Kako popraviti rang sajta na google ???

Da bi se lisili takve dileme samo je potrebno otvoriti oci za malo dalje od google. Ako je korisnicima potreban sadrzaj ima se nabavi odakle god i google nije niti ce biti jedini izvor saobracaja.

Ako postavis clanak na svoj sajt sa 0 PR. onda sacekas da se indexira. Onda isti clanak objavi na nekom article sajtu koji ima dobar PR 3,4,5 pa sacekaj da i to indexira

onda za tu kljucnu rec pregledaj rezultate pa vidi sta je na boljoj poziciji..

toliko o tome koliko google ceni orginal prema kopiji..

Da, ovaj drugi deo poruke o PR, definitvno se slazemo.

A u pravu si i za izvor saobracaja. Jeste da je google najveci, ali nije jedini. ;)

btw ja kazem da je definitvno moguce ustanoviti sta je kopija, sto je sasvim logicno. Pitanje je kao sto rece Boris, da li je i koliko to bitno za google.
U slucaju koji si ti pomenio apsolutno je nebitno. ;) PR igra ulogu.

Nisam u opste znao za to da isti sadrzaj na dve strane sa razlicitim PR moze da se posmatra kao ono "ko je jaci, u pravu je".

To mi je totalno nelogicno?

Metoda za otkrivanje originalnosti tj. autenticnosti sadrzaja je stara 100g, pa ... zasto se onda ne primenjuje u google slucaju?

Verujem ti Dzordz, ali mi nije jasno?!

Nisam u opste znao za to da isti sadrzaj na dve strane sa razlicitim PR moze da se posmatra kao ono "ko je jaci, u pravu je".

To mi je totalno nelogicno?

Metoda za otkrivanje originalnosti tj. autenticnosti sadrzaja je stara 100g, pa ... zasto se onda ne primenjuje u google slucaju?

Verujem ti Dzordz, ali mi nije jasno?!

na zalost google je jedna prokletija zeljna adwords kinte pa zato sve vishe sajtova zavrsava u supplemental loncu

supplemental index je sav onaj index stranica koje ne izlaze u ranking poziciji za rech iako indexirana stranica moze da bude zbog vise faktora u suplementalnom indexu

primer duplicirani sadrzaj, mlad domejn, previse informacija na datu temu (ostra konkurencija), linkovi slabog kvaliteta ili bez linkova i tome slicno

zato je google sve vishe stipsa prema sajtovima u podeli saobracaja i svako ko iole ima ozbiljne namere na netu mora da nadje vishe alternativnih izvora saobracaja ukoliko ne zeli da mu sajtovi cekaju google milostinju

stranice iz suplemental indexa dobijaju saobracaj google pretrazivaca samo kad ne postoji ocigledni rezultat u glavnom indexu

Treba mi pomoc. Uradio sam sajt u swf formatu flash . Google mi je prijavio sajt na trazilicu ali Title i Opis nisu one koje sam ja postavio vec mi u opisu prijavljuje navigaciju za sajt .Evo i sajta http://www.nernex.com upisite na GOOGLE Nernex i vidite sta izbacuje .Pa me zanim kako da to izmenim da stavim slogan neki ili da opisem firmu .

nisi namestio opis stranice iliti meta discription...

evo npr za jednu moju stranicu kako to izgleda:
<meta name="description" content="Aladin je dosao u SajkaS, u vidu jos jednog zanimljivog sajta. Procitajte ovaj post i uverite se u moje tvrdnje." />

a stranica je http://borissajkas.byethost14.com//desic111/aladin-dosao-u-sajkas/

nisi namestio opis stranice iliti meta discription...

evo npr za jednu moju stranicu kako to izgleda:
<meta name="description" content="Aladin je dosao u SajkaS, u vidu jos jednog zanimljivog sajta. Procitajte ovaj post i uverite se u moje tvrdnje." />

a stranica je http://borissajkas.byethost14.com//desic111/aladin-dosao-u-sajkas/

uradjeno je to u html index dokumetnu posto mi je sajt u swf formatu ubacen je u index.html
Pa sam u html ubacio meta tagove i to sve ali on ocitava sa flash sajta sta pise . Npr sajt je radjen u demo verziji programa sothink quicker i on je sam ubacio link ka njihovoj strani ,i ubaci navigaciju koja je radjena u flash formatu .
Kada sajt ubacim u SEO on tacno izvadi sta pise u html meta tagovima i opisu ali sajt mi je google sam prijavio i ubacio opis iz flasha.E sada ja sam sa SEO programom ubacio te opise ali pise da ce biti pusteno za 60 dana. Da li ce seo sada da izbrise ovo sto je google radio i ubaci prave tagove i opis

Zanima me jel u pitanju inercija od vremena kada google nije crawlovao swf ili swf jos uvek nije moguće efikasno optimizovati kao recimo HTML ...???
Da li mislite da swf može da se dotera i optimizuje danas i da bude efikasan kao i drugi kodovi ?

vidim da Džordž ne odobrava swf još uvek, inercija ili ...... ?

