Milan.E
Iskusan
- Poruka
- 6.409
Koliko ja vidim ...A posle će da me bace na žar, pa će da bude sušeni muzjak na žaru. Specijalitet kuće.

To ti je redovna temperatura ...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko ja vidim ...A posle će da me bace na žar, pa će da bude sušeni muzjak na žaru. Specijalitet kuće.
a ko ce da cuva mars dok ti vilenis po zemlji..lagis znaci da si i otac a nisi ni onaj marsovac..ti si mali perica..![]()
"Tehnicki" gledano mogao bi bezbroj, medjutim sve ono sto kakogod ko da smatra pod "religijom" za sada su
iskljucivo filozofski nacini tumacenja (ili falsifikovanja) starih tekstova (fragmentiranih informacija iz proslosti),
osim nekih povremenih pokusaja namernih osmisljavanja "opijuna za narod" koji ... ne prolaze.
Situacija sa informacijama iz proslosti je znatno drugacija nego sto se to laicki pretpostavlja.
a) Naime hronicar ni ikao direktni svedok dogadjaja u startu ne mora razumeti ono sto vidi.
b) Sa druge strane kolikogod da on, i svi kasniji prenositelji pogresno prepricavaju/prevode/koriguju opise pristrasnim tumacenjima
postoji granica iza koje verzije materijala postaju "bljak".
- Jer razlog za dug opstanak informacija uvek u originalu mora da ima tezinu enormnoga znacaja,
- dok plagirana tumacenja zapadaju u sve vecu bizarnost.
Na primer:
U originalu kula Vavilonska doseze do neba!
Sa time sto je to fragmentirana informvacija, odnosno nisu preziveli fragmenti koji jasno objasnjavaju na koji nacin.
I sta sada?
Kako ces nadograditi pricu? Nije da ne postoje pokusaji. Ali su oni ispod renomea fragmenta!
To su pokusaji kojom su se svojevremeno koristili i gnosticki spisi, ali oni ne vode nicemu.
Ne pamte se vise ni gnostici ni Marks, a fragmenti o kuli i dalje stoje.
A zasto.
Zato sto je potreba gradnje medjunarodnih telekomunikacionih sistema - je vecna logika bez premca!
Koja se ne moze mimoici, prepoznao je neko ili ne.
A misljenja filozofa su prolazne mizerije.
Siroku narodnu masu ubedjuje jedino oruzana sila.
U dogadjajima opisanim u Starom Zavetu to je tehnoloska premoc Ahijava.
Mojsije nije imao vecinu. U samom startu posle izlaska iz Egipta morao je da pobije odrasle u 10 od 12 plemna.
I posle toga opet, i opet, i opet... kada god ta siroka masa izrazi svoje ubedjenje.
O kakvom ubedjivanju to govoris?
O pricam ti pricu?
To u ovmim fragmentima nisi mogao citati!
Jer oni su daleko od naivnosti i od bogobojazljivosti.
Dok u dogadjajima Novog Zaveta nije Isus nikakav vodja vecine, niti on tamo bilo koga ubedjuje recima,
nego zasuce rukave pa leci itd.
Ne znam na koga si Ricarda mislio, ali dobri stari obicaj feudalaca je da svoje pohode bogu iza nogu od bezbednosti svojih podanika ne deklarisu kao licnokoristoljubive pljackaske ekskurzije koje naravno prvo treba finansirati za "na put".
Vi tamo na Marsu nemate problematiku budzeta?
Tacno tako! Kao sto je Srbija otisla u pravoslavlje po volji i interesima svojih feuralnh vladara.
Da kako bi drugacije? Nece valjda po volji svestenstva?
Pa lepo Ti kazem ,ima nas Marsovaca ,onoliko koliko je potrebno da sredjujemo po zemlji.
Ja, malo po malo, pa trk do zemlje, capim sto se da capit, napravim sto se treba napravit i ....
Neg, da te pitam , od kud li ta prica za malog, mislim u Perici.
Jel si imala bliski susrtet prve vrste ili je To bilo .....![]()
direktan kontakt..oci u oci i to na njegovom terenu
necu ti se u majku kunem da sve ovo tacno..tad lazem ko pas..
u oca ti se kunem i tad nikad ne lazem majke mi....![]()
E onda , moram da priznam da Ti zasigurno znas malog Pericu.........zvanog mali
neg , mi je ovo malko zasmetalo, znas Ono i to jos direkt...pa oci u oci.....
