Kako manipulisati zenama!

Silno gresis. Nikada nikoga ne potcenjujem. Ali sa zenskim umom znam da se poigravam zmureci. Kao laki povetarac. Drazim ih dok ih ne nadrazim. I gore i dole.

Ajde ljudi dajte iskustva. Nisam ja tema.

Pa ovo je jako skroman odgovor i ako ovako nastaviš novostanje, ništa od ovog priručnika, izgleda da ću ja da ga pišem onda :lol:
..
Što se tiče boldovanog delimično si u pravu, jer te ja ipak ne poznajem, ali kao pripadnik muške populacije koji piše iz iskustva očigledno, i iznosi stav da je manipulacija laka aktivnost jer citiram "Ovo je veoma lako jer eto nisu bas.....dopunite sami" :lol: ovde se oseti taj potcenjivački stav, koji ja razumem stvarno, to je upravo stav jednog potencijalnog Manipulatora, koji tako navodi sam "sa ženskim umom znam da se poigram žmureći"
..
Ipak uzeću da ovo tvoje "nikada nikog ne potcenjujem" ima dva značenja bar za mene.
Prvo i osnovno (možda tvoje značenje), a to je da objektu manipulacije (ženama) prilaziš sa zanimanjem i studiozno. Da ih posmatraš i proučavaš, pratiš šta govore, a šta rade. Uočavaš sitne pojedinosti kojima će se odati i to zapravo znači...da upoznaješ dobro svog "neprijatelja" ilti buduću žrtvu.

Drugo, u prirodi manipulatora je da on ipak potcenjuje žrtvu (odnosno njenu vrednost), on smatra da je bolji od žrtve i tu nema nikakvog spora, jer zaboga pa znamo ko može biti Manipulisan a ko će biti ovde na kraju Izmanipulisan :lol: jedino objekat manipulacije, a ne subjekt valjda :lol:

Toliko i ja kao žena mogu valjda da znam..mislim i meni je to rečeno bilo :lol:
..
Tema je postavljena, takođe stav si izneo kojim si se odredio na kojoj si strani, kao i samim svojim polom i stavovima koje si izneo...tako da će tema ove rasprave i analize biti svako izneto mišljenje, pa i tvoje.

- - - - - - - - - -

I odlican komentar.

I hvala :lol:
..
obično padnem na te pohvale...znaju to vrhunski manipulatori inače :lol:
..
pa potrudila sam se..ne zameri na kritici u prethodnom postu, gde sam baš napala to što nisi prokomentarisao...umem ja to nekad.:lol:

- - - - - - - - - -

Zabole me, da manipulišem ženam, nema pametnija posla...ako se skopčamo relativno brzo, oćeš-nečeš...i ćao...

Nikad od tebe manipulator biti neće :lol:
ali zato najbolji, najlepši i najpametniji terorista! :lol:
..
mada i ovo zvuči baš manipulatorski..mislim na potpis :eek:

Pa ovo je jako skroman odgovor i ako ovako nastaviš novostanje, ništa od ovog priručnika, izgleda da ću ja da ga pišem onda [emoji38]
..
Što se tiče boldovanog delimično si u pravu, jer te ja ipak ne poznajem, ali kao pripadnik muške populacije koji piše iz iskustva očigledno, i iznosi stav da je manipulacija laka aktivnost jer citiram "Ovo je veoma lako jer eto nisu bas.....dopunite sami" [emoji38] ovde se oseti taj potcenjivački stav, koji ja razumem stvarno, to je upravo stav jednog potencijalnog Manipulatora, koji tako navodi sam "sa ženskim umom znam da se poigram žmureći"
..
Ipak uzeću da ovo tvoje "nikada nikog ne potcenjujem" ima dva značenja bar za mene.
Prvo i osnovno (možda tvoje značenje), a to je da objektu manipulacije (ženama) prilaziš sa zanimanjem i studiozno. Da ih posmatraš i proučavaš, pratiš šta govore, a šta rade. Uočavaš sitne pojedinosti kojima će se odati i to zapravo znači...da upoznaješ dobro svog "neprijatelja" ilti buduću žrtvu.

