Kako doći do savršene linije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mile Kitić:
Kako sam za 20 dana oslabio 14 kg (sa 90 na 76)....

Jeo sam samo pet namirnica (uglavnom proteinskih) a to su:

Pirinač, Riba (sardina), Jaja, Belo meso (piletina), Pečurke.....

So se nesme jesti jer veže vodu za organizam, kao ni slatkiši a ni voće.
Pošto ne unosimo so, organizam će početi da gubi višak tečnosti, a samim tim
postaćemo i vitkiji.
Sve to kombinovao sam i sa fitness teretanom gde sam radio samo na spravama
više ponavljanja sa manjim težinama....
Iz iskustva ne preporučujem trčanje osobama težim 10 kg od normale, jer će se
samo povrediti.
Trčanje može ali tek kada ojačate noge, što je meni pošlo nakon 3 meseca rada na spravama
i steperu. Vratio sam se u formu i sada sam opet jedan od najbrzih u SRB.

i kad pocnes da jedes normalno eto tebi tvojih 14 kila nazad i to sa kamatom, jel ti organizam sad radi pod ekstremnim naporima.

Zato treba piti po casu vode na svakih sat vremena - odprilike. To zavisi od nacina ishrane i nacina zivota. Ja pijem oko 2,5 litra vode i tecnosti dnevno...Tako sam navikla.
Nije dobro ni zadrzavanje vode, ali ni preterano izbacivanje jer sa vodom izlaze i minerali, soli itd.

Nema dijete koja ce vas osloboditi viska kilograma za nekoliko dana... to su gluposti! Pa, niste se ni ugojili za nekoliko dana, zar ne? Resenje je korenita promena nacina ishrane, tako da je on zdraviji i samim tim, kilogrami ce ici dole. Upoznajte kako funskcionise vas organizam i onda povremeno sebi mozete dozvoliti neki odusak ;)

Nema dijete koja ce vas osloboditi viska kilograma za nekoliko dana... to su gluposti! Pa, niste se ni ugojili za nekoliko dana, zar ne? Resenje je korenita promena nacina ishrane, tako da je on zdraviji i samim tim, kilogrami ce ici dole. Upoznajte kako funskcionise vas organizam i onda povremeno sebi mozete dozvoliti neki odusak ;)

no more, no less :)

imas samo dva nacina da ti "rezervoar" bude prazan:
ili da mnogo vozis, ili da malo sipas :)
najbolje je kombinovano :)

a zasto bi neko hteo "instant" mrsavljenje????
zato sto je to duboko u destruktivnoj kulturi bele civilizacije :(
pilule, liposukcija, farbanje, silikoni,....
samo da bi se ustedela koja kap znoja, ili par kapi krvi :)
......
ali zato suza ima napretek :)

A ja imam drugi problem.Bila sam mrsava kao manekenka sa sve onim grozno kosturskim rukama.Ma komedija.Kao karikatura.Od struka na gore kosti ispadaju,pa dupe sa salom malo,a noge stapici.Nosila sam farmerice 28 zbog oblina u bokovima....
A sada napokon zbog vezbanja izgledam sebi super,ali mi je cudno da sada nosim 31.Sada imam trtastu guzu ko J.Lo,a noge lepe sa svih strana valjda zbog misica.Medjutim neki mi sada kazu da sam buca.?????????E onda sam drage moje dosla na ideju da je to jedna velika zavera i obmana.
http://www.sourjayne.com/news/archives/000305.php

LEPSE SU OBLINE!!!!!!!!!!!!Necu da izgledam kao decko bez kukova zanosnih i prirodno bujnih grudi,a u isto vreme imam i plocice na stomaku,onako zenstvene.

good 4 U
:)

ja uvek imam primedbu na salo,
nikad na obline :)

Salo je nesto sto ne pripada organizmu koji je u dobroj kondiciji.
Ako salo pravi "obline" onda BLAJK !!!!
Ako obline nemaju salo, cooooooooool :)
Ako bih morao da biram, onda bolje bilo kako nego salo :)

samo ti vezbaj :)

hm,najvaznije da se dobro osecas,
vezbanje uvek dovodi telo u ravnotezu,naravno ako se pravilno radi.
(ima nekih preterivanja koja mogu biti stetna....)

