KAKO POMOCI KADA.........................

Kazes, za nepaznju nema opravdanja... no, za tvoju informaciju, nezeljna trudnoca moze nastati i pucanjem kondoma,npr. Ali, hajdemo to osuditi poshto je to najlakshe, zar ne?
Ne mozes porediti saobracajno pravilo sa nezeljenom trudnocom, na stranu to shto postoji citav spektar krivicnih dela ugrozavanja javnog saobracaja gde te i te kako pitaju zashto je neko uradio to shto je uradio, kako je uradio i slicno.. A josh bizarnije je porediti nezeljenu trudnocu sa prelazenjem ulice gde ne postoji pesacki prelaz i slicno.
Posedovanje dozvole podrazumeva poznavanje pravila, tacno je. Pre toga prolazish kroz kompletnu obuku gde bi trebalo da naucis kako propise, tako i prakticni deo voznje... Gde te uce kako se sexas i kako stvaras potomstvo? Koji to sertifikat dobijes, da bi, kad ti pukne kondom, automatski bio kaznjen? (po sili zakona, jelte:). Na stranu to shto poznavanje pravila u sexu, koje ti tako vazno pominjesh, ne moze dovesti do posledica kakve ocekujemo. Bar ne u onih maleroznih 001%, a to se moze desiti svakom, shto je i poenta ovog mog monologa...
Pricas o njenoj sreci da je stvorila to dete i uzela ga u narucje... njena reca ne bi izostala. A jesi li makar malo promislio shta dalje? to dete treba skolovati, hraniti , ukazivati mu preko potrebnu paznju, jednom recju biti roditelj! A da je ona mogla sve to da ispuni, verovatno bi i rodila dete.... Ili mozda ne bi - gledam stvari sa mog aspekta.

Tvoj savet za ginekologa je odlican.
Poz

jovana nemoj da mislish opet kako sam se "navrzla" na tebe,ali ova tema je tako idiotski postavljena da ja stvarno ne mogu da ne prokomentarishem na isti nachin...elem,znam i ja devojke kojima se dogodilo isto,neke su to podnele bez tezih posledica,neke ne...to je individualno,zavisno od svesti i mentalnog sklopa osobe...s nekima treba prichati,neke treba ostaviti na miru,a nekima nema pomotji....jer ako je zdravlje jedne zene u pitanju,shto podrazumeva da ista ne bi mogla da iznese trudnotju,ili zdravlje tog deteta,mozda chak chitav zivot istog,nema razmishljanja...tako je moralo...to je tako...mislim da devojka ne treba da ide kod psihijatra niti neshto slichno(najlakshe je choveka poslati da ga leche),pusti je ,smejte se,ne obazirite se na to...to je proshlo i nema plakanja za prosutim mlekom...samo konsultacije sa ginekologom kao preventiva posle ovakvih zahvata,neophodno je....sve tje to dotji na svoje...i molim te bez patetike.
8)

Margott:
jovana nemoj da mislish opet kako sam se "navrzla" na tebe,ali ova tema je tako idiotski postavljena da ja stvarno ne mogu da ne prokomentarishem na isti nachin...elem,znam i ja devojke kojima se dogodilo isto,neke su to podnele bez tezih posledica,neke ne...to je individualno,zavisno od svesti i mentalnog sklopa osobe...s nekima treba prichati,neke treba ostaviti na miru,a nekima nema pomotji....jer ako je zdravlje jedne zene u pitanju,shto podrazumeva da ista ne bi mogla da iznese trudnotju,ili zdravlje tog deteta,mozda chak chitav zivot istog,nema razmishljanja...tako je moralo...to je tako...mislim da devojka ne treba da ide kod psihijatra niti neshto slichno(najlakshe je choveka poslati da ga leche),pusti je ,smejte se,ne obazirite se na to...to je proshlo i nema plakanja za prosutim mlekom...samo konsultacije sa ginekologom kao preventiva posle ovakvih zahvata,neophodno je....sve tje to dotji na svoje...i molim te bez patetike.
8)

KONACNO I TI DA SE URAZUMIS. HVALA TI (ISKRENO) NA SAVETU. A TO KAKO JE TOPIC POSTAVLJEN JE DRUGA STVAR. JA SAM TO URADILA TAKO, TI BI MOZDA BOLJE. TO JE TAKO. PA NISMO SVI ISTI MAJKU MU?

JOVANA77:
MOJA DRUGARICA JE PRE NEDELJU DANA URADILA ABORTUS.
DEVOJKA SE IZGUBILA NACISTO.
KAZE PROGANJA JE OSECAJ KRIVICE. SANJA DA RADJA DETE I UZIMA GA U RUKE ALI MU NE VIDI FACU.
POSTO PIJEM PILULE I NIKADA NISAM IMALA TAKVIH I SLICNIH PROBLEMA ZANIMA ME KAKO DA JOJ POMOGNEM?
ZNA LI NEKO DA LI JE TO STO JOJ SE DESAVA NORMALNO ILI JE ONO NEKI POSEBAN SLUCAJ?
pa sad kad je prvi put to se svi tako osecaju ali ako joj se desava vise puta ko svakoj zeni kad je magarci ne cuvaju onda ogugla
nazalost naseg nataliteta tako je

Back