Zanima me jel u pitanju inercija od vremena kada google nije crawlovao swf ili swf jos uvek nije moguće efikasno optimizovati kao recimo HTML ...???
Da li mislite da swf može da se dotera i optimizuje danas i da bude efikasan kao i drugi kodovi ?

vidim da Džordž ne odobrava swf još uvek, inercija ili ...... ?

ma nije to samo zbog pretrazivaca od kojih google nije jedini vec vishe od 70% surfera pojma blagog nemaju da prilagode browsere i ako nemaju vec podrsku za citanje flash stvari verovatno misle da je sajt pokvaren

masovni publishing u flashu je nemoguce uraditi

i te bling bling stvari ne pale uopste kod strogo preciziranih stvari ljudima je bitna informacija a ne da li nesto se pokrece ili ne

Eto, pricamo o suplemental ‚‚loncu‚‚ a ja upravo vidim da pri proveri www.ferometal-inter.com koji iskreno nikad nisam ni odrzavao, a kamoli backlinkovao ... vidim da mi je PR unavalible !!!

Desillo mi se pre 10 dana da mi je domejn istekao, vlasnik ga nije uplatio, pa sada kada ga je produzio, uz 10-tak dana nepostojanja, nemam vise PR!

Da li to znaci da sam u suplemental sra..u ?
Da li je zbog domena-sto nije produzen na vreme?

Dobro, dosta prazne price, pitanje je sledece:

backlink donosi poziciju na pretrazivacima, tj. to je osnova off-page optimizacije !

Da li ANCHOR text u backlink-u odredjuje kljucnu rec, za koju ce pretrazivac da te rangira, tacnije sajt koji je linkovan?
Npr. IGRACKE kao anchor text u nekom linku, donose tom sajtu koji je linkovan takvim linkom, dobar rang za kljucnu rec igracke?

Pazio sam da ove recenice budu logicne i jasne, pa vi probajte da se nadovezete!

Hvala!
ahcore tekst je extra bitan jer on googlu govori o cemu i cime se tvoj satj bavi.Dakle nikada ne koristi Click Here i slicne gluposti.Kad robot pronadje link nekog sajta ka tebi on po anchoru zakljucuje o cemu je.Primer:
Ako nadjes 1000 sajtova koji ce stavti anchore tekst ka tvom sajtu Slepac, bices prvi na prvoj strani za tu rec ;)

Cao !

Nije me bilo duze vremena, odmori itd...

Pitanje je koliko je snazan backlink sa nekog bloga u odnosu na backlink sa nekog placenog domena, tj. bilo kog sajta koji je na .com domenu ?

Znam da sam prilikom ovog pitanja zapostavio PR ali recimo da com domen ima PR3 a blog veoma popularan.

Kakav u opste odnos pretrazivaci gaje prema blogovima?

prvo ne razumem sta ti to znaci "veoma popularan"

a odgovor je vrlo prost

ako neka strana ima veci PR onda ti za PR vise vredi taj link pogotovo ako su sajt koji linkuje i linkovani sajt relevantni jedno drugom

inace i jedno i drugo ne vredi pisljiva poba ako preko tog linka ne stizu posetioci

moze strana da ima PR 7 pa da nikad nema traffic
a da neka druga bez ikakvog PR-a salje saobracaj

prvo ne razumem sta ti to znaci "veoma popularan"

a odgovor je vrlo prost

ako neka strana ima veci PR onda ti za PR vise vredi taj link pogotovo ako su sajt koji linkuje i linkovani sajt relevantni jedno drugom

inace i jedno i drugo ne vredi pisljiva poba ako preko tog linka ne stizu posetioci

moze strana da ima PR 7 pa da nikad nema traffic
a da neka druga bez ikakvog PR-a salje saobracaj

Pa dobro, jasno je da je trafic cilj, ali ima smisla imati backlink sa PR7 pa cak ako ne donosi posetioce... taj backlink ti da veci rang koji ti preko pretrazivaca nabavi trafic. Mislim sve je logicno.

Hvala Dzordz, jel odmaras ide leto!?

Pa dobro, jasno je da je trafic cilj, ali ima smisla imati backlink sa PR7 pa cak ako ne donosi posetioce... taj backlink ti da veci rang koji ti preko pretrazivaca nabavi trafic. Mislim sve je logicno.

Hvala Dzordz, jel odmaras ide leto!?

Odmaracu kad pozavrsavam neke obaveze

Zavrsio sam produkciju za ovu godinu (skoro) jos par miliona strana i nesto da jos upucam linkova za to kad se zavrsi i toliko

od pola jula to kraja avgusta necu pipam nista da radim a gde cu na odmor ne znam jos ima vise shema o kojima razmisljam

Back