Kako po novom u AUS

Ne seri da ima ignore lista ovde, kako to radi?
Ocu sam sebe da stavim.

Ozbiljno sam mislio kad sam rekao da je tesko snaci se po temama, pa kad neko kaze ne pisati gluposti i ne svadjati se bar na jednoj temi da bi moglo nesto da se procita i nauci.... kome pricati
Ni pretraga nije bas egzaktna, pa ko se kako snadje.
Npr, u vezi tih 5 poena, mogu da vam pronadjem http://forum.krstarica.com/showthre...593&highlight=community+language#post11112593
... i ebiga to je sve sto sam uspeo da nadem! pa pitaj nekog od njih koji to znaju jos uvek, ja sam malo zaboravio

Pretrazujem sam sebe, jasno se secam da sam jednom slucajno naleteo na nekog lika na netu, koji radi u nekoj organizaciji u Australiji, ciji je posao da pomaze novopridoslim imigrantima naci prvi posao... znate ono, "bez australskog iskustva". Secam se jasno toga, i tog razgovora, bilo je na tom sajtu jos dosta info o tome sta emigrantu ipak moze da pripadne od (besplatne) pomoci kad pristigne tamo, (bez obzira na opsteprihvacenu kulturu "emigranti sluze da donesu novac u zemlju i rade najnize poslove i nemaju pravo ninasta prve dve godine"), ali ako zna gde da se obrati i kako da trazi...
Pa ako sam nekom ovo pricao, ili ako neko negde naidje na to, neka javi.

@Tree

Tree, pomagaj! Moje zanimanje je samo na listi Au Capital Ter., Canbera. Pričam o vizi 176.

Da li da u aplikaciji ipak tražim Westren Au iako ga nema na listi. To mi je važno jer imam tamo prijatelje , zbog posla, znaš. Možda se smiluju i daju mi sponzorstvo,ha,ha...
Ili iako napišem WA oni mi daju sponzorstvo ACT, tj, tamo gde je moje zanimanje ?
Sad mi se sve zbrkalo u glavi.....

Tebi stvarno ne znam sta bih rekao. Uopste nisam upucen u te liste, dok se ne zavrse, jer su sve te liste lepo postojale i bile jasne dok su bile :
- ako si imao poena za nezavisnu - lepo
- ako ti fali - trazis se po drzavama
- ako ti opet fali - ili te nema negde - pogledas po teritorijama, mozda te traze u nekoj zabiti - ali viza je viza...
sve dok se vrh nije setio da svoje nesposobnosti nakaci nekom drugom - tako sto ce im traziti da od gotovog prave veresiju, da od vec funkcionalnih programa za sponzorisanje trazenih zanimanja naprave isto to ali u drugacijoj formi - i naravno sa drugacijim naslovom i obaveznim faksimilom glavnog - ne bi li se istakla izuzetna vaznost takvih promena.
I dok gomile ljudi obilaze sajtove wa,vic,qld,sa,act,nsw... ne bi li pronasli sebe pod velikim slovima SMP, kao vaznu i najvazniju vest, doticni ta tri slova fino izbegavaju, pisu ih sitno, guraju po coskovima, treba oci izbeleti da provalis, je li to nova lista za smp ili ona ista stara...

Kome se ne bi zbrkalo u glavi?

Mogu da ti pojasnim ono osnovno: za sponzorstvo apliciras tamo gde pronadjes da ispunjavas uslove, i kad te procene oni ti daju papir s kojim mozes aplicirati za vizu ako aspunjavas dalje uslove za vizu. Ne mogu ti dati sponzorstvo neke druge drzave, jer svako radi svoje u toj etapi.
Nekad je postojala i offlist kvota za svaku drzavu - u okviru koje je mogla dati jos sponzorstava za zanimanja koja nisu na listi a trenutno se ukazala potreba (ili ih je neko bas lepo zamolio). Nemam pojma da li ce i sad postojati nesto takvo.
Jedno je sigurno, postoje lepe sanse sad za nekog ko se nadje na nekoj od lista i dobije sponsorstvo po SMP, bude u cat2, odradi sve papire na vreme i kako treba, zaradi svoju vizu za nekoliko meseci dok neki mucenici cekaju i po 3 godine ( a bice i 4). Pa sad da li odgovara Canberra ili ne... ko kako voli )

@ Tree

Hvala ti, stvarno si drug. I u pravu si, bolje i Kanbera na dragocenu vizu pa posle dve godine idi gde hoćeš. Priznajem malo me uhvatila frka pa sam se uspaničila i oprosti ako sam bila davež. :-))

@ Tree

Hvala ti, stvarno si drug. I u pravu si, bolje i Kanbera na dragocenu vizu pa posle dve godine idi gde hoćeš. Priznajem malo me uhvatila frka pa sam se uspaničila i oprosti ako sam bila davež. :-))

Da se dopunim, upoznao sam lika koji je aplicirao za SS jednu državu, pa se posle predomislio (uglavnom zbog predugog čekanja i neizvesnosti), lepo se izvinio i aplicirao za SS druge države i dobio. To je bar njegova priča.

