Kako izdati knjigu?

hej ljudi, treba mi pomoc.
napisala sam " ne-bas-ali-skoro tinejdz knjigu " i stvarno mi je ogromna zelja da je izdam. Najpogodnija mi je Laguna za to, citam bas dosta njihovih knjiga, i odusevljena sam. poslala sam im mail, i objasnila o cemu se radi, i odgovorili su mi da im posaljem rukopis pocetkom novembra. rok za njihov odgovor je od 4 do 6 meseci( sto je prilicno ). Medjutim, stvarno mi je san da objavim knjigu, znam da mi je talenat neosporan, svi me ohrabruju da se borim za to, i ja stvarno, ali STVARNO to zelim... :/
U svakom slucaju, moze li me neko jos malo usmeriti?

Dobro, shvatam da delimično nije u redu, jer je ovo post iz koje beše, 2008... Ali ovo mi je smešno... Ova osoba je do sada valjda napunila 21 godinu i živo me zanima da li još uvek ima talenta za pisanje i da li želi ovim da se bavi...
Smešno je to koliko ljudi ima talenat za pisanje... I većina njih se upravlja prema rodbini i prijateljima koji zapravo umiru od dosade dok čitaju te radove i kada završe, samo da te otarase su kao "jao, super je... odlično"...
Najjači su oni koji se upravljaju sastavima iz srednje i osnovne škole. Ispostavilo se da svi (ali svi) iz mojih starih odeljenja koji su dobijali petice i pohvale kako odlično pišu, imali 0 talenta i bilo mi je loše dok sam čitao te sastave.. Jer su bili nekako ubeđeni da dobro pišu i dobijali su dobre ocene zbog toga... To je smešno i stvara iluziju bez potrebe...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima :)
da li neko mozda zna da li u Srbiji moze da se proda prica za knjigu?
Imam jako dobru pricu, ali ne i vreme za pisanje. Vise puta sam zapocinjala pisanje svoje knjige ali desava se da ne stignem da pisem po nekoliko dana i tada inspiracija jednostavno nestane. Onda moram da citam sve sto sam ranije napisala da mogu nastaviti. To mi bas oduzme dosta vremena.
Molim odgovor sto pre,
hvala :*

Pozdrav svima :)
da li neko mozda zna da li u Srbiji moze da se proda prica za knjigu?
Imam jako dobru pricu, ali ne i vreme za pisanje. Vise puta sam zapocinjala pisanje svoje knjige ali desava se da ne stignem da pisem po nekoliko dana i tada inspiracija jednostavno nestane. Onda moram da citam sve sto sam ranije napisala da mogu nastaviti. To mi bas oduzme dosta vremena.
Molim odgovor sto pre,
hvala :*
Motiv,dušice draga,motiv...
Ne hvataj se posla koji te ne "diže"!

Poslednja izmena od moderatora:
UPRAVO TAKO, OVDE NISTA NE MOZE DA SE IZDA. JEDINO DA RADIS KAO GHOST WRITER ZA NEKOGA PA MAKAR ON ZARADIO KINTU VISE OD TEBE.

362

Vozeći kroz tu tminu nije mogao razmišljati ni o čemu drugom osim o tome kako je noć sablasna.
Uhvati sebe u tom razmišljanju i pomisli da možda nije to pomalo bizarno od njega samog, no brzo izbi iz glave te misli, zaključujući da mu to i odgovara.
Ta sablasno tiha noć i neprekledni put koji se pružao ispred njega bio mu je previše privlačan. Uživao je u toj noći dok je auto prevaljivao kilometražu. Stara instrument tabla njegovog Tunderbirda iako takva kakva jeste, bacala je pristojno svetlo na istu..
Pružajući mu udobnost koju malopre u tom gradu nije mogao osetiti.
Iz minuta u minut je bivao sve slobodniji, i to je bila istina.
Drvoredi sa obe strane puta davali su osećaj sigurnosti. oduvek je želeo da na putu to vidi, radije do metalnih pregrada. One su mu delovale preteće.
Zašto, pitao se kada tako često vozi po autoputu.
Posle onoga što mu se desilo u Konstanci bojao se da nikada više neće voziti po njemu.
Plašila ga je ta pomisao. Nadao se da to nije istina. Svojski se trudio da ju je odbaci.

