Како је Богу име?

LEVITSKI ZAKONIK 21,6
Neka budu posvećeni svome Bogu; neka ne oskvrnjuju ime svoga Boga, jer oni prinose žrtve u čast Jahvi paljene, hranu Boga svoga. Zato moraju biti sveti.
LEVITSKI ZAKONIK 22,2
"Reci Aronu i njegovim sinovima da sveto postupaju sa svetim prinosima Izraelaca; neka ne oskvrnjuju moje sveto ime koje oni - ta moje je! - moraju svetiti. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 22,32
Ne oskvrnjujte moga svetog imena, nego neka budem proglašen svetim među Izraelcima - ja, Jahve, koji vas posvećujem.
LEVITSKI ZAKONIK 24,16
tko izgovori hulu na ime Jahvino neka se smakne - neka ga sva zajednica kamenuje; bio stranac ili domorodac, ako pohuli ime Jahvino, mora mrijeti.
BROJEVI 6,26
Neka pogled svoj Jahve svrati na te i mir ti donese!` Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati.
PONOVLJENI ZAKON 5,11
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
PONOVLJENI ZAKON 6,13
Boj se Jahve, Boga svoga; njemu iskazuj štovanje; njegovim imenom polaži prisegu.
PONOVLJENI ZAKON 10,8
U to vrijeme odvoji Jahve pleme Levijevo da nosi Kovčeg saveza Jahvina; da pred Jahvom stoji u njegovoj službi te da u njegovo ime blagoslivlja, kako radi i danas.
PONOVLJENI ZAKON 10,20
Boj se Jahve, Boga svojeg; njemu služi; uza nj se priljubi; njegovim imenom priseži.
PONOVLJENI ZAKON 12,5
Jahvu, Boga svoga, tražite jedino na mjestu koje je on odabrao, sred svih vaših plemena, da ondje stavi svoje ime i da ondje prebiva;
PONOVLJENI ZAKON 12,11
onda ćete donositi sve što vam naređujem: svoje paljenice, svoje klanice, svoje desetine, darove svojih ruku i sve svoje izabrane zavjetnice koje budete zavjetovali Jahvi - na mjesto koje Jahve, Bog vaš, odabere da ondje nastani svoje ime.
PONOVLJENI ZAKON 12,21
Bude li mjesto koje Jahve, Bog tvoj, odabere da u njemu svoje ime smjesti daleko od tebe, onda možeš zaklati bilo što od svoje krupne ili sitne stoke što ti je Jahve dadne - kako sam ti već naredio - te jesti u bilo kojem svome gradu koliko ti duša želi.
PONOVLJENI ZAKON 14,23
A onda blaguj desetine svoga žita, svoga vina, svoga ulja i prvine svoje krupne i sitne stoke u nazočnosti Jahve, Boga svoga, na mjestu koje on odabere da svoje ime ondje nastani; da se tako naučiš zauvijek bojati se Jahve, Boga svoga.
PONOVLJENI ZAKON 14,24
Bude li ti put predug te ne mogneš donijeti desetine - jer je mjesto što ga Jahve odabere da u njemu nastani svoje ime previše daleko od tebe - tada, kad te Jahve, Bog tvoj, blagoslovi,
PONOVLJENI ZAKON 16,2
Kao pashu u čast Jahvi, Bogu svome, žrtvuj ovce i goveda u mjestu koje Jahve odabere da u njemu nastani ime svoje.

Pa . gle molim te, vidju ti vraga, kad pre su sve ovo ispisali da se dogadjalo.:zelenko3:

Daj mi molim te postavi sliku zapisnicara, mislim da je to neki falsifikator.:zlud::zelenko2:

Kako je moguce da kod drugih je napisano drugacije.

Vec je pisano o Bozjem Imenu pa ne bi da se ponavljam kroz teme

evo nasla sam nesto

1. Јован 5:43 "Ја сам дошао у име свог Оца, али ви ме не примате. Кад би неко други дошао у своје име, њега бисте примили."