Zdravo svima!
Prostudirao sam ovaj forum i jos par drugih, kao i immi sajt, pa imam par pitanja.
Nije mi najjasnije sta je potrebno da se dobiju poeni za Designated Language - fakultetska diploma iz jezika ili samo diploma fakulteta koji se slusa na tom jeziku?
Jel zna neko koliko treba radnog iskustva za assessment kod 'engineers australia' posto nisam uspeo to da pronadjem na njhovom sajtu?
Potrebna je samo potvrda da si fakultet zavrsio na srpskom jeziku.
IEAUS ne spominje koliko iskustva ti treba ali booklet 6 jasno kaze
http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/1119.pdf
strana 8, potrebno 12 mjeseci u posljednje dvije godine

Ne seri da ima ignore lista ovde, kako to radi?
Ocu sam sebe da stavim.

Ozbiljno sam mislio kad sam rekao da je tesko snaci se po temama, pa kad neko kaze ne pisati gluposti i ne svadjati se bar na jednoj temi da bi moglo nesto da se procita i nauci.... kome pricati
Ni pretraga nije bas egzaktna, pa ko se kako snadje.
Npr, u vezi tih 5 poena, mogu da vam pronadjem http://forum.krstarica.com/showthre...593&highlight=community+language#post11112593
... i ebiga to je sve sto sam uspeo da nadem! pa pitaj nekog od njih koji to znaju jos uvek, ja sam malo zaboravio

Pretrazujem sam sebe, jasno se secam da sam jednom slucajno naleteo na nekog lika na netu, koji radi u nekoj organizaciji u Australiji, ciji je posao da pomaze novopridoslim imigrantima naci prvi posao... znate ono, "bez australskog iskustva". Secam se jasno toga, i tog razgovora, bilo je na tom sajtu jos dosta info o tome sta emigrantu ipak moze da pripadne od (besplatne) pomoci kad pristigne tamo, (bez obzira na opsteprihvacenu kulturu "emigranti sluze da donesu novac u zemlju i rade najnize poslove i nemaju pravo ninasta prve dve godine"), ali ako zna gde da se obrati i kako da trazi...
Pa ako sam nekom ovo pricao, ili ako neko negde naidje na to, neka javi.

Eee pa ne mozes sebe... :lol:

Pazi jeste tesko, ali ja sam procitao skoro sve poruke ovde, znam sigurno da jesam na onoj prvoj temi, mada su kasnije malo razdvojene, nebitno...

Nego, hocu da kazem, jedno je doci i zaista tako pitati iz neba pa u rebra, a ja se nasalim na sve to i zenskica se nesto nadr.ka, a nije provi put.

Ne znam, stvarno nisam ti video.

A ja sam mozda jedan od retkih koji je procitao tu temu, mozda cak i 2 cela puta, tako da kada pitam nisam od onih kojima je prvi poste ovde "kako otici u Australiju? Jel moze neko da mi pomogne?" ;) Ali doticna osoba mnogo voli da soli pamet drugima, a cini mi se, ne znam iz kog razloga, narocito meni....

Mislim, kome se ne svidja moje pisanje, slobodno neka me stavi na ignore listu.

Evo sta Tree kaze o doticnoj osobi:

E ovaj prethodni post je za Geu, da se ne zbuniš, s njom imam poseban odnos jer je onako malo luda žena, i ako je ne zezaš pomalo, onda hoće ona tebe ;)

A inace ista ta doticna osoba se i nesto ne seca da je ikada imala bilo kakvu polemiku s tobom. Uostalom, doticna osoba ti je i u onom postu, zbog kojeg je prozvana, samo napisala da pitanje koje si postavio nije glupo, ali ti nije napisala odgovor na njega posto je neko vec to bio uradio...

Dakle da sumiram, ja ustvari uopste ne razumem zasto je doticna osoba ustvari isprozivana ovaj put.... :think:

Inace sam hteo da ti stanem u odbranu, zbog onog ///////"zenskica"///////, nije lepo. ;)
To bi se na suprotan pol prenelo kao "muskarcic".
A onda ko od vas uopste zna je li neko ovde patuljak ili ljudina, ima li 45 ili 145 kila?
Ali onda rekoh "ne treba", umes ti to i sama :mazi:
:rotf:
Ovo se sad ne smejem ovome nego procitah mracnog viteza na posao temi...
Moracu da se obratim nekom na PP.

Pozdrav svima,

trenutno sam pred aplikacijom za vizu 885 sto je ekvavlent 175, jedina razlika je u tome sto je 175 za aplikacije van Australije, a 885 za aplikante koji se prijavljuju iz Australije. Zanima me vase iskustvo u koriscenju agenata? Da li je zaista potreban agent, da li moze da ubrza proces itd? Imam nekoliko prijatelja(ovde u Australiji, Pert) koji su se vec prijavili preko agenata i po kojima aplikacija bez agenta ne dolazi u obzir? Sta vi mislite, ima li neko da se prijavio bez agenta i kakva su iskustva? Inace da napomenem da agent kosta izmedju 2600aud pa sve do fantasticnih 5000aud. Posle detaljnog citanja website-a imiracije meni proces izgleda prilico "straight forward"

Back