Како је Богу име?

A posle će da me bace na žar, pa će da bude sušeni muzjak na žaru. Specijalitet kuće.
Koliko ja vidim ...
JC_hmmm.gif

To ti je redovna temperatura ...
53702.gif

a ko ce da cuva mars dok ti vilenis po zemlji..lagis znaci da si i otac a nisi ni onaj marsovac..ti si mali perica..z:(

Pa lepo Ti kazem ,ima nas Marsovaca ,onoliko koliko je potrebno da sredjujemo po zemlji.

Ja, malo po malo, pa trk do zemlje, capim sto se da capit, napravim sto se treba napravit i ....

Neg, da te pitam , od kud li ta prica za malog, mislim u Perici.z:mrgreen:

Jel si imala bliski susrtet prve vrste ili je To bilo .....:zelenko3:

"Tehnicki" gledano mogao bi bezbroj, medjutim sve ono sto kakogod ko da smatra pod "religijom" za sada su
iskljucivo filozofski nacini tumacenja (ili falsifikovanja) starih tekstova (fragmentiranih informacija iz proslosti),
osim nekih povremenih pokusaja namernih osmisljavanja "opijuna za narod" koji ... ne prolaze.

Situacija sa informacijama iz proslosti je znatno drugacija nego sto se to laicki pretpostavlja.
a) Naime hronicar ni ikao direktni svedok dogadjaja u startu ne mora razumeti ono sto vidi.
b) Sa druge strane kolikogod da on, i svi kasniji prenositelji pogresno prepricavaju/prevode/koriguju opise pristrasnim tumacenjima
postoji granica iza koje verzije materijala postaju "bljak".
- Jer razlog za dug opstanak informacija uvek u originalu mora da ima tezinu enormnoga znacaja,
- dok plagirana tumacenja zapadaju u sve vecu bizarnost.

Na primer:
U originalu kula Vavilonska doseze do neba!
Sa time sto je to fragmentirana informvacija, odnosno nisu preziveli fragmenti koji jasno objasnjavaju na koji nacin.
I sta sada?
Kako ces nadograditi pricu? Nije da ne postoje pokusaji. Ali su oni ispod renomea fragmenta!
To su pokusaji kojom su se svojevremeno koristili i gnosticki spisi, ali oni ne vode nicemu.
Ne pamte se vise ni gnostici ni Marks, a fragmenti o kuli i dalje stoje.
A zasto.
Zato sto je potreba gradnje medjunarodnih telekomunikacionih sistema - je vecna logika bez premca!
Koja se ne moze mimoici, prepoznao je neko ili ne.
A misljenja filozofa su prolazne mizerije.

Siroku narodnu masu ubedjuje jedino oruzana sila.
U dogadjajima opisanim u Starom Zavetu to je tehnoloska premoc Ahijava.
Mojsije nije imao vecinu. U samom startu posle izlaska iz Egipta morao je da pobije odrasle u 10 od 12 plemna.
I posle toga opet, i opet, i opet... kada god ta siroka masa izrazi svoje ubedjenje.
O kakvom ubedjivanju to govoris?
O pricam ti pricu?
To u ovmim fragmentima nisi mogao citati!
Jer oni su daleko od naivnosti i od bogobojazljivosti.
Dok u dogadjajima Novog Zaveta nije Isus nikakav vodja vecine, niti on tamo bilo koga ubedjuje recima,
nego zasuce rukave pa leci itd.

Ne znam na koga si Ricarda mislio, ali dobri stari obicaj feudalaca je da svoje pohode bogu iza nogu od bezbednosti svojih podanika ne deklarisu kao licnokoristoljubive pljackaske ekskurzije koje naravno prvo treba finansirati za "na put".
Vi tamo na Marsu nemate problematiku budzeta?

Tacno tako! Kao sto je Srbija otisla u pravoslavlje po volji i interesima svojih feuralnh vladara.
Da kako bi drugacije? Nece valjda po volji svestenstva?

Da pokusam da dam odgovore na nekoliko tvojih stavova.

Hronicari - su lica koji piosu dogadjaje, u datom trenutku, sa detaljima za koje je i video i cuo...

