Како је Богу име?

Poslednja izmena:
pa ne pise sa tri lica :(

takodje nemas ni jedan stih u Bibliji koji bi to potvrdio :)

dakle nisi dokazala niti mozes jer

u Bibliji se ne spominje trojstvo niti tri lica

evo dokazi http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=trojstvo&stpos=0&stype=AND

http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=tri+lica&stpos=0&stype=AND

Svi znamo da je Bog sa tri lica : Otac, Sin i Sveti Duh.

Drugo propovedate samo vi Jehovisti.

To je strasni bogohuljenje, jer ne priznajete Boga !!!!
ISUS HRISTOS JE BOG!!!!

Bog Jedini je - JAHVE!
Ako je za tebe netko drugi Bog,
netko sa drugim imenom,
tada nemaš ispravnu vjeru!
----------------------------------------

LEVITSKI ZAKONIK 21,6
Neka budu posvećeni svome Bogu; neka ne oskvrnjuju ime svoga Boga, jer oni prinose žrtve u čast Jahvi paljene, hranu Boga svoga. Zato moraju biti sveti.
LEVITSKI ZAKONIK 22,2
"Reci Aronu i njegovim sinovima da sveto postupaju sa svetim prinosima Izraelaca; neka ne oskvrnjuju moje sveto ime koje oni - ta moje je! - moraju svetiti. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 22,32
Ne oskvrnjujte moga svetog imena, nego neka budem proglašen svetim među Izraelcima - ja, Jahve, koji vas posvećujem.
LEVITSKI ZAKONIK 24,16
tko izgovori hulu na ime Jahvino neka se smakne - neka ga sva zajednica kamenuje; bio stranac ili domorodac, ako pohuli ime Jahvino, mora mrijeti.
BROJEVI 6,26
Neka pogled svoj Jahve svrati na te i mir ti donese!` Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati.
PONOVLJENI ZAKON 5,11
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
PONOVLJENI ZAKON 6,13
Boj se Jahve, Boga svoga; njemu iskazuj štovanje; njegovim imenom polaži prisegu.
PONOVLJENI ZAKON 10,8
U to vrijeme odvoji Jahve pleme Levijevo da nosi Kovčeg saveza Jahvina; da pred Jahvom stoji u njegovoj službi te da u njegovo ime blagoslivlja, kako radi i danas.
PONOVLJENI ZAKON 10,20
Boj se Jahve, Boga svojeg; njemu služi; uza nj se priljubi; njegovim imenom priseži.
PONOVLJENI ZAKON 12,5
Jahvu, Boga svoga, tražite jedino na mjestu koje je on odabrao, sred svih vaših plemena, da ondje stavi svoje ime i da ondje prebiva;
PONOVLJENI ZAKON 12,11
onda ćete donositi sve što vam naređujem: svoje paljenice, svoje klanice, svoje desetine, darove svojih ruku i sve svoje izabrane zavjetnice koje budete zavjetovali Jahvi - na mjesto koje Jahve, Bog vaš, odabere da ondje nastani svoje ime.
PONOVLJENI ZAKON 12,21
Bude li mjesto koje Jahve, Bog tvoj, odabere da u njemu svoje ime smjesti daleko od tebe, onda možeš zaklati bilo što od svoje krupne ili sitne stoke što ti je Jahve dadne - kako sam ti već naredio - te jesti u bilo kojem svome gradu koliko ti duša želi.
PONOVLJENI ZAKON 14,23
A onda blaguj desetine svoga žita, svoga vina, svoga ulja i prvine svoje krupne i sitne stoke u nazočnosti Jahve, Boga svoga, na mjestu koje on odabere da svoje ime ondje nastani; da se tako naučiš zauvijek bojati se Jahve, Boga svoga.
PONOVLJENI ZAKON 14,24
Bude li ti put predug te ne mogneš donijeti desetine - jer je mjesto što ga Jahve odabere da u njemu nastani svoje ime previše daleko od tebe - tada, kad te Jahve, Bog tvoj, blagoslovi,
PONOVLJENI ZAKON 16,2
Kao pashu u čast Jahvi, Bogu svome, žrtvuj ovce i goveda u mjestu koje Jahve odabere da u njemu nastani ime svoje.

Ni jedan stih piramido nisi iz Novog Zaveta izneo?

