Како је Богу име?

Izlazak 3,13
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem:
`Bog otaca vaših poslao me k vama`,
i oni me zapitaju: `Kako mu je ime?` -
što ću im odgovoriti?

Izlazak 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
`Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.`
To mi je ime dovijeka,
tako će me zvati od koljena do koljena
.

-----------------------------------------------------------------------------------

A kako je ime tvoga Boga?

Izlazak 3,13
što ću im odgovoriti?

Izlazak 3,15
`Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.`
To mi je ime dovijeka,
.

-----------------------------------------------------------------------------------

I obrezanje je do vijeka....Kad ćeš se obrezati??

I obrezanje je do vijeka....Kad ćeš se obrezati??
Počni čitati Bibliju, a ne pričati o nečemu što ne poznaješ!
------------------------------------------------------------------------
Čitaj, provjeri, zapamti i ne griješi više!

GALAĆANIMA 5,6
Uistinu, u Kristu Isusu ništa ne vrijedi ni obrezanje ni neobrezanje, nego - vjera ljubavlju djelotvorna.
1. KORINĆANIMA 7,18
Je li tko pozvan kao obrezan, neka ne prepravlja obrezanja. Ako je pozvan kao neobrezan, neka se ne obrezuje.

-----------------------------------------------

Ime Sveto Jedinome Bogu je - Jahve!

POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino.
POSTANAK 12,8
Odatle prijeđe u brdoviti kraj, na istok od Betela. Svoj šator postavi između Betela na zapadu i Aja na istoku. Ondje podigne žrtvenik Jahvi i zazva ime Jahvino.
POSTANAK 13,4
do mjesta na kojem je bio postavio šator, između Betela i Aja, gdje je prije podigao žrtvenik. Tu je Abram zazivao ime Jahvino.
POSTANAK 21,33
Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisku i ondje zazove ime Jahve - Boga Vječnoga.
POSTANAK 26,25
Izak tu podigne žrtvenik i zazove Jahvu po imenu; postavi ondje svoj šator, a njegove sluge počnu kopati bunar.

---------------------------
Kako je Ime tvome Bogu?
Da li je tvoj Bog - i Biblijski Bog?

Izlazak 3,13
što ću im odgovoriti?

Izlazak 3,15
To mi je ime dovijeka,
.

Не, у Светом Писму пише овако:

2. Мојс.3, 13:

А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?

2. Мојс.3, 14:

А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.

2. Мојс.3, 15:

И опет рече Бог Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено.

Kastriranje je u vezi sa bogom Uranom.

Saturn je obrezan ima goli glavić.

saturn_malmerCassini_c2.jpg

Poštovani, razumem ja šta ti pišeš, i na osnovu toga mogu ti reči da si na pogrešnom putu.
O pogresnosti puteva vreme donosi svoj sud.
O mome ce tek doneti,
a o tvome je vec donelo.
Zakoni svih civilizovanih drzava su odbacili dokaze svakog takozvanoga teizma, mada su ga hiljadama godina morali podrzavati,
a uzgred odbacili su nedavno i dokaze takozvanoga ateizma.
Dakle, za moj put ne treba da brinu ni jedni ni drugi.
Kad budeš spreman da prihvatiš istinu onakvu kakva stvarno jeste, i da bi došao do nje, moraš se prepustiti Bogu,...
Sa duznim postovanjem,
moram primetiti da je covek kada zastupa stavove nekoga zivoga coveka obavezan da sebi obezbedi njegovu saglasnost validnu pred zakonom.
- Smatranje da je bog/bogovi nadprirodna sila/sile je tvoje pravo,
- ali tvoje zastupanje vise sile:
a) u odnosu na drustvo je nepravno,
b) a u odnosu na nju je njeno obespravljivanje.

I sreca tvoja da je nema, jer od muke bi morala pregristi robovske lance, kad-tad.
A onda... zna se.

2. Мојс.3, 13:

А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?

2. Мојс.3, 14:

А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.

