Kako ja kazem...

Ako pricamo o zdravim vezama. Bolesnija ideja ne moze da mi padne na pamet, nego da uzmes i iskoristis nekoga da ti napravi dete. I to ne samo zbog tog coveka koga bi iskoristila i posle 5 godina dosla i trazila pare, nego i zbog te dece, koja bi rasla samo sa jednim roditeljem. Sa jednim, samozivim, samopravicnim roditeljem Misiz. I sve to sto pricas, ahilova peta, otvaranje karti, razumevanje, pokazivanje slabosti. Pa bas zbog toga i muskarci ne pokazuju slabosti. Uzme i navuce ga na dete. Zato lepo, kazem i ponavljam, sa tom izjavom si sve rekla. Apsolutno sve. Jer ne znam koji jadan i zaludjen covek moze da ide uz taj korak. Taj bolestan i sebican korak samozivosti. Nego sta nego da postoji to, "Bice kako ja kazem" bas zbog tih stvari. Oholosti, samozisvosti, samopravicnosti, neobjektivnosti, i zilion drugih stvari. Hajde kazi tom liku sa kojim zelis da se potpuno otvorite nesto poput toga- Ako hocu, ja mogu da imam dete od tebe kada god ja hocu, sama.

Čoveče Božiji, pa ti sve shvataš na krajnje jedan, izvini molim te, bolestan način. Ne, ti si to na pogrešan način shvatio. Moja rečenica se ne odnosi na žene, koje uhvate momka na dete. sačuvaj Bože, ti si to malo permutovao u svom umu, dragi moj Mistere, jer ja nisam taj tip žene, vala nikada bila, niti ću biti . Odnosi se na Edipovce. To sam rekla, da mi u vezi ne treba da sam sa "detetom". Kome treba majka. Da li ti shvataš, šta ja pišem, ili samo ne želiš da shvatiš? Očito da ne, Mister. Ja govorim o tome, jer sam nekada davno možda, kao jako mlada i bila u vezi sa nekim ko nije bio dorastao ni mom karakteru ni mojoj jačini shvatanja života, ozbiljnosti veze, gde ja želim nekoga postojanog, jer ja imam mamu i tatu, i sasvim su mi dovoljni, i ne trebam takvog muskarca koji ce da mi bude tata, hvala na pitanju imam svog, kao što ne želim ni ja nekome da budem mama u vezi, nego žena, devojka, cura. Neko ko moze paralelno da ide uiz moj karakter, želje i htenja, gde želimo slične stvari od života. Ti bre iskreno ti kazem, nisi normalan, ako si tako shvati moj post, ja to moram ad ti kazem. Jer ja u životu želim pravu ljubav, a te Vase mačo gluposti me ne interesuju. Očito si ti imao neko takvo iskustvo, ja fala na pitanju nisam. Jer sa ovoliko godina nisma nikada imala ni jedan abortus, kao ni nezeljenu trudnoću, što dovoljno govori da ja brinem o svom reproduktivnom zdravlju i da želim da izrodim decu sa nekim ko će to želeti sa mnom , u braku, znaš. A ovaj tvoj post ne da me je šokirao, nego davno nešto tako, izvini bolesno nisam o sebi pročitala. Ali, svačije pravo da misli i da vadi sta zeli iz konteksta i da preokrene u smeru u kojem njegov um funkcionise. Grešiš, ali neka tebe. ♥

Pa kako je u vezi, kako vi kazete ili kako druga strana kaze?
Po mom misljenju, ljudi koji su iskljucivo "kako ja kazem" su u neku ruku egocentricni i sebicni i navikli da dobijaju bez pitanja koliko uzimaju i bez obzira da li druga strana moze da im to da.
Svi mi volimo da bude po nasem, ali valjda neki kompromis, razumevanje i tolerancija mora da postoji za normalnu i zrelu vezu.
Pa kako je, kako vi kazete, kako druga strana kaze ili trazite kompromisno resenje?
Nikada ne bih bila u vezi koja je samo po necijem,bilo da je po mom ili njegovom.Za kvalitetan odnos potrebna je tolerancija i razumevanje a ne insistiranje na svojim sebicnim stavovima.

Čoveče Božiji, pa ti sve shvataš na krajnje jedan, izvini molim te, bolestan način. Ne, ti si to na pogrešan način shvatio. Moja rečenica se ne odnosi na žene, koje uhvate momka na dete. sačuvaj Bože, ti si to malo permutovao u svom umu, dragi moj Mistere, jer ja nisam taj tip žene, vala nikada bila, niti ću biti . Odnosi se na Edipovce. To sam rekla, da mi u vezi ne treba da sam sa "detetom". Kome treba majka. Da li ti shvataš, šta ja pišem, ili samo ne želiš da shvatiš? Očito da ne, Mister. Ja govorim o tome, jer sam nekada davno možda, kao jako mlada i bila u vezi sa nekim ko nije bio dorastao ni mom karakteru ni mojoj jačini shvatanja života, ozbiljnosti veze, gde ja želim nekoga postojanog, jer ja imam mamu i tatu, i sasvim su mi dovoljni, i ne trebam takvog muskarca koji ce da mi bude tata, hvala na pitanju imam svog, kao što ne želim ni ja nekome da budem mama u vezi, nego žena, devojka, cura. Neko ko moze paralelno da ide uiz moj karakter, želje i htenja, gde želimo slične stvari od života. Ti bre iskreno ti kazem, nisi normalan, ako si tako shvati moj post, ja to moram ad ti kazem. Jer ja u životu želim pravu ljubav, a te Vase mačo gluposti me ne interesuju. Očito si ti imao neko takvo iskustvo, ja fala na pitanju nisam. Jer sa ovoliko godina nisma nikada imala ni jedan abortus, kao ni nezeljenu trudnoću, što dovoljno govori da ja brinem o svom reproduktivnom zdravlju i da želim da izrodim decu sa nekim ko će to želeti sa mnom , u braku, znaš. A ovaj tvoj post ne da me je šokirao, nego davno nešto tako, izvini bolesno nisam o sebi pročitala. Ali, svačije pravo da misli i da vadi sta zeli iz konteksta i da preokrene u smeru u kojem njegov um funkcionise. Grešiš, ali neka tebe. ♥

Bla bla bla bla, evo citat tebe :"znači ne treba mi dete, jer kada ga budem htela, ja cu ga sebi roditi" .

