Kako po novom u AUS

Greška niko ne kaže da ljudi nisu išli i da ne odlaze u AUS samo je pitanje kako ?
Dok sam živeo u Nemačkoj ,pod određenim uslovima mogli ste dobitit i vizu i radnu dozvolu .Znao sam bar 20 naših ljudi koji su došli u isto vreme kada i ja .
Kada sam se prijavljivao u odeo za strance druge godine službenica nije znala šta treba da uradi pa je zvala koleginicu .Koleginica je rekla sve je u redu on je jedini po tom programu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svi ostali su tvrdili da rade isto što i ja ali su lagali (bojali su se ili jednostavno nisu želeli da podele informacije)

U Australiju se odlazi na više načina ,između ostalih je i preko diplomatsko konzularnog ,preko Crkve,,preko braka ,preko fikitivnih firmi,preko lažnih računa(1.000.000,00 dolara na računu koji ne postoje ) itd

Cilj foruma i jeste da razmenimo mišljenja i iskustva a plašim se da ovde ima jako puno poštenih koji na jedan pošten način pokušavaju da emigriraju .Upravo njima treba reći koliko dugo će čekati vizu ,koliko to košta i kolike su ima šanse ako nisu IT ili elektro .
SOL lista i služi da pokaže koliko im treba .
Moj brat je recimo 2002 bio na SOL ,dobio je posao ,i za 6 meseci i vizu otišao zajedno sa porodicom aplicirao je sa svojim drugovima sa fakulteta ,isti uslovi isto sve .Njih su savetovali da se još malo strpe .Čekali su tri godine !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da nisu odrasli ,studirali i radili zajedno na istom fakultetu pa da čovek nešto kaže ali .

Naravno da će te dobiti assessment za arhitektu ,pitanje je samo koliko će te čekati do vize 4-5-6 godina A šta onda u Australiji sigurno niste arhitekta tamo ste neko bez položenih ispita .Treba će vam najmanje 2 godine da dođete do nekog radnog mesta .
Izračunajte koliko je to vremena .

Jednostavno se ne isplati mnogo vremena .Ako sada imate 30 godina tek sa 40 počinjete da radite i sve vreme živite u nadi gradite nadu da ćete otići i nešto promeniti .
I ne samo to stalno iamte nad glavom osećaj da ću uskoru otići .

Cilj ovoga što pišem i jeste da sagledamo realnu sliku i shvatimo da su neke stvari prošlost kao što je recimo ,završim medicinsku i odem u Australiju to više ne važi i nije tako lako .

Van teme nekada je mnogo naših putem fiktivnih brakova odlazilo u Deutchland danas je to drugačije .
Mora de se polaže jezik ,pa se sve proverava .Ma ludilo .

A opet ovde nije dobro neznam

Pozdrav svima na forumu.
Prvi put se javljam iako vec duze vreme pratim temu.
Hocu svima da se zahvalim jer sam uspela iz vasih pitanja i odgovora da odradim mnoge papire koji su potrebni.
Sa porodicom "smo planirali" da pokusamo u Au. ali izgleda da smo predugo cekali jer su mnogi nasi prijatelji otisli 2005-2006 god. Inace zivimo u Grckoj i u to vreme nam je bilo dobro iako smo ispunjavalji sve uslove za Au. nismo se zurili. Sad kad je ovde stanje nije najbolje i mi se resili da idemo oni sve stopirali. Bas smo se zeznuli

E moram da demantujem sve loše prognoze oko emigriranja u Australiju, preko vrlo pouzdanog izvora koji novce zaradjuje od te priče... :klap:
imgad

A dalje bi išla slika presrećne emigrantske porodice, sa sve osmesima od uha do uva! :mrgreen:

To je samo jedan google add, ako vam je žao što ne možete da kliknete tamo gde piše da kliknete, evo da čitate koliko je lako :
http://www.ausfis.org/_sys/EN/lp_big_blue.aspx?af=UACO_tst_ban_idea728

Australi je, bre, closer than you think :klap:
A uočićete i odmah zlu dezinformaciju i insinuaciju:
Now, with the intentions of boosting the Australian economy, the Australian government has opened 108,000 job positions, for young, English speaking professionals who have skills in particular occupations
needed in Australia.