Ne može se reći u ovom momentu šta ga je zapravo zadesilo tamo nazad.
To prokleto mesto mu je nanelo mnogo zla. Sada vraćajući se nazad, potpuno sam, imao je dosta dubok osećaj nesigurnosti, pre bi se reklo neizvesnosti, u dalji ishod njegovog života.
Mogao je da krene bilo gde, a nije se kretao nigde.
Kada je malo bolje sagledao situaciju u kojoj je došao je do zaključka da mu je malo šta i ostalo da uradi osim da odjezdi u nepoznato, u to ništavilo koje nije obećavalo.
U jedno je siguran, dok je god na drumu i dok se kreće siguran je od svega. Šta će biti ako stane, za sada je to ostavljao po strani. Mada će morati nakon koji sat vožnje da baci pogled dole na tank i uvidi kako se kazaljka neumitno približava nuli. Šta će onda raditi.
Ostaće zaglavljen ovde, a napolju nije preporučljivo izalziti. Ma koliko se trudio da skloni pogled iz donjeg desnog ugla kontrolne table, oči su mu same ’’letele’’ na to mesto koje mu je otkucavalo vreme koje mu je preostalo od života.

Šta je ovo, počinje kiša, pobogu zar baš sada. Dobro je, bar će zakloniti pun mesec za trenutak. Iako kišno vreme, bilo je vedro. Letnje noći su čudne.
Nadao se da to prokletstvo nije pokupio tamo iz te prokletinje. Poče bivati opterećen retrovizorom, stalno je bacao pogled na njega, sam je bio u kolima i uhvati ga nelagoda, šta ako je neko pozadi. Logički poče rasudjivati da to nije moguće i da on kao zdrava osoba ne mora o tome da razmišlja. I povrh svega da ne sme to da radi.

I dalje to radiš, i dalje gledaš u jebeni retrovizor, kritikujući sebe i pričajući naglas pokušao je da otera strah. Hajde na budali više.

Mesec je sada više šljaštio no što je sijao, odgovarajući mu time da mu neće presuditi nestanak benzina, već da će se sve desiti mnogo brže no što je očekivao.

Ubrzo mu se kočila vilica, a nezgrapne ruke nekakvog stvora stezale su sada omaleni volan, koji je u Tanderbirda bio kao kod kamiona. I dalje je bio svestan ko je, no sada

363

nije gledao u retroveizor, iako je kraičkom oka video svoje rame, koje je sigurno bilo sve osim ramena čoveka. Oči mu primetiše nagli rast vilice, i ubrzo je mogao da vidi celu njušku vlastitim očima. Mozak je zadnji počeo da se menja.

Gledajući iz pravca puta, mogli ste primetiti samo to kako auto ’’šeta’’ levo desno sa nezgrapnom figurom ’’stvora’’ na mestu vozača. Ubrzo je izgubio kontrolu i uleteo u u po njemu prelepi drvored nabivši se u jedno deblo koje mu je istog trenutka postalo grobnica.

Iza njega je ostala nerazjašnjena tajna mesta zvanog Konstanca, i svega što ono krije.
Njegova želja za pustolovinom i žudnja za preživljavanjem strahova kao naćinom života ga je na kraju i pretvorila u samu pustolovinu i nevidjeni strah.

I jedno veliko ništavilo, u koje će malo ko poverovati.

- Kraj –

DO SADA SAM NAPISAO VISE OD 40 ROMANA, NOVELA, I NOVELETA, ZADNJI ROMAN NECU DA PRODAM BEZ TRICAVIH 500 EURA, IAKO IMA 700 STRANA STANDARDNOG B5 FORMATA ROMANA

Vozeći kroz tu tminu nije mogao razmišljati ni o čemu drugom osim o tome kako je noć sablasna.
Uhvati sebe u tom razmišljanju i pomisli da možda nije to pomalo bizarno od njega samog, no brzo izbi iz glave te misli, zaključujući da mu to i odgovara.
Ta sablasno tiha noć i neprekledni put koji se pružao ispred njega bio mu je previše privlačan. Uživao je u toj noći dok je auto prevaljivao kilometražu. Stara instrument tabla njegovog Tunderbirda iako takva kakva jeste, bacala je pristojno svetlo na istu..
Pružajući mu udobnost koju malopre u tom gradu nije mogao osetiti.
Iz minuta u minut je bivao sve slobodniji, i to je bila istina.
Drvoredi sa obe strane puta davali su osećaj sigurnosti. oduvek je želeo da na putu to vidi, radije do metalnih pregrada. One su mu delovale preteće.
Zašto, pitao se kada tako često vozi po autoputu.
Posle onoga što mu se desilo u Konstanci bojao se da nikada više neće voziti po njemu.
Plašila ga je ta pomisao. Nadao se da to nije istina. Svojski se trudio da ju je odbaci.

