Како је Богу име?

Zasto ste ovo napisali?

Da li tebe smeta da je Bog Otac Jedini dao svoje Osobno IME?

Jedini Bog jasno kaže svoje osobno Ime - Jahve.

Isus nije Ime Boga.
Isus nije nikad reko - Ja sam Bog.

Nema stiha - Ime Boga je - ISUS.

Zasto vi svog "nebeskog oca" zovete po imenu?

Ja zazivam Boga sa BOŽE, OČE, Abba, Tata.
ALI - pri tome ZNAM kako je Osobno Ime Mome Ocu - JAHVE.

Zašto ti govoriš da je Ime Bogu - Isus?
Da li TO možeš dokazati stihom - za koje me pitaš na početku - "Zasto ste ovo napisali?"

Uopste niste razumeli poentu... Ne zurite.

Da ponovim:

Da li ti svog oca zazivaš - Tata, Oče - ili - po imenu?
Tako isto i Isus svoga Oca zaziva - Oče!
?

Dakle, ako kazete da Isus nije zvao svog OCA po "imenu", zasto ga onda vi zovete (nebeskog oca)?

- - - - - - - - - -

Isus nije Ime Boga.
Isus nije nikad reko - Ja sam Bog.

Nema stiha - Ime Boga je - ISUS.
.

Pa PIRAMIDO, Bog je Isus.

To si danas i sam (nesvesno) priznao:

Na Božji Jahvin prijestolj može sjesti samo Bog Jedini Jahve.

Isus je seo na BOZANSKI PRESTO.

"Pobedniku cu dati da sedne sa mnom na moje presto, kao sto sam i ja pobedio i seo sa svojim Ocem na njegov presto".

U cemu je problem, kada si i sam (nesvesno) priznao da je Isus Bog?

P.S. Ako je ime Boga Jahve, zasto Isus to nijednom nije spomenuo?

Zasto Matej koji je inace pisao JEVREJIMA evandelje nije nijednom upotrebio ime Jahve?

Zasto nijedan jedini pisac nije spomenuo Jahve u Novom Zavetu?

Hvala.

Poslednja izmena:
Uopste niste razumeli poentu... Ne zurite.
Da ponovim:
Dakle, ako kazete da Isus nije zvao svog OCA po "imenu", zasto ga onda vi zovete (nebeskog oca)?
- - - - - - - - - -
Pa PIRAMIDO, Bog je Isus.
To si danas i sam (nesvesno) priznao:
Isus je seo na BOZANSKI PRESTO.

"Pobedniku cu dati da sedne sa mnom na moje presto, kao sto sam i ja pobedio i seo sa svojim Ocem na njegov presto".

U cemu je problem, kada si i sam (nesvesno) priznao da je Isus Bog?
P.S. Ako je ime Boga Jahve, zasto Isus to nijednom nije spomenuo?
Zasto Matej koji je inace pisao JEVREJIMA evandelje nije nijednom upotrebio ime Jahve?
Zasto nijedan jedini pisac nije spomenuo Jahve u Novom Zavetu?
Hvala.

Onaj koji ima otajstvo - taj NE ZNA kako je Ime Jedinome Bogu.
ILI - ima za Boga - STVORENJE.

Bog je jasno dao svoje Ime - Jahve.
Da li priznaješ te stihove - ili ne?

U Novom Zavetu nisam nijednom procitao da je BOZIJE ime JAHVE, a vi?

Da ne pricam o OTKRIVENJU kojeg je licno BOG preko Jovana dao ljudima...

Iznesite stih gde se Jahve spominje u Novom Zavetu, pa i da poverujem, ovako...

P.S. Jahve je u Starom Zavetu prisutno zbog JAHVISTICKE PREDAJE, kao sto je i Elohim zboh ELOHISTICKE.

U Novom Zavetu nisam nijednom procitao da je BOZIJE ime JAHVE, a vi?
Da ne pricam o OTKRIVENJU kojeg je licno BOG preko Jovana dao ljudima...
Iznesite stih gde se Jahve spominje u Novom Zavetu, pa i da poverujem, ovako...
P.S. Jahve je u Starom Zavetu prisutno zbog JAHVISTICKE PREDAJE, kao sto je i Elohim zboh ELOHISTICKE.

Kako ti zaziva Boga svoga?
Kojim Imenom?

Bogovi nemaju licna imena nego imenske diefinicije opisa sile o kojoj je rec.
Gosod(ar)i bogova su imali licna imena, ali ih je bilo suvise mnogo u lancu nasledja da bi tragovi ostajali u fragmentima hronika.
I - Kako je Osobno Ime Bogu Jedinome?
Ne postoji u fragmentima termin: "jedini Bog"!