2. Мојс.3, 15:

И опет рече Бог Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено.

Onaj koji jeste. Kako domisljato, lepo zvuci, moram da priznam. U onom fazonu iz MatriXa - The Chosen One :klap: Niko ne zna ko je, sta je, ali bitno da je taj koji jeste.

Poslednja izmena:
Ma božije ime je Alah i nema drugog Boga sem Alaha, a Muhamed je njegov prorok tako mi Alaha. Nego ne uzimajte ime Boga živoga uzalud ka što vi ovde činite kao i braća YHWH Svedoci koji nisu čitali Bibliju jer da jesu ozbiljnije bi shvatili neke stvari ovako će ići u džehenem tako mi Alaha.

Ma božije ime je Alah i nema drugog Boga sem Alaha, a Muhamed je njegov prorok tako mi Alaha. Nego ne uzimajte ime Boga živoga uzalud ka što vi ovde činite kao i braća YHWH Svedoci koji nisu čitali Bibliju jer da jesu ozbiljnije bi shvatili neke stvari ovako će ići u džehenem tako mi Alaha.
Iiiiih.... za malo ti je falilo...
Mogao si uhvatiti voz, al' eto umace.

Muhamed je tacno rekao da nema ni jedne stvoriteljske sile osim (u smislu: mimo) materijalnoga sveta.
Otuda je upotrebio termin (Al)Lah kao zajednicki termin za Lahmu i Lahamu
sto su imena za Fermione, tj. subatomske cestice koje su tvorci materije.

Uzgred od njih su izgradena i sva 99 boznaska imena kojima je Muhamed raspolagao,
a koja mi danas zovemo hemijskim elementima, samo sto imamo jos nekoliko na raspolaganju.

A' dzaba i njemu i nama.
kad eto... voz prodje i ne osvrnu se za zakasnelima.

Veliki pozdrav postavljaču posta.

A sad kaži šta imaš protiv navodno te braće YHWH Svedoci, odnosno šta si ti čitanjem Biblije svatio a oni nisu?

2. Мојс.3, 13:

2. Мојс.3, 14:

2. Мојс.3, 15:

Tebi je Ime - Gospod?
Pitaj nekoga prof. jezika - da li je Gospod - Osobno ime -pa mi javi!
------------------------------------------------------------------------------------

Da li misliš da bi HEBREJI možda točnije dali taj stih?
Pogledajmo:

Exo 3:13
ויאמרH559 משׁהH4872 אלH413 האלהיםH430 הנהH2009 אנכיH595 באH935 אלH413 בניH1121 ישׂראלH3478 ואמרתיH559 להם אלהיH430 אבותיכםH1 שׁלחניH7971 אליכםH413 ואמרוH559 לי מהH4100 שׁמוH8034 מהH4100 אמרH559 אלהם׃H413
Exo 3:14
ויאמרH559 אלהיםH430 אלH413 משׁהH4872 אהיהH1961 אשׁרH834 אהיהH1961 ויאמרH559 כהH3541 תאמרH559 לבניH1121 ישׂראלH3478 אהיהH1961 שׁלחניH7971 אליכם׃H413
Exo 3:15
ויאמרH559 עודH5750 אלהיםH430 אלH413 משׁהH4872 כהH3541 תאמרH559 אלH413 בניH1121 ישׂראלH3478 יהוהH3068 אלהיH430 אבתיכםH1 אלהיH430 אברהםH85 אלהיH430 יצחקH3327 ואלהיH430 יעקבH3290 שׁלחניH7971 אליכםH413 זהH2088 שׁמיH8034 לעלםH5769 וזהH2088 זכריH2143 לדרH1755 דר׃H1755

------------------------------

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

------------------------------

Pitanje je - da li znaš tu istinu - ili - ne?

Čitaj Hebrejsku Bibliju = Jeruzalemska:

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

Dakle, kako je Bogu ime?

Sta rece on Mojsiju?

Ja sam onaj sto jeste.

