Kako doći do savršene linije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam gore navedene postove. Ovde kao da se zemlja i nebo okrece.

Svaki korisnik ima drugacije misljenje, kao vrsta macovanja. I naravno, svako misli da je u pravu. I obicno ljudi koji su proveli citav dan sedejuci, ljudi koji nemaju ni trunku discipline da urade vezbe, aktuelno su se setili da je leto i da izgledaju bedno. Da nisu srecni svojim izgledom.
Zimi i u prolece su mogli da prekriju salo sa skupom odecom ili da se sakriju u dobrim kolima.
Ali kad je leto u pitanju, kad se treba skinuti na bazenu ili plazi onda tu je druga prica.

Pa hajde brzo da postujemo na rekreaciji, da vidimo ko nam moze pomoci da sto pre skinemo kilograme, ali ako je moguce da jedemo slatko i ne radimo nikakve vezbe.

Pa nema tu nista posebno radi lagane vezbe ujutu i uz to normalan dorucak pr( zitarice (kornfleks)sa mlekom,banana ili jabuka)
za rucak jedi povrce(krastavci najbolje moze i salata) tunjevinu ili kuvano belo meso posle lagana setnjica a 2 sata nakon rucka neku vockicu. uvece radi vezbe i nakon njih solju mleka ili zelenog caja sa 1 kasicicom meda... ovo je normalan nacin ishrane vremenom ces postepeno gubiti na kilazi ali vazno je da ti obroci svakog dana budu RAZNOVRSNi!!!!!

Jabukica:
Pa Borise zasto nam nebi ukratko izlozio svoj pogled na ovu temu kako do savrsene linije, a i odgovor na pitanje sta je to savrsena linija.

Pa prvo bih odgovorio sta je za mene "savrsena linija".

Imam veoma jednostavno verovanje kako izgledati dobro. Veoma jednostavno.
Sagores svo dodatno salo i nabacis funkcionalni misic. Svako izgleda bolje sa atletskim telom.

Dakle to je osnova dobrog izgleda po mom misljenju. Cim sagores visak masnoce trbusnjaci ce biti vidljivi i svaki misic ce se bolje ocrtavati. Postoji legenda o jednom generalu koji je bio poslat u Spartu da pomogne u odbrani. Prva stvar koju je uradio jeste da je kaznio sve debele ljude da zapocnu dijetu. Naterao je sve da zapocnu jutarnje vezbanje za cvrstinu.

Sad, za nekog dobar izgled podrazumeva gubljenje dodatnog sala ali mnogo veci procenat misicne mase. Uglavnom, gubljenje telesne masnoce je esencijalno za dobar izgled po mom misljenju.

Izbaciti secer i hleb, vise voca jesti i ribe (i mesa). Sve to podrzati sa dobrom rekreacijom. Svaki vid rekreacije je dobar samo da srce pumpa :) Mada po mom iskustvu trcanje je broj jedan.

To bi bilo ukratko.

Za mene je to sto ste napisali o.k. i hvala na savetu, ali zbunjuju me sumo rvaci i dzudisti. Brat mi je u par navrata tumacio neke sumo borbe i pod njegovim uticajem sam pocela da ih cenim, a i kod dzudista ima i onih tezaka, pa sad da li oni imaju savrsenu liniju?

Spomenuo sam da je savrsena linija kada sagores/istopis svo dodatno salo i nabacis koju kilu funkcionalnog misica. Verovatno si gledala film Fight Club, Troja? Ili 300 ? Ili Roki i Rambo?
To podrazumevam pod savrsenom linijom.

Sto se tice sumo rvaca, nikad ne bih voleo da zivim tim nacinom zivota.

Sumo su totalno posveceni svojim ciljom. Izabrali su veoma tezak trening i ishranu. Razmisli samo o tome. Zamisli koliki stres ima njihovo telo. Oni ne zive veoma dugo. Ali izabrali su taj nacin zivota, zbog sanse da budu "zivi Bogovi" (inace u Japanu, sampioni sumo-a se smatraju Bogovima).

Ne slazem se sa tom filozofijom ali postujem posvecenje za zivot koji su odabrali.

Mene je impresioniralo njihova snaga zaleta. Znas na cega mislim? Kad se zaleti pa kad gurne protivnika. Ne znam tacan naziv toga. Uglavnom, na takmicenju nista posebno se ne desava. Ali imao sam priliku da vidim snimak na treningu. Jedan teskas se zaleteo i slabijeg bacio oko 2 - 3 metra unazad. Neverovatno.

