Kao prvo,odakle tebi ideja da sam adventista,jeste li ste konacno dogovorili kako cete me nazivati ili to vama kako chefne,zavisno od situaciji...!? .
Ako nešto izgleda kao adventista, priča kao adventista i "miriše" kao adventista, onda mora da je mormon!
Bibliski demant:
Ps.6,5;
"... Jer mrtvi ne spominju tebe; u grobu ko će te slaviti?
Pro.9,5.6:
"...Jer živi znaju da će umrijeti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dijela nigda ni u čemu što biva pod suncem..."
Uh, što ti je demanti.

Ti stihovi govore o tjelesnoj smrti čovjeka i odlasku sa ovog svijeta.
Naravno,ukoliko imas cvrstih dokaza da bi porekao ove Bibliske citate,slobodno iznesi ali nek to budu JASNI I KONKRETNI a ne da su potrebni neki popovi da bi ih rastumacili...
Otkrivenje 7,9-17:
"Potom vidjeh, i gle, narod mnogi, kojega ne može niko izbrojiti, od svakoga jezika i koljena i naroda i plemena, stajaše pred prijestolom i pred jagnjetom, obučen u haljine bijele, i palme u rukama njihovima
I povikaše glasom velikijem govoreći: spasenije Bogu našemu, koji sjedi na prijestolu, i jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prijestola i starješine i četiri životinje, i padoše na lice pred prijestolom, i pokloniše se Bogu,
Govoreći: amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našemu va vijek vijeka. Amin.
I odgovori jedan od starješina govoreći mi: ovi obučeni u bijele haljine ko su, i otkuda dođoše?
I rekoh mu: gospodaru! ti znaš. I reče mi: ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubijeliše haljine svoje u krvi jagnjetovoj.
Zato su pred prijestolom Božijim, i služe mu dan i noć u crkvi njegovoj; i onaj što sjedi na prijestolu useliće se u njih.
Više neće ogladnjeti ni ožednjeti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
Jer jagnje, koje je nasred prijestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh".
Molim Bibliski dokaz da je Bozji narod u SZ ikada igde iizradjivao ikone od mrtvih ljudi da bi bili deo nekog Bogosluzenja i jos bitnije - DA SU IM SE KLANJALI !??
A u čemu je suštinska razlika izmedju ikona heruvima i čovjeka? Jel to Bog negdje kaže "nemojte isključivo praviti rezane likove ljudi"?
A za klanjanje imaš primjere Isusa Navina, Cara Davida i poklonjenje proroku Jelisiju, Pavlu i Sili itd.
Ako su zrtve "duhovne"onda je i svestenstvo "duhovno" sto i jeste slucaj jer je Biblija jasna da u NZ svi smo mi "carsko svestenstvo",dakle ne postoji realna svestenicka sluzba !!!
Sveštenstvo mora biti i zemaljsko jer imamo i zemaljsku i nebesku crkvu (i službu)
Jesmo svi "sveštenstvo" u smislu izabranosti ali nemamo svi iste uloge ("jesmo li svi učitelji jesmo li svi apostoli"), niti položaj (apostoli prave jasnu podjelu po hijerarhijskom ključu: obični vjernici, đakoni, prezviteri i episkopi).
Ovo ipak moram direktno:
Svako ko se poziva na postojanje OLTARA u NZ taj direktno degradira ili porice zrtvu Bozjeg Jagnjeta i smatra da SZ-ni sistem za prinosenje krvnih zrtava ima kontinuitet ali u nekoj "skracenoj" verziji !!!
Rekao bih da ti degradiraš učenje apostola.
Postoje i druge "žrtve".
"Kroz njega dakle da svagda prinosimo Bogu žrtvu hvale, to jest, plod usana koje priznaju ime njegovo.
A dobro činiti i davati milostinju ne zaboravljajte; jer se takovijem žrtvama ugađa Bogu". (Jev. 13,15-16).