Jos bolje. Biblija treba biti u skladu sa predanjem i ako je to zaista tako,onda je to SVETO PREDANJE !!!Obratno je. Pismo je u skladu sa Predanjem. Na osnovu toga je i napravljen kanon Biblije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jos bolje. Biblija treba biti u skladu sa predanjem i ako je to zaista tako,onda je to SVETO PREDANJE !!!Obratno je. Pismo je u skladu sa Predanjem. Na osnovu toga je i napravljen kanon Biblije.
Da. A recimo vrhovni teološki autoritet toga doba - farisej Gamalilo je postao sljedbenik Hristov. Takođe i Nikodim, član Sinedriona.I tumačili po svojoj volji ili, svojim razumom i opet Ga nisu prepoznali.
Bravo.Jos bolje. Biblija treba biti u skladu sa predanjem i ako je to zaista tako,onda je to SVETO PREDANJE !!!
Da,i nijedan od njih dvoje nije sluzio mrtvacima i njihovim ikonama,zar ne ?Da. A recimo vrhovni teološki autoritet toga doba - farisej Gamalilo je postao sljedbenik Hristov. Takođe i Nikodim, član Sinedriona.
Sigurno da im nisu služili, kao ni pravoslavci današnji što ne služe predmetima.Da,i nijedan od njih dvoje nije sluzio mrtvacima i njihovim ikonama,zar ne ?
Ma sta kazes,dakle mrtvaci su predmeti,jer to to sto zelis naglasiti ?Sigurno da im nisu služili, kao ni pravoslavci današnji što ne služe predmetima.
Inače, fariseji su vjerovali u vječnost duše.
Ni mrtvacima ni ikonama, ni bilo kakvim drugim stvarima, samo Bogu nebeskom, odnosno Gospodu Hristu u kom su svi živi.Ma sta kazes,dakle mrtvaci su predmeti,jer to to sto zelis naglasiti ?
Lepo sam rekao da nisu sluzili MRTVACIMA i njihovim ikonama...
Opa bato,opet si evoluirao u veri...Ni mrtvacima ni ikonama, ni bilo kakvim drugim stvarima, samo Bogu nebeskom, odnosno Gospodu Hristu u kom su svi živi.
Ljubljenje ikona je samo iskazivanje poštovanja i ljubavi prema ljudima koje je Bog proslavio još za (ovozemaljskog) života.Opa bato,opet si evoluirao u veri...
Koliko se secam,do nedavna ste tvrdili da vi zapravo ne sluzite samoj ikoni nego svecu kojeg ta ikona pretstavlja a sad ste otisli korak dalje i kazes da tom sluzbom zapravo sluzite Bogu.
Da sumiram - dakle kad pravoslavne ljube ikone mrtvih ljudi,i pozivaju mrtvaca da im blsogosilja porod,setvu,zetvu ili da im cuva sela,gradove i t.d. oni zapravo tim molitvama upucenim svecu sluze Bogu ???
Pa zar je moguce da si dotle spao u veri prijatelju ?
Ne,ne rekoh, odbacili su svoje sveto predanje, sadukeji u potpunosti, i uzdali se u sopstveno rasuđivanje i razumevanje svetih knjiga, što zagovaraš. A onda šta su im trebale i te knjige? Zar nije mogao Bog da im se projavi i bez njih? Teška posla.Uzdali su se u predanje, da su imali sopstveno tumačenje to bi značilo da koriste razum pa bi i Hristov dolazak prepoznali, ali problem je što ljudi nemaju svoje mišljenje nego veruju autoritetima crkve, kao oni su sveci pa su nepogrešivi i onda svojim umom se poklone nekom umu koji je umeo lepo da filozofira, Zato je idolopoklonstvo veliki greh jer sputava sopstveni um da nikad ne pruži nešto veliko. Idolopoklonstvo je tolika prepreka da nije samo da sputava naš um nego radi vere nekom autoritetu mi sputavamo i ideje koje dolaze od Boga a rađaju se u našem umu, Tako da Bog u nama ne može da dođe do izražaja od zabluda koje su u naš um posejali idoli.
zato što se ne krši jer nit ikone ni likovi sa ikona nisu bogovi niti ih niko za tako nešto smatra.Isto sam pitanje cesto postavljao i nije mi jasno zasto se to cini. Bukvalno se krsi pravilo i svi ti monasi i svestenici su ok sa time.
