Kako doći do savršene linije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa telesnim kontaktom treba se odnositi sa postovanjem,jer je to nesto vrlo posebno i ne bi trebalo pristupiti tome pre nego sto je par spreman za zacinjanje dece...previse je abortusa a to je tezak teret,to znaju samo oni koji su to prosli i retki oni koji su se informisali...

al da bliskost sa dragom osobom je raj na zemlji,tu nema greske.

II PANTER II:
Sa telesnim kontaktom treba se odnositi sa postovanjem,jer je to nesto vrlo posebno i ne bi trebalo pristupiti tome pre nego sto je par spreman za zacinjanje dece...previse je abortusa a to je tezak teret,to znaju samo oni koji su to prosli i retki oni koji su se informisali...

al da bliskost sa dragom osobom je raj na zemlji,tu nema greske.

Druze jel to prosipas svim ribama pre nego ih odvuces u krevet...:D

Hmmm,sta reci,ja sam ti warrior monk,barem tezim da budem... nije da nisam imao telesni odnos al nije ni da nisam imao devojku bez da smo ziveli produhovljenim zivotom po par meseci,znas treninzi,meditacija, i mnoga cuda o kojima ne vredi pisati vec se moraju doziveti...

Dakle zasta sam vise za neka iskustva viseg reda...mada sa kim si takav si pa slabije drustvo utice i na moju psihu...da kazemo da imam periode ovakve i onakve,al ono sto sam napisao moze se reci da prestavlja moj trenutni stav...(stanje) :)

@panter
Voce jedem presno, od kuvanja, samo kafa, cokolada mi balansira energiju, a trbusnjake zadnji put uradih pre dve godine, i posle toga se nesto ispovracah. Ja stvarno zelim da osetim taj sklad,o kojem svi pricaju. Nema veze sa kilazom , dobra mi je kilaza. Mrzi me da idem u teretanu i djipam na aerobiku. Jel ima neki alternativni nacin?

Dakle,ovako,...trcanje i osnovne vezbe za snagu(trbusnjaci,ledjnjaci,zgibovi,cucnjevi,itd ) su svakako korisne da bi se dobilo vise energije bolju zategnutost tela i slicno,medjutim krenuti odmah sa njima vecini je ipak suvise tesko i sve se svede na pokusaj samostalnog vezbanja od par dana do nedelju i po ,i onda proredjivanja samostalnog vezbanja,pa odustajanja iz jednostavnog razloga sto fali navika,kako telesna tako i mentalna...

Vezbe Joge (hatha yoga vezbe namerene vracanju,odrzavanju i povecanju vitalnosti tela,odrzavanja zdravlja,mentalne opustenosti itd) su svakako jedan od najlaksih nacina da se dobiju dobri rezultati,
Mi drzimo dva puta nedeljno treninge yoge u Beogradu,a mogu ti poslati osnovni program vezbi koje se rade kod nas,pa ako si vec bila nekad na slicnim vezbama mozes i sama vezbati,a ako ipak nisi onda preporucujem da na nekih mesec dva vezbas kod nekog ,bice ti i lakse i bolje...naravno odluka je na tebi.
e kada savladas tu osnovu i kada ti postane prijatno da vezbas,onda mozes krenuti sa blagim pojavacanjem programa,to bi moglo biti vec posle dve tri nedelje povecanja,.. osecaj snage se nece vratiti u jednom momentu vec ce dolaziti postepeno...
To sto si se ispovracala posle trbusnjaka moze biti iz vise razloga,pa tako nemoj da odustajes od same ideje vezbanja,krenes lagano,moj predlog hatha yoga pa polako ubacis malo trcanja,pojacas program ubacivanjem tezih vezbi i to je vise nego dovoljno :) :) :)
ako zelis da ti posaljem vezbe na mail javi se na ratnik13@panet.co.yu

Većina vas se očito baviobičnim nagadjanjima i uobičajenim "preporukama" vaših prijatelja ili drugih ljudi.Svi mi znamo da treba manje jesti kaloričnu hranu i baviti se što više vežbama ali da li je zaista poenta u tome?
Kao budući mikrobiolog i momak sa izvesnim medicinskim znanjem,rekao bih da svi vi grešite.U pitanju je veliki problem ili kako bi se stručnjaci izrazili- bolest.
Kao prvo,trebamo se osvrnuti na individualnost.Nismo svi "istog kroja".Svako ima svoje genetske predispozicije i anomalije.S toga smatram da je metabolizam čoveka od presudnog značaja barem što se tiče problema sa telesnom masom.
Svih ovih godina bavljenja medicinom sam uvideo koliko je to komplikovan mehanizam.Zahteva veliku pažnju alimi se ne osvrćemo na to dok nas nešto ne zaboli.
Iz mog ličnog iskustva,dijete,korigovanje ishrane i vežbe do iznemoglosti nisau od velike pomoći,barem u mom sličaju.Celog života sam imao problema sa težinom i,iako nikada nisam imao kompleks,hteo sam da smršam.Na kraju sam zaključio da ne mogu ništa drastično izmeniti na sebi jer je moj metabolizam triglicerida u jetri usporen.Možda je to urodjeno ili ne ali takoje.Ma kakav način primenio ili bih na kratko smanjio kilažu ili bih samo iznurio moje telo koje se još više gojilo.
Treba uzeti u obzir naše telo i kako ono funkcioniše i od malih nogu forsirati ga do maksimuma inače će u pubertetu i kasnije napraviti haos.
Savet - Ne koristite ni jednu dijetu sem onu koji nutricionista nalaže jer iako vaše telo bude izgledalo vitko i zdravo vaša jetra i žuč sigurno neće.U to mi verujte 100%.