2. Јован 12:12,13: "Сутрадан је силан народ који је дошао на празник чуо да Исус долази у Јерусалим, 13 узео палмине гране и изашао му у сусрет. И узвикивао је: „Спаси, молимо те! Благословљен онај који долази у Јеховино име,краљ Израела!"

3. Јован 12:28 :"Оче, прослави своје име.“ Тада је дошао глас с неба: „Прославио сам га и опет ћу га прославити.“

Ова три примера су довољна за сад! Да ли можеш да нам кажеш о чијем имену Исус говори?

Mislim da se ovde govori o meni marsovcuz:shock:

Kao ocu svih otaca, a tako se lepo prepoznajem....:deda:

No, kome je to tako lepo objasnio, more dao bih mu .....:zelenko:

E sad kada je taj sto je isa, prica je svima da je on izlasanik onoga , da je i on koji i nije on ,jer je posta onako kako je bilo dosta.
Neki su i slusali a imali su i glas koji je sve to potvrDjiva, javlja se Magarac i kaze Ija, Ija,I ja.

I ljudi dobise poTvrd u da je sve to istina.

Sve to bese isaik zapisa na pesku, tako da se i dan danas to vidi.....:zlud:
a i posle mu nadenuli ime ijava..ne razmeju ga nikako sta on misli kad kaze i ja ija...kad ih bude kopitom onom zadnjom ritno ima da ga razumeju..z:(

Da li si ti Kršćanin?
------------------------

Onaj koji ne zna TKO je Bog i Kako Mu je SVETO Ime,
neće se dobro provesti!

2. Solunjanima 1,8
u ognju žarkome i osveti se onima
koji ne poznaju Boga

i
ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa.

------------------------------

A zazivati samo -. Isuse . Isuse:

MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse,
nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,
oni koji vrše volju Isusovoga Boga.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A sto ti nama pretis, mislim svima onima koji nemaju blage veze sa izmisljotinama vasim.

Vec stoljecima se postavlja pitanja ,dal je ili nije i kako se zove i dal se uposte zove.

Cini mi se da je reka ,jednom davno, dok sam mu lupo cvoke, zovi me i loncem ,samo me nemoj molim te razbiti.

Mislim da kada bi se po loncu sa kasikama lupalo, mozda bi imalo i odjeka.... ako nista valjda bi se neko i smilovao da Taj lonac napuni ,ako bar nista sa klot pasuljem.

a i posle mu nadenuli ime ijava..ne razmeju ga nikako sta on misli kad kaze i ja ija...kad ih bude kopitom onom zadnjom ritno ima da ga razumeju..z:(

I kada se ritne, pogadja direktno u glavu i u Jaja,

Oni koji su dobili u glavu, za njih se kazu da su dobili u glavu i da su zaglavuidi.

Oni koji su imali posla sa jaji ja ,e ti su ostali be i pa i nestade i ono ostalo.

I eno ih trce po cilom svitu traze svoje i jaja.

E sad kada je taj sto je isa, prica je svima da je on izlasanik onoga , da je i on koji i nije on , ...
Nije on rekao da je izaslanik, nego da je sin.
A sin znaci: sledbenik/nastavljac/naslednik nekoga ili necega.
I kaze da je "poslat" sto znaci: upucen.

Dakle, rekao je, i to u raznim situacijama u vezi raznih sila ("oceva"),
da je on direktni sledbenik te i te sile jer je najupuceniji u njeno funkcionisanje.

P.S.
I to nije samo on rekao, nego, na primer, hram u koji je on bio usao kada je prevrtao one stolove
je bio hram verovatno Eskulapa (ili hram medicine pod nekim drugim imenom).
Razlog koga niko nije intervenisao u vezi takvog njegovog ponasanja
je u tome sto je on kao nosilac titule u organizaciji cije je hram vlasnistvo
imao jurisdikciju nad hramom!
Tj. on kao najeminentniji "Sin" je preuzeo upravu nad "Ocevom" svojinom.
Nesto drugacija situacija je bila kada je ulazio u takodje hram medicine,
ali koji ne pripada organizaciji ciji je on clan, odnosno lider.