Videle ga i čule robivekove preteče i brže, bolje natekle na krst da im ne kvari koncepciju tumačenja.Imamo sukob bozije predaje i bozije knjige a boga nitko vidio niti čuo.
A ti glumiš Pilata prebacujes odgovornost na Jevreje.Videle ga i čule robivekove preteče i brže, bolje natekle na krst da im ne kvari koncepciju tumačenja.
Mašiš ti suštinu onoga šta sam hteo da kažem, Reči su nesavršene da bi se njima prenela ideja, i kad čovek bulji u detalje on ne može da vidi suštinu ideje koju neko iznosi. Da ti dalje pišem na istu temu nema smisla jer ćeš ti opet naći neki detalj da njega komentarišeš i da me ubeđuješ da nisam u pravuNe,ne rekoh, odbacili su svoje sveto predanje, sadukeji u potpunosti, i uzdali se u sopstveno rasuđivanje i razumevanje svetih knjiga, što zagovaraš. A onda šta su im trebale i te knjige? Zar nije mogao Bog da im se projavi i bez njih? Teška posla.
Zato mislim da grešiš kada generalizuješ.To nikad nije istina. Jer onda ničije mišljenje ne vredi pa ni ova tvoja razmišljanja na temi takođe.
Odakle sad ovo? Pričao si o razumu i sopstvenom razmišljanju koje se oslanja na sebe samo a ne na ono što dolazi od autoriteta a to pa nema veze sa pouzdanošću reči u prenosu ideja. Ideje u svakom slučaju moraš odnekuda pokupiti. Ako su došle od autoriteta ne znači da su falš.Mašiš ti suštinu onoga šta sam hteo da kažem, Reči su nesavršene da bi se njima prenela ideja, i kad čovek bulji u detalje on ne može da vidi suštinu ideje koju neko iznosi. Da ti dalje pišem na istu temu nema smisla jer ćeš ti opet naći neki detalj da njega komentarišeš i da me ubeđuješ da nisam u pravu
Ne znači da su obavezno falš ali ako slepo verujemo autoritetima i te ideje ne propustimo kroz proces rasuđivanja onda je to problem, a i rekao sam da ogromna većina ljudi nikada ne pročita bibliju već slepo veruje Autoritetima, tako da sam tim rečima pojasniošta želim reći, ali se ti opet uhvatiš za neki detalj i propustiš suštinuOdakle sad ovo? Pričao si o razumu i sopstvenom razmišljanju koje se oslanja na sebe samo a ne na ono što dolazi od autoriteta a to pa nema veze sa pouzdanošću reči u prenosu ideja. Ideje u svakom slučaju moraš odnekuda pokupiti. Ako su došle od autoriteta ne znači da su falš.
Мислим да смо више пута на теми показали да се друга заповест не крши и утврдили да та оптужба проистиче или из незнања или из злонамерности или пак из комбинације те две особине.Inače, tema je (ne)kršenje druge zapovijesti, a ne vaskrsenje.
Pazi molim te,dakle nakon svih tih jasnih dokaza koje sam iznosio ti si zakljucio upravo ovo ???Мислим да смо више пута на теми показали да се друга заповест не крши и утврдили да та оптужба проистиче или из незнања или из злонамерности или пак из комбинације те две особине.
Заобиђи, провокатору, са својим јасним доказима.Pazi molim te,dakle nakon svih tih jasnih dokaza koje sam iznosio ti si zakljucio upravo ovo ???
...e stvarno ti je "frapantan"tvoj kapacitet utvrdjivanja cinjenica,zanima me jel ti to prirodni dar ili treniras negde...?![]()