pridružujem se čestitkama apropo predstojećih praznika, najljepše želje svima vama koji ne odustajete i pomažete drugima da ne odustanu
ko uhvati malo vremena u ovom periodu kad se kuva, sprema i čeka u predugim redovima ispred kasa, da napiše koji redak o sljedećem;
čitala sam o troškovima života i visinama satnica u ca, o tome se već nešto pisalo na ovom forumu. no, može li mi neko iz ca (dobrodošlo je što više iskustava) pojasniti kolika je minimalna satnica koja ti je potrebna da bi mogao opstati i, ako si na radnoj a ne na iseljeničkoj vizi, kroz koji mjesec dovesti supružnika? nije da nisam informisana o ovome od strane rođaka koji tamo žive, al malo sam razvila blagu averziju prema svemu što mi kukanjem pojasne, od njih svejedno nikakve vajde, ni što se tiče pronalaženja posla, ni što se tiče barem realne i provjerene informacije.
in the meantime, šaljemo aplikacije preko saskJobs i JobBank, u potpunom sam miru s tim što ću najvjerovatnije morat dostić visok troznamenkasti broj poslatih aplikacije prije nego mi se iko obrati, al ***, šta je tu je. željela bih malo proširiti search results time što bih aplicirala na još neka radna mjesta u gradićima koje svi zaobilaze i satnicama na koje svi rolajzaju

al me zanima donji limit $, recimo vidim da se traži more kitchen helpera s vrhom satnice od 12$ (40h) pa me zanima da li na ovako nisku satnicu možeš dovest supružnika nakon par mjeseci, na osnovu svoje radne vize? ima tu svakojakih varijabli u igri, od veličine stana do obaveznog izlaska iz zemlje pri obnavljanju radne vize, a sve je direktno povezano s satnicom, al zanimaju me tuđa iskustva, što više to bolje
pišite...
hvala svima, i što kažeekipa iz
Galaxy Questa - "Never give up, never surreder!"