Tamo pri ulasku cak placa ulaznicu.
Ali zato kao poznati lider u medicini ih ubrzo izvrgava sramu.
Naime, to sto ne pripadaju istoj organizaciji ne znaci da oni nisu znali da jedino on njima moze pomoci a ne oni njemu.
Tj. to je kao kada bi nekom eminentnom profesoru neka srednja skola naplatila ulaznicu zato sto prisustvuje njihovom predavanju,
jer su to privatne skole pa nije isti vlasnik.

Dok ja nisam stigao hriscani su odavno izumrli. ... Negde tokom 2. ili eventualno 3. veka. .

Tu si potpunoma u pravu.
Današnji Kršćani nemaju veze sa vezom sa TIM prvim Biblijskim Kršćanima.

TI prvi Kršćani su bili nasljeditelji Židovske SZ vjere,
te su kao i Židovi vjerovali u SAMO JEDNOGA BOGA - Jahvu - kao i Židovi.

To je ujedno i razlog sto ne znaju da bogovi nisu ziva bica nego sile, te su im imena definicije oblika i funkcija.
A Jehova nije ime za bilo kakvog boga, nego za Gospodare mnogih bogova,
pa samim time i najdominantnije gospodare rezultata na bojnim popristima.

TO si pročitao u Bibliji?

Malo si zakasnio da se njima obratis. ... I to srecom po tebe.
A usled postojanja problema sa razlikovanjem jednine i mnozine zbog gubljenja samoglasnika,
dogadja se upotreba formulacije od dva pojma (Gospod Bog) kao da je rec o ponovljenom smislu: "bog bog"

Kako je Biblijskome Bogu IME Osobno?

Možeš li Biblijskim stihom dokazati?

Stihom tipa - ime je .....

Pa . gle molim te, vidju ti vraga, kad pre su sve ovo ispisali da se dogadjalo.:zelenko3:

Daj mi molim te postavi sliku zapisnicara, mislim da je to neki falsifikator.:zlud::zelenko2:

Kako je moguce da kod drugih je napisano drugacije.

Onaj koji ne zna kako je Ime Bogu,
ne znam da li će biti spašen.
Jer - ako upotrebljavaš neko drugo ime - osim - JAHVE
za Boga - onda radiš hulu na Jedinoga Boga Jahvu,
jer - nekoga drugoga radiš Bogom - a taj nije Bog.

Da li ti možeš Biblijom dokazati - Ime Boga je ........! - ?

Tu si potpunoma u pravu.
Današnji Kršćani nemaju veze sa vezom sa TIM prvim Biblijskim Kršćanima.
Jasno je da se ni jedna vrsta ne stancuje po univerzalnom arhetipu, a narocito ne najkompleksnija.
Ljudi se nikada nece slagati u stavovima. Medjutim to ne znaci da nije moguce razjasniti sta ko misli.
Istina moze biti samo jedna.
Otuda sve opcije i Hriscanske i Islamske jedna drugoj osporavaju vezu sa Hristom.
TI prvi Kršćani su bili nasljeditelji Židovske SZ vjere,
te su kao i Židovi vjerovali u SAMO JEDNOGA BOGA - Jahvu - kao i Židovi.
Za razliku od takzvanih teistickih opcija (kazem takozvanih posto nije najjasnije sta znaci "teos"),
koje danas stoje na principu monoteizma,
i za razliku od takozvanih ateistickih opcija, koje stoje na stavu da su tekstovi izmisljeni,
zastupam ukikatnu (drugaciju od svih) opciju da
1) Tekstovi nisu izmisljeni nego su samo nejasni jer je rac o fragmentima koji su uz to lose prevedeni.
2) Termini za Bogove i Gospode su pogresno shvaceni, pri cemu bogovi su prirodne sile a gospod(ar)i su ljudi koji su bili ovladali njihovim koricenjem.
TO si pročitao u Bibliji?
3) Biblija se ne moze citati doslovno (bukvalno) jer nije rec o originalima, nego o prepisima malobrojno prezivelih fragmenata sa cesto nepotpuno prezivelim recenicama.
Kako je Biblijskome Bogu IME Osobno?
Možeš li Biblijskim stihom dokazati?
4) Zato biblijsko stivo ima prividni utisak stihova, dok je u stvari rec o fragmentima, a ne poetskom izrazavanju.
5) U drevnim dobima, kada su ljudska drustva bila izuzetno raznolika,
postojala su i drustva koja su bila vodjena oligarsima nauke,
tj. krugom ljudi koji je liderstvo odredjivao po naucnom znanju, a ne po rodjenju ili demokratskim izborima.
A anuka to je znanje o svim silama u prirodi, pocevsi od nuklearne.
Te dakle kovceg zaveta (tacnije receno saveza) je kovceg sa izvorom nuklearne energije,
koju je Izrel dobio od oligarha naroda Ahijava, da bi ga upotrebljavao u privredne i vojne svrhe.