Zasto ne izneses stih iz Novog Zaveta gde se spominje ime Jahve?

Da li je Isus Hrist jednom spomenuo ime Jahve, da ili ne?

Ovdje je tema - Како је Богу име?

Ja sam dao mali broj stihova od skoro 7.000
koji jasno i glasno kažu TKO je Bog i KAKO Mu je IME!
JAHVE.

Molio bi te da i ti tako daš stihove za neku tvoju osobu za koju ti smatraš da je Bog.
Čekam željno tvoje stihve - tipa - kao što sam ih i ja dao!
Čekam tvoju istinu - da se pokažaš da govoriš istinu.
Čekam.

Ovdje je tema - Како је Богу име?

Ja sam dao mali broj stihova od skoro 7.000
koji jasno i glasno kažu TKO je Bog i KAKO Mu je IME!
JAHVE.

Molio bi te da i ti tako daš stihove za neku tvoju osobu za koju ti smatraš da je Bog.
Čekam željno tvoje stihve - tipa - kao što sam ih i ja dao!
Čekam tvoju istinu - da se pokažaš da govoriš istinu.
Čekam.

Pa drzim se teme i kazem da nije Jahve, jer da jeste bar jednom bi Isus spomenuo to JAHVE.

Lepo ti kazem da je Jahve u Starom Zavetu prisutno zbog JAHVISTICKE PREDAJE i da to nije bozije ime.

Pa drzim se teme i kazem da nije Jahve, jer da jeste bar jednom bi Isus spomenuo to JAHVE.

Lepo ti kazem da je Jahve u Starom Zavetu prisutno zbog JAHVISTICKE PREDAJE i da to nije bozije ime.

Znači - Jahve je BIO Bog u SZ,
a sad je NOVI Bog - Isus!

Jel Tako?

--------------------------
Kako je Ime Osobno tvome Bogu?
Imaš li stih - tipa - Ime Bogu je ..........! -?

Znači - Jahve je BIO Bog u SZ,
a sad je NOVI Bog - Isus!

Jel Tako?

--------------------------
Kako je Ime Osobno tvome Bogu?
Imaš li stih - tipa - Ime Bogu je ..........! -?

Jahve je bilo ime za boga koje je prisutno zbog JAHVISTICKE PREDAJE ali to nije bozije ime.

Dokazi i obori ono sto sam izneo sa stihom - ISUS RECE JAHVE.

Imas taj stih?

Ako Isus nijednom nije spomenuo ime Jahve, onda je on nas PUT, ISTINA i ZIVOT.

Sigurno mu nije ime Jahve, vec su tog boga pisci koji su bili pod uticajem JAHVISTICKE PREDAJE tako zvali.

Kao sto neko kaze Bog, Otac nebeski, Gospod, ali vas mozak tako nesto ne moze da prihvati jer vi zelite da je bozije ime Jahve.

Ja sam pito za ime tog Boga koji je posinovao tvoga jednoga Svemogućega Boga Isusa ništa mene drugo ne zanima, dakle imaš odgovor ili nemaš?

Evo priložim i Biblijsku repliku a ti mi to pojasni,,ama daću ti dve replike da vidimo šta umeš, možeš i znaš.

Psalam 2,7 Kazaću naredbu Gospodnju; on reče meni: "ti si sin moj, ja te sad rodih.
Djela apostolska 13,33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: ti si moj sin

Hajd pokažite si veru, izvolte

Svi znamo da je Bog sa tri lica : Otac, Sin i Sveti Duh.

Drugo propovedate samo vi Jehovisti.

To je strasni bogohuljenje, jer ne priznajete Boga !!!!
ISUS HRISTOS JE BOG!!!!
a zasto uvek to pises bez ikakvog dokaza?
plus vredjanje

zasto neko ne brise ove uvrede???

pazi mi ne priznajemo Boga
a Jehovini Smo Svedoci :lol:

Pa ime Boga nosimo jer ga priznajemo BOGA JHVH:)
i CELU BOZJU rec :)

Da li mogu ja reci da Boga ne priznajete jer uklanjate Bozje ime ?

