poetessa
Legenda
- Poruka
- 56.163
Silno gresis. Nikada nikoga ne potcenjujem. Ali sa zenskim umom znam da se poigravam zmureci. Kao laki povetarac. Drazim ih dok ih ne nadrazim. I gore i dole.
Ajde ljudi dajte iskustva. Nisam ja tema.
Pa ovo je jako skroman odgovor i ako ovako nastaviš novostanje, ništa od ovog priručnika, izgleda da ću ja da ga pišem onda
..
Što se tiče boldovanog delimično si u pravu, jer te ja ipak ne poznajem, ali kao pripadnik muške populacije koji piše iz iskustva očigledno, i iznosi stav da je manipulacija laka aktivnost jer citiram "Ovo je veoma lako jer eto nisu bas.....dopunite sami"
ovde se oseti taj potcenjivački stav, koji ja razumem stvarno, to je upravo stav jednog potencijalnog Manipulatora, koji tako navodi sam "sa ženskim umom znam da se poigram žmureći" ..
Ipak uzeću da ovo tvoje "nikada nikog ne potcenjujem" ima dva značenja bar za mene.
Prvo i osnovno (možda tvoje značenje), a to je da objektu manipulacije (ženama) prilaziš sa zanimanjem i studiozno. Da ih posmatraš i proučavaš, pratiš šta govore, a šta rade. Uočavaš sitne pojedinosti kojima će se odati i to zapravo znači...da upoznaješ dobro svog "neprijatelja" ilti buduću žrtvu.
Drugo, u prirodi manipulatora je da on ipak potcenjuje žrtvu (odnosno njenu vrednost), on smatra da je bolji od žrtve i tu nema nikakvog spora, jer zaboga pa znamo ko može biti Manipulisan a ko će biti ovde na kraju Izmanipulisan
jedino objekat manipulacije, a ne subjekt valjda
Toliko i ja kao žena mogu valjda da znam..mislim i meni je to rečeno bilo
..
Tema je postavljena, takođe stav si izneo kojim si se odredio na kojoj si strani, kao i samim svojim polom i stavovima koje si izneo...tako da će tema ove rasprave i analize biti svako izneto mišljenje, pa i tvoje.
- - - - - - - - - -
I odlican komentar.
I hvala
..
obično padnem na te pohvale...znaju to vrhunski manipulatori inače
..
pa potrudila sam se..ne zameri na kritici u prethodnom postu, gde sam baš napala to što nisi prokomentarisao...umem ja to nekad.

- - - - - - - - - -
Zabole me, da manipulišem ženam, nema pametnija posla...ako se skopčamo relativno brzo, oćeš-nečeš...i ćao...
Nikad od tebe manipulator biti neće
ali zato najbolji, najlepši i najpametniji terorista!
..
mada i ovo zvuči baš manipulatorski..mislim na potpis

(neki muškarci se rode srećni, a neki moraju mnogo da rade za malo ljubavi)