Šta je za vas sreća?
Šta vam nedostaje u životu da biste bili potpuno srećni?
Zašto je lakše biti nesrećan nego srećan?
Inspiracija mi je jedna kratka priča:
Jedan čovek došao kod Bude i rekao mu:
Ja želim sreću.
Buda mu je odgovorio:
Izbaci ja, to je EGO. Izbeci ŽELIM, to su potrebe. Ostaje ti samo SREĆA.
Deluje tako jednostavno...
djeluje jednostavno al kako to izvesti
ja ne mogu ujutro ustati i ubjediti sebe da zelim caj ako mi se pije kafa
mogu se natjerati da pijem caj al onda me cijeli dan boli glava, posrcem i ne mogu da kazem da sam srecna i da mi je dobro ako se lose osjecam, npr.
i tako isto bilo o cemu drugom da se radi
isto tako sex npr., izbaciti zelju, ubjediti sebe da ga ne zelis a ovamo te rokaju hormoni ko ludi
mudro je govorio buda, skroz je bio u pravu i slazem se sa njim, al je trebao uz savjet ostaviti i uputstvo kako izbaciti to ŽELIM i kako zivjeti bez tih potreba
srecna sam kad imam ono sto mi je potrebno,a nemamo svi iste potrebe
neko ima brdo para al nema zdravlja i sve bi pare dao da bude zdrav, a neko je zdrav ko dren al nema para, krce crijeva, djeca cvile gladna, racuni stizu oce policija vodi u zatvor i taj covjek ne moze biti srecan samo zato sto je zdrav a problema puna glava
ili je recimo on zdrav i ima para al neko koga on voli nije zdrav pa mu dzaba i pare i njegovo zdravlje
meni kad su djeca bolesna mene niko ne moze ubjediti da izbacim zelju da mi djeca budu zdrava, samo da bi ja bila SRECNA zato sto sam izbacila ZELJU da oni ozdrave
ne znam kakva nirvana bi me mogla baciti u takvo stanje, osim da izgubim razum totalno
kazes
Zašto je lakše biti nesrećan nego srećan?
zato sto nam zivot to nametne na ovaj ili onaj nacin, i rijetki su kojima je sve potaman, jako malo ih ima, svakog nesto muci
i ne poznajem nikog, bar do sada nisam upoznala nekog ko je nesrecan i da kaze da voli sto je nesrecan
mozda neko takav i ima ko ima zelju da bude nesrecan al on je onda srecan, jer mu jer mu je ispunjena zelja da bude nesrecan
znaci buda je u pravu, izbaciti zelju, al kako, kako to izvesti