Kako po novom u AUS

Onda radi papire za 4 kad je tamo tvoje zanimanje. To je kad te nominuje neka od država.

Da, mislim da je to najpametnije. Hvala ti. Da li možda znaš ti ili neko, jel potrebna neka količina novca na računu da se ima(i pokaže), za tu vizu(176) i kolika je suma? Svakako da ćemo poneti novac jer imamo dvoje male dece, ali da li postoji neka obavezna cifra?

Slažem se, bez para sa decom ne možeš ni u park a kamoli tako daleko. Sve sam prostudirala što st tiče procedure ali ne mogu da se setim gde sam videla da li radim Assesment za muža(ja sam nosilac aplikacije).

Još jednom hvala na ovolikoj pozitivi, posle svakog pročitanog teksta ovde, ja pređem jednu lekciju za IELTS.(na srednjem 1 sam).

Lako je pozitiva kad se još nije javio HariKojiJePostaoDrvo.
Negativa je u tome da sa aplikacijom za 175 i zanimanjem u grupi 4 možeš čekati tu vizu zanavek. Možda si već pročitala i to, pa znaš zašto, ako nisi, pitaj pa ćemo ti reći zašto.
Sigurnije je da pogledaš liste zanimanja država koje su izbacile SMP, a to su za sada Victoria i SA čini mi se, pa posle kad i ostale države izbace svoje, jer bi sa sponzorstvom neke od država to sve možda vrlo kraće trajalo.

Negativa je u tome da sa aplikacijom za 175 i zanimanjem u grupi 4 možeš čekati tu vizu zanavek. Možda si već pročitala i to, pa znaš zašto, ako nisi, pitaj pa ćemo ti reći zašto.
Sigurnije je da pogledaš liste zanimanja država koje su izbacile SMP, a to su za sada Victoria i SA čini mi se, pa posle kad i ostale države izbace svoje, jer bi sa sponzorstvom neke od država to sve možda vrlo kraće trajalo.

Znači ,ako sam dobro razumela, bez obzira što mi je zanimanje na listi 4, ako WA(koju planiram) ne izbaci moje zanimanje onda menjam državu koja ga je izbacila.U svakom slučaju radije ću da menjam ovu ovde u kojoj živim za bilo koju tamo....... A pošto neću još predavati aplikaciju dok ne položim IELTS i potvrdim dokumenta valjda će i WA izbaciti listu. Nema odustajanja! Hvala Tree.

Sad sam videla liste VIC i SA i nema mog zanimanja.Da li mi možeš reći,ako znaš, ako su stavili moje zanimanje na sol. 4, znači da će ga neka od država tražiti? Logično je valjda....

Sad sam videla liste VIC i SA i nema mog zanimanja.Da li mi možeš reći,ako znaš, ako su stavili moje zanimanje na sol. 4, znači da će ga neka od država tražiti? Logično je valjda....

To je bilo i neko opšte mišljenje da će SMP "pomagati" one koji su na Schedule4, medjutim sistem ne deluje baš tako. Pretraži stare liste država, dok ne izadju nove, pa vidi da li te je bilo negde, ako hoćeš da se nadaš da budeš na nekom od SMP. Mada ništa nije garantovano dok ne bude potpisano. Čini mi se da je u medjuvremenu izašao i SMP od ACT, pa pogledaj, možeš da posetiš i gomatilda i pomsinoz forume, da čitaš šta rade i misle ljudi koji su u schedule4.
Ima tu još opcija i informacija, stvari se često menjaju u hodu, pa ti polako, a mi ćemo da pomognemo za nedoumice koliko možemo, dok ne dodju opet destruktivni elementi i sve nas oteraju na neodredjeno. ;) :mazi:

Hvala ti Tree, kralj si za informacije.
A inače sam na sajtu WA government , odeljak WORKFORCE DEVELOPMENT, našla listu prioriteta na osnovu koje će, kako kažu, praviti listu. Možda si to već video. Ali na toj listi moje zanimanje nije jasno. Piše Vocational Education Teaching, i ne znam da li je to Primery ili Secondary school. Ja sam primery....

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim sa mojim iskustvima....

Hvala Vam svima na prethodnom tumacenju oko trazenog zvanja. To prolazi definitivno. Medjutim, problem nastaje oko institucije koja vrsi verifikaciju diplome i svih ostalih predmeta, pa za one koji su zavrsili ekonomski fakultet ili nesto vise a u toj klasi , to je NIA (National Institute of Accountants) gde mi imamo vecinu od zahtevanih predmeta.
Osnovni zahtev, da znate da bez toga ni ne pocinjete proceduru, kao ja , tikvan, je IELTS sa ocenom 7.0 u svakom od modula ponaosob kao minimalna ocena.
Poslao sam im General nivo sa prosecnom ocenom 7 i uplatio sve da bi mi oni tek naknadno rekli za Academic kao osnovu.

Da li se ovo moze zaobici :):hahaha:

Samo napred, podrska svima u ovim ludim vremenima............

Alex

Kao prvo - pozdrav za forum, moderatore i ljudstvo voljno da pruži detaljne informacije koje su nedostupne ne bilo kom drugom mestu!
Iz tog razloga Vas molim za malu pomoć.

Nosioc VIZE: Muž 34 god
Obrazovanje: Elektromehaničar za maš. i opremu (III stepen - 1994) i Elektrotehničar energetike (IV stepen - van. 2005)
Radno iskustvo: 7 god električar i poslednjih 7 god. IT tehničar (još u radnom odnosu)
Drugi aplikanti: Žena (JA) i dvoje dece
Ciljana viza: a) Skilled – Sponsored (Migrant) visa (subclass 176) <- brat od ujaka kao garant!
b) Skilled – Provisional (Regional Sponsored) visa (subclass 475)

Pitanja:
1. Pošto je u pitanju velika (ozbiljna) firma, da li preporuke i dokaz o minulom radu oni sastavljaju ili to može i on?
2. Da li se može nadati za 60 poena iz skill assessment-a (Electrician - General) ako nije radio na gore navedenom zanimanju proteklih 7 god?
3. U praksi, koja od gore navedenih viza ima veći prioritet/prolaznost?