Drugo, u prirodi manipulatora je da on ipak potcenjuje žrtvu (odnosno njenu vrednost), on smatra da je bolji od žrtve i tu nema nikakvog spora, jer zaboga pa znamo ko može biti Manipulisan a ko će biti ovde na kraju Izmanipulisan [emoji38] jedino objekat manipulacije, a ne subjekt valjda [emoji38]

Toliko i ja kao žena mogu valjda da znam..mislim i meni je to rečeno bilo [emoji38]
..
Tema je postavljena, takođe stav si izneo kojim si se odredio na kojoj si strani, kao i samim svojim polom i stavovima koje si izneo...tako da će tema ove rasprave i analize biti svako izneto mišljenje, pa i tvoje.

- - - - - - - - - -

I hvala [emoji38]
..
obično padnem na te pohvale...znaju to vrhunski manipulatori inače [emoji38]
..
pa potrudila sam se..ne zameri na kritici u prethodnom postu, gde sam baš napala to što nisi prokomentarisao...umem ja to nekad.[emoji38]

- - - - - - - - - -

Nikad od tebe manipulator biti neće [emoji38]
ali zato najbolji, najlepši i najpametniji terorista! [emoji38]
..
mada i ovo zvuči baš manipulatorski..mislim na potpis :eek:
Provokacija da bi se pisalo. :)
Ali ovo je ozbiljna tema. Pregrst tehnika postoji. Ni jednu ne treba zdravo za gotovo primenjivati. Takodje zivotno iskustvo. Naravno da u najranijoj mladosti nisam bio tako dobar manipulator. Covek se uci na greskama. Zato sam rekao da nikada nikog ne potcenjujem. A i takav mi posao. Moram da budem spreman na sve.

Provokacija da bi se pisalo. :)
Ali ovo je ozbiljna tema. Pregrst tehnika postoji. Ni jednu ne treba zdravo za gotovo primenjivati. Takodje zivotno iskustvo. Naravno da u najranijoj mladosti nisam bio tako dobar manipulator. Covek se uci na greskama. Zato sam rekao da nikada nikog ne potcenjujem. A i takav mi posao. Moram da budem spreman na sve.
Neko nekad mora da isprovocira zapocinjanje dobre diskusije.

Dok budem citala temu iz off-a i iskustva vas muskaraca na ovoj temi.
Nadam se da ce neko, a mozda i ti kao postavljac teme dotaci sledeca pitanja:
- odakle potice manipulacija: uzroci i razlozi
- manipulacija kao pozitivan ili negativan obrazac?
- razlika izmedju muske i zenske?
-napustanje manipulacije kada i zasto...da li je uopste moguce?

Veoma jednostavno.

Svaka zeli da bude jedinstvena, da bude kraljica, da joj se skidaju zvezde sa neba, ali sve mora biti dozirano. Mora da cezne za tim sto radite, da oseti snagu u vama, da znate da se igrate sa njenom mastom, da je lepo lazete, zene obozavaju lazi, jer su majstori u tome. Ta posebnost i da je ONA ta koja je JEDINA uspela da vas zavede. Ovo je veoma lako jer eto nisu bas...

Dopunite ovo sto sam zapoceo, nije lose da podelimo iskustvo. Naravno ima jos toga sta sve njima godi, ali polako.

Takodje ovde mozemo pricati i o tome kakve su.

u pravu si da je veoma jednostavno. ne treba da mi skida zvezde, da me slatko vara i laže, da čezne za mnom, da mi kupi džip i snimi spot....
Sve dok je tvrd i veliki ego svaki dan na meniju za dva obroka, pristajem dobrovoljno na doživotnu manipulaciju :).

Opstepoznato je da su zene medjusobno solidarne kad treba zabusavati i gnjile guzove zavaljivati po kancelarijama i salterima.
Da bi ih naterao da rade pribegao sam taktici da ih prvo razjedinim i da im rasturim savez.
Taktika je vrlo laka dajes privilegije cas jednoj cas drugoj ekipi.Sukob je neminovan leti perje na sve strane cinkare se medjusobno a onda ih opteretim sve maksimalno i nema sanse da se ujedine.Ja im samo povremeno dajem informacije ko je koga cinkario cisto da odrzim tenziju.Polude od besa kad im

