Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citat:
Original postavio gep
Trebalo bi da traze sledece. Ako sam nesto propustio neka me neko slobodno dopuni.

Inace poslednje informacije koje imamo je da su pismo za slanje dokumenata dobili oni koji imaju AOR iz decembra 2006. Ima li nekog da je dobio pismo za slanje dokumenata a da mu je AOR novijeg datuma, naravno zanima me za Federal skilled worker aplikaciju bez sredjenog posla?

Ja imam pouzdanu informaciju da su kontaktirali i AORovce iz marta 2007, a nacula sam u o aprilu... Mi cekamo da pocnu da salju avgust....

Cekamo od tebe odgovor kad ce te zvati na lekarski da pokusamo provaliti koliko ce im vremena trebati nakon ovog prvog koraka slanja pisama......

Pa to su fantastične vesti. Moj AOR je pocetak avgusta 2007 i po mojim procenama ocekujem pismo za slanje dokumenata do sredine februara. Naravno da cu sve informacije koje znam vezano za Federal proces proslediti na forumu.

'Ajde dok ste tu,odgovorite,please,da li treba novac imati na racunu u trenutku slanja aplikacije?!

Cini mi se da sam nasao prije nekoliko dana post, koji je pisao klika ili vec neko drugi, ne mogu se sjetiti, gdje je pisalo da novac treba biti na racunu prije aplikacije.
E sada, bilo je slucajeva da su slali aplikacije a da nisu stavili novac na racun.
Volio bih da se klika ukljuci u diskusiju i malo pojasni.
Pozdrav!
P.S. Sale cestitam na rodjendanu sa malim zakasnjenjem!:klap::klap::klap::super::super::super::super::super::whistling::whistling::ok:

Citat:
Original postavio misic misa
'Ajde dok ste tu,odgovorite,please,da li treba novac imati na racunu u trenutku slanja aplikacije?!

Cini mi se da sam nasao prije nekoliko dana post, koji je pisao klika ili vec neko drugi, ne mogu se sjetiti, gdje je pisalo da novac treba biti na racunu prije aplikacije.
E sada, bilo je slucajeva da su slali aplikacije a da nisu stavili novac na racun.
Volio bih da se klika ukljuci u diskusiju i malo pojasni.
Pozdrav!
P.S. Sale cestitam na rodjendanu sa malim zakasnjenjem!:supe r:

Nigde nisam nasao da pise da moras da imas pare na racunu u trenutku podnosenja aplikacije pogotovo po simplified process. Uostalom kako mogu da ti provere da li si imao ili nisi imao pare na racunu u trenutku podnosenja aplikacije. Zato i traze potvrdu od banke da li imas ti te pare ili ne. Malo je onih koji imaju te pare da im sotje negde na racunu a ni ne znaju koliko dugo. Takvi koji imaju te pare da im stoje se ne iseljavaju u Kanadu. Ne znam da li sam u pravu.

Nigde nisam nasao da pise da moras da imas pare na racunu u trenutku podnosenja aplikacije pogotovo po simplified process. Uostalom kako mogu da ti provere da li si imao ili nisi imao pare na racunu u trenutku podnosenja aplikacije. Zato i traze potvrdu od banke da li imas ti te pare ili ne. Malo je onih koji imaju te pare da im sotje negde na racunu a ni ne znaju koliko dugo. Takvi koji imaju te pare da im stoje se ne iseljavaju u Kanadu. Ne znam da li sam u pravu.

Rekao sam da sam nasao postove na tu temu.

I meni nije to jasno, zato bih volio da se i klika ukljuci u diskusiju.
:dontunderstand::bye:

Pa hajde da pitamo ljude na forumu koji su dobili iseljenje ili su u postupku da li su na racunu imali propisanu kolicinu para u trenutku aplikacije ili ne. Uostalom pare mozes da imas na vise racuna pogotovo kada ide familija pa da ih prebacis na jedan pred odlazak tj. uzimanje potvrde od banke.

Pa hajde da pitamo ljude na forumu koji su dobili iseljenje ili su u postupku da li su na racunu imali propisanu kolicinu para u trenutku aplikacije ili ne. Uostalom pare mozes da imas na vise racuna pogotovo kada ide familija pa da ih prebacis na jedan pred odlazak tj. uzimanje potvrde od banke.

Slicno sam i ja razmisljao.
Halooo ljudi, ukljucite se i pomagajte!!!!!
:super::super::super::super::super::bye:

Bitno je da im posaljes potvrdu da si imao pare na racunu tog dana kad si uzeo potvrdu.
A sad da li ih moras imati celo vreme na racunu....NE.
Samo kad uzimas potvrdu. Trazice potvrdu ponovo pred izdavanje vize, znaci ukupno dvaput.
Nadam se da je sve jasno :)

Pozdrav i srecno.