Zadatak Izrela bio je da naseli nekadasnju teritoriju Ahijava naroda, koji je sebe nazivao Danajcima (Adonaj),
dok je ahijava (Jehova) internacionalni naziv koji su im dali Egipcani, i znaci "meseceva flota",
tj.: "oni cije su ladje u obliku mladoga meseca".
Na taj nacin Izrael (istorijski poznati naziv je u stvari Arzawa) je bio tampon zona cija je svrha bila
da prima prve udare mnogoljudnih naroda iz pravca dalekoga istoka i iz Egipta.

Do utiska da je rec o jednom nadprirodnom bicu (u jednini) dolazi tek nakon 6 veka pne.,
posto se oligarhijski sloj Ahijava povukao iz Evrope, jer su klasicni narodi podigli nivo znanja i ratovanja
do te mere da su mnogoljudnoscu uspeli ih primorati na uzmicanje iz srca sveta.
Vreme dogadjaja opisanih u Starom Zavetu i Judaizam nemaju niceg zajednickog,
osim sto je Judaizam ideolosko-filozofsko apstraktno tumacenje tekstova iz vremena koje judaisti ne razumeju.
Tako je stvoren monoteizam.

To je moj stav. Da li ti je sada jasno ono sto govorim?
Nije bitno sto se ne slazes. Nego, ... da li razumes sta kazem?

Jasno je da se ni jedna vrsta ne stancuje po univerzalnom arhetipu, a narocito ne najkompleksnija.
Ljudi se nikada nece slagati u stavovima. Medjutim to ne znaci da nije moguce razjasniti sta ko misli.
Istina moze biti samo jedna.
Otuda sve opcije i Hriscanske i Islamske jedna drugoj osporavaju vezu sa Hristom.

Za razliku od takzvanih teistickih opcija (kazem takozvanih posto nije najjasnije sta znaci "teos"),
koje danas stoje na principu monoteizma,
i za razliku od takozvanih ateistickih opcija, koje stoje na stavu da su tekstovi izmisljeni,
zastupam ukikatnu (drugaciju od svih) opciju da
1) Tekstovi nisu izmisljeni nego su samo nejasni jer je rac o fragmentima koji su uz to lose prevedeni.
2) Termini za Bogove i Gospode su pogresno shvaceni, pri cemu bogovi su prirodne sile a gospod(ar)i su ljudi koji su bili ovladali njihovim koricenjem.

3) Biblija se ne moze citati doslovno (bukvalno) jer nije rec o originalima, nego o prepisima malobrojno prezivelih fragmenata sa cesto nepotpuno prezivelim recenicama.

4) Zato biblijsko stivo ima prividni utisak stihova, dok je u stvari rec o fragmentima, a ne poetskom izrazavanju.
5) U drevnim dobima, kada su ljudska drustva bila izuzetno raznolika,
postojala su i drustva koja su bila vodjena oligarsima nauke,
tj. krugom ljudi koji je liderstvo odredjivao po naucnom znanju, a ne po rodjenju ili demokratskim izborima.
A anuka to je znanje o svim silama u prirodi, pocevsi od nuklearne.
Te dakle kovceg zaveta (tacnije receno saveza) je kovceg sa izvorom nuklearne energije,
koju je Izrel dobio od oligarha naroda Ahijava, da bi ga upotrebljavao u privredne i vojne svrhe.