Poslednja izmena od moderatora:
Opstepoznato je da su zene medjusobno solidarne kad treba zabusavati i gnjile guzove zavaljivati po kancelarijama i salterima.
Da bi ih naterao da rade pribegao sam taktici da ih prvo razjedinim i da im rasturim savez.
Taktika je vrlo laka dajes privilegije cas jednoj cas drugoj ekipi.Sukob je neminovan leti perje na sve strane cinkare se medjusobno a onda ih opteretim sve maksimalno i nema sanse da se ujedine.Ja im samo povremeno dajem informacije ko je koga cinkario cisto da odrzim tenziju.Polude od besa kad im

Poslednja izmena od moderatora:
Vrlo lagano, samo ako znaš kako...

Postoji par linija koje moraš da zapamtiš:

1) Što neko više veruje da je slobodan, to je manje slobodan.
2) Pusti ljude da misle da su pametni i jaki, što više to misle, to ćeš ih lakše slomiti... Najviše glupih odluka i poklopljenih ljudi sam viđao među onim "pametnim".
3) Stvaranje slike. Ne o sebi, nego stvaranje atmosfere, to je sve trenutak... Dobar manipulator to oseti. Šta ta osoba želi, šta je plaši, za čim čezne, šta je loži, šta spušta. Tako da se to tempira kao forma kod borca, znaš kad se izmakneš, kad uletiš i uradiš pravi drill.
4) Reči, reči su tu najbitnije.
5) Stvaranje magle, najslikovitiji prikaz je "kao vo u magli", i ubacivanje nekih uverenja kao ličnih... Tada manipulisana osoba krene da se bori za te ideale i čvršće nego da su njeni/njihovi.
6) Lažni osećaj sigurnosti kao krucijalna stvar.

A svi manipulišu, samo zavisi gde, da li se osmehnu tipu na kasi, da li namignu devojci na šalteru, samo je pitanje ko koliko zna, može.. Manipulišu vama i roditelji, i policija, vlast, svi manipulišu... Samo oni što to ne znaju, oni se prave fini i moralni. Doslovno svako je nekad manipulisao.

A ženama nije teško manipulisati... Nije ni muškarcima, ali oni imaju bar onaj lažni ponos, pa ih bar nešto maaalčice drži... Žena će prodati sve, samo je kvalitetno ubedi u to.

- - - - - - - - - -

I da, svakome se pristupa posebno... Nikad ne koristi šablone zbog maksimalnog učinka.

Vrlo lagano, samo ako znaš kako...

Postoji par linija koje moraš da zapamtiš:

1) Što neko više veruje da je slobodan, to je manje slobodan.
2) Pusti ljude da misle da su pametni i jaki, što više to misle, to ćeš ih lakše slomiti... Najviše glupih odluka i poklopljenih ljudi sam viđao među onim "pametnim".
3) Stvaranje slike. Ne o sebi, nego stvaranje atmosfere, to je sve trenutak... Dobar manipulator to oseti. Šta ta osoba želi, šta je plaši, za čim čezne, šta je loži, šta spušta. Tako da se to tempira kao forma kod borca, znaš kad se izmakneš, kad uletiš i uradiš pravi drill.
4) Reči, reči su tu najbitnije.
5) Stvaranje magle, najslikovitiji prikaz je "kao vo u magli", i ubacivanje nekih uverenja kao ličnih... Tada manipulisana osoba krene da se bori za te ideale i čvršće nego da su njeni/njihovi.
6) Lažni osećaj sigurnosti kao krucijalna stvar.

A svi manipulišu, samo zavisi gde, da li se osmehnu tipu na kasi, da li namignu devojci na šalteru, samo je pitanje ko koliko zna, može.. Manipulišu vama i roditelji, i policija, vlast, svi manipulišu... Samo oni što to ne znaju, oni se prave fini i moralni. Doslovno svako je nekad manipulisao.

A ženama nije teško manipulisati... Nije ni muškarcima, ali oni imaju bar onaj lažni ponos, pa ih bar nešto maaalčice drži... Žena će prodati sve, samo je kvalitetno ubedi u to.