Pa dobro Sinisa pa gde si ti covece ?:ok::ok::super::super::klap::klap:Tako mi je drago da nisi zaboravio drustvo sa foruma!!!:super::super::super:

Na danasnji dan se pred 11 godina rodio moj prvenac , Nemanja, :rodjendan:,ljubi ga tata, tako da mi stavljamo kafu , a moze i pivo!!!:vatromet:

Pozdrav svim forumasima.Neka vam se ostvare sve zelje zbog kojih ste na ovom forumu :vatromet:

Kod nas je veceras :orkestar::vatromet::orkestar::rodjendan:

Pa nek je veselo Saleee.

Puno pozdrava i puno srece zelim. :zag:

Sinisa.

Molim vas da li neko moze da mi kaze koliki je period cekanja na iseljenicku vizu za kanadu od momenta podnosenja prijave? I uzgled ako nesto zna vise kakve su mi sanse za odlazak, imam 30 godina, zavrsila sam visu ekonomsku i trenutno sam na trecoj jer sam nastavila dalje.Imam radnog iskustva 3 godine, engleski solidan i otac mi zivi tamo vec 4 godine i letos je dobio kanadsko drzavljanstvo. Pa bih ja kod njega, e sad kakve su mi sanse? A u sustini najvise me zanima koliko se dugo ceka????
Hvala.

:dash:sta si cekala do sada,evo ovako najbolje ti je da ti nadje ponudu za posao,traje od 6 do 12 meseci,ja sam imao ponudu za posao rodjak mi nasao i uz pomoc advokata iz zemuna dobio stalne papire za 9 meseci,pozz

Bitno je da im posaljes potvrdu da si imao pare na racunu tog dana kad si uzeo potvrdu.
A sad da li ih moras imati celo vreme na racunu....NE.
Samo kad uzimas potvrdu. Trazice potvrdu ponovo pred izdavanje vize, znaci ukupno dvaput.
Nadam se da je sve jasno :)

Pozdrav i srecno.

Hvala Bogu dragom da je neko razrijesio dilemu oko novca, jos samo da mozemo aplicirati bilo bi idealno.
Pozdrav za Sinisu i Toronto!
:klap::klap::klap::klap::klap::super::super:

Poz svima, danas su me zvali iz kanadske ambasade u beogradu, da je bec prosledio moju aplikaciju Beogradu da je dovrshi, zvrshi. kako god...

E sad... Zovu me na razgovor i traze mi orginale svih onih overenih kopija sto sam slao pre 3 meseca i josh neke dopunske dokumente koje nisam slao vezano za uplate za penziono osiguranje?!?!??!!?, kao i pasos

Da li neko ima iskustva, kakav je to razgovor u pitanju? jel informativan cisto formalnosti radi ili ? Iskreno ama bash nista nemam da krijem niti sam nesto muljao i varao. Ali bi voleo da znam kakav je to razgovor u pitanju...

Grandic bi to trebalo da zna, posto je i sam skoro bio na razgovoru u ambasadi.. kao i stanley1981 koji je vec u kanadi a otishao ako se ne varam tokom leta 2008.

:super:ja nisam imao nikakav razgovor,posto mi je advokat pomogao oko aplikacije nisu mi nista dodatno trazili od dokumenata niti su me zvali na bilo kakav razgovor,imao sam job offer i dobro spremljenu aplikaciju tako da je islo glatko uz savete advokata naravno i sve je trajalo 9 meseci od dana kad sam poslao aplikaciju,pozz

Meni je imigraciono Kvebeka trazilo novac na racunu.Tu potvrdu sam slao kada sam podnosio zahtev za iseljenje u Kvebek.Kada sam dobio poziv za intervju rekli su mi da ponesem i potvrdu iz banke o sredstvima na racunu i uopste mi je nisu ni pogledali.:think:
Kasnije kada sam primljen u Kvebek i sa tim dokumentom aplicirao za federalnu vizu nisu mi trazili potvrdu o posedovanju novca.

:super:ja nisam imao nikakav razgovor,posto mi je advokat pomogao oko aplikacije nisu mi nista dodatno trazili od dokumenata niti su me zvali na bilo kakav razgovor,imao sam job offer i dobro spremljenu aplikaciju tako da je islo glatko uz savete advokata naravno i sve je trajalo 9 meseci od dana kad sam poslao aplikaciju,pozz

pa gde si stalnley1981 spominjao sam te na forumu... Nije te bilo dugo.....

E to je nas zanimalo... Koliko traje proces ako imash obezbedjen posao pre podnosenja aplikacije.....

ja sam npr ishao na razgovor u ambasadu a imam AOR.... Tipicna provera da li stvarno radim posao koji sam naveo u aplikaciji.....

Cime si se ti bavio pre nego sto si otishao i za koju vrstu posla si dobio AOR? Aj pisis malo? Kako ti je u kanadi? Kako ide itd?