Zadatak Izrela bio je da naseli nekadasnju teritoriju Ahijava naroda, koji je sebe nazivao Danajcima (Adonaj),
dok je ahijava (Jehova) internacionalni naziv koji su im dali Egipcani, i znaci "meseceva flota",
tj.: "oni cije su ladje u obliku mladoga meseca".
Na taj nacin Izrael (istorijski poznati naziv je u stvari Arzawa) je bio tampon zona cija je svrha bila
da prima prve udare mnogoljudnih naroda iz pravca dalekoga istoka i iz Egipta.

Do utiska da je rec o jednom nadprirodnom bicu (u jednini) dolazi tek nakon 6 veka pne.,
posto se oligarhijski sloj Ahijava povukao iz Evrope, jer su klasicni narodi podigli nivo znanja i ratovanja
do te mere da su mnogoljudnoscu uspeli ih primorati na uzmicanje iz srca sveta.
Vreme dogadjaja opisanih u Starom Zavetu i Judaizam nemaju niceg zajednickog,
osim sto je Judaizam ideolosko-filozofsko apstraktno tumacenje tekstova iz vremena koje judaisti ne razumeju.
Tako je stvoren monoteizam.

To je moj stav. Da li ti je sada jasno ono sto govorim?
Nije bitno sto se ne slazes. Nego, ... da li razumes sta kazem?

Znači - ti ne znaš kako je Biblijskome Bogu Ime!
Jel tako?
-----------
1,
Zašto si tu?
2,
Što želiš postići ovdje?
3,
U Bibliju ne vjeruješ - U ŠTO ili Koga vjeruješ?

Jel tako?
Ne. Nije tako.
Napomenuo sam da se u bibliji navode mnoga imena, sto bogova (sila prirode), sto Gospodara tih sila (kolektiva i pojedinaca).
I rekao sam da u mojoj verziji objasnjavanja ne samo da sam ime Jehova i Adonaj definisao kao istorijski pozxnata imena (AhijaveÁhajci i Danajci),
nego sam cak rekao i sta jedno od njih bukvalno znaci, kao i da je epipatskoga porekla.
Zato da bih objasnio i teistima i ateistima da su savremeni zakoni drzava i jednima i drugima uskratili dalju podrsku ispravnosti njihovih tumacenja,
jer ni jedna od dve strane nema za sada validne dokaze.
Što želiš postići ovdje?
Teisti me ne interesuju preterano, zato sto njihova misljenja nisu opasnost za naucna izrazivanja.
Nauku blokiraju ateisticki stavovi propagiranjem tvrdnji da su price jednostavno izmisljene.
Što želiš postići ovdje?
Ovo si izrekao poput idolopoklonika pred idolom.
Ja nisam vernik ni teisticke ni ateisticke filozofije, nego pobornik empirije.
Na primer:
kada tvrdim da su Otac i Sin vodonik i helijum u Suncu, koji daju energiju zivotu na zemlji,
a da je Sveti Duh kiseonik (oznon) koji stiti opstanak organske materije na planeti,
ja nemam sta tu da "verujem" u to da oni imaju takvu moc i da oni to mogu - nego su to cinjenice.
Empirijski potvrdjene.

Dakle bogovi (ovi i mnogi drugi) su ljudima na raspolaganju,
a da li ljudi zele platiti adekvatne priloge (cene) za realne milosti (koristi),
ili zele jeftinim crkvenim prilozima finansirati filozofske apstrakcije sopstvenih zelja
da su omiljeni nekoj nadprirodnoj sili - to je njihov problem.

Kako i za sta placaju - tako i dobijaju!
Nade su najjeftinije.

Onaj koji ne zna kako je Ime Bogu,

Mi svi znamo ime boga i zove se Pera

ne znam da li će biti spašen.

Spasen ? od cega od koga, kada. zasto,i sa cim bi trebalo da se spasi.

Mozda bi trebalo da se spase u zagrljaj, boginje Ljubavi- Afrodite.

Ih sto bi to bio dobar nacin spasenja.