Poslednja izmena:
A mesto juhu, da koristi supu?
Zasto si tako negativan...
Nisu ni marslovci ni ateisti proglnali bogove.
U pravu je sto se raduje. ... ... Dok macke nema ...
A moze li to recimo i malko drugacije , mislim bog je isus a i hristos , kao svog li bozanstva.
U koliko mi je uspelo da prevedem sa marsijanerskog (mislim da sam ti rekao da me podsecas na moj engleski) ...
cini mi se da si stekao utisak da su danasnje verzije tumacenja Isusa, Hrista itd. po volji vernika, a u stvari nisu.
Jedino su im draze od Isusovih, odnosno Hristovih.

Zasto si tako negativan...
Nisu ni marslovci ni ateisti proglnali bogove.
U pravu je sto se raduje. ... ... Dok macke nema ...

U koliko mi je uspelo da prevedem sa marsijanerskog (mislim da sam ti rekao da me podsecas na moj engleski) ...
cini mi se da si stekao utisak da su danasnje verzije tumacenja Isusa, Hrista itd. po volji vernika, a u stvari nisu.
Jedino su im draze od Isusovih, odnosno Hristovih.

Citajuci , postove , umirem od smeha, jer se pozivaju na prevode,koji su prevedeni iz razlicitih knjiga, spisa, i....

I u svakoj od ovih prevoda ,proizilazi da su samo ONI u pravu i niko ama bas niko drugi nije, tako da kontravezna misljenja o postanku ili ne postojanje istih , me razveseli.

Kako se ne bih smejao ,kada sa takvim zarom citiraju dogadjaje , bas kao i da su sami prisustvovali dogadjaju i jos se prepiru, dal je ovako ili je onako rekao.

Prevodi knjige i nisu po volji vernika, vec je ono dato da kroz citanje , deo citata, deo u recenici se svako moze i pronaci. To je volja svestenstva i vlastodrzaca.

Dok su mnogi Pa i oni koji na takav nacin Vama prezentiraju sta je vera ,kao i religija i koja je Prava, uzivaju u carima ovozemaljskog blaga, i uzivaju u razdoru ...... Stado a tako Vas i prozivaju ( oni su Pastiri ) se glodje dal oko ispase, dal oko slanika, dal oko vode.....

A sto se tice Bogova, vec vise puta naglasih , da Ja jesam za ONE BOGOVE koji i jesu i bili zapisani i mogu se i faktualno dokazati da su se i pominjali ( pogledaj Staru Grcku Filozofiju, pogledaj zapise iz starih knjiga ili pogledaj zapise u kamenim blokovima, stenama u staroj Asiriji i .....)

I da znas i dalje trazim Boginju Afroditu, bas kao i sto cekam da me Bog Amor, pogodi sa strelom....... a i to je teze jer ja kao Bog Marsa , se i ne dam tako lako ...pogoditi.

Legende su legende, ponekad u tim legendama ima istine ili se i zeli poverovati u .......jer to nekome odgovara, ali da tu svoju Istinu- namece drugima, da se napadaju drugi koji imaju svoju verziju, kao i i Istinu, je i dovelo do svega ovoga sto imamo u zadnjih dve hiljada godina.

U IME MOJE VERE I RELIGIJE, ubit cu sve koji se ne slazu sa Mojim vidjenjima ......

Poslednja izmena:
Imamo zaostatak od nekoliko hiljada godina, pa me to zamara.
Da skratim, cilj ovoga posta kao i mnogih drugih je obracanje paznje na previde...
Dok su mnogi Pa i oni koji na takav nacin Vama prezentiraju sta je vera
Ne prezentuju oni sta je vera, nego sta je njihova vera (uverenje) i to ne "nama" nego zainteresovanima.
Ja jesam za ONE BOGOVE koji i jesu i bili zapisani i mogu se i faktualno dokazati da su se i pominjali
Buduci da na ovom svetu postoji mnostvo bitnih sila, sve one su se pominjale mnogo puta.
Problem istrazivaca nije samo u tome da nanjde ko je ko, nego i da izlazi na kraj sa problemima razlicitosti zapisivanja istih termina.
I da znas i dalje trazim Boginju Afroditu, bas kao i sto cekam da me Bog Amor, pogodi sa strelom...
U tolikom broju uspeo sam da dodjem do po nekog - konkretno. Sto do sada inace nije bio slucaj.
Ali to nisam mogao ciniti po sebi zadatom redosledu, nego po povoljnosti ocuvanosti informacija.
Za ove koje si pomenuo, ne stavljam glavu na panj, ali koliko sam mogao razabrati stvari,
najizglednije je da su oni imena za Gospodare starije generacije od kulture Ahijava.
Tj. kada su Ahijave bile neciji "Izrael", tako da ce to biti znatno poteze.