Kada je rec o Jehovama one su uvek upozoravale Izrael da su im oni jedini ispravni izbor medju Gospodima.
I to iz dva razoga:
a) Oni su oformili (stvorili) Izrael.
b) Stvorili su ga na podrucju koje je interesno najblize i najbitnije bas njima, a manje bitno drugim mocnim narodima poput njih.

Dobro šta sereš?
Evo čovečanski te pitam, šta sereš???
Jesi ti glup, lud, nepismen, koji moj...
Pročitaj uvodni post nepismeni stvore. Ebalo te ime.
Jahve. Đoka Marjanov. Ljudi su ti koji izmišljaju pojmove i nadevaju imena. Ali kome ja pričam?

Sto znaci da su ljudi proizvoljno dali ime jehova od jhvh da bi mogli da ga izgovaraju ?
To mu dodje kao neki nadimak kao npr od Jovice da ga zovu Jova i sl
Svako ime, bilo licno ime, ime naroda ili cega god se u razlicitim jezicima razslicito izgovara a najcesce razlicito i pise.

Buduci da su biblijski fragmenti isli preko mnogih jezika, a da u nekima od njih je pisanje samoglasnika sitnim naznakama tesko odrzivo uocljivim na papiru,
u razlicitim verzijama najcesci suglasnici za ovo ime su bili: y + h + w + h

Medjutim u originalu to je bilo otprilike: ia'eh (iaH) = "mesec" + a'ha'ew (aHa.w) = "flota".

Odnosno u slobodnom prevodu: "meseceva flota" = "oni koji koriste ladje u obliku mladoga meseca".

A aaaaa, vidje ti ove, pa jos se bre pitate, kako mi je ime i jos kako cete me zvati.

Dakle da ponovim svima, Ja sam bog i zovem se bog Marsa ili ti u prevodu MARSOVAC.

Prepiska ,sta je i gde je napisano i kako sam se zvao i dal sam se uopste i odazivao je sve u sklopu mentalnog dela zvanog mozak.

Neki to lepo shvate da su to samo bajke i lepe pricice, dok drugi pokusavaju da nam, vama daju dokaze da je i to napisano.

u knjizi bajki zvanom i stari zavet, i novi zavet, koji su pisane, ne desetinu godina, posle navodnih dogadjaja ,vec STOLJECIMA.

I prepiska i korespodencija dal je ovo ili Ono.

Jednom za sva vremena, shvatite ( za one koji su tako tvrdokorno drze ,nove istine i naziva boga- kao i druge) Religija je IZMISLJENA u cilju manipulacije sa ljudima a za svoju licnu korist - Svestenstvo - vlastodrzci.

- Svestenstvo - vlastodrzci.
Svestenstvo (u danasnjem smislu reci) nikada nije drzalo vlast.
Papinska drzava trajala je 1.114 godina i nikada nije stvarno vladala tom teritorijom.

Ne znam kako je bilo na Marsu, ali na Zemlji su vladali robovlasnici, feudalci i politicari.
Oni su i blagoslijali i gusili religijske filozofije - kada kako i kako koju.
A sluzile su im za tampon zonu prebacanja odgovornosti.
m1902.gif

Tako imucni nadmudruju pametne.

Religija je inace termin koji podrazumeva ponovno sakupljanje informacija iz proslosti,
i buduci da je rec o metodologiji, moze biti ili ispravna ili pogresna u primeni
a izmisljena ne moze biti nikako.

Poslednja izmena:
Svestenstvo (u danasnjem smislu reci) nikada nije drzalo vlast.
Papinska drzava trajala je 1.114 godina i nikada nije stvarno vladala tom teritorijom.

Ne znam kako je bilo na Marsu, ali na Zemlji su vladali robovlasnici, feudalci i politicari.
Oni su i blagoslijali i gusili religijske filozofije - kada kako i kako koju.
A sluzile su im za tampon zonu prebacanja odgovornosti.
m1902.gif

Tako imucni nadmudruju pametne.

Religija je inace termin koji podrazumeva ponovno sakupljanje informacija iz proslosti,
i buduci da je rec o metodologiji, moze biti ili ispravna ili pogresna u primeni
a izmisljena ne moze biti nikako.

Pa Ja jesam sa Marsa ali izgleda moj milane da si i ti tu sa neke planete, tko zna koje.
dakle, mogao bih da ti napisem razlicita shvatanja znacenja religije ali bih se zadrzao naMarksa a i za njega je ustavljeno da je Filozof, jel tako.

Dakle bese li u deliluKritici hegelove filozofije prava...
bese li ono temeljreligiozne je: Covek stvara religiju, religija ne stvara coveka.......