Unapred hvala na pomoći i predlozima!

Zdravo svima!
Prostudirao sam ovaj forum i jos par drugih, kao i immi sajt, pa imam par pitanja.
Nije mi najjasnije sta je potrebno da se dobiju poeni za Designated Language - fakultetska diploma iz jezika ili samo diploma fakulteta koji se slusa na tom jeziku?
Jel zna neko koliko treba radnog iskustva za assessment kod 'engineers australia' posto nisam uspeo to da pronadjem na njhovom sajtu?

Za priznavanje tih 5 poena je do sada bio dovoljno da se zavrsi VII stepen u bio kom zanimanju na tom jeziku. Od sledece godine potrebno je polagati ispit pri NAATI kao prevodilac, sto nije nimalo lako.

Mislim da pise oko 5 godina :(

Zdravo svima!
Prostudirao sam ovaj forum i jos par drugih, kao i immi sajt, pa imam par pitanja.
Nije mi najjasnije sta je potrebno da se dobiju poeni za Designated Language - fakultetska diploma iz jezika ili samo diploma fakulteta koji se slusa na tom jeziku?
Jel zna neko koliko treba radnog iskustva za assessment kod 'engineers australia' posto nisam uspeo to da pronadjem na njhovom sajtu?

Znaci jos jedan kolega inzenjer! ;)

Ja sam svojevremeno gledao na EA i ne secam se da je bilo potrebno odredjeno radno sikustvo, tako da mislim da ti nije bila stavka koja se trazi. Ali imas onu drugu foru, vrlo je moguce da ce da ti traze ELTS radi priznavanja diplome .... Sto je mene sjeb... Jer dok svi drugi pripremaju dokumentaciju za priznavanje diplome i ostalo, i paralelno se spremaju za IELTS, mi ne mozemo ni da maknemo dok ne polozimo IELTS pre svega.... :dash:

Poslednja izmena:
Za priznavanje tih 5 poena je do sada bio dovoljno da se zavrsi VII stepen u bio kom zanimanju na tom jeziku. Od sledece godine potrebno je polagati ispit pri NAATI kao prevodilac, sto nije nimalo lako.

Mislim da pise oko 5 godina :(

Ovo je mene uvek intersovalo, ali nisam se usudio da pitam... :mrgreen: Mislio sam da ce se odmah naci pametnjakovici koji ce mi reci "sve ti pise na sajtu"

Au to je bas zeznuto, bilo bi mnogo lako da se to moze priznati uz fakultet... :(

Pa sve ti i pise na forumu..uostalom, niko od nas ne vice na takva pitanja, jer je vrlo lako prevideti takvu sitnicu. Vicemo na pitanja tipa:

"Zdravo drustvance, ja bih da zivim u australiji, po obrazovanju sam lektor, ali radim na gradjevini, govorim 5 stranih jezika, pa me zanima da li imate nekog ko bi me ozenio, kako bi dobijo vizu."

ili jednostavno ako neko pita:

"Da li mi neko moze reci kako da odem u Australiju!"

Vidis li razliku?

Piše negde, na više mesta... ali na one dve teme od po 150 strana, gde iskreno ne mogu više da nadjem ni ono što sam sam napisao. Mislim da je ustvari jedna od tih tema otišla u zaborav, ostala je samo ova "posao australija", kojoj je Topaz nešto radio, zaboravio sam šta.
Za taj community trebalo je potvrda o studiranju na dotičnom jeziku, znači tercijarno obrazovanje, u šta čini mi se spada i viša škola, ne samo faks. Dalje, pošto nisam jurio te poene, ima ko jeste, pa on i zna. Da li će se javiti da kaže, ko zna

@Tree

Tree, pomagaj! Moje zanimanje je samo na listi Au Capital Ter., Canbera. Pričam o vizi 176.

Da li da u aplikaciji ipak tražim Westren Au iako ga nema na listi. To mi je važno jer imam tamo prijatelje , zbog posla, znaš. Možda se smiluju i daju mi sponzorstvo,ha,ha...
Ili iako napišem WA oni mi daju sponzorstvo ACT, tj, tamo gde je moje zanimanje ?
Sad mi se sve zbrkalo u glavi.....

Piše negde, na više mesta... ali na one dve teme od po 150 strana, gde iskreno ne mogu više da nadjem ni ono što sam sam napisao. Mislim da je ustvari jedna od tih tema otišla u zaborav, ostala je samo ova "posao australija", kojoj je Topaz nešto radio, zaboravio sam šta.
Za taj community trebalo je potvrda o studiranju na dotičnom jeziku, znači tercijarno obrazovanje, u šta čini mi se spada i viša škola, ne samo faks. Dalje, pošto nisam jurio te poene, ima ko jeste, pa on i zna. Da li će se javiti da kaže, ko zna

Ne znam, stvarno nisam ti video.

A ja sam mozda jedan od retkih koji je procitao tu temu, mozda cak i 2 cela puta, tako da kada pitam nisam od onih kojima je prvi poste ovde "kako otici u Australiju? Jel moze neko da mi pomogne?" ;) Ali doticna osoba mnogo voli da soli pamet drugima, a cini mi se, ne znam iz kog razloga, narocito meni....

Mislim, kome se ne svidja moje pisanje, slobodno neka me stavi na ignore listu.

Back