- - - - - - - - - -

I da, svakome se pristupa posebno... Nikad ne koristi šablone zbog maksimalnog učinka.
Jos jedan kvalitetan komentar. Nemoj pogresno shvatiti da sada nesto ocenjujem, vec mi je drago da se podeli iskustvo. Ostali cute. Teska tema.

Nije teška tema. Aron je lepo podvukao najvažnije stvari
Jedna od stvari je opažanje kom tipu devojaka pripada neka devojka. Neke imaju kompleks krivice, i možeš ih nahvatati stvaranjem griže savesti. Druge vole da blistaju pa im treba to omogućiti, ali samo u okolnostima kad su s tobom.
Treba poznavati i sebe. Kad s kojim devojkama daješ maksimum, a u društvu kojih izgledaš kao bolestan prst.
U suštini, iza dobrog manipulatora leži mnogo vežbe, mnogo pogrešaka i mnogo uspeha. Postoje i prirodni talenti ali njih ne volim :mrgreen: (neki muškarci se rode srećni, a neki moraju mnogo da rade za malo ljubavi)

Veoma jednostavno.

Svaka zeli da bude jedinstvena, da bude kraljica, da joj se skidaju zvezde sa neba, ali sve mora biti dozirano. Mora da cezne za tim sto radite, da oseti snagu u vama, da znate da se igrate sa njenom mastom, da je lepo lazete, zene obozavaju lazi, jer su majstori u tome. Ta posebnost i da je ONA ta koja je JEDINA uspela da vas zavede. Ovo je veoma lako jer eto nisu bas...

Dopunite ovo sto sam zapoceo, nije lose da podelimo iskustvo. Naravno ima jos toga sta sve njima godi, ali polako.

Takodje ovde mozemo pricati i o tome kakve su.

Čime ti možeš da zavedeš ženu? Možda i možeš dok ne progovoriš.

ovo što je fortes okačio je ključ, izgraditi sliku o sebi kao uspešnom, popularnom liku.
npr, napraviti puno lažnih fb profila i lajkovati svoj matični profil, postavljati komentare ženskih likova koje šalju kao neka srca i slično.
i onda se pod pritiskom te lažne gomile upeca neka. dok ko nema lajkove, bolje neka obriše profil jer mu je to veliki minus kod devojaka.

Nije teška tema. Aron je lepo podvukao najvažnije stvari
Jedna od stvari je opažanje kom tipu devojaka pripada neka devojka. Neke imaju kompleks krivice, i možeš ih nahvatati stvaranjem griže savesti. Druge vole da blistaju pa im treba to omogućiti, ali samo u okolnostima kad su s tobom.
Treba poznavati i sebe. Kad s kojim devojkama daješ maksimum, a u društvu kojih izgledaš kao bolestan prst.
U suštini, iza dobrog manipulatora leži mnogo vežbe, mnogo pogrešaka i mnogo uspeha. Postoje i prirodni talenti ali njih ne volim :mrgreen: (neki muškarci se rode srećni, a neki moraju mnogo da rade za malo ljubavi)

Greška, zato i kažem da treba biti pametan i veliki psiholog. Treba omogućiti da blista uvek, privid svih stvari je majka... Evo, Srbe lažu Evropom, dali nam šargarepu, a magarad idu, guraju... To se samo primeni i sa ženama. Nije tu ni filozofija uništiti ženu, osim ako to tvoje potrebe ne zahtevaju. Iza dobrog manipulatora stoji inteligencija, često i oblik psihopate ili sociopate, takvi ljudi su genijalni vladari. I ne, ne leži mnogo vežbe, treba talenta, treba intelekta, treba znati dokle se ide, kako, da osoba ne upadne u apatiju, da ne bude ovo, ono... Široka je to tema.

Manipulator nikada nije umišljen, pravi manipulator ostvalja utisak nečeg što se podrazumeva.
Ne ističe se ekstravagantnošću ali kada ga nema nekako je... kao da nešto
fali nema naboja, prozaično je.

E kada ti stalno bude zanimljivo sa nekim znaj da si u gravitacionom polju njegove manipulacije.
Manipulacija je predstava, ne muvanje riba za kratak provod ili neku sličnu banalnost.
Da bi uživao u toj najprefinjenijoj manipulaciji moraš imati senzibilitet, mnogo šire kapacitete.

U neku ruku, to je privilegija.

Back