Protektoru

hmmm,treba da ubrzas rad metobolizma,dakle rad unutrasnjih organa...ima nacina,znam jer time se bavim,to drzim i imam dosta uspesnih ucenika...cak svi izjave u dobroj meri napretke za razne stvari,... mozes doci kod mene,na dva meseca,tri,ako radis redovno na sebi sigurno ces imati promene,ali treba raditi,...nije stvar u vezbama do iznemoglosti niti izgladnjivanju tu si u pravu vec aktivaciji svih telesnih centara...mada za sto posto fit telo,trcanje i malo pojacani treninzi su ipak potrebni... al sto se tice prosecno zdrave linije ne trazi previse odricanja samo lepo sistematizovan rad.

pa sad...

donekle si u pravu imas ljude koji imaju poremecaj hormona ili metabolizam je ostecen iz ko zna kog razloga i tu nema pomoci.
S druge strane ako znas da neces nikada izgledati vitko nego ces uvek biti buckast ne znaci da ne treba da vezbas, vezba se i zarad nekih drugi stvari, a ne samo izgled.

donekle si u pravu imas ljude koji imaju poremecaj hormona ili metabolizam je ostecen iz ko zna kog razloga i tu nema pomoci.

Poremacaj u hormonalnom radu znaci da neki centar ne radi najbolje ili da nije izbalansiran sa centrom koji radi suprotno od njega(tipa balans tiroidne zljezde i hipofize), postoje vezbe koje imaju za ulogu da postaknu jedan od ova dva centra i ako je npr osoba hiperaktivna onda radi vise vezbe za hipofizu,ona automatski smiruje tiroidnu i smiruje osobu,ako je osoba previse inertna,tesko je pokrenuti onda joj dajemo vise vezbi za aktivaciju tiroidne zljezde... ,mada osnovni trening radi na aktivaciji i normalizaciji svih centara u telu,do sada sam imao par osoba koje je mucila hiperaktivnost(bilo im je tesko il nemoguce da zaspe,lako se budli,...itd) sve su izjavile poboljsanje posle mesec dana praktikovanja vezbi,lakse zaspe,dublji san,kvalitetnije se odmore... to je jedan primer...

Vitami B telo najbolje dobija preko mesa. Covek je mesozder, a vegetarijanski nacin ishrane je za ljude koji se ne trose puno. takodje nije zdravo vezbati sto vise, nego vezbati pravilno i dobro dozirano. Sta to znaci "sto vise"? Dodjes kuci mrtav umoran i odes da trcis deset kilometara na silu i razbolis se za par meseci od neke autoimune bolesti?
Idi u Institut za higijenu kod nekog nutricioniste i on ce ti dati najbolju dijetu i najbolji program za mrsavljenje, a takodje ce ti proveravati krvnu sliku i ostalo na svakih 15 dana To je najsigurniji i najbolji nacin. I da vidim koji nutricionista preporucuje da se meso izbaci iz ishrane. Nijedan. A zasto? Zato sto je to glupost nevidjena (osim ako nisi isposnik ili bolestan od necega ili nesto trece).

Voce se nikako ne jde uvece. Ko je to rekao???Uvece se jede proteinski obrok. Ljudi, vi ovde preporucujete ljudima svoj nacin ishrane, a ne ono sto je zaista zdravo. Ako vi jedete samo hleb, vi samo tako i nastavite, ali nemojte da lupetate na ovom forumu budalastine, jer ce doci neki klinac ili klinka i probace vas recept i -ne daj Boze- upropastice se. Kako je to jesti meso gori zlocin od silovanja i zlostavljanja male Katarine? Jesi ti normalan covek? A zasto ljudi imaju ocnjake? Jel to imaju boljozderi ili mesozderi i cemu sluze ocnjaci? Svako ko zeli da smrsai neka ode u Institut za higijenu, tamo rade ljudi koji su silne skole zavrsili i najpozvaniji su da pricaju o tome. Nikad u zivotu nisam vise jela, nego kad su mi oni dali dijetu, zahvaljujuci kojoj sam smrsala 10 kilograma. (Bila sam sportista, pa sam naglo prekinula i ugojila se). Otkad je to dobro koristiti SO toliko???So se mora uzimati, ali ne puno. Pricas tako u vreme kada je visok krvni pritisak jedan od najvecih problema danasnjice. Pazi ovaj savet- jedite vocni secer, daje snage vise nego meso??Strasno! Preporucujes ljudima secer???!!!