Poslednja izmena:
Greška niko ne kaže da ljudi nisu išli i da ne odlaze u AUS samo je pitanje kako ?
Dok sam živeo u Nemačkoj ,pod određenim uslovima mogli ste dobitit i vizu i radnu dozvolu .Znao sam bar 20 naših ljudi koji su došli u isto vreme kada i ja .
Kada sam se prijavljivao u odeo za strance druge godine službenica nije znala šta treba da uradi pa je zvala koleginicu .Koleginica je rekla sve je u redu on je jedini po tom programu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svi ostali su tvrdili da rade isto što i ja ali su lagali (bojali su se ili jednostavno nisu želeli da podele informacije)

U Australiju se odlazi na više načina ,između ostalih je i preko diplomatsko konzularnog ,preko Crkve,,preko braka ,preko fikitivnih firmi,preko lažnih računa(1.000.000,00 dolara na računu koji ne postoje ) itd

Cilj foruma i jeste da razmenimo mišljenja i iskustva a plašim se da ovde ima jako puno poštenih koji na jedan pošten način pokušavaju da emigriraju .Upravo njima treba reći koliko dugo će čekati vizu ,koliko to košta i kolike su ima šanse ako nisu IT ili elektro .
SOL lista i služi da pokaže koliko im treba .
Moj brat je recimo 2002 bio na SOL ,dobio je posao ,i za 6 meseci i vizu otišao zajedno sa porodicom aplicirao je sa svojim drugovima sa fakulteta ,isti uslovi isto sve .Njih su savetovali da se još malo strpe .Čekali su tri godine !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da nisu odrasli ,studirali i radili zajedno na istom fakultetu pa da čovek nešto kaže ali .

Naravno da će te dobiti assessment za arhitektu ,pitanje je samo koliko će te čekati do vize 4-5-6 godina A šta onda u Australiji sigurno niste arhitekta tamo ste neko bez položenih ispita .Treba će vam najmanje 2 godine da dođete do nekog radnog mesta .
Izračunajte koliko je to vremena .

Jednostavno se ne isplati mnogo vremena .Ako sada imate 30 godina tek sa 40 počinjete da radite i sve vreme živite u nadi gradite nadu da ćete otići i nešto promeniti .
I ne samo to stalno iamte nad glavom osećaj da ću uskoru otići .

Cilj ovoga što pišem i jeste da sagledamo realnu sliku i shvatimo da su neke stvari prošlost kao što je recimo ,završim medicinsku i odem u Australiju to više ne važi i nije tako lako .

Van teme nekada je mnogo naših putem fiktivnih brakova odlazilo u Deutchland danas je to drugačije .
Mora de se polaže jezik ,pa se sve proverava .Ma ludilo .

A opet ovde nije dobro neznam

Ne mogu forum da imenijem osobu koja je otisla u Australiju kao arhitekta i iz Nisa je.Proces je trajao 2 godine ali je morala 2 puta da polaze IELTS.Vizu su cekali godinu i nesto dana.Otisla je u Melbourn 2008 godine,posao je nije cekao.Nasla je posao posle 3 meseca i radi kao i arhitekta vec 9 meseci.Ovo su proverene informacije,nisu mastarije.Ne sirite dezinformacije i ne obeshrabrujte ljude,morate da verujete u nesto da bi ste to postigli.
Nakon uradjenog provisional assesmenta,radi se glavni assesment nakon godinu rada u nekom australijskom birou.Nakon toga polaze se za licencu....isto ko u Srbiji cak i manje traje!
Jezik mora da se zna,to se podrazumeva.
Nije tacno da idu samo iz IT sektora,ali tacno je da je njima najlakse da nadju poslodavca preko interneta jer je takva priroda posla.

Verujte mi na rec da je posao u Australiji naci kao arhitekta mnogo lakse nego u Srbiji.

Poslednja izmena:
Zanima me nesto ...za nas iz Cat5 kad bude izasao SMP,da li ce oni cija su zanimanja na njemu uskociti direktno ili ce morati da apliciraju opet i da polazu opet IELDS ako nemaju cetiri 6-ice...Znam da to sad niko ne zna ali da li neko ima neke pretpostavke....

PS;Molim ...Damusa i njemu slicne da ne ulaze u ovu diskusiju...!

Zanima me nesto ...za nas iz Cat5 kad bude izasao SMP,da li ce oni cija su zanimanja na njemu uskociti direktno ili ce morati da apliciraju opet i da polazu opet IELDS ako nemaju cetiri 6-ice...Znam da to sad niko ne zna ali da li neko ima neke pretpostavke....

PS;Molim ...Damusa i njemu slicne da ne ulaze u ovu diskusiju...!

Nema ni šta da se diskutuje, to niko ne zna.
Znamo da se većina ovih novotarija ne odnosi na "pending applications", novi SOL, ukidanje MODL , novi point test... to za sad. Umesto svega toga doduše imaće "bill", o čemu sam napisao nešto juče.
Uloga SMP treba da bude da u budućoj fiskalnoj isplanira koliko koga i čega treba, i da se prima samo toliko koliko treba. Samim tim nema razloga da se ne daje viza nekom ko već ima zanimanje koje je na papiru, i već je u sistemu, a primati nove aplikacije za isto zanimanje. Zdrava logika, zar ne? Samo ostaje da vidimo kako će to dotični rezonovati.
Trenutno je moje mišljenje da je na delu odugovlačenje, i da će biti i dalje, jer sve ovo se radi da bi se "napravio red" emigracionom, a već nagomilane aplikacije tu izuzetno smetaju. Tako da se može desiti i da se sve najavljeno za jul implementira postepeno tek do nove godine, ili eventualno nikad, jer će jedno stizati drugo i tako u nedogled.