Ono sto se desilo u davna vremena i cuo da se desilo ,takvae price, nisu hronologija , vec pisanje o legendama, tj prepricavanje nekog dogadjaja.

Za Engleskog kralja Ricarda III, pogledaj, mislim da ces pronaci da je navodno i rekao" Dajem kraljevstvo za konja...." a da ima se narodna predavanja, koja su se iz vekova, prepricavala da je On, kada je isao za Jerusalim, bio Goscen na dvoru srpskog Kralja i da je kao Barbarin ,jeo rukama a da su nasi , jeli sa zlatnim kasikama i Viljuskama...". Hmm, dal li je to istina, sa kojom mi danas treba da uzmemo Zdravo za Gotovo.

I da jos jednom napomenem, sve ono sto mTi postavljas da se dogodilo u To vreme, NEMA nikakvih PISANIH TRAGOVA, nema uopste igde da je zapisano o Jevrejima u Egiptu, niti Mesopotamiji, niti U Jordanu, " Petri dolini".

Niti u Rimskoj ili ti Grckoj historiji, Niti u Kartagini ( Hanibal prica....)

Dakle IZMISLJOTINA ,koja se provlaci a u cilju drzanja naroda pod suknom............

I kao zakljucak, i dalje se postavlja pitanje....GDE SU SVI OSTALI BOGOVI, koji su se pominjali ranije.........i ima zapisa o njima.

Pa lepo Ti kazem ,ima nas Marsovaca ,onoliko koliko je potrebno da sredjujemo po zemlji.

Ja, malo po malo, pa trk do zemlje, capim sto se da capit, napravim sto se treba napravit i ....

Neg, da te pitam , od kud li ta prica za malog, mislim u Perici.z:mrgreen:

Jel si imala bliski susrtet prve vrste ili je To bilo .....:zelenko3:

direktan kontakt..oci u oci i to na njegovom terenu
necu ti se u majku kunem da sve ovo tacno..tad lazem ko pas..
u oca ti se kunem i tad nikad ne lazem majke mi....:zkez:

direktan kontakt..oci u oci i to na njegovom terenu
necu ti se u majku kunem da sve ovo tacno..tad lazem ko pas..
u oca ti se kunem i tad nikad ne lazem majke mi....:zkez:

E onda , moram da priznam da Ti zasigurno znas malog Pericu.........zvanog maliz:mrgreen:

neg , mi je ovo malko zasmetalo, znas Ono i to jos direkt...pa oci u oci.....

Al ajde da Ti verujem, sve je moguce u ovom svetu, pa i sa Pericom i tobom....:zelenko3:

Hronicari - su lica koji piosu dogadjaje, u datom trenutku, sa detaljima za koje je i video i cuo...
Ono sto se desilo u davna vremena i cuo da se desilo ,takvae price, nisu hronologija , vec pisanje o legendama, tj prepricavanje nekog dogadjaja.
Uvek se zaboravlja da originalni zapisi hronika ne mogu da traju dugo, dakle prelaze u oblike fragmentiranih podataka.
a) zato sto su ogromne
b) zato sto su materijali zapisa propadnjivi
c) zato sto prolaze kroz drustveno-politicki nepodobne periode
Nebitno je da li su fragmenti prerpicani ili prepisani, da li se zovu mitovi, religije, legende, epovi ili vec kako,
jer to im je samo klasifikacija po poslednjoj spoljnoj formi.
nema uopste igde da je zapisano o Jevrejima u Egiptu, niti Mesopotamiji, niti U Jordanu
Stalno mesas dve sasvim razlicite stvari:
1) tumacenja potonjih filozofskih mnjenja/insitucija
2) sa sadrzajima biblijskih fragmenata.

* U fragmentima dogadjaja koji se danas zovu Stari Zavet se Jevreji spominju jednom ili dva puta, i to kao narod koji ne pripada Izraelu!

* Nije ni moj problem ni problem originalnih hronika sto istoricari traze aktere, mesta i dogadjaje koji nisu iz hronika nego iz pogresnih shvatanja potonjih vremena.