Al ajde da Ti verujem, sve je moguce u ovom svetu, pa i sa Pericom i tobom....![]()
Uvek se zaboravlja da originalni zapisi hronika ne mogu da traju dugo, dakle prelaze u oblike fragmentiranih podataka.Hronicari - su lica koji piosu dogadjaje, u datom trenutku, sa detaljima za koje je i video i cuo...
Ono sto se desilo u davna vremena i cuo da se desilo ,takvae price, nisu hronologija , vec pisanje o legendama, tj prepricavanje nekog dogadjaja.
Stalno mesas dve sasvim razlicite stvari:nema uopste igde da je zapisano o Jevrejima u Egiptu, niti Mesopotamiji, niti U Jordanu
ti si pandur...da nisi ispricala bi ti lepu pricu..ovako cu morati da te ucmekam..namirisao si me![]()
Uvek se zaboravlja da originalni zapisi hronika ne mogu da traju dugo, dakle prelaze u oblike fragmentiranih podataka.
a) zato sto su ogromne
b) zato sto su materijali zapisa propadnjivi
c) zato sto prolaze kroz drustveno-politicki nepodobne periode
Nebitno je da li su fragmenti prerpicani ili prepisani, da li se zovu mitovi, religije, legende, epovi ili vec kako,
jer to im je samo klasifikacija po poslednjoj spoljnoj formi.
Stalno mesas dve sasvim razlicite stvari:
1) tumacenja potonjih filozofskih mnjenja/insitucija
2) sa sadrzajima biblijskih fragmenata.
* U fragmentima dogadjaja koji se danas zovu Stari Zavet se Jevreji spominju jednom ili dva puta, i to kao narod koji ne pripada Izraelu!
* Nije ni moj problem ni problem originalnih hronika sto istoricari traze aktere, mesta i dogadjaje koji nisu iz hronika nego iz pogresnih shvatanja potonjih vremena.
e provaljen si sad...hteo si da budes i tata i sin u isto vreme..i mama bi sine..Ebiga, morat ces da koristis neke bolje Sapune, da sakrijes svoj trag, ahhhh da zaboravih, Ja sam dio tebe , pa gde god da podjes, Ja cu bit u tebi.![]()
e provaljen si sad...hteo si da budes i tata i sin u isto vreme..i mama bi sine..![]()
Ja objasnjavam zasto ne mogu postojati,Niti postoje , niti se ima hronika OGROMNIH, ...
Mogu se povezati, jer u izvesnim slucajevima postoje i po neki fragmenti iz nekih blizih doba,niti se mogu pod vezati sa pisanjem.
Ne znam ko ste to "vi", ali takav stav u principu pripada nerazumevanju termina prorostvo, odnosno proricanja.Dosli smo do spoznaje da su dogadjaji ispricani, tj zapisani hiljadama godina pre istih dogadjaja
Sto se takozvanih naucnika tice oni prvo treba da nauce da se lokaciji Kapitoline ne moze dodeliti naziv Jerusalim.Inace, ne samo da razliciti naucnici ,pokusavaju da pronadju ista od bajki ispisanih. Najbolji nacin je da se pronadju zapisi a njih ima itekako puno u Mediteranskom basenu.
Mormonska literatura je primer pokusaja otvorenog plagiranja, odnosno upravo onoga sto ti mislis da je moguce, tj. izmisljanja dogadjaja.kod mormona se kaze
Dobro jel citas ti moje postove?nema uopste igde da je zapisano o Jevrejima
Postoji jedna ne premostiva razlika:ja citavu stvar sagledavam sa jednoga stanovista, ti imas svoj, i neka ostane i dalje tako.
Buduci da rezultati zavise od metodologija rada, osnovna podela u vezi svega je ista:Zanimljivo je da se ne dotices osnove podela Religija na ovoj zemlji, ...
Pa daj se koristi sa svim potrebnim sredstvima i sve ce bit na svom mestu, veruj mi.
Veruj vise u mene, neg u ove druge, Ceri.
i bog jupitera se javio..i on kaze da je on onaj pravi...kome sad da verujem..![]()
Buduci da rezultati zavise od metodologija rada, osnovna podela u vezi svega je ista:
a) jedan tacan rezultat
b) ostali netacni
Nagadjam sta podrazumevas pod "osnovnom podelom religije", ali te podele spadaju u pogresne rezultate, odnosno zbrku koja ne razja
Moje je bilo da pratim ponasanje Ahijava.
