KAKO NASTAJE SPONZORUSA?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
drustvo, situacija i drzava je definitivno kriva za sve...
omladina na zapadu.
devojke nemaju potrebe da "jure" tipove sa dobrim automobilima, zato sto SVAKA sa nekom prosecnom skolom i poslom, moze sebi da priusti (mozda ne sa 20 godina bas neki ludi car)ali mali polo, ili golfic ili tako nesto...ima toliko sistema finansiranja, gde mozes mesecno da otplacujes itd...
nikad nisam cula od neke devojke...neke takve razgovore. trude se da budu samostalne, i imaju milion nekih drugih tema osim garderobe i izlazaka...
(ali je zato nas beograd sa najlepsim devojkama na svetu:)
a te, sto se loze na skupe poklone, novac itd...se zovu callgirl's...
ili gresim???

a znam sav, ali mi se smucilo da da sve probleme u m/z odnosima resavamo time sto kazemo ona je sponzorusa, krivo je durustvo i kraj... a niko da pruzi ruku ili tako nesto, pokusa da razume, pa i nije stvarno vise toliko strasno kao ranije, a i vec se zna ko je ko, i sta je sta... furas svoj fazon i bas te briga za ostalo! :wink: 8)

NO PROBLEM:
Ja ipak mislim da je kriva j..... situacija u kojoj se nasa drzava nalazi. Naime, ako bi svi imali kes devojke bi trazile lepog, pametnog...bla,bla... a ne samo jurile za kesom da dozive nesto sto inace ne bi mogli.

Da, ali metatekst u ovoj tvojoj definiciji je da je novac ne prvom mestu i da bez njega nema ničega. A nije za sve kriv a, kako ti kažeš, država...Većini svoh ovih ratnih godina nisu cvetale ruže, pa se opet nisu preorjentisale devojke na keš...
Moglo bi se razgovarati i o uticaju medija na sve to....Novac jeste bitan, ali nije najvažnije, pogotovo što za sve te poklone od vajnih sponzora možeš i sama da zaradiš radeći jedan mesec...A TA vresta prostitucije, tipa tvoja sam dok me vodiš-poklanjaš-whatever...jhe, ipak, perfidna i manipulativna igra koja isključuje i dostojanstvo, i zdrav razum, i vaspitanje etičko, i na kraju, obrazovanje....

kety:
Ja ne mogu da verujem da se opet razglaba o ovome???
Cinjenica je da je sa parama sve moguce, sve lakse, sve opustenije... lako je devojci da padne na dobra kola, skupe provode, dobru garderobu.... nije se ona zaljubila u pare, vec u osecaj koje te pare (njegove)njoj pruzaju, a to jo pre sveka osecaj sigurnosti i brzbriznosti... Dakle, lako ona pomisli da je zaljubljena (ne izkljucujem i da se stvarno zaljubi) u njega, ali to ugalvnom zamagljivanjem samoj sebi ociju, stvaranjem neke iluzije o tome tome da je to njen zivot, da je to ona.... sta se desava dalje zavisi od nje same, da li ona tu stvarno pripada ili ne, njeno pravo ja ispliva na povrsinu, jer ne moze se ziveti u lazima doveka... a prava sponzorusa na istinu nece ni pomisliti, njoj je zivotarenje cilj, povrsnost nacin i jedini put za prezivljavanje...a kak opocinje?... pa tako sto vidi da joj se moze da se vozi skupim kolima, da joj se moze da joj se kupuju stvari, placaju vecere...pa zasto da ne kad vec ima ko to sve da placa!
:idea: :?:

Mene su učili da nijedan pošten posao nije sramota raditi...i sad sam radoholičar kome kasni plata već neko vreme i i dalje ne pomišljam da se "prodam" na taj način....

nije da se pravim ili nekoga zezam... a dali zna neko da objasni šta tačno znači sponzoruša... naime več neko vreme pokušavam da provalim šta bi to trebalo da bude i vi to nonstop upoređujete sa "licima sa ulice" a to se kod nas jednostavno ne da primetiti... ili je to pak fenomen vaše okoline???