Jedno je opet sigurno, ostaće prilike za idenje, ne tako dobre kao pre 20 godina, ali i ne tako loše kao pre 10-15 godina. Vreme čekanja je uvek bilo neizvesno, neki odu za 6 meseci, nekima se zalomi 3 godine, neki na kraju i ne odu, i to je takodje uvek bilo tako u emigriranju.
Ružno i lepo vreme uvek se smenjuju...
Verujte samo da nikad više neće biti tako lako za srednjoškolce i majstore, kao što je bilo 2005-2007, kad se moglo otići samo na 6 godina radnog iskustva. Iz te su priče izvukli nauk. Kao i što više nikad nećete kupiti stan za 15-200 maraka u Srbiji. Ko jeste, blago njemu. :ok:

Idemo na svadbu u AUS Sidnej ,dobili smo turističke vize ,toliko peripetija oko ničega vize su im ružne do bola .
.Većina onih koji pokušaju ne odu.
I velika većina misli da je dovoljno da veruješ da bi uspeo ,nije dovoljno ,možeš da veruješ koliko hoćeš ako nemaš osnov vere.

Arhitektama se izvinjavam ,ako sam pogrešio , nekog i ubode pa uspe taj neko bi prošao i u Švajcarskoj bez problema ,bliže Srbiji i 50 posto bolji standard .

Želim da podržim ovog čoveka koji piše da će se ići ali teže .
Dodao bih ako 100 posto niste u sve sigurni ne aplicirajte ostaćete bez para i vremena .

Meni je žao što su nas galntno odbili u BGD u ambasadi za turističku vizu .Sa drugim pasošima u Zagrebu (hrvatskim) bilo je peripetija ali smo dobili vize .Porces je trajao jako dugo i sve ih je zanimalo .

Idemo na svadbu u AUS Sidnej ,dobili smo turističke vize ,toliko peripetija oko ničega vize su im ružne do bola .
.Većina onih koji pokušaju ne odu.
I velika većina misli da je dovoljno da veruješ da bi uspeo ,nije dovoljno ,možeš da veruješ koliko hoćeš ako nemaš osnov vere.

Arhitektama se izvinjavam ,ako sam pogrešio , nekog i ubode pa uspe taj neko bi prošao i u Švajcarskoj bez problema ,bliže Srbiji i 50 posto bolji standard .

Želim da podržim ovog čoveka koji piše da će se ići ali teže .
Dodao bih ako 100 posto niste u sve sigurni ne aplicirajte ostaćete bez para i vremena .

Meni je žao što su nas galntno odbili u BGD u ambasadi za turističku vizu .Sa drugim pasošima u Zagrebu (hrvatskim) bilo je peripetija ali smo dobili vize .Porces je trajao jako dugo i sve ih je zanimalo .

Znam jos primera naveo sam vam samo jedan....
U skoli gde sam spremao engleski 260 ljudi se spremalo i svi su otisli,neki pre neki kasnije,neki u Kanadu neki u Australiju.Ne znam za nijedan primer da je neko predao dokumente i nije dobio vizu...izgleda da su svi "uboli"
U Svajcarskoj nije veci standard nego u Australiji,u svajcarskoj si srbin u Australiji si evropljanin sa permanent resident statusom,svajcarska je puna nacizma kao i nemacka i ko veruje u evropsku uniju koja je ustvari nemacka unija,grdno se prevario.
Verujte u sta hocete,vidim da se razumete u veru,ali nemojte da demotivisete ljude informacijam koje nisu tacne

Pozdrav svima na forumu

Evo, koliko sam uspeo da zapazim, nova ESOL lista objedinjuje pojedina zanimanja od interesa za Australiju.

Sebe, nazalost, nisam uspeo da pronadjem. Molim vas da li lista podrzava ekonomiste, menadzere i slicno? Koliko vidim nisu prisutni , ali ukoliko ima nekih sansi molim za demanti :)

Hvala

Pozdrav za sve koji su otišli i koji još čekaju. Neki me znaju, a neki ne sa ovog foruma, a ja imam pitanje za sve. Ne pratim baš nešto najnovije promene i treba mi malo pojašnjenje . Da li će vize 175 i 176 moći da se podnose od sutra, tj 01.07. i da li je general electrician na potražnji?
Ajde plz neko upućen.
poz.

