako imas strani sajt. Mozes ti da imas extra sajt sa 5000 unikata dnevno a da te nema u DMOZ-u. I kakvo pokazivanje ljudima svojih backlinkova, koga to zanima, nikog.

Stvarno sam cuo ovde mnogo gluposti za ovo malo vremena sto me nije bilo:)
Naravno da su linkovi iz direktorijuma bitni a sto bi ih radio rucno kad mogu automatski ili polu-automatski. Ti u svakom od tih programa mozes da podesis nekoliko razlicitih naslova, descrptiona, keyworda, da namestis u koju kategoriju/kategorije treba da ide tvoj sajt i onda picis. Naravno mozes da sortiras i po PR-u pa ne moras da prijavljujes sajt u direktorijume sa PR-0 nego ove jace.

Vazon majke ti, ti kazes ako nemas link u DMOZ sajt ti nije ozbiljan, glupost najveca. To za DMOZ ti je kao da igras loto ili bingo i mozes samo da se molis da te prime, a to mozda bude za 3 meseca a mozda za 3 godine, a mozda nikad. Za njih radi nesto malo nasih urednika koji rade kako im se cefne ali isto ti je i ako imas strani sajt. Mozes ti da imas extra sajt sa 5000 unikata dnevno a da te nema u DMOZ-u. I kakvo pokazivanje ljudima svojih backlinkova, koga to zanima, nikog.

Ako neko radi rucni submit u dir, to radi zbog toga da bi unos bio sto uspesniji. Nije isto kada si na samom sajtu i imas kompletan uvid u situaciju ili kada popunis formular i krenes u poluautomatsko dodavanje, bez uvida na sam sajt. Ali kako sam rekao, direktoriji nisu previse bitni, pa je ovo pitanje da li rucno ili automatski jos manje bitno. Uglavnom, rucni submit bi bio gubljenje vremena. Medjutim, imas ti fanatike iz Indije koji rucno unose sajt u 2000 direktorija za $40.

Za mene je "uspesan sajt" onaj koji je na prvoj strani glavnih pretrazivaca za kljucne reci. Samim tim takav sajt ce imati maksimalan broj poseta u odnosu na broj korisnika interneta koje zanima tematika sajta. Moj poznanik ima sajt sa bazom od, verovao ili ne 117 000 filmova. Sajt ima dosta poseta dnevno, ali je mrtav za Google. Ima PR0 i sve ostale ocene su mu 0. Bez obzira na broj poseta za mene je taj sajt neuspesan.

DMOZ sam naveo kao primer jednog eminentnog direktorija. A poredjenje sa lotom i bingom nije na mestu. To sto neki sajt nije tamo je neuspeh, ne slucajnost. Nadji bilo koji ozbiljan sajt i videces da ima link u DMOZ.

Jos jedna stvar - ako odes na WHOIS da provers neki sajt, tamo imas rubriku u kojoj pise koliko linkova sajt ima u DMOZ. Mislis da je WHOIS slucajno odabrao bas DMOZ?

Kakvo pokazivanje backlinkova? Koga to zanima? Ako jednom napravis sajt koji ima Page Rank 6, 7, 8 i veci dogodice se to da ce te kontaktirati ljudi koji ce ti nuditi novac za link ili baner na tvom sajtu. Nudice ti od $50 do preko $1000 mesecno za link. Posto ce vec da plate toliko novca, skenirace kompletnu strukturu tvojih backlinkova. I ako na primer imas PR7, a imas samo tri backlinka bice im jasno kako si dosao do toga i veoma verovatno ce se predomisliti i nece hteti da saradjuju. Medjutim, ako imas PR7 i 20,000 backlinkova to je vec druga prica.

Ovde vec doticemo nesto sto se zove Link Juice, no to je druga tema...

Uzdravlje! :)

Slazem se za ovo sto si rekao na pocetku i delimicno se slazem za ovo sto si rekao na kraju. Ti ne mozes nikako imati PR 7 sa tri backlinka, pa makar ti linkovi bili svi PR 8, garantujem. Nego da se vratim na ovo sto se tice DMOZ-a. Sto spominjes whois, pa naravno da uzimaju u obzir DMOZ. DMOZ je jedan od glavnih parametara svih alata na netu kada je provera vrednosti sajta u pitanju, ili uopste kad trazis neke informacije o sajtu ali ja nije istina da je svaki ozbiljan sajt u DMOZ-u. Mogu da ti nadjem mali milion losih sajtova sa losim contentom i malim PR-om koji su DMOZ-u a neki mnogo kvalitetniji sajtovi iz istih oblasti nisu. Ali ne pada mi napamet da gubim vreme trazeci sad konkretne primere da bi tebi dokazao.

mislim da je diskusija krenula skroz u nekom šklj pravcu...

oupšte nije bitno da li morate da imate link ili ne u DMOZu, brate, odeš i ubaciš svoj link, to je 1 minut posla i gotovo.