Kako reč SPONZOR lepo zvuči , sasvim vam je jasno da iza te reči stoji muškarac sa mnogo para, moći i samouverenja , human, velikodušan ,darodavac . Može se misliti i na neku instituciju koja je moćna raspoložena za podršku dobrih ideja i aktivnosti. Na ženu se i ne može misliti , čak ni oni jezikoljupci koji smatraju da je svejedno, da li se profesije i titule pišu u muškom ili ženskom rodu iza reči »sponzor« neće videti ženu. SPONZORUŠA , a moglo bi biti i SPONZORKA ne zvuči tako »čisto« moćno i humano,iza te reči stoji žena koju NEKO ( a ko bi drugi nego muškarac) sponzoriše. Mogao bi on da sponzoriše njene akcije ili ideje ali njega to ne zanima u ovom slučaju,ili ni u kom slučaju, zanima ga njeno telo koje on kupuje i seksualne usloge koje pruža .A da bi bio u trendu , umesto prostitutka, definiše sponzorušu . Ta reč malo bolje zvuči od prostitutka , a naša reč ku*va bi bila potpuno neprimerena demokratskim načelima i evropskim standardima ka kojima smo se uputili najdominantnije verbalno ?
Dakle, o sponzorušama se priča, razmišlja,piše, na njih je skoncentrisana pažnja , uprt prst! . Ta se OSOBA analizira od strane stručnjaka/inja , novinara/ ki i političara/ki a proglašavaju to POJAVOM . Pojava se ne anlizira jer u toj pojavi ima dva aktera koji se moraju uzeti u obzir i naravno uslovi u kojima ta pojava nastaje da bi misao o tome bila verodostojna. Jedan akter se isključuje iz analize . Naravno onaj koji ima moć i novac. Sponzorstvo, poremećen sistem vrednosti ,pogrešni idoli, uslovili su pojavu devojaka sponzoruša , čiji je moto – daj mi sada sve »
Ni reči o tome kako se formira i ko formira sistem vrednosti u društvu , ni reči o pogrešnim idolima . Ni reči o onima koji su bogati i kojima su te usluge potrebne i zašto su im potrebne ? Očito je da je sponzor po definiciji bogat . Ovo znači da ne živimo u siromašnom društvu nego u društvu u kom je neko bogat da može da kupi sve što mu padne na pamet a neko siromašan toliko da može lako da ga se kupi jer svakodnevno brine za svoju elementarnu egzistenciju . Međutim analitičarima to nije važno, važno je da oni znaju sve sponzorušama . I njihovu ličnu i porodičnu biografiju i njihov životni moto , i njihove moralne standarde ... Sve se zna bez ijednog istraživanja , sve »rekla kazala« bez ijednog intervijua sa sponzorušom . Nije valja da ne bi dale interviju kada su svoj stil života izabrale kao lagodan i najbolji !
Zna se da : » uporedo sa bedom, nedostatkom posla i dobrih plata devojka odlučuje da na ovaj način stiče zaradu » Gde je analiza da ona odlučuje . I da li se može odlučivati u uslovima koji su ispod nivo normalnog preživljavanja .A , ako odlučuje ona je odgovorna i zašto onda analizirati njen život a ne recimo život sponzora koji je ugrožen ?

black-devil:
Kako reč SPONZOR lepo zvuči , sasvim vam je jasno da iza te reči stoji muškarac sa mnogo para, moći i samouverenja , human, velikodušan ,darodavac . Može se misliti i na neku instituciju koja je moćna raspoložena za podršku dobrih ideja i aktivnosti. Na ženu se i ne može misliti , čak ni oni jezikoljupci koji smatraju da je svejedno, da li se profesije i titule pišu u muškom ili ženskom rodu iza reči »sponzor« neće videti ženu. SPONZORUŠA , a moglo bi biti i SPONZORKA ne zvuči tako »čisto« moćno i humano,iza te reči stoji žena koju NEKO ( a ko bi drugi nego muškarac) sponzoriše. Mogao bi on da sponzoriše njene akcije ili ideje ali njega to ne zanima u ovom slučaju,ili ni u kom slučaju, zanima ga njeno telo koje on kupuje i seksualne usloge koje pruža .A da bi bio u trendu , umesto prostitutka, definiše sponzorušu . Ta reč malo bolje zvuči od prostitutka , a naša reč ku*va bi bila potpuno neprimerena demokratskim načelima i evropskim standardima ka kojima smo se uputili najdominantnije verbalno ?
Dakle, o sponzorušama se priča, razmišlja,piše, na njih je skoncentrisana pažnja , uprt prst! . Ta se OSOBA analizira od strane stručnjaka/inja , novinara/ ki i političara/ki a proglašavaju to POJAVOM . Pojava se ne anlizira jer u toj pojavi ima dva aktera koji se moraju uzeti u obzir i naravno uslovi u kojima ta pojava nastaje da bi misao o tome bila verodostojna. Jedan akter se isključuje iz analize . Naravno onaj koji ima moć i novac. Sponzorstvo, poremećen sistem vrednosti ,pogrešni idoli, uslovili su pojavu devojaka sponzoruša , čiji je moto – daj mi sada sve »
Ni reči o tome kako se formira i ko formira sistem vrednosti u društvu , ni reči o pogrešnim idolima . Ni reči o onima koji su bogati i kojima su te usluge potrebne i zašto su im potrebne ? Očito je da je sponzor po definiciji bogat . Ovo znači da ne živimo u siromašnom društvu nego u društvu u kom je neko bogat da može da kupi sve što mu padne na pamet a neko siromašan toliko da može lako da ga se kupi jer svakodnevno brine za svoju elementarnu egzistenciju . Međutim analitičarima to nije važno, važno je da oni znaju sve sponzorušama . I njihovu ličnu i porodičnu biografiju i njihov životni moto , i njihove moralne standarde ... Sve se zna bez ijednog istraživanja , sve »rekla kazala« bez ijednog intervijua sa sponzorušom . Nije valja da ne bi dale interviju kada su svoj stil života izabrale kao lagodan i najbolji !
Zna se da : » uporedo sa bedom, nedostatkom posla i dobrih plata devojka odlučuje da na ovaj način stiče zaradu » Gde je analiza da ona odlučuje . I da li se može odlučivati u uslovima koji su ispod nivo normalnog preživljavanja .A , ako odlučuje ona je odgovorna i zašto onda analizirati njen život a ne recimo život sponzora koji je ugrožen ?
kad neshto/nekog citirash,obichno stavish navodnike...nekulturna si.

Tuzno je to shto je nekim devojkama (sponzorushama) vazniji karburator od tukija ...
Kada se vozish u nekim dobrim kolima svima si lep, a kada te vide u GSP-u i ne primete te !!!
Ovo je globalni fenomen, nije ova pojava vezana samo za nashe prostore, jedino je mozda kod nas sve to malo izrazenije jer nam je standard takav kakav je !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back