Jer - ako upotrebljavaš neko drugo ime - osim - JAHVE

Pa vec smo se lepo dogovorili da je i tvom bogu ime Pera, i izvuceno is nacina pisanja , mnogo godina kasnije , jel tako.

za Boga - onda radiš hulu na Jedinoga Boga Jahvu,

Za Peru koji sve je stero pa itog tvoga ,koga spominjes. Bog Pera sve je u tor stera.

Kak bi to dobro bil kad bi nam gi preveo rec Hulu, jer ovdekana je rec koja se koristi za pristup filmovima, pa tako da se ima i za naucnu -Fantastiku, bas kao i za bajke....

jer - nekoga drugoga radiš Bogom - a taj nije Bog.

E tu se varas, posto sam Ja svoj bog, onda ja mogu raditi samo za sebe, a uz put i biti u kontaktu sa onima koji zele i biti samnom i veruju u mene.

Da li ti možeš Biblijom dokazati - Ime Boga je ........! - ?

Posto se ne moze ista dokazati ,da su se dogadjaji desili, onako kako je pisano u bajci zvanoj biblija, a ne narocito pisanijiem vekovima kasnije, za sada nije niko dokazao da je jedan bog a ne narocito sa glupostima tipa, zemlja je stvorena pre 15 000, kao i da je svet postao u sedam dana, tj izvini 6 dana a sedmog se odmarao.

Nigde se ni ne zna , ni gde su i kako su odjednom nestali svi bogovi ,koji su imali svoju Historiju u zivotima razlicitih Civilizacija, kako na Severu Evrope, Tako i u predelima Rusije danasnje, niti Istoka- takozvanog Dalekog, bas kao i ne na Bliskom Istoku. A da ne ulazim da je na Drugim Kontinentima, se nigde ama bas nigde nisu ni pojavljivali ikakvi hriscani, niti jedan bog, niti su pominjali ista o jednom bogu.

E umalo da zaboravim, slanjem i za otkrivanjem novih puteva preko sinjeg mora ( a sve u cilju dobijanja , mirisnih zacina sa Indijskog podkontinenta), uz VOJSKU I VOJNU ARMADU , i svestenstvo je propagiralo Svoga Krscanskog Boga, koji su izvrsili masovna ubistava naroda i etnickih grupa i izvrsili tj Doveli svoga katolickog boga tj veru u njega.

I da ama bas nigde nisu prihvatili novo otkrivenje takozvanog tog vaseg boga i, bome sve mi se cini i da ga nece .

Posto se ne moze ista dokazati ,da su se dogadjaji desili, onako kako je pisano u bajci zvanoj biblija, a ne narocito pisanijiem vekovima kasnije, ...

Obrati paznju na izjave ovakvoga tipa.
Jer za njihovu dokazivost vazi isto.

Jedno je sukobljavati se sa nerealnoscu vernika, a drugo je imati odbojnost prema tekstovima.
Zateceno stanje tekstova nije biralo stanje u kome se nalazi.

Obrati paznju na izjave ovakvoga tipa.
Jer za njihovu dokazivost vazi isto.

Jedno je sukobljavati se sa nerealnoscu vernika, a drugo je imati odbojnost prema tekstovima.
Zateceno stanje tekstova nije biralo stanje u kome se nalazi.

Bas kao sto smo imali legende iz Stare Grcke....

koje se i nisu mogli dokazati ali su leeeeepo zvucali i pisani su mnogo godina kasnije,

Nego, hmmm, da li smo imali ista zapisano i Aleksandru makedonskom i njegove putesestvije, pa i kroz te takozvane svete zemlje....

Posto Ti volis pravac Empirizam, za kojom se trazi i povezanost i takozvani dokaz, moram reci da a vec sam objasnio ovde da sam i trazio , i uz posete razlicitim zemljama da vidim ,da procitam, da potrazim, IZVOR tih istih.

Moram reci da je knjiga biblija a ti znas od dakle potice ime biblija i kako se prevodi....i da nemam nista protiv da oni koji veruju u bajke da i dalje veruju u bajke, ali sa mog stanovista, je polazna osnova da ta lica koja izbacuju citate, pamflete i hroniku dogadjaja i u koje Uveravaju sve druge da je to Istina i samo istinu ( po njima), i treba da se reaguje.