@vazon, ima submitera koji te vode tačno na stranicu na kojoj ubacuješ svoj link, tako da se ostvaruje taj direktni uvid. ali nisu svi submiteri takvi!

znači da rezimiramo, linkovi iz dirova vam ne mogu škoditi, ne mogu mnogo koristiti, ali će u nekim situacijama pomoći.
sad gledamo koliko truda treba uložiti u njih. pa neverujem da treba više od 15 minuta dnevno, 5 dana, da se dobije oko 1000 backlinkova. ako ništa drugo bar onda da se vidi da se ima backlinkova ako dođe do situacije koju je vazon opisao!

the end :D

Govorim vam o tome da je prestizno imati link u DMOZ. Ako si "ozbilljan igrac" na webu onda su tvoji sajtovi u tom direktorijumu i to ti je uvek argument kada prodajes nesto drugima. Sem toga povoljno je i sa SEO stanovista.
Ima naravno dobriih sajtova koji nisu u DMOZ, sto ne znaci da mozda nisu uneli svoj sajt tamo i jednom ce biti prihvaceni... a moze sajt i da se razbija od posla a da uopste nije u DMOZ, ali to mu nije plus...

PR7 i tri linka sam naveo onako, ilustrativno. Ali to nije daleko od istine. PR5 mozes napraviti samo sa jednim linkom, za kratak period. To sam radio dosta puta. Novom sajtu pustis link sa PR6 ili 7 i on prilikom sledece rank update dobije PR5. Put od PR5 do PR7 je mnogo kraci od PR0 do PR7, ako razumete sta zelim da kazem...

A diretoriji... ma uradis rucno unos u 10 najbitnih dir, a onda sednes jedno posle podne i uradis te automatske submite kojima raspolazes... pa sta prodje, proslo je... Pre neki dan sam bio na nekom direktoriju koji ima u sebi oko 5500 linkova i 62000 linkova na cekanju! Pa vi sad zamislite koliko ce trebati da ti linkovi budu pregledani, prihvaceni... sumnjam da ce sajt postojati dok sve to ne obrade...

Sve zavisi i za kakav sajt optimizaciju radite, zavisi od toga da li klijent zeli lokalnu optimizaciju, zavisi da li placa mesecno $500 ili $10,000...

He heeeeee, izbila frka a?

Evo ovako.

1.Kada ti je sajt u DMOZ to znaci da je sajt solidan sta vise dobar sa vise stanovista, a sva su skoro na on-page nivou. Nema veze sa off-page, to sam empirijski utvrdio. Moguce je da takav sajt ima 10 poseta dnevno, ali je recimo sadrzaj bruka kao i dizajn. Pa sta onda znaci to, da li je sajt dobar ili sranje. Relativno je i ne treba se oko toga raspravljati. O tome odlucuje urednik kategorije. Pre ce biti da je sajt dobar.

2. Da li je bitno ili korisno da sajt bude u DMOZ.
DA ! Google konsultuje DMOZ i to vise puta u minuti (toliko cesto ga kravluje). Nastavak bi trebao da Vam je jasan.

Pozdrav.

p.s. a gde je Dzordz ???

E, zanima me da li postavljanjem <iframe> na sajt a ako taj iframe source-uje ka drugom sajtu ... da li sajt koji je linkovan sa drugog sajta iframeom dobija backlink. Da li pretrazivaci gledaju taj iframe kao link ka drugom sajtu ili samo kao prozor koji gleda a ne vodi na drugi sajt?

Znaci ako neko postavi iframe na svoju stranicu, koji sourcuje neku stranicu mog sajta, ja dobijam backlink?

E, zanima me da li postavljanjem <iframe> na sajt a ako taj iframe source-uje ka drugom sajtu ... da li sajt koji je linkovan sa drugog sajta iframeom dobija backlink. Da li pretrazivaci gledaju taj iframe kao link ka drugom sajtu ili samo kao prozor koji gleda a ne vodi na drugi sajt?

Znaci ako neko postavi iframe na svoju stranicu, koji sourcuje neku stranicu mog sajta, ja dobijam backlink?

vise probaj stvari manje pitaj :hahaha:

Pa sta je smesno, mogu da probam, ali ce trebati nedelje da mi backlink tool pokaze rezultat ili mi ne pokaze u opste !!!!_?

To bi bilo gubljenje vremena u odnosu na tvoj ili bilo ciji odgovor tipa da ili ne!

ako indexira stvar racunace je

koliko relevantno zavisi od stvari i gde je pokupi

znam da je iframe google indexirao kao posebnu stranu i kad je deo strane
kakav ce slucaj biti sa iframe linkovima..

teoretski to ne bi trebalo da pretstavlja problem da sajt bude na istom IP sa nekim drugim sajtom ali verovatno u dubljim vodama sa vecim autoritetom i snagom sajta to dobija na vaznosti tako da neki sajtovi imaju odziv sa vishe IP adresa i poklapaju citave opsege IP-a kao ebay ili google yahoo i tome slicno

bolje je imati ip za sajt nego deliti pogotovo zbog buducnosti tog sajta ako se planira njegovo dalje razvijanje

Back