Kada se uhvate i pokusavaju da izbace jedan drugog iz ravnoteze, kao da su od stene i da se ne opiru o povrsinu poda vec malo dublje u pod. Pazi ja nisam neki poznavalac te vestine, samo mi se dopada tako ne znam bas da je to vredno pisanja, al eto tako mi to izgleda. Inace mi se svida i dobar boks al malo je to diskutabilno jer je pod uticajem brata, znas ljudi obicno kazu da su bokseri debil zbog toliko primljenih udaraca a menie je brat ubedio da bokser moze biti samo genijalan um.

jabukica:
Kada se uhvate i pokusavaju da izbace jedan drugog iz ravnoteze, kao da su od stene i da se ne opiru o povrsinu poda vec malo dublje u pod. Pazi ja nisam neki poznavalac te vestine, samo mi se dopada tako ne znam bas da je to vredno pisanja, al eto tako mi to izgleda. Inace mi se svida i dobar boks al malo je to diskutabilno jer je pod uticajem brata, znas ljudi obicno kazu da su bokseri debil zbog toliko primljenih udaraca a menie je brat ubedio da bokser moze biti samo genijalan um.
Bokserima od silnih udarac u glavu strada mozak. Ja obozavam kik box. da su genijalci to nema sanse - daleko su od toga, ali stvar je u tome da dobri boxeri imaju urodjene predispozicije u smislu da im impulsio brzo dolaze do mozga. Visestruko brze nego kod "obicnih" ljudi. To sam citala u nekom naucnom radu na temu mogucnosti mozga i nerava.U tom smislu su iznad nas

Sem te neuroloske predispozicije moraju imati i mentalne predispozicije da se odlicno snalaze u vremenu i prostoru, brzo obradjuju podatke i brzo odlucuju o sledecem potezu sto je priblizno definicija inteligencije. Oni koji nemaju tih sposobnosti jako brzo propadaju. Naravno sve je ovo laicki i rado bih cula sta ti znas o tome.

Ja sam to citala u periodu dok sam se bavila sportom, pa me je zanimalo. Inace, gledala sami jednu emisiju o tome. Upravo govore o tome sto si ti rekla da i mozak "brzo obradjuje podatke". To je to. Impuls iz oka (ili bilo kojeg drugog cula) im stize brzo do mozga i oni su sposobni da odmah reaguju, tj, da odgovore na impuls...Za razliku od ljud koji nemaju tu predispoziciju i treba im vremena da ukapiraju sta se desava i da reaguju..Bila je i interesantna simulacija celog "putovanja". Iskreno da ti kazem ja sam bila impresionirana. Ako uspem da nadjem ubacicu ti ovde. Mada s e moze desiti da me neko preduhitri - koliko primecujem ovd eima dosta ljudi koji su veoma strucni za sport..Ja sam nekad bila u tome - kao sto rekoh..

Pa sta mislite , posto smo na temi savrsena linija, ako neko u sebi ima tu spremnost i ne samo spremnost vec i veliki rad meni se cini da onda njegova linija automatski jeste savrsena ma kakva bila , a ako nema rada , bilo duhovnog bilo telesnog, onda je linija te osobe bezveze makar se vizuelno poklapala sa linijom ma kako idealnih ljudskih figura, prosto je sama takva osoba nezanimljiva a sto je nezanimljivo nije ni lepo pa ni savrseno.

jabukica:
a ako nema rada , bilo duhovnog bilo telesnog, onda je linija te osobe bezveze makar se vizuelno poklapala sa linijom ma kako idealnih ljudskih figura, prosto je sama takva osoba nezanimljiva a sto je nezanimljivo nije ni lepo pa ni savrseno.
Dobro rečeno i bolno istinito - pa koliko znamo osoba koje su fizički manje više ne savršene a opet snagom svog duha i karaktera zrače nekom dobrom energijom pa nam eventualne njihove fizičke nesavršenosti uopšte ne smetaju, često ih i neprimećujemo a opet znam mnogo osoba koje ulaze u obrazac fizičke privlačnosti/savršenosti a da su istovremeno dohovne/moralne nakaze te su se upravo zbog toga nepodnošljivo ružni..i što bi reko moj drug a on citirao nekog njegovog omiljenog detektiva a u polu šali polu zbilji :ništa nije onako kako izgleda... :lol: :wink:

Kako sam za 20 dana oslabio 14 kg (sa 90 na 76)....

Jeo sam samo pet namirnica (uglavnom proteinskih) a to su:

Pirinač, Riba (sardina), Jaja, Belo meso (piletina), Pečurke.....

So se nesme jesti jer veže vodu za organizam, kao ni slatkiši a ni voće.
Pošto ne unosimo so, organizam će početi da gubi višak tečnosti, a samim tim
postaćemo i vitkiji.
Sve to kombinovao sam i sa fitness teretanom gde sam radio samo na spravama
više ponavljanja sa manjim težinama....
Iz iskustva ne preporučujem trčanje osobama težim 10 kg od normale, jer će se
samo povrediti.
Trčanje može ali tek kada ojačate noge, što je meni pošlo nakon 3 meseca rada na spravama
i steperu. Vratio sam se u formu i sada sam opet jedan od najbrzih u SRB.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back