I ti sam znas , je da ako nesto tvrdis, na nesto se pozivas, potrebno je i navesti i priloziti dokaze.

I Ja to trazim, i ponavljam ,dajte mi vase licno misljenje, Zasto Vi mislite da se to i tako desilo, molim bez citiranje bajki basne i dogadjaja i reci da su koriscene.

Bas kao sto smo imali legende iz Stare Grcke....
koje se i nisu mogli dokazati ali su leeeeepo zvucali i pisani su mnogo godina kasnije,
Ne kazem da si napravio problem, nego da si ga nasledio od takozvanih strucnjaka koji nikako da objasne prvo sami sebi sta znaci "prenos informacija".
Legende (mitovi, religije) se ne pisu - oni se PRENOSE!
Problem je u prenosu, a ne u pisanju!
Posto Ti volis pravac Empirizam, za kojom se trazi i povezanost i takozvani dokaz, moram reci da a vec sam objasnio ovde da sam i trazio , i uz posete razlicitim zemljama da vidim ,da procitam, da potrazim, IZVOR tih istih.
Hajde da ti nacrtam problem epirijskom slikom...
Ovo sam vec jednom objasnjavao, ali vredi ponoviti i milion puta.
Isti princip kao kod teksta dogajda se i kod simbolicnih predstava.
Ono sto do tebe stize izgleda ovako:
eyeofhorussymbol.jpg

I onda se more ljudi raspise o tome sta je to sto se zove Wedjat/Udjat/Uadjet/Wedjoyet/Edjo/Uto/(eye of Horus)
predstavljalo u zamislima starih Egipcana i iz kojih to razloga.
Pa posto niko nema pojma ispada da simboli, koji inace predstavljaju konkretne fizicke oblike treba da predstavljaju nekakve apstraktne filozofske zamisli.
Medjutim, origianl je u sustini daleko jednostavniji
on je ono sti i mora biti - cisto fizicki oblik!:
200px-Local_Interstellar_Clouds_with_motion_arrows.jpg

Samo sto se danas zove: Local Interstellar Cloud (Lokalni medjuzvezdani oblak)
i naravno, rec je o ovom koji je bitan za nasu zvezdu i nas zajedno sa njom.
E sada, ... zamisli koliki pisani materijal po obimu (na metar, kilo, ... kako god)
bi trebalo ocuvati da dansnjim "krunisanim glavama"
koje bi sve "zdravo na gotovo" jasno elaborira:
- ekonomsko uredjenje drustva,
- razvojni put detektora razne vrste,
- razloge i rezultate sagledavanja ovoga oblaka ...

I naravno, to nije bilo moguce, kao sto nije bilo moguce ni pretpostaviti o cemu je rec, sve dok neko ponovo nije dosao do izgleda originala.
Zato, kada neko zeli doci do konkternih nazlaza, ne moze pratiti tragove filozofiranja ljudi o onome sto ne znaju jer su bili izgubili.
Moram reci da je knjiga biblija a ti znas od dakle potice ime biblija i kako se prevodi....
- "Knjiga" je naziv za skup pisanih podataka, bilo stavrnih, bilo ozmisljenih, bilo integralnih, bilo fragmentiranih...
te "knjiga" ne govori o tim podatcima nista konkretno, a naziv Biblija je apsolutno nebitan.
- I da ne bude znabune, ovo nije moja tvrdnja nego to zna svaki iole ozbiljan ekspert kolikogod promasen:
da je rec o sakupljenim zbirkama tekstova u zatecenom stanju, a ne originalima!!!
I ti sam znas , je da ako nesto tvrdis, na nesto se pozivas, potrebno je i navesti i priloziti dokaze.
Kada je Avogadro postavio svoj zakon (na osnovu koga je kasnije uveden red u hemiji i hemijske formule po prvi put u novijoj istoriji postale ispravne),
sva merenja su vec pre toga bila izvrsena, i on je samo izvukao najlogicniji i jedini moguc tacan zakljucak.
50 godina cekala je hemija da mu ga hemicari priznaju!

