KAKO NAUCITI STENE DA...

Kako naučiti štene ili odraslog psa da ne jede sneg?
Moja Širli obožava da ga liže, kao da je najlepši sladoled :I Ali je problem što se za vreme prošlog snega tako prehladila.. Znam da nekim psima ne smeta, ali ona je em mala još, em je očigledno osetljiva na to. Šta da radim?

ja imam koker spanijela dva meseca je star drzim ga u dvoristu zato sto sam ga dva tri puta pustila u kucu i cim udje unutra on se ukaki,od onda ga drzim napolju u kucici.problem je sto imam devojcicu 6 godina i on je stalno grizcka malo jace doduse,a ona ga obozava,izgleda da oni nisu bas za decu,zar ne ?ima li neka rasa koja bas voli decu?

ja imam koker spanijela dva meseca je star drzim ga u dvoristu zato sto sam ga dva tri puta pustila u kucu i cim udje unutra on se ukaki,od onda ga drzim napolju u kucici.problem je sto imam devojcicu 6 godina i on je stalno grizcka malo jace doduse,a ona ga obozava,izgleda da oni nisu bas za decu,zar ne ?ima li neka rasa koja bas voli decu?

Nema to veze s tim dal pas voli ili ne decu, on u njoj vidi drugaricu i bilo koji pas od dva meseca ce grickati sve zivo pa i ljude, bitno je da ga naucite sta sme a sta ne sme da se gricka a o tome je vec pisano mnogo puta. Takodje, da se ne bi ukakio u kuci treba da se tome nauci ne odmah da se izbaci napolje:dontunderstand:

evo i ja se slazem, a imam kokera
ipak su oni osetljivi nisu za ovu zimu da budu napolju, posebno ako ima dva meseca, pa gde ce vam dusa!!!
dobro mozda sam preterala, ali i kad ukaki postoje kazne i to se na kraju krajeva za cas pokupi, pa cak i ako planirate da ga drzite napolju, nek bude bar ta dva-tri zimska meseca u kuci
ja imam cerkicu od 5 godina koja obozava svoju kucu i evo sad su se bas zajedno sa sankanja vratili
kad ima neku muku ili problem, ona prvo psu trci da se izjada, pa tek onda nama
obozavaju se i ako su imali "bliski susret" u smislu da je Mona moju cerku jednom ujela
to se sve prevazidje sa puno strpljenja i ljubavi
evo kako su mene ovde posavetovali, tako i ja sad vama pisem

moram da trazim jos necije misljenje...imam jorksirskog terijera starog 6 meseci i drzim ga u kuci.E sad,koliko cesto mogu da ga kupam?Do sad sam ga kupala svake nedelje ali ne znam da li preterujem...

ako vec moras da ga kupas 1 nedeljno, kupaj ga vodom, ne samponom svaki put. moj vet je cak protiv sirceta i vode, nisam uspela da ga pitam zasto... u svakom slucaju sto manje "hemije".

Ne zavisi od rase. Je li on to navikao na novinu u kući? Ako jeste, ponesi mu novinu napolje a ako ni to ne upali, ako je navikao da novina stoji na jednom određenom mestu, polako, bukvalno po 10cm mu pomeraj novinu u pravcu vrata i puno ga hvali kad to prvi put uradi na novini napolju. A onda će ti svakako biti lakše i da pokupiš to sa sve novinom. (Skupljanje je inače zakonska obaveza vlasnika i nešto zbog čega će te većina smatrati budalom ali ti bar neće zvocati-a naćiće se i neko ko će umeti da ceni.)

Moj Bruno je u dvoristu,posto je kavkazac a oni nikako nisu za stan...Stalno je pusten,ali kada je previse vruce onda je u svom boksu posto ima jako gustu dlaku tako da ako je pusten stalno bi bio na suncu,a ovako je u hladu...I sam je naucio,kada je u boksu trpi,ako treba po ceo dan i onda kad izadje "obavi to sto je potrebno"...Inace nismo ga uopste terali da ne vrsi nuzdu u boksu,jer ima svoju septicku jamu xD...ali sta reci...pedantan pas...:lol:

Imam zenku maltezera staru 3 mjeseca :) ... naucila je da piski na novinu , ali nikako nece da kaki ... pokusala sam na sve meni poznate nacine da je naucim da i kaki na novinu ali bezuspjesno ...Imate vi neki savjet ?
Savet je mnogo puta napisan na ovoj temi. :)
Samo se malo vrati unazad i čitaj... sve što pročitaš - koristiće ;).
Inače, osnovno je da za odgoj šteneta treba mnogo vremena, strpljenja i pre svega - ljubavi ;)