Ti si sigurna u to?
AKO jesi - onda imaš i jasne dokaze za to, zar ne!?

Znači - TO si pročitala u Bibliji, jel tako?

Jer - Biblija je istininta knjiga koja ne laže!

DAJ mi jasni stih - IME BOGA JE - JESAM!

DAJ mi jasni stih - Bog Otac kaže - Moje Ime je - JESAM!
-------------------------------------------------------------------------

Pošto si u istinitom nauku koji si naučila IZ Biblije,
a ne iz uredaba ljudskih,
dat ćeš mi masu takovih stihova,
zar ne!?

Ti si sigurna u to?
AKO jesi - onda imaš i jasne dokaze za to, zar ne!?

Znači - TO si pročitala u Bibliji, jel tako?

Jer - Biblija je istininta knjiga koja ne laže!

DAJ mi jasni stih - IME BOGA JE - JESAM!

DAJ mi jasni stih - Bog Otac kaže - Moje Ime je - JESAM!
-------------------------------------------------------------------------

Pošto si u istinitom nauku koji si naučila IZ Biblije,
a ne iz uredaba ljudskih,
dat ćeš mi masu takovih stihova,
zar ne!?
nema se sta tu previse misliti,Mojsije pita Boga i dobiva odgovor.
jel jos neko pitao Boga za ime i dobio odgovor?

nema se sta tu previse misliti,Mojsije pita Boga i dobiva odgovor.
jel jos neko pitao Boga za ime i dobio odgovor?

Mojsije je za tvoju informaciju odrastao u Egiptu u faraonovom okruzenju.

Bio je upoznat sa svom mudroscu koju je imao tada Egipat.

Sa tom mudroscu je i otisao iz Egipta.

Mnogi pretpostavljaju da je on pisao 4. knjige iz PETOKNJIZJA i deo PETE KNJIGE.

Imam pitanja za tebe nakon svega:

1. Ko je pisao KNJIGU IZLASKA?

2. Koliko je Mojsije imao svedoka dok je dobijao ploce od Boga?

Mojsije je za tvoju informaciju odrastao u Egiptu u faraonovom okruzenju.

Bio je upoznat sa svom mudroscu koju je imao tada Egipat.

Sa tom mudroscu je i otisao iz Egipta.

Mnogi pretpostavljaju da je on pisao 4. knjige iz PETOKNJIZJA i deo PETE KNJIGE.

Imam pitanja za tebe nakon svega:

1. Ko je pisao KNJIGU IZLASKA?

2. Koliko je Mojsije imao svedoka dok je dobijao ploce od Boga?

Naravno da je tamo odrastao, ko spori tako nesto?
Naravno da je bio upoznat sa svom mudroscu Egipta.
I jeste otisao sa svom mudroscu.
Pa za petu ne bih rekao?
Ako pise da je Mojsije onda verovatno jeste .
NI JEDNOG OD SVEDOKA LJUDI

Naravno da je tamo odrastao, ko spori tako nesto?
Naravno da je bio upoznat sa svom mudroscu Egipta.
I jeste otisao sa svom mudroscu.
Pa za petu ne bih rekao?
Ako pise da je Mojsije onda verovatno jeste .
NI JEDNOG OD SVEDOKA LJUDI

Ako je Mojsije pisao KNJIGU IZLASKA bio je slobodan da pise sta zeli.

On nije imao nijednog svedoka koji ce potvrditi da mu je licno Bog dao ploce. Nijednog svedoka nije imao, a u S.Z. mislim da stoji da je potrebno najmanje 2 svedoka da bi se verovalo da je istina.

Nakon svega, bicu slobodan da kazem da se JUDAIZAM, HRISCANSTVO i ISLAM temelje na verovanju na rec jednom coveku, koji je na osnovu spisa i sam bio upoznat u MUDROST EGIPTA ( PAGANI su osudjivani od strane mnogih licnosti iz BIBLIJE ).

Poslednja izmena:

Back