Vitami B telo najbolje dobija preko mesa

netracno,imaga i u pivskom kvascu,kavkaskom kristalu,kombuhi a i telo ga samo sitetise,...to jest koja je to logika da svinjino telo moze da pravi B vitamin a tvoje da ne moze,il da telo jedne gazele koja djipa kroz savanu moze dovoljno da stvori a jede samo travu a da tvoje za tvoje potrebe ne moze ako se hranis vegetarijanski???
Covek je mesozder, a vegetarijanski nacin ishrane je za ljude koji se ne trose puno.

Netacno,ja sam vegetarijanac a skoro sam bio na fruskogorskom maratonu i prosli smo sasvim fino,...istina na jednom mestu smo krenuli za pogresnom grupom koja je isla na kracu stazu nego sto smo zeleli pa nismo napravili svih 33 km ,...al posle produzili stazu i napravili 20 km po brdima...

svaki dan imam vise treninga, a imam oko 80 kg na svojih 178 ,naravno atletska gradja...pa,na osnovu 9 godisnjeg licnog iskustva mogu reci da verujem da ti je stavka netacna.

evo slikice,pa ako delujem slabasno il neuhranjeno onda o.k. al kao sto rekoh,vegetarijanstvo je zdraviji i jedini human nacin zivljenja.

Prilozi

• 111ja.jpg
    111ja.jpg
    12,6 KB · Pregleda: 43
Koliko ljudi ovde jednostavno ne razume da i zivotinje imaju dushu i da svaka hrana nosi odredjeni energetski otisak u sebi koji pozitivno ili negativno utice na telo...

Pre neki dan sam gledao snimke koje su izdali PETA i druga drustva za zastitu zivotinja i to je najveci i najgori horor koji sam gledao, dal ima neceg tuznijeg od toga kada svinje jedu jedna drugu na zivo? tako sto jedna slomi nogu zbog losih uslova drzanja pa je druge pojedu posto ona ne moze da bezi ??? Ko zeli da podrzi takav zivot svinja? Koliko je vas gledalo kako izgleda ubijanje krava na pokretnoj traci,dakle radi se o hiljadam krava na traci,koje se kace na tu traku tako se nabadaju naopako na nju a dole im rezu vratove,...i to likovi imaju (normalno) kisni mantil i vizir da ih zastiti od prskanja krvi koja leti u mlazovima,krave ne retko i posle klanja ostanu zive jos po 15 minuta sto znaci da prezive i dranje koze na zivo,i dodju do lika koji im vadi creva i raspolucuje...

tu su bili i eksperimenti na zivotinjama i svasta,kada su mi rekli da su snimci teski mislio sam o.k. video sam klanje i uzivo,al malo zaprepascuje sta se radi,pogotovo KADA ZNAS DA JE TO TOTALNO NEPOTREBNO i POGRESNO posto je stetno po ljudsko zdravlje...

koliko ljudi zna da se vrlo teske bolesti lece jednostavno vegetarijanskom ishrano kombinovano sa telesnim aktivnostima i relaksacijom? mislim na bolesti poput raka bilo koje vrste...

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

nemam nista protiv vegetarijanstva, to sto se desava jadnim zivotinjama jeste nehumano i ne znam kako ljudi to mogu da rade, ali ipak svako ima pravo da bira sta ce da konzumira od hrane.
takodje sam preveo clanak sa stranog foruma i postavio na drugi forum koji se bavi fitnesom, ako nekog interesuje moze da procita o tome vise ovde

e ovaj deo o vitaminu B12 nisam znao do detalja a sada sam ga skopcao :) hvala

Nedostatak B12 ce se pre pojaviti kao rezultat neadekvatne apsorbcije nego kao nedostatak pri unosenju, tako da osobe koje jedu meso takodje mogu da budu u nedostatku B12 isto kao vegetarijanci.

Mnogo ljudi veruje da je meso jedini pravi izvor Vitamina B12 ali istina je da se B12 pravi u telu od strane zdrave bakterije koja se nalazi u crevima. AKo odrzavamo crevnu floru zdravu to je mnogo bolje nego konzumiranje mesa da bi obezbedili dovoljnu zalihu ovog vitalnog minerala.