Uvek se zaboravlja da originalni zapisi hronika ne mogu da traju dugo, dakle prelaze u oblike fragmentiranih podataka.
a) zato sto su ogromne
b) zato sto su materijali zapisa propadnjivi
c) zato sto prolaze kroz drustveno-politicki nepodobne periode
Nebitno je da li su fragmenti prerpicani ili prepisani, da li se zovu mitovi, religije, legende, epovi ili vec kako,
jer to im je samo klasifikacija po poslednjoj spoljnoj formi.

Stalno mesas dve sasvim razlicite stvari:
1) tumacenja potonjih filozofskih mnjenja/insitucija
2) sa sadrzajima biblijskih fragmenata.

* U fragmentima dogadjaja koji se danas zovu Stari Zavet se Jevreji spominju jednom ili dva puta, i to kao narod koji ne pripada Izraelu!

* Nije ni moj problem ni problem originalnih hronika sto istoricari traze aktere, mesta i dogadjaje koji nisu iz hronika nego iz pogresnih shvatanja potonjih vremena.

Niti postoje , niti se ima hronika OGROMNIH, niti se mogu pod vezati sa pisanjem.

Dosli smo do spoznaje da su dogadjaji ispricani, tj zapisani hiljadama godina pre istih dogadjaja i ako i dalje stojis da ono sto je zapisano u starom zavetu , dogadjaji, konverzacija, kao i poruke, onda samo mogu reci i da stvarno nije tvoja krivica.

Inace, ne samo da razliciti naucnici ,pokusavaju da pronadju ista od bajki ispisanih. Najbolji nacin je da se pronadju zapisi a njih ima itekako puno u Mediteranskom basenu. I NEMA ISTA o jevrejima i izmisljenim licnostima.

Zanimljivo, nema nigde vise o toj licnosti da se i pominje, pardon, kod mormona se kaze u njihovoj bibliji da je sam njihov, video i pricao sa isusom u sumama i mocvarama Montane, i isus mu je pokazao, zakopane Zlatne Knjige biblije.....koje niko drugi nije ikada video.

I ima sledbenika iha ha....koji i to veruju.

Kao zakljucak, posto sam marsovac, ja citavu stvar sagledavam sa jednoga stanovista, ti imas svoj, i neka ostane i dalje tako.

I da i dalje ce ljudi traziti Androidu....:zelenko2:

Niti postoje , niti se ima hronika OGROMNIH, ...
Ja objasnjavam zasto ne mogu postojati,
a ti kazes "ne postoje, niti se ima".
niti se mogu pod vezati sa pisanjem.
Mogu se povezati, jer u izvesnim slucajevima postoje i po neki fragmenti iz nekih blizih doba,
ali oni oni spadaju u jedan sasvim drugi nacin pisanja.
Naime u pisanje na kamenu, sto po samom prostoru zapisa podrazumeva potpuno drugaciji odnos prema iznosenju sadrzaja.
Dosli smo do spoznaje da su dogadjaji ispricani, tj zapisani hiljadama godina pre istih dogadjaja
Ne znam ko ste to "vi", ali takav stav u principu pripada nerazumevanju termina prorostvo, odnosno proricanja.
U originalu uspesno predvidjanje dogadjaja se vrsilo, vrsi i moci ce se vrsiti na tri nacina:
a) Proracunima na osnovu merenja procesa adrkvatnih temi.
b) Koriscenjeima iskustava realizacija koje su vec ranije bile ostvarivane.
c) Primanjem informacija od aktera koji vrse, ili su odlucili da dogledno izvrse neke radnje, ili se premisljaju da li ce ih izvrsiti.
I upravo na osnovu ta tri nacina proroci iz biblijskih fragmenata su predocavali sta ce se mora dogoditi ili sta se moze dogoditi.
Inace, ne samo da razliciti naucnici ,pokusavaju da pronadju ista od bajki ispisanih. Najbolji nacin je da se pronadju zapisi a njih ima itekako puno u Mediteranskom basenu.
Sto se takozvanih naucnika tice oni prvo treba da nauce da se lokaciji Kapitoline ne moze dodeliti naziv Jerusalim.
A to vazi kao za teiste tako i za ateiste!
Jer i jedna i druga strana "boga mole" da ne nadju nista i nista ni nece naci tamo gde ne vredi traziti.
kod mormona se kaze
Mormonska literatura je primer pokusaja otvorenog plagiranja, odnosno upravo onoga sto ti mislis da je moguce, tj. izmisljanja dogadjaja.
Ali takvi pokusaji, kao sto sam rekao (poput gnostickih) imaju limit koji naglo urusava smisao ispod ozbiljnosti renomea fragmenata,
te se mogu vezati samo za prirodu uzroka fanaticnosti maloga procenta covecanstva.
nema uopste igde da je zapisano o Jevrejima
Dobro jel citas ti moje postove?
Prosli put sam rekao da Jevreji nisu bili deo Izraela,
a sada cu dodati da originalne gronike nisu radjene ni na hebrejskom, pa cak ni na aramejskom jeziku.
ja citavu stvar sagledavam sa jednoga stanovista, ti imas svoj, i neka ostane i dalje tako.
Postoji jedna ne premostiva razlika:
* ti imas stav
- tako sto si ga prihvatio i ostao na njemu
* a ja imam metodologiju rada
- tako sto sam prvo izbrisao sve stavove, pa potom 10 godina brisao pokusaje svojih stavova,
- pa potom 20 godina vrsio ispravke svake greske i svake greskice pri pracenju stavova iz fragmenata