Dakle jedno je doci do zapisa imena za Ahijave kao istorijskoga naroda za koji tvrdim da su ono sto je biblijski oblik Y.h.w.h.
a nesto sasvim drugo je ocekivati takve zapise iz mnogo starijih razdoblja.
Inace sto se recimo Areja tice, u Ilijadi imas opis momenta kada ga Diomed smrtno ranjava, dakle ubija,
ali mu Apolon objasnjava da se ne gradi bozima jednak, jer za razliku od njega, koji je konkretan vladar (tiranin),
i cijom smrcu prestaje njegova vladavina (dolazi do prevrata u drustvu kojim vlada),
Arej je besmrtan (jednostavno na njegovo mesto dolazi lice iste strucnosti iz jedinstvenog oligarhijskog tipa vladavine).
A ko dolazi posle tebe? :roll:

Imamo zaostatak od nekoliko hiljada godina, pa me to zamara.
Da skratim, cilj ovoga posta kao i mnogih drugih je obracanje paznje na previde...

Ne prezentuju oni sta je vera, nego sta je njihova vera (uverenje) i to ne "nama" nego zainteresovanima.

Buduci da na ovom svetu postoji mnostvo bitnih sila, sve one su se pominjale mnogo puta.
Problem istrazivaca nije samo u tome da nanjde ko je ko, nego i da izlazi na kraj sa problemima razlicitosti zapisivanja istih termina.

U tolikom broju uspeo sam da dodjem do po nekog - konkretno. Sto do sada inace nije bio slucaj.
Ali to nisam mogao ciniti po sebi zadatom redosledu, nego po povoljnosti ocuvanosti informacija.
Za ove koje si pomenuo, ne stavljam glavu na panj, ali koliko sam mogao razabrati stvari,
najizglednije je da su oni imena za Gospodare starije generacije od kulture Ahijava.
Tj. kada su Ahijave bile neciji "Izrael", tako da ce to biti znatno poteze.

Dakle jedno je doci do zapisa imena za Ahijave kao istorijskoga naroda za koji tvrdim da su ono sto je biblijski oblik Y.h.w.h.
a nesto sasvim drugo je ocekivati takve zapise iz mnogo starijih razdoblja.
Inace sto se recimo Areja tice, u Ilijadi imas opis momenta kada ga Diomed smrtno ranjava, dakle ubija,
ali mu Apolon objasnjava da se ne gradi bozima jednak, jer za razliku od njega, koji je konkretan vladar (tiranin),
i cijom smrcu prestaje njegova vladavina (dolazi do prevrata u drustvu kojim vlada),
Arej je besmrtan (jednostavno na njegovo mesto dolazi lice iste strucnosti iz jedinstvenog oligarhijskog tipa vladavine).
A ko dolazi posle tebe? :roll:

Posle mene, niko ne dolazi, jer Ja sam tu dok sam tu.

Kada budem odleteo, sa Zemlje, najverovatnije ce neko koga sam Ja ostavio, tj Marsovka mi rekla da je moje, nastaviti tamo gde sam stao.

... Marsovka mi rekla da je moje, nastaviti tamo gde sam stao.
A, jao, prijatelju moj, ... pa ti ni tamo nisi sef!
Pozdravi je, da se ne naljuti i na nas ovde ...
t0120.gif
... a tebi kako bude.

Jahve je bilo ime za boga koje je prisutno zbog JAHVISTICKE PREDAJE ali to nije bozije ime.

Dokazi i obori ono sto sam izneo sa stihom - ISUS RECE JAHVE.

Imas taj stih?

Ako Isus nijednom nije spomenuo ime Jahve, onda je on nas PUT, ISTINA i ZIVOT.

Kako je Bogu Jedinome Ime? - Stihom molim!

Daj mi jasni stih za svoju tvrdnju!

Tipa - Isus kaže - Ja sam Bog, ime mi je Isus!
----------------------------------------------------------
Tipa - SD kaže - Ja sam Bog, ime mi je SD!
----------------------------------------------------------

Kako je Ime Bogu?
------------------------

Back