Bla bla bla bla, evo citat tebe :"znači ne treba mi dete, jer kada ga budem htela, ja cu ga sebi roditi" .

Vidiš, tebi čovek obrazloži stav, a ti, kažeš šta? "Bla, bla, bla..." Tebi je to ponašanje, zdrav način diskutovanja? Ponašanja? MiSim, stvarno. Naprosto, veoma bezobrazno ponašanje i neprimereno. Neuvažavanje korisnika i podje*avanje, da me izvučeš iz takta. Tako se ne ponaša čovek koji ima šlifa. Mislim da je iluzorna svaka dalja "diskusija" jer ti zapravo i ne znaš šta je to. Već vadjenja običnih rečenica iz konteksta, i unošenje u facu sa istima, bez argumenata, pokrića i egom koji prevazilazi jednu normalnu komunikaciju, uz puno uvazavanje sagovornika sa druge strane "zice" pisanijske. Toliko.Ende. ♥

Vidiš, tebi čovek obrazloži stav, a ti, kažeš šta? "Bla, bla, bla..." Tebi je to ponašanje, zdrav način diskutovanja? Ponašanja? MiSim, stvarno. Naprosto, veoma bezobrazno ponašanje i neprimereno. Neuvažavanje korisnika i podje*avanje, da me izvučeš iz takta. Tako se ne ponaša čovek koji ima šlifa. Mislim da je iluzorna svaka dalja "diskusija" jer ti zapravo i ne znaš šta je to. Već vadjenja običnih rečenica iz konteksta, i unošenje u facu sa istima, bez argumenata, pokrića i egom koji prevazilazi jednu normalnu komunikaciju, uz puno uvazavanje sagovornika sa druge strane "zice" pisanijske. Toliko.Ende. ♥

Prvo pocela si od kulina bana da mi opsujes svoju licnu pricu, i sta Ti hoces u zivotu, i sta Ti mislis da treba i kakvu ljubav Ti zelis, i ti ti ti, tiiii , ti ti ti, tu sam vec stao da citam jer me to smara. A vrlo dobro znam sta znaci kada devojka izjavi doslovce (jer mi nije prvi put da cujem to, i ne mora da znaci da je to moje licno iskustvo uopste ako sam to cuo kada kazu) , a to je - ako Ja zelim dete, Ja cu ga Sebi roditi" znaci nema izdvajanja iz konteksta, vrlo dobro znam sta znaci ta fraza, i pitaj ovde mnoge muske sta to znaci kada cuju (posto sam siguran da ce mnoge koke forumasice da stanu na tvoju stranu zbog podrske "go girl". E sada ako ti je to samo izletelo onako, pa je ostalo to edipov kompleks. meni i dalje nisu jasne te zene koje smaraju sa tom pricom kako ima mnogo muskaraca kojima treba mama. I mislim da je to velika laz, i jos jedno opravdanje zene kada se uda za lovatora, pa kada je pitaju zasto ? ona se opravda izjavom , pa necu da mu ja placam racune. A vidi, niti si ti i jednom placala racune, niti ces, i to je cista budalastina izjava, jer ispada da je taj gladovao i bio mrtav od gladi i ne placenih racuna, i nije umeo da brise doope pre nego je tebe sreo. Te glupe egzistencijalne izjave su zesca glupost i opravdanje lovatorki na ovu krizu. Jer jeste, istina je danas je tesko uzgajati decu, i retko koji muskarac ce tek tako da se prepusti tom izazovu. Pogotovu ako ima JA jA ja ja ja ja zenu ispred sebe, koja je hocu kompromis ali ja ja ja ja ja ja ja zelim ja ja moje ja ja ja ja ja ja moje moje moje ja ja ja ja ja zelim u zivotu ja ja ja iskrena ljubav ja ja ja ja ja moje moje moje moje ja ja ja ja ja.

Pa kako je, kako vi kazete, kako druga strana kaze ili trazite kompromisno resenje?
Kompromis :)
Ali ne u smislu da se nalazi neko srednje rešenje, jedan bi ovako, drugi bi onako, pa na kraju nije ni jedno ni drugo nego nešto izmedju. Tada su oboje poluzadovoljni. I polunezadovoljni. Kompromis te vrste samo ponekad. Nego zavisno od situacije, nekad prevagne jedna strana, nekad druga, bitno je po meni da se dvoje ljudi medjusobno dobro razumeju, poštuju mišljenja i želje onog drugog, i što je najbitnije - da veruju jedno drugom. I da u svemu tome ne mere - ko je, kad, šta i koliko, nego da postoji neka spontanost i balans.

Mislim da bi bilo zanimljivije ako bi smo davali konkretnije primere vezano za te probleme. Tipa, da li je to gde cemo zajedno subotom uvece( i da li cemo uopste zajedno), ili kakvav tepih cemo da kupimo za dnevni boravak, i sl. Gde cemo ziveti ( da li cemo ziveti zajedno) koja vrsta veze je u pitanju? Da li je bas bas ozbiljna (brak, veza) i td, ili je jos uvek onako laganija veza i sl?

Back