Ne može se reći u ovom momentu šta ga je zapravo zadesilo tamo nazad.
To prokleto mesto mu je nanelo mnogo zla. Sada vraćajući se nazad, potpuno sam, imao je dosta dubok osećaj nesigurnosti, pre bi se reklo neizvesnosti, u dalji ishod njegovog života.
Mogao je da krene bilo gde, a nije se kretao nigde.
Kada je malo bolje sagledao situaciju u kojoj je došao je do zaključka da mu je malo šta i ostalo da uradi osim da odjezdi u nepoznato, u to ništavilo koje nije obećavalo.
U jedno je siguran, dok je god na drumu i dok se kreće siguran je od svega. Šta će biti ako stane, za sada je to ostavljao po strani. Mada će morati nakon koji sat vožnje da baci pogled dole na tank i uvidi kako se kazaljka neumitno približava nuli. Šta će onda raditi.
Ostaće zaglavljen ovde, a napolju nije preporučljivo izalziti. Ma koliko se trudio da skloni pogled iz donjeg desnog ugla kontrolne table, oči su mu same ’’letele’’ na to mesto koje mu je otkucavalo vreme koje mu je preostalo od života.

Šta je ovo, počinje kiša, pobogu zar baš sada. Dobro je, bar će zakloniti pun mesec za trenutak. Iako kišno vreme, bilo je vedro. Letnje noći su čudne.
Nadao se da to prokletstvo nije pokupio tamo iz te prokletinje. Poče bivati opterećen retrovizorom, stalno je bacao pogled na njega, sam je bio u kolima i uhvati ga nelagoda, šta ako je neko pozadi. Logički poče rasudjivati da to nije moguće i da on kao zdrava osoba ne mora o tome da razmišlja. I povrh svega da ne sme to da radi.

I dalje to radiš, i dalje gledaš u jebeni retrovizor, kritikujući sebe i pričajući naglas pokušao je da otera strah. Hajde na budali više.

Mesec je sada više šljaštio no što je sijao, odgovarajući mu time da mu neće presuditi nestanak benzina, već da će se sve desiti mnogo brže no što je očekivao.

Ubrzo mu se kočila vilica, a nezgrapne ruke nekakvog stvora stezale su sada omaleni volan, koji je u Tanderbirda bio kao kod kamiona. I dalje je bio svestan ko je, no sada

363

nije gledao u retroveizor, iako je kraičkom oka video svoje rame, koje je sigurno bilo sve osim ramena čoveka. Oči mu primetiše nagli rast vilice, i ubrzo je mogao da vidi celu njušku vlastitim očima. Mozak je zadnji počeo da se menja.

Gledajući iz pravca puta, mogli ste primetiti samo to kako auto ’’šeta’’ levo desno sa nezgrapnom figurom ’’stvora’’ na mestu vozača. Ubrzo je izgubio kontrolu i uleteo u u po njemu prelepi drvored nabivši se u jedno deblo koje mu je istog trenutka postalo grobnica.

Iza njega je ostala nerazjašnjena tajna mesta zvanog Konstanca, i svega što ono krije.
Njegova želja za pustolovinom i žudnja za preživljavanjem strahova kao naćinom života ga je na kraju i pretvorila u samu pustolovinu i nevidjeni strah.

I jedno veliko ništavilo, u koje će malo ko poverovati.

- Kraj –

Molim vas ako neko zna proceduru kod izdavanj knjige ili tacno da mi objasni kupovinu prava i kako sve to funkcionise?Hvala.

Najjeftinije ti je da prebaciš tekst u Word i snimiš a onda da sa PDF creatorom konvertuješ u PDF koji okačiš kao download link na bilo kom host sajtu
Time ćeš besplatno da se nametneš svima pa ako te publika zavole sledeću knjigu im naplatiš
Otprilike baš kao i programeri - pola softvera su se trudili da budu primećeni a drugu polovinu su pisali kolko im izdavačke kuće narede
Onda im pukne film i odu na gradjevinu.