I ako se jos dobro secam da je tada receno da je " Opijum naroda?

I nema nikakvoga znacenja o " prikupljanim informacijama iz proslosti", postoje razlicita znacenja latinske reci ' religio" ali zasigurno nije, koliko me jos secanje iz ucenja o religiji, povezuje sa informacijama.

Inace ,kako i sam kazes INFORMACIJE se mogu klasifikovati kao _ istinite_ samo onome koji i govori Ono sto je sam i video i doziveo, Taj isti dogadjaj sledeci ucesnik ima svoje vidjenje istoga dogadjaja a do dorirnih tacaka u izkazima se 90% razlikuje.

To je i osnova Analiza dogadjaja kada Strucna Lica, obrazovana u ovom polju ,uspevaju da iz izkaza razlicitih sudionika, pokusava da dodje do RELATIVNE ISTINE....

Desava se da se - da se narocito osoba koja ima Veliku mastu, izmisli i sam dogadjaj, samu situaciju i budu tako uverljivi, da uspevaju da siroku masu ubede da se i to i Stvarno desilo.....pa onda mi kazi da se informacije ne izmisljaju, kako u stvarnom zivotu ,tu oko vas ili dogadjaja u proslosti.

Sam dogadjaj na koji se danasnje hriscanstvo se bazira na price ,koje su pricane godinama, koje su i ulepsavane, dodavane i....nemoj samo ,molim te da i stojis da su svi citati koji su ispisani ,da su se i stvarno i desili i da su bas te reci i korisceni.

Ako stojis do toga, mogu samo reci.....Bravooooooo.

Sto se tice uticaja Svestenstva, izgleda da si prevideo koliki je uticaj Katolickog Svestenstva na svet.

Pa na poziv Svestenstva, Ricard III je i otisao da oslobodi jerusalim od nevernika, zar ne....Pa zar nije Henri 8 , zbog toga sto nije DOBIO dozvolu da se razvede i ozeni sa ....Da je i citavu naciju, preobratio na Protestante....

Pa sta se na nasem prostoru desavalo kao i STA SE DESAVA, i ti kazes da religija nije njihovo sredstvo da se igraju sa Covecanstvom........

A aaaaa, vidje ti ove, pa jos se bre pitate, kako mi je ime i jos kako cete me zvati.

Dakle da ponovim svima, Ja sam bog i zovem se bog Marsa ili ti u prevodu MARSOVAC.

Prepiska ,sta je i gde je napisano i kako sam se zvao i dal sam se uopste i odazivao je sve u sklopu mentalnog dela zvanog mozak.

Neki to lepo shvate da su to samo bajke i lepe pricice, dok drugi pokusavaju da nam, vama daju dokaze da je i to napisano.

u knjizi bajki zvanom i stari zavet, i novi zavet, koji su pisane, ne desetinu godina, posle navodnih dogadjaja ,vec STOLJECIMA.

I prepiska i korespodencija dal je ovo ili Ono.

Jednom za sva vremena, shvatite ( za one koji su tako tvrdokorno drze ,nove istine i naziva boga- kao i druge) Religija je IZMISLJENA u cilju manipulacije sa ljudima a za svoju licnu korist - Svestenstvo - vlastodrzci.
ostane gde jesi i ne mrdaj odatle..nemoj nikakve izlete da pravis jer si ga nadrljao od ljudova..ako resis da budnes malo covek eto ti frke..dobices ime pera i nikako neces moci da objasnis da si ti ustvari onaj bog sa marsa a dzabe ti i da vices ocu kuci tata..z:(

Pa posto jesam ,sto jesam ,bog svih Vas vernika, oni koji i ne veruju u mene tj boga tj marsovca, njima ni ne treba da objasnjavam , kako mi je ime.

A tek da vidis ,kada uzmem Oblik Ljudova tj izgled po freskama i crkvama, Onako sa dugom kosom i sa bradom a jos i zelene oci...

Zemske, dok ih obradjujem ,samo vicu "thank you jesus, thank you jesus....a nikako mi nije jasno, kako bre znaju da sam ja njihov bog, Otac, sin, i sve im pride.

kao zakljucak, Ja jesam i tata i otac.....ko zna koliko njima, na toj zemlji.....Pa, eto slobodno me zovi OCE. :zelenko3:

Pa posto jesam ,sto jesam ,bog svih Vas vernika, oni koji i ne veruju u mene tj boga tj marsovca, njima ni ne treba da objasnjavam , kako mi je ime.

A tek da vidis ,kada uzmem Oblik Ljudova tj izgled po freskama i crkvama, Onako sa dugom kosom i sa bradom a jos i zelene oci...