Oni nisu radili na obrazovanju Izraela, nego na obrazovanju Mojsija.
A za razjasnjenja sa Izraelom koristili su primenjenu silu.
Ni pisanje, ni govore.
e boze ja spremna za avanture..krecem kod vas na nevidjeno..jupiterovac je gasovit i u pickovcu..ako bude frka nema nazadOnaj je lazan tj on i nije lazan jer je i on Bog ali Jupitera, tako da ces morati da verujes i u mene a i u njega ili bi mogla da izaberes......
neka Ti SERCE kaze, koji je lazan tj koji Ti je bog tvom sercu drag.![]()
U nauci je poznato da jedna verzija "re+ligija" (inace ih ima vise razlicitih),Milane u Nauci je izvrsena podela Religije na :
Zemaljsku, da li znas koje su to?
Nebeske, i koje su to?
A u metodologiji istrazivanja, koje metode se primenjuju u radu?
pod tim terminom podrazumeva prefiks "ponovo" i termin prikupljanje/okupljanje/sabiranje.
Samo se ne zna koja je u pravu.
To je sto se naucnih "podela" bilo cega tice.
Ali kojagod sta o tome da misli - zna se da danasnji zakoni ni jednoj
ideolosko-filozofskoj organizaciji koja sebe smatra naslednikom necega sto naziva religijom nije dodelila status naslednika tj. vlasnika.
Dakle ti pred sobom imas sa jedne strane:
* Fragmente informacija iz proslosti
a sa druge strane:
* Pretendente da te informacije tretiraju kao svoje vlasnistvo.
- Za sada niko medju zivima nije ostvario svojinsko pravo nad njima.
- Sa druge strane ni pokusaji da se te informacije prikazu kao izmisljene price takodje nemaju validnost pouzdanosti,
nego su samo nacin pristupa koji je najjednostavniji. Pa se lako pamti i lako (ne)radi.
Sto se mojih metoda tice one podrazumevaju sagledavanje fragmentiranih podataka ne po klasifikaciji spoljne forme (mit, religija, ep, itd.)
nego po tome da li je u vezi nekih fragmenata rec o
- fragmentima recenica koji nastaju gubljenjem delova reci u recenici,
- fragmentima recenica koje su gradjene kao javni podsetnik,
- ili o recenicama koje su naknadno sklapane sabiranjem kljucnih pojmova sire tematike
plus sto treba voditi racuna o razlikovanju fragmenata od
- recenica koje su tumaci morali uneti iz nekog razlioga
- delove recenica koji su ubacani u fragmentirane recenice da bi (voljom tumaca) tumacile upadljivu nejasnocu fragmenata.
- Pri tome apsolutno ne sme da me interesuje aktuelni nacin tumacenja znacenja upotrebljenih pojmova,
nego sam obavezan da se vratim etimoloskom smislu.
- Sto se tice jednina i mnozina to moram da utvrdim po sadrzaju dogadja.
- Sto se tice imena moram da vrsim procenu da li je neko ime ime jedinke ili naroda sa jedne strane,
a sa druge strane da li se nazivi/termini odnose na lica ili na stvari.
- Svaki dogadjaj medju akterima dogadjaja iz proslosti moram da poredim sa dogadjajima iz savremenih doba,
vodeci racuna o slicnosti i razlikama.
- Dok kada ih poredim sa dogadjajima iz proslosti moram da razdvajam neklasicna i klasicna drustva.
- Pri tome buduci da u tim hronikama ima i bitnih podataka o prirodi postojanja,
moram da poredim danasnje jezicke nacine opisa tih momenata iz fizike, hemije itd. sa tadasnjim.
- A da vodim racuna da danasnja nauka egzistira u ekstremno drugacijim drustvenim okolnostima u odnosu na nekadasnje.
I da ga ne tupim dalje, ...
bitno je napomenuti da mozda najznacajnija stvar je povezivanje kljucnih reci insistiranjem na upotrebama prevoda koji se odlikuju suzenoscu smila.
- Jer termini koji imaju uopsten smisao su nacin da prevodilac/tumac formalno prepokrije svoje ne znanje,
a to doprinosi tome da se smisao tada moze tumaciti kako mu drago.
Ma mi može da ga zovemo kako hoćemo. Nego, jel se odaziva na to ime?
Ma mi može da ga zovemo kako hoćemo. Nego, jel se odaziva na to ime?
A kako se odaziva? Jel može to da se čije, ili šta?da....
ne moze se cuti![]()