GeaGea
Primećen član
- Poruka
- 806
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
www.engineersaustralia.org.au.
ocene????????????????
kome trebaju ocene??
english 6 6 6 6
eng CDR i to je to
Greška niko ne kaže da ljudi nisu išli i da ne odlaze u AUS samo je pitanje kako ?
Dok sam živeo u Nemačkoj ,pod određenim uslovima mogli ste dobitit i vizu i radnu dozvolu .Znao sam bar 20 naših ljudi koji su došli u isto vreme kada i ja .
Kada sam se prijavljivao u odeo za strance druge godine službenica nije znala šta treba da uradi pa je zvala koleginicu .Koleginica je rekla sve je u redu on je jedini po tom programu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svi ostali su tvrdili da rade isto što i ja ali su lagali (bojali su se ili jednostavno nisu želeli da podele informacije)
U Australiju se odlazi na više načina ,između ostalih je i preko diplomatsko konzularnog ,preko Crkve,,preko braka ,preko fikitivnih firmi,preko lažnih računa(1.000.000,00 dolara na računu koji ne postoje ) itd
Cilj foruma i jeste da razmenimo mišljenja i iskustva a plašim se da ovde ima jako puno poštenih koji na jedan pošten način pokušavaju da emigriraju .Upravo njima treba reći koliko dugo će čekati vizu ,koliko to košta i kolike su ima šanse ako nisu IT ili elektro .
SOL lista i služi da pokaže koliko im treba .
Moj brat je recimo 2002 bio na SOL ,dobio je posao ,i za 6 meseci i vizu otišao zajedno sa porodicom aplicirao je sa svojim drugovima sa fakulteta ,isti uslovi isto sve .Njih su savetovali da se još malo strpe .Čekali su tri godine !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da nisu odrasli ,studirali i radili zajedno na istom fakultetu pa da čovek nešto kaže ali .
Naravno da će te dobiti assessment za arhitektu ,pitanje je samo koliko će te čekati do vize 4-5-6 godina A šta onda u Australiji sigurno niste arhitekta tamo ste neko bez položenih ispita .Treba će vam najmanje 2 godine da dođete do nekog radnog mesta .
Izračunajte koliko je to vremena .
Jednostavno se ne isplati mnogo vremena .Ako sada imate 30 godina tek sa 40 počinjete da radite i sve vreme živite u nadi gradite nadu da ćete otići i nešto promeniti .
I ne samo to stalno iamte nad glavom osećaj da ću uskoru otići .
Cilj ovoga što pišem i jeste da sagledamo realnu sliku i shvatimo da su neke stvari prošlost kao što je recimo ,završim medicinsku i odem u Australiju to više ne važi i nije tako lako .
Van teme nekada je mnogo naših putem fiktivnih brakova odlazilo u Deutchland danas je to drugačije .
Mora de se polaže jezik ,pa se sve proverava .Ma ludilo .
A opet ovde nije dobro neznam
Zanima me nesto ...za nas iz Cat5 kad bude izasao SMP,da li ce oni cija su zanimanja na njemu uskociti direktno ili ce morati da apliciraju opet i da polazu opet IELDS ako nemaju cetiri 6-ice...Znam da to sad niko ne zna ali da li neko ima neke pretpostavke....
PS;Molim ...Damusa i njemu slicne da ne ulaze u ovu diskusiju...!
Idemo na svadbu u AUS Sidnej ,dobili smo turističke vize ,toliko peripetija oko ničega vize su im ružne do bola .
.Većina onih koji pokušaju ne odu.
I velika većina misli da je dovoljno da veruješ da bi uspeo ,nije dovoljno ,možeš da veruješ koliko hoćeš ako nemaš osnov vere.
Arhitektama se izvinjavam ,ako sam pogrešio , nekog i ubode pa uspe taj neko bi prošao i u Švajcarskoj bez problema ,bliže Srbiji i 50 posto bolji standard .
Želim da podržim ovog čoveka koji piše da će se ići ali teže .
Dodao bih ako 100 posto niste u sve sigurni ne aplicirajte ostaćete bez para i vremena .
Meni je žao što su nas galntno odbili u BGD u ambasadi za turističku vizu .Sa drugim pasošima u Zagrebu (hrvatskim) bilo je peripetija ali smo dobili vize .Porces je trajao jako dugo i sve ih je zanimalo .
Pozdrav za sve koji su otišli i koji još čekaju. Neki me znaju, a neki ne sa ovog foruma, a ja imam pitanje za sve. Ne pratim baš nešto najnovije promene i treba mi malo pojašnjenje . Da li će vize 175 i 176 moći da se podnose od sutra, tj 01.07. i da li je general electrician na potražnji?
Ajde plz neko upućen.
poz.
Nema apsolutno veze sta pise na diplomi, ne assessuju oni diplomu, vec zanimanje.
Inace, za partnerovo zanimanje ako je na listi i ako se i za njega uradi assessment, dobijaju se bodovi.
...a samim tim ni bodove. A sto se IELTSa tice, ako njega polozi samo stedi novac, a ne dobija dodatne bodove.Znaci pravnik sa radnim iskustvom masera ne moze dobiti pozitivan assessment!
..a samim tim ni bodove. A sto se IELTSa tice, ako njega polozi samo stedi novac, a ne dobija dodatne bodove.