Mozete procitati clanak,rekao bih da je sasvim o.k. samo je zaboravljeno da se spomene vrsta vegetarijanaca koja ne jede meso ribu i jaja a uzima mleko i mlecne proizvode,to jest klasicni vegetarijanci...barem koliko to mogu biti oni koji su ziveli stotinama godina unazad u indiji...

Mislim, Pantere, da ti nama pokusavas ovde da nametnes neke tvoje stavove. Ljudsko telo najbolje apsorbuje B vitamin iz namirnica zivotinjskog porekla, a ti mozes da jedes kvasac koliko ti srce zeli, to je tvoja stvar. Lekari ce reci isto sto sam i ja rekla. A druga stvar - zabluda je da biljke ne osecaju bol, srecu itd. To je dokazano odavno. Pa, prema tome ti nemoj ni biljke da jedes jer i one imaju osecanja. A sad sto su zivotinje slozeniji organizmi od biljaka, pa biljke nemaju tako razvijene organe to je druga stvar. Cuj ovo "ne jedes male neizlegle pilice".. Strasno! Idi malo po Klinickom centru neka ti kazu lekari sta se desi kad se poremeti metabolizam kod mladih ljudi jer odluce da budu vegetarijanci ili nesto slicno..Tebi mozda prija, ali da je to zdravo i lekari bi to preporucili...Prema tome budi malo umereniji u tom svom "saosecanju" .

pa metabolizam se poremeti i sa koriscenjem mesa. Ne treba kriviti vegetarijanstvo zbog necije nestrucnosti i nekvalitetne ishrane.
Problem nije u ishrani, desava se da se ljudi povrede dizuci tegove, jel to zato sto su tegovi opasni ili zato sto je doticni bio ne strucan u izboru vezbi i tehnici izvodjenja istih.

za GAZELU
Mislim, Pantere, da ti nama pokusavas ovde da nametnes neke tvoje stavove

Netacno,ja ti kazem to zato sto je to za dobrobit svih nas,i zapravo pitanje je dal imamo vremena da uradimo nesto il je vec kasno... zemlju je zadesila velika katastrofa a ljudi su totalno slepi za to i neinformisani i svi tako zajedno klizimo u nesto sto moze i postaje vrlo gadno...

Naime koliko ljudi koje sreces ide da se sunca? Ne znam koliko imas godina,al kad sam bio mladji jutarnje sunce je bilo blago i toplo i mogao si da provedes tri cetiri sata na njemu iako nisi se pre toga izlagao suncu i da ti apsolutno nista ne bude(npr od 6 prepodne do 10 h) ali danas ako izadjes u 7 h napolje(to znam jer izlazi da trcim u 5:30 h primetices da te sunce moze isprziti za pola sata izlaganja njemu bez obzira sto je tek jutro,naravno to je tako jer je ozonski omotac unisten...

e sad,da je svesnost naseg okruzenja visa,za dva meseca bi se eliminisalo oko 80 posto zagadjenaj koje izaziva efekat staklene baste i unistene ozona, al posto to nije slucaj to se i nece desiti i naravno da cu probati nesto da uradim dok se jos nesto tu moze uciniti,e sad je red na tebe da me pitas kakve veze ima sa tim sta ce ko da jede?
jer to ne znas,kao ni vecinu price koja se desava svima nama i koju svi ispatamo posto majmun najblizi stablu sece granu na kojoj svi kolektivno sedimo,a sto su blizi likovi do tog majmuna to ga vise podrzavaju u tome sta radi...

jel ovo tacno ili nije?

Dakle ovde sam radi diskusije,ne da bih samo tvrdio vec iznosio i valjane argumente,
sto se tice biljaka prilicno si u pravu,al prica je mnogo dublja i zauzela bi par stranica i na kraju bih se poentiralo sa onim sto sam ti napisao gore... ako zelis i ako si ozbiljna mozemo proci kroz to detaljno,mozemo na forumu a mozemo i preko emaila...svejedno... ali da li si zaista toliko ozbiljna il si rada provokacije? Ja sam bio odgajan kao svastojed i ubedjivan da je to zdravo,ono sto sam video kroz zivot mi je pokazalo suprotno... zato osecam da je potrebno da nesto kazem jer mnogi su vec umrli od bolesti od kojih nisu morali da pate(za coveka je normalno da umre zdrav,pokretan do svoje starosti i da umre u snu,ili ako je budan da zna kada mu cas dolazi...) danas vecina misli da covek umre zato sto je od necega bolestan,al raspitaj se kod starijih,ranije je mnogo vise umiralo zdravo,pokretno iako su bili u dubokoj starosti...

ako te zanima sve to mozemo diskutovati,ne pisem bajke pisem ono sto sam video ,primetio,doziveo

iili mozes verovati sta hoces.
p.s. naravno da imam odgovor i na ono sto si pitala u vezi jaja i u vezi svega drugog,al kao sto rekoh ako zelis...moze...ako ne,po volji ti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back