Pozdrav za sve koji su otišli i koji još čekaju. Neki me znaju, a neki ne sa ovog foruma, a ja imam pitanje za sve. Ne pratim baš nešto najnovije promene i treba mi malo pojašnjenje . Da li će vize 175 i 176 moći da se podnose od sutra, tj 01.07. i da li je general electrician na potražnji?
Ajde plz neko upućen.
poz.

Izasle su NOVE liste na www.immi.gov.au :worth: :worth: :worth:

Cak ima lista koja povezuje stare ASCO i nove ANZSO kodove.

Hm..ja opet moram biti dosadna sa assessmentom :zper:

Na diplomi muževoj piše ovako : da je taj i taj završio

"studij elektrotehnike, usmjerenje elektronika i automatizacija-
stručno zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike"

Gea je napisala da assessment radi ACS, no po mom nekom nahođenju bi prije bilo Engineers australia.

Jer gledam sad ovu novu listu, i hebi ga trebao bi biti neki inženjer :mrgreen:

Am I right :dontunderstand:

Pozdrav svima

Izvinjavam se na prvobitnom napadu panike. Molim svakog ko je malo prostudirao nove liste SOL koje vaze od 01.07.2010. da mi pomogne u sledecem:

-Nije mi bas najjasniji sistem povezivanja kodova, ali postoji SOL-schedule 2 na kojoj je znatno veci izbor zanimanja. Da li se mogu pozvati na ovu listu , pri podnosenju dokumentacije Vetassessu, a za status Skilled independent , ukoliko sam stekao zvanje diplomiranog ekonomiste?
-Ili je ova lista samo za one koji su podneli pre 01.07.

Najlepse hvala

Alex

Sad mi je već jasnije (hebi ga ima nekoliko electrical engineer-a :mrgreen:

Uglavnom, riješeno muž ne programira, već projektira, znaci Engineers AU radi assessment.:super:

Ok, dalje, riješavali smo na ovoj stranici https://www.migrationexpert.com/australia/visa/australian_visa.asp koliko imamo bodova, zanima me da li ste i vi po toj gledali?

Jer čudno mi je to da oni full time smatraju 20 h tjedno.

60 bodova je occupation
30 bodova za godine (do 29god)
e sad radno iskustvo (naravno 40 i vise sati tjedno) spadamo u kategoriju do 24 months-za sad, bilo bi dobro navući još godinu radnog iskustva.

E sad, s obzirom da sam ja zavrsila upravno pravo (preloš izbor :zcepanje: a radim kao maserka, ne znam da li se tu neki bodovi mogu izvuci.
Jer vidim da ima pitanje da li sam zaposlena i da li radim godinu dana .

I da, znam da je netko spomenuto da ako i ja polozim EILTS do nosi bodove.:think:

Ajd nek neko šibne još koji likn na kojem se gledaju ti fuc.. bodovi :mrgreen:

Ajde ljudi uozbiljite se malo! Pa prvo morate nauciti napamet sve sto pise na www.immi.gov.au, to treba da vam bude Biblija, kakvi migration experti, kakvi bakraci!!!!

Ovde se bodujete!

Inace, za partnerovo zanimanje ako je na listi i ako se i za njega uradi assessment, dobijaju se bodovi. Ali, opet napominjem radi se o zanimanju = radnom iskustvu + diplomi a ne o onome sta ste zavrsili. Dakle, nema radnog iskustva u datoj struci, nema pozitivnog assessmenta, nema diplome koja odgovara iskustvu, nema pozitivnog assessmenta.

Znaci pravnik sa radnim iskustvom masera ne moze dobiti pozitivan assessment!

Nisi ti mene razumeo...Ja sam rekla:

Inace, za partnerovo zanimanje ako je na listi i ako se i za njega uradi assessment, dobijaju se bodovi.

Znaci ne za zanimanje njenog partnera, nego za zanimanje partnera aplikanta!

Znas, ja sam ceo taj posao odavno obavila, sve uradila kako treba i ako se vec potrudim da nekom odgovorim na pitanje (i pri tome mu dam precizan, korektan i tacan odgovor), da li stvarno mislis da je u redu da se mesas, a da pri tome nisi ni procitao immi.gov.au?

EDIT:

A ljutim se zato sto mi vec godinama drvimo jedno te isto, a niko od zainteresovanih se ne udostoji to da procita. Na svako ovde postavljeno pitanje je do sada odgovoreno minimum 10 puta, samo treba malo pronjuskati. Ponekad se pitam sta vi mislite da smo mi ovde, besplatan konsultanski servis za emigraciju?

Poslednja izmena:
Ne moze, zato sto nema iskustvo u struci, da ima iskustvo u struci, dobila bi ih, no to sam vec rekla ovde:

Znaci pravnik sa radnim iskustvom masera ne moze dobiti pozitivan assessment!
...a samim tim ni bodove. A sto se IELTSa tice, ako njega polozi samo stedi novac, a ne dobija dodatne bodove.

Poslednja izmena:

Back