ljudi koji drugima pricaju da su previse mrsavi,il previse debeli uglavnom su vrlo nesredjene licnosti ...

ja ako primetim da se neko pregojio,il da mu fali mase,pozovem ga na treninge,i pricam mu o tome da je to zanimljiv nacin da ispuni vreme,i da bi nam bilo kul da dodje...pa cak ako nece kod nas,zasto da ne ode negde drugde i ne pocne da vezba,

vezbanje je svima potrebno,tako su stvorena nasa tela,traze kretanje da bi pravilno funkcionisala.

neki ljudi su mrsaviji,neki krupniji,razliciti tipovi konstrukcije daju siroke il uze kukove,izrazeniji struk,ramena,il opet drugaciju gradju itd... nismo svi pravljeni po jednom sablonu,al svako telo je lepo i korisno jer nosi dusu u sebi.

zato napred i da napravimo nesto korisno sa sabom a briga o telu je osnova zdravlja.

Ponekad ove diskusije mogu da budu zbunjujuce :) U smislu da imamo jedno pitanje a toliko mnogo odgovora. Individualac se ne moze odluciti koga da poslusa, sta da uradi itd.

Ali ako bih najjednostavnije i najbrze rekao kako doci najbrze do savrsene linije, rekao bih ovako.

1. Napisite svoje ciljeve sta tacno zelite. Ovo vecina ljudi nikad ne uradi. Ni ne zna zasto ide na trening, ni ne zna zasto sve to radi uopste. Kakav obim ruke zelite? Koliko cm zelite da smrsate u struku? Koliko kila zelite da imate? Kakve trbusnjake zelite? itd.

2. Napravite planove kako ih ostvariti. Ako zelite da povecate obim ruke normalno da cete traziti informacije i isprobavati razne metode za povecavanje ruke, i napisacete trening plan kako to ostvariti.

3. Radite na tom planu svaki svaki dan.

Istampajte kalendar, okacite ga u sobu i belezite svaki dan sta ste radili. Nemojte se smiriti ni jedan dan dok ne dodjete do savrsene linije.

Ja vezbam da bih bila vitka i da bih umanjila stres. Borise slazem se sa tobom u ovome sto si napisao. Jedno vreme me je mnogo mrzelo da vezbam ujutru pre posla i onda sam svake veceri ostavljala sebi trenerku i patike na stolicu pored kreveta i papir na kojem je velikim slovima pisalo "VEZBAJ!".
Mesa nikada ne bih mogla da se odreknem, jer mi meso daje snagu.

Po meni je najbitniji cilj !!! To je ono što je boris rekao, da je najbitnije da kad ideš na trening, znaš zašto treniraš. Da ti u glavi stalno bude prisutan cilj!!! Da ti do tog cilja stane više nego do bilo čega drugog. Da zbog tog cilja uspeš da iskuliraš omiljenu picu, da odeš da trčiš kad ti je počela omiljena serija, da se na kraju okreneš i vidiš kako ništa od ovoga nije vredelo ni trunku tvog truda kojim si uspeo da ostvariš ono što si stvarno želeo. Taj cilj u stvari daje volju...barem je kod mene tako ;)

Cilj takodje mora da ima zavrsni rok, to mu daje jacinu. Naprimer, postavis cilj da izgledas dobro do 1 marta. I kako dani prolaze shvatis da si sve blize roku i bolje bi bilo da ustanes radis svakog dana kako si isplanirala i da uspes jer svakako vreme prolazi bilo sta da radis, ono sto je vazno jeste kako ce biti na kraju februara, kako se priblizavas zavrsnom roku sve ti jace srce lupa. Medjutim, ako ne postavis nikakvi zavrsni rok, osecas se kao da imas vremena i ona razmisljanja "A ne moram to danas uraditi, mogu sutra" itd.

Ja bih proformulisao ovako; "Nije vazno odakle ste dosli, vazno je samo gde idete"

Ja bih svakome ko tek pocinje sa vezbanjem rekla da i put od 1000 milja pocinje jednim korakom. Takodje kad vezbas misli treba da ti budu prazne, kako bi u potpunosti osetio vezbanje. Vremenom ces osetiti kako se osecas sve bolje i bolje dok vezbas i posle vezbanja. Ako nameravas da skines visak kilograma, meri se redovno, videces kako ce ti svaki skinuti kilogram biti novo ohrabrenje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back