Jos bi jednom naglasio vaznost originalnog sadrzaja i postepene i "nevidljive" gradnje linkova. Jucer do nekih 18h jedan moj site je poceo dozivljavat renesansu, mojim metodama nedavno sam poceo gradit linkove prema skoro svakoj stranici na sajtu i nakon godinu dana sto nije nis imao posjete sajt je u roku od 5 dana dosao sa 0 na 100 unique posjeta dnevno, ja sam bio u totalnoj ekstazi i lud od srece. Onda odjednom gledam pa di mi je nestao Page Rank.. Gledam posjeta mi nesto slabi i provjerim stranice mi vise ne rangiraju, probam googlat URL-ove i kukac.. nestalo sve. Cijelu vecer sam bio tuzan skroz jer ovim tempom kako je rasla posjeta uskoro bi imao i 1000 unqiue posjeta jer svaku stranicu sto sam postavio je bila indexirana u roku od 1h i rangirala medju prvim stranicama na Google-u.
Ali posto sam najvjerojatnije rucno penaliziran dovodi me do zakljucka da sam pogrijesio u 2 stvari. Prva je sto mi je sav sadrzaj bio duplicate content. Jednostavno malo sam se umislio i rekao sam sebi, ma taj duplicate content je mit, linkovi su vazni ali umisljenost me kostala penalizacije Isto tako kad sam vidio kako stranica dobro rangira ja sam poceo jos linkova trpat pa je moguce da su me i radi previse linkova odjednom kaznili ali nekako mislim da bi to Google-ov algoritam drukcije odradio a ne ovako, ovo mi se bas cini kao da je rucna kazna. Stranica mi nije deindexirana skroz pa se nadam da nije sve gotovo. Ali samo bi htio reci da pazite ljudi jer do nekih 50-100 posjeta vas nece provjeravat ali kad pocnete dobijat posjetu ispitat ce vam sadrzaj dali je dupli itd., otkuda vam linkovi, strukturu linkova i ako izgleda neprirodno i sumnjivo lako moguce da ce vas kazniti ako ste preociti a tada vam moze 1,3,6,12 mjeseci truda pasti u vodu.
Bi rekao moj lega, ne treba biti tuzan jer danas znamo vise nego jucer
Kasnije vas obavijestim o razvoju dogadjanja. *** sve to ide u iskustvo hehe.