palma 67
Primećen član
- Poruka
- 900
Onda radi papire za 4 kad je tamo tvoje zanimanje. To je kad te nominuje neka od država.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda radi papire za 4 kad je tamo tvoje zanimanje. To je kad te nominuje neka od država.
Lako je pozitiva kad se još nije javio HariKojiJePostaoDrvo.
Negativa je u tome da sa aplikacijom za 175 i zanimanjem u grupi 4 možeš čekati tu vizu zanavek. Možda si već pročitala i to, pa znaš zašto, ako nisi, pitaj pa ćemo ti reći zašto.
Sigurnije je da pogledaš liste zanimanja država koje su izbacile SMP, a to su za sada Victoria i SA čini mi se, pa posle kad i ostale države izbace svoje, jer bi sa sponzorstvom neke od država to sve možda vrlo kraće trajalo.
Sad sam videla liste VIC i SA i nema mog zanimanja.Da li mi možeš reći,ako znaš, ako su stavili moje zanimanje na sol. 4, znači da će ga neka od država tražiti? Logično je valjda....
Nosioc VIZE: Muž 34 god
Obrazovanje: Elektromehaničar za maš. i opremu (III stepen - 1994) i Elektrotehničar energetike (IV stepen - van. 2005)
Radno iskustvo: 7 god električar i poslednjih 7 god. IT tehničar (još u radnom odnosu)
Drugi aplikanti: Žena (JA) i dvoje dece
Ciljana viza: a) Skilled – Sponsored (Migrant) visa (subclass 176) <- brat od ujaka kao garant!
b) Skilled – Provisional (Regional Sponsored) visa (subclass 475)
Zdravo svima!
Prostudirao sam ovaj forum i jos par drugih, kao i immi sajt, pa imam par pitanja.
Nije mi najjasnije sta je potrebno da se dobiju poeni za Designated Language - fakultetska diploma iz jezika ili samo diploma fakulteta koji se slusa na tom jeziku?
Jel zna neko koliko treba radnog iskustva za assessment kod 'engineers australia' posto nisam uspeo to da pronadjem na njhovom sajtu?
Za priznavanje tih 5 poena je do sada bio dovoljno da se zavrsi VII stepen u bio kom zanimanju na tom jeziku. Od sledece godine potrebno je polagati ispit pri NAATI kao prevodilac, sto nije nimalo lako.
Mislim da pise oko 5 godina![]()
Piše negde, na više mesta... ali na one dve teme od po 150 strana, gde iskreno ne mogu više da nadjem ni ono što sam sam napisao. Mislim da je ustvari jedna od tih tema otišla u zaborav, ostala je samo ova "posao australija", kojoj je Topaz nešto radio, zaboravio sam šta.
Za taj community trebalo je potvrda o studiranju na dotičnom jeziku, znači tercijarno obrazovanje, u šta čini mi se spada i viša škola, ne samo faks. Dalje, pošto nisam jurio te poene, ima ko jeste, pa on i zna. Da li će se javiti da kaže, ko zna