Jer moje je da pratim stavove samo onih koji imaju detektore mikro i makro prostora - da bi mogli da vide,
i finsnsijsko-politicku moc - da bi mogli da stvaraju.

One koji bi hteli da misle - ne pratim!

Poslednja izmena:
Milane, lepo si objasnio svoje vidjenje zivota i istrazivanje o...

Zelim ti puuuuno uspeha u istom.

Ja sa svoje strane, bas onako kako si i primetio, imam svoj stav koji je izgradjen, pre mnoooooogo godina a na bazi primanja znanja mnogih generacija kao i sam svoj rad na izucavanju fenomena Religija.

Zanimljivo je da se ne dotices osnove podela Religija na ovoj zemlji, a nadam se da i imas to znanje, stoga i kazem, Vise verujem u mnogo bozanstva, jer su i zavedene u svetskoj , kao i u mojoj literaturi .

Svim onim vernicima koji veruju u nadnaravno tj u boga, ovakvog kako ga Hriscanska prikazuje, mogu samo da kazem....Divno je ali mene nimalo ne tangira.

Zanimljivo je da se ne dotices osnove podela Religija na ovoj zemlji, ...
Buduci da rezultati zavise od metodologija rada, osnovna podela u vezi svega je ista:
a) jedan tacan rezultat
b) ostali netacni

Nagadjam sta podrazumevas pod "osnovnom podelom religije", ali te podele spadaju u pogresne rezultate, odnosno zbrku koja ne razjasnjava nista.
Moje je bilo da pratim ponasanje Ahijava.
Oni nisu radili na obrazovanju Izraela, nego na obrazovanju Mojsija.
A za razjasnjenja sa Izraelom koristili su primenjenu silu.

Ni pisanje, ni govore.

Buduci da rezultati zavise od metodologija rada, osnovna podela u vezi svega je ista:
a) jedan tacan rezultat
b) ostali netacni

Nagadjam sta podrazumevas pod "osnovnom podelom religije", ali te podele spadaju u pogresne rezultate, odnosno zbrku koja ne razja
Moje je bilo da pratim ponasanje Ahijava.
Oni nisu radili na obrazovanju Izraela, nego na obrazovanju Mojsija.
A za razjasnjenja sa Izraelom koristili su primenjenu silu.

Ni pisanje, ni govore.

Milane u Nauci je izvrsena podela Religije na :

Zemaljsku, da li znas koje su to?

Nebeske, i koje su to?

A u metodologiji istrazivanja, koje metode se primenjuju u radu?