Moji idu zamnom gde god da krenem tako da nemam problem :D :D
Ja bi vam preporucila da svog psa naucite komandu "UZ NOGU",pa ce vas onda valjda slusati i ici za vama kad mu naredite (ako ga niste vec naucili)
Eto mog predloga nadam se da ce posluziti :D :D
Ne razumem zasto bi zeleli da naucite psa da ide bez povodca za vama :D
Jednostavnije vam je da ga setate na povodcu + jos ako trci za automobilima :dontunderstand:
Moj je predlog povodac pa vi odlucite :D :D

pozzzzzzzzz :bye:

Princip je lak:
nakon obroka, posle 15 min, htece da vrsi nuzdu. Cim se probudi, i nakon igranja. Tada ga izvedes napolje, sacekas da pishne, i onda napravis od toga spektakl : dobra kuca, nja nja nja, mazis, jurite se, sve u svemu neka to piskenje napolju bude pravi svecani i velicanstveni trenutak. A kad obavi unutra, onda ostar ton, fuj to, i ignorisanje neko vreme nakon nezgode (neki ce posavetovati i da udelis koju cusku).
Nije sve to toliko komplikovano, a imas srecu da je u pitanju pudla, jer one su, ipak, kah, kah, najpametnije. ;-)
Vucjaci su inteligentniji.

Hmmm, ovako, situacija je sledeca:
stene ima mesec dana, znaci stvarno je majusno, mesanac pekinezera i shi tsua. I divno je! Kod nas je nedelju dana. z:lol:Ona piski po celoj kuci, u ogormnim kolicinama, samo nocu tri puta! A tek danju.....
Sve u svemu, receno nam je da ne sme napolje dok ne napuni tri meseca, a i sad je zima. Pokusala sam da je nosim u tus-kabinu svaki put posle spavanja, jer tad UVEK piski, ona je uspela da se ispiski tamo dva puta, i posle je prestala, cim je izvedem i kabine, ona se ispiski na parket. Hvala bogu pa ne piski po tepihu, iz nepoznatih razloga! Trenutno pokusavam da je naucim da piski u kutiju. Danas se ispiskila cim sam je stavila u kutiju, sto nije slucaj, jer kad je stavim u kutiju, ona samo sedi, a onda izadje i ispiski se na parket. Medjutim, malopre se sve vreme vrpoljila u kutiji, pola sata bukvalno nije htela ni da proba da se ispiski, a onda je iskocila i zavrsila posao na podu. Pokusavam sa keksicima, jer mazenje nece upaliti, iz ruku je i ovako ne ispustamo! z:lol: Medjutim cini mi se da ona to ne kapira, jer ona jedan keksic jede tri dana (nema zubice). Kaznjavamo je novinama, ali to je samo uplasi i pobegne, ne primecujem neki napredak sa tim metodom! Ne znam stvarno gde gresim, kao da sve pogresno kapira. UPOMOC!!! z:cry:

Имам ја једно питање:

Како спријатељити два мужјака?
Наиме, имам малог вест теријера (3 месеца) којег бих хтела да спријатељим са авлијанером мојих родитеља, зато да бисмо могли слободно да одлазимо код њих, а и да би могли они повремено да га причувају (док смо ми на летовању, рецимо).
Авлијанер је миран пас, послушан, слободан у дворишту....а проблем је што никада ниједан други пас није крочио у његово двориште.z:(
Мислила сам да ће бити боље да их суочим што пре, док је вести још увек штене...али сусрет је изгледо овако:
- авлијанер се прво правио да не види вестија, а онда када смо га примакли, почео је да дрхти као суманут, да се склања и тихо да режи....на шта се мали кочоперни вести разгоропадио и кренуо да режи и напада (авлијанер је трипут већи од њега)?!z:(
Пар дана касније, кад сам отишла сама, авлијанер ме је само оњушио и одмах почео да дрхти и да бежи од мене...
Други њихов сусрет прошао је у обостраном режању....и брзо смо их раставили....

Знам да је тешко да један одрастао пас прихвати прусуство другог мужјака у свом дворишту....али ето, ако неко има искустава са тим....много би ми значило....

Back