A znas li zasto?
Zato sto nauka nije zivo bice, pa da posalje koga tamo gde mu je i mesto, ... nego fabrikat ljudske sujete.

Nemam ja problem sa postojanjem dokaza. U osnovi moj stav je da su neka drustva u proslosti imala razvijeniju tehnologiju od danasnje.
Je li tako?

Eno ti takoznava "Turoviceva igla". To je materijal sa gvozdjem cistoce koju danasnja tehnologija ne moze da postigne.
Taj deo posla je vec zavrsen! ... I bez mene.
Ne treba na Mars da idem. Pa cak ni na Bliski istok. ... U sred Srbije!
Ali, sta ... ?
Sta cemo mi sada sa dosadasnjom indoktrinacijom covecanstva? ... A njoj se bas svidja da je pametna bez rada i muke!

Poslednja izmena:
I kada se ritne, pogadja direktno u glavu i u Jaja,

Oni koji su dobili u glavu, za njih se kazu da su dobili u glavu i da su zaglavuidi.

Oni koji su imali posla sa jaji ja ,e ti su ostali be i pa i nestade i ono ostalo.

I eno ih trce po cilom svitu traze svoje i jaja.
dok ne stignu na pucinu koja nema ni kraja ni pocetka.. i ni tamo ni vamo..i svi u glas umesto ijaja auuu..z:((

Pa ni Isus nije nijednom rekao da je bogu ime Jahve.

Ali je Isus za sebe rekao da je PUT, ISTINA i ZIVOT.

Iznesi stih gde Isus kaze: "Ime mome ocu je Jahve".

Ako nema, izmisljas.

Da li ti svog oca zazivaš - Tata, Oče - ili - po imenu?
Tako isto i Isus svoga Oca zaziva - Oče!
-----------------------------------------------------

Jel tako?

-----------
1,
Zašto si tu?
2,
Što želiš postići ovdje?
3,
U Bibliju ne vjeruješ - U ŠTO ili Koga vjeruješ?

Ne. Nije tako.
Napomenuo sam da se u bibliji navode mnoga imena, sto bogova (sila prirode), sto Gospodara tih sila (kolektiva i pojedinaca).
I rekao sam da u mojoj verziji objasnjavanja ne samo da sam ime Jehova i Adonaj definisao kao istorijski pozxnata imena (AhijaveÁhajci i Danajci),
nego sam cak rekao i sta jedno od njih bukvalno znaci, kao i da je epipatskoga porekla.

Pitanje moje je -
Da li ti znaš koje je Ime Biblijskome Bogu?

Da li možeš dati stih tipa:

- Ime Boga je.....

ILI da Bog sam kaže stih tipa -

- Moje ime je.....

BILO KOJE DRUGO OSIM - JAHVE!?

Pitanje moje je -

- Ime Boga je.....

- Moje ime je.....

Dakle, ti i dalje se pridrzavas floskule, da se u prevodu navede ime boga, po knjizi i dosada je dato da je to Pero a na osnovu nacina pisanja.

I trazis u knjizi bajki, svoj smisao i zivota i bistvovanja i sto je jos najvaznije, pokusavas sada ti da u tekstovima i prevodima vasim , staviti i dokazete da je bog i taj i taj.

Pitano je do sada iha ha, kako i na koji nacin tvoji citati se mogu proveriti. Dokazati.

Sa opet citatima iz knjige bajke. koje tako lepo izbacujes.:zelenko3:

Pitanje moje je -

- Ime Boga je.....

- Moje ime je.....

IME BOGA JE JHVH KOJE SE CITA JEHOVA ILI JAHVE

- - - - - - - - - -

Pa ni Isus nije nijednom rekao da je bogu ime Jahve.

Ali je Isus za sebe rekao da je PUT, ISTINA i ZIVOT.

Iznesi stih gde Isus kaze: "Ime mome ocu je Jahve".

Ako nema, izmisljas.
Bog je obznanio svoje ime

Biblija je Bozja rec.

ti ces da naredis Bogu nesto jel?

Back