Poslednja izmena:
Za Grandica,

Da nebudemo dosadni previse, znamo da je tebi pao teret sa grbace. pa da te pustimo da sad uzivas u Kanadi,ali kad budes imao vremena da nam napises nesto o upisu u skolu, kako je to proteklo i kako se deci svidja, da li su se snasla?Znam da si pisao da od 01.12. ides na stan i da onda upisujes decu u skolu.Mozda ce jos nekog ovo zanimati.

Za Grandica,

Da nebudemo dosadni previse, znamo da je tebi pao teret sa grbace. pa da te pustimo da sad uzivas u Kanadi,ali kad budes imao vremena da nam napises nesto o upisu u skolu, kako je to proteklo i kako se deci svidja, da li su se snasla?Znam da si pisao da od 01.12. ides na stan i da onda upisujes decu u skolu.Mozda ce jos nekog ovo zanimati.

Ovo je iz dve Sinisine prethodne privatne poruke:

Cao Sale,

Klince jos nisam upisao u skolu, cekam da se uselimo u nas stan i dobijemo telefon, pa cu ih upisati. Koliko znam od ljudi koji su u skorije vreme dosli ovde, za klince ti trebaju samo rodni listovi (prevedeni ili medjunarodni-fotokopije) i oni kartoni od vakcinacije koje ima svako dete, nista vise. Ali bez kartona o vakcinaciji nece da upisu decu u skolu, jedino ponovo da prime sve vakcine. Njih nemoras da prevodis.
Nikakva djacka knjizica, ispisnica iz skole,itd, nije potrebna. Testiraju ih odmah (engleski i matematiku( i onda ih rasporedjuju da li ce na normalnu nastavu ili u ESL program, sto je isto sto i normalna nastava, samo sto imaju dodatni cas engleskog.

Pozdrav druze, cujemo se i vidimo

Sinisa.

E da, Sale, zaboravih da ti napomenem, obavezno odnesi kartone o vakcinacijama u dom zdravlja, tamo gde su ti klinci primali vakcine, da upisu ove sto su primili u skoli, jer one nisu upisane, bar kod nas nisu bile, i da pecatiraju karton....u svakom slucaju nije zgoreg da proveris da li su sve vakcine upisane u karton, ne prepustaj slucaju nista, ovo je iz licnog iskustva
Ma sace i vama poziv za lekarski i taman malo da prodje ova ljuta zima i eto Vas....

Puno pozdrava iz suncanog i hladnog Toronta.

Poslednja izmena:
Pa dobro Sinisa pa gde si ti covece ?:ok::ok::super::super::klap::klap:Tako mi je drago da nisi zaboravio drustvo sa foruma!!!:super::super::super:

Na danasnji dan se pred 11 godina rodio moj prvenac , Nemanja, :rodjendan:,ljubi ga tata, tako da mi stavljamo kafu , a moze i pivo!!!:vatromet:

Pozdrav svim forumasima.Neka vam se ostvare sve zelje zbog kojih ste na ovom forumu :vatromet:

Kod nas je veceras :orkestar::vatromet::orkestar::rodjendan:

Evo. dodjoh na posao (te imam net), pa se sad pridruzujem slavlju!!! Sve najbolje za Nemanju i Vas, celu familiju!!! Ja sam poneo pivo, pa cu to da pijem!!!!!!!!

Ovo je iz dve Sinisine prethodne privatne poruke:

Cao Sale,

Klince jos nisam upisao u skolu, cekam da se uselimo u nas stan i dobijemo telefon, pa cu ih upisati. Koliko znam od ljudi koji su u skorije vreme dosli ovde, za klince ti trebaju samo rodni listovi (prevedeni ili medjunarodni-fotokopije) i oni kartoni od vakcinacije koje ima svako dete, nista vise. Ali bez kartona o vakcinaciji nece da upisu decu u skolu, jedino ponovo da prime sve vakcine. Njih nemoras da prevodis.
Nikakva djacka knjizica, ispisnica iz skole,itd, nije potrebna. Testiraju ih odmah (engleski i matematiku( i onda ih rasporedjuju da li ce na normalnu nastavu ili u ESL program, sto je isto sto i normalna nastava, samo sto imaju dodatni cas engleskog.

Pozdrav druze, cujemo se i vidimo

Sinisa.

E da, Sale, zaboravih da ti napomenem, obavezno odnesi kartone o vakcinacijama u dom zdravlja, tamo gde su ti klinci primali vakcine, da upisu ove sto su primili u skoli, jer one nisu upisane, bar kod nas nisu bile, i da pecatiraju karton....u svakom slucaju nije zgoreg da proveris da li su sve vakcine upisane u karton, ne prepustaj slucaju nista, ovo je iz licnog iskustva
Ma sace i vama poziv za lekarski i taman malo da prodje ova ljuta zima i eto Vas....

Puno pozdrava iz suncanog i hladnog Toronta.

Svaka cast Sale nema te nigde, ala si brz!!! :worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back