Ja ozbiljno razmišljam o pisanju socijalne drame sa kriminalnim zapletima gde se samo zapetljava a ništa ne rešava.
Počinje sa trovanjem glavnog lika iz romana koji je pojeo 100 grama jeftine salame iz Amana pošto u MAXI-u kriminalno deru mušterije a morao da kupi jer se posvadjao sa ukućanima koji neće da rade a pojeli mu onu paštetu koju ostavio treći dan na pola otvorenu.
Zaplet počinje pozivanjem hitne pomoći gde glavni junak odmotava klupko korupcije i od tog klupka na kraju napravi džemper.
Na kraju shvati da ga mrze i komšijei familija i umešao se policiji u neke mutne poslove i onda policija gleda kako da ga regularno zajebe pošto će im ugroziti malo para preko plate.

U što bi to bio extra roman...

Tragična drama sa nepredvidivim ishodom...

Spoznaja seljaka da ne može da bude gradjanin i da će završetkom fakulteta biti samo akademski seljak.
Zatečen u vrtlogu korupcije, zakona koji se ne primenjuje jer su neki drugi seljaci pre njega više zainteresovani za platu nego šta im je posao,
dovodi glavnog lika romana da je to turbo studiranje sa iluzijom dobre buždetske plate samo način da MMF otkupi zemlju napuštenu zbog seoskog studiranja.
Na početku deluje smešan ali kad MMF otkupi dovoljno zemlje počinje da srozava plate na budžetu jer nisu realne i glavni junak dobija podršku svih ojadjenih sa budžeta kojima plata skresana.
Kreće panična borba da ne završe kao sva ona telad što su kamionima slata u klanicu a kojima su plaćali studije.

Ne znam ko će da kupi ovo, ali pretpostavljam da će prodaja biti slaba samo zbog lične griže savesti prodavaca višegeneracijske plodne zemlje za jeftin jednogeneracijski stan u Beogradu

- - - - - - - - - -

Poenta knjige je da od neodgovorne osobe nastaje zrela i odgovorna koja shvata da život u Beogradu nije stvar prestiža već uobrazilje

- - - - - - - - - -

u pozadini romana se stalno proteže teza "Dal ste čuli priču o Vasi Ladačkom" gde je gologuzan hteo nešto pa dobio na mućku pa shvatio da je to samo potrošno i da nema u suštini nema ništa

Kakva tragična tema :p

- - - - - - - - - -

Spoznaja seljaka da ne može da bude gradjanin i da će završetkom fakulteta biti samo akademski seljak.
Zatečen u vrtlogu korupcije, zakona koji se ne primenjuje jer su neki drugi seljaci pre njega više zainteresovani za platu nego šta im je posao,
dovodi glavnog lika romana da je to turbo studiranje sa iluzijom dobre buždetske plate samo način da MMF otkupi zemlju napuštenu zbog seoskog studiranja.
Na početku deluje smešan ali kad MMF otkupi dovoljno zemlje počinje da srozava plate na budžetu jer nisu realne i glavni junak dobija podršku svih ojadjenih sa budžeta kojima plata skresana.
Kreće panična borba da ne završe kao sva ona telad što su kamionima slata u klanicu a kojima su plaćali studije.

Ne znam ko će da kupi ovo, ali pretpostavljam da će prodaja biti slaba samo zbog lične griže savesti prodavaca višegeneracijske plodne zemlje za jeftin jednogeneracijski stan u Beogradu

- - - - - - - - - -

Poenta knjige je da od neodgovorne osobe nastaje zrela i odgovorna koja shvata da život u Beogradu nije stvar prestiža već uobrazilje

- - - - - - - - - -

u pozadini romana se stalno proteže teza "Dal ste čuli priču o Vasi Ladačkom" gde je gologuzan hteo nešto pa dobio na mućku pa shvatio da je to samo potrošno i da nema u suštini nema ništa

Nemoj takve bisere prosipati, ko zna koliko njih pročita ovu poruku, to ti je forum, jesi li svjestan da ti neko može uzeti ideju za knjigu? Čini se kao fenomenalna; rijedak primjer današnjice. In medias res, što bi rekli ljudi Antike :)

Realno, za ovo ne moras pisati roman ... dovoljno je da napises knjigu u kojoj ces sve to da obradis. Zasto bi Pera govorio Ziki kako mu je san da se preseli u BG, kad mozes i sam da stavis statisticke podatke i ostalo i izdas knjigu koja ce govoriti o tom problemu?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

"Preterano sereš..."Radovan 3.:cool:

- - - - - - - - - -

Inače je lako izdati knjigu...Jednostavno kažeš:"Ko,ja ovo piso? Ma hajde...":cool:

Back