Zemske, dok ih obradjujem ,samo vicu "thank you jesus, thank you jesus....a nikako mi nije jasno, kako bre znaju da sam ja njihov bog, Otac, sin, i sve im pride.

kao zakljucak, Ja jesam i tata i otac.....ko zna koliko njima, na toj zemlji.....Pa, eto slobodno me zovi OCE. :zelenko3:
a ko ce da cuva mars dok ti vilenis po zemlji..lagis znaci da si i otac a nisi ni onaj marsovac..ti si mali perica..z:(

mogao bih da ti napisem razlicita shvatanja znacenja religije ...
I nema nikakvoga znacenja o " prikupljanim informacijama iz proslosti", postoje razlicita znacenja latinske reci ' religio" ali zasigurno nije, koliko me jos secanje iz ucenja o religiji, povezuje sa informacijama.
"Tehnicki" gledano mogao bi bezbroj, medjutim sve ono sto kakogod ko da smatra pod "religijom" za sada su
iskljucivo filozofski nacini tumacenja (ili falsifikovanja) starih tekstova (fragmentiranih informacija iz proslosti),
osim nekih povremenih pokusaja namernih osmisljavanja "opijuna za narod" koji ... ne prolaze.
Inace ,kako i sam kazes INFORMACIJE se mogu klasifikovati kao _ istinite_ samo onome koji i govori Ono sto je sam i video i doziveo, Taj isti dogadjaj sledeci ucesnik ima svoje vidjenje istoga dogadjaja a do dorirnih tacaka u izkazima se 90% razlikuje.
Situacija sa informacijama iz proslosti je znatno drugacija nego sto se to laicki pretpostavlja.
a) Naime hronicar ni ikao direktni svedok dogadjaja u startu ne mora razumeti ono sto vidi.
b) Sa druge strane kolikogod da on, i svi kasniji prenositelji pogresno prepricavaju/prevode/koriguju opise pristrasnim tumacenjima
postoji granica iza koje verzije materijala postaju "bljak".
- Jer razlog za dug opstanak informacija uvek u originalu mora da ima tezinu enormnoga znacaja,
- dok plagirana tumacenja zapadaju u sve vecu bizarnost.

Na primer:
U originalu kula Vavilonska doseze do neba!
Sa time sto je to fragmentirana informvacija, odnosno nisu preziveli fragmenti koji jasno objasnjavaju na koji nacin.
I sta sada?
Kako ces nadograditi pricu? Nije da ne postoje pokusaji. Ali su oni ispod renomea fragmenta!
To su pokusaji kojom su se svojevremeno koristili i gnosticki spisi, ali oni ne vode nicemu.
Ne pamte se vise ni gnostici ni Marks, a fragmenti o kuli i dalje stoje.
A zasto.
Zato sto je potreba gradnje medjunarodnih telekomunikacionih sistema - je vecna logika bez premca!
Koja se ne moze mimoici, prepoznao je neko ili ne.
A misljenja filozofa su prolazne mizerije.
... da uspevaju da siroku masu ubede da se i to i Stvarno desilo ...
Siroku narodnu masu ubedjuje jedino oruzana sila.
U dogadjajima opisanim u Starom Zavetu to je tehnoloska premoc Ahijava.
Mojsije nije imao vecinu. U samom startu posle izlaska iz Egipta morao je da pobije odrasle u 10 od 12 plemna.
I posle toga opet, i opet, i opet... kada god ta siroka masa izrazi svoje ubedjenje.
O kakvom ubedjivanju to govoris?
O pricam ti pricu?
To u ovmim fragmentima nisi mogao citati!
Jer oni su daleko od naivnosti i od bogobojazljivosti.
Dok u dogadjajima Novog Zaveta nije Isus nikakav vodja vecine, niti on tamo bilo koga ubedjuje recima,
nego zasuce rukave pa leci itd.
Pa na poziv Svestenstva, Ricard III je i otisao da oslobodi jerusalim od nevernika, zar ne....
Ne znam na koga si Ricarda mislio, ali dobri stari obicaj feudalaca je da svoje pohode bogu iza nogu od bezbednosti svojih podanika ne deklarisu kao licnokoristoljubive pljackaske ekskurzije koje naravno prvo treba finansirati za "na put".
Vi tamo na Marsu nemate problematiku budzeta?
Pa zar nije Henri 8 , zbog toga sto nije DOBIO dozvolu da se razvede i ozeni sa ....Da je i citavu naciju, preobratio na Protestante....
Tacno tako! Kao sto je Srbija otisla u pravoslavlje po volji i interesima svojih feuralnh vladara.
Da kako bi drugacije? Nece valjda po volji svestenstva?

Back