Onaj je lazan tj on i nije lazan jer je i on Bog ali Jupitera, tako da ces morati da verujes i u mene a i u njega ili bi mogla da izaberes......

neka Ti SERCE kaze, koji je lazan tj koji Ti je bog tvom sercu drag.:think:
e boze ja spremna za avanture..krecem kod vas na nevidjeno..jupiterovac je gasovit i u pickovcu..ako bude frka nema nazad
sta mi je potrebno za put..carobni tepih istkan od zelene svile i da bude poveci a da moze u dzep da se stavi
carobno ogledalo sacinjeno od raznih supstanci da mogu da zavirim u vremenske prilike na svim vazdusnim linijama..
i detaljnu geografsku kartu celog univerzuma..i eto mene a stizu i pokloni sa zemlje.:flert:

Milane u Nauci je izvrsena podela Religije na :
Zemaljsku, da li znas koje su to?
Nebeske, i koje su to?
A u metodologiji istrazivanja, koje metode se primenjuju u radu?
U nauci je poznato da jedna verzija "re+ligija" (inace ih ima vise razlicitih),
pod tim terminom podrazumeva prefiks "ponovo" i termin prikupljanje/okupljanje/sabiranje.
Samo se ne zna koja je u pravu.
To je sto se naucnih "podela" bilo cega tice.

Ali kojagod sta o tome da misli - zna se da danasnji zakoni ni jednoj
ideolosko-filozofskoj organizaciji koja sebe smatra naslednikom necega sto naziva religijom nije dodelila status naslednika tj. vlasnika.

Dakle ti pred sobom imas sa jedne strane:
* Fragmente informacija iz proslosti

a sa druge strane:
* Pretendente da te informacije tretiraju kao svoje vlasnistvo.

- Za sada niko medju zivima nije ostvario svojinsko pravo nad njima.
- Sa druge strane ni pokusaji da se te informacije prikazu kao izmisljene price takodje nemaju validnost pouzdanosti,
nego su samo nacin pristupa koji je najjednostavniji. Pa se lako pamti i lako (ne)radi.

Sto se mojih metoda tice one podrazumevaju sagledavanje fragmentiranih podataka ne po klasifikaciji spoljne forme (mit, religija, ep, itd.)
nego po tome da li je u vezi nekih fragmenata rec o
- fragmentima recenica koji nastaju gubljenjem delova reci u recenici,
- fragmentima recenica koje su gradjene kao javni podsetnik,
- ili o recenicama koje su naknadno sklapane sabiranjem kljucnih pojmova sire tematike
plus sto treba voditi racuna o razlikovanju fragmenata od
- recenica koje su tumaci morali uneti iz nekog razlioga
- delove recenica koji su ubacani u fragmentirane recenice da bi (voljom tumaca) tumacile upadljivu nejasnocu fragmenata.

- Pri tome apsolutno ne sme da me interesuje aktuelni nacin tumacenja znacenja upotrebljenih pojmova,
nego sam obavezan da se vratim etimoloskom smislu.
- Sto se tice jednina i mnozina to moram da utvrdim po sadrzaju dogadja.
- Sto se tice imena moram da vrsim procenu da li je neko ime ime jedinke ili naroda sa jedne strane,
a sa druge strane da li se nazivi/termini odnose na lica ili na stvari.
- Svaki dogadjaj medju akterima dogadjaja iz proslosti moram da poredim sa dogadjajima iz savremenih doba,
vodeci racuna o slicnosti i razlikama.
- Dok kada ih poredim sa dogadjajima iz proslosti moram da razdvajam neklasicna i klasicna drustva.
- Pri tome buduci da u tim hronikama ima i bitnih podataka o prirodi postojanja,
moram da poredim danasnje jezicke nacine opisa tih momenata iz fizike, hemije itd. sa tadasnjim.
- A da vodim racuna da danasnja nauka egzistira u ekstremno drugacijim drustvenim okolnostima u odnosu na nekadasnje.
I da ga ne tupim dalje, ...

bitno je napomenuti da mozda najznacajnija stvar je povezivanje kljucnih reci insistiranjem na upotrebama prevoda koji se odlikuju suzenoscu smila.
- Jer termini koji imaju uopsten smisao su nacin da prevodilac/tumac formalno prepokrije svoje ne znanje,
a to doprinosi tome da se smisao